Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Muzika
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - DTS U AC 3
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

DTS U AC 3

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: DTS U AC 3
    Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2008 u 11:17
Do sada mi je bio zvuk(na dvd playeru) na svakom dvd-u koji sam skino i spržio,sada sam taj "Black Hawk Down"skino,prebacio u dvd i idem ga pustit na dvd playeru i nema zvuka!Na "vlc"(na kompu)mi ima zvuk,šta sada napravit,pogledao sam u ConvertXtoDVD i pokazuje mi da taj film ima audio"dts,6ch"!?jel se da sada to kako konvertirat,taj "dts"u"ac-3" tako da bi dobio zvuk na dvd-u!?
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2008 u 11:51
da, to ti je 5.1 zvuk, a tebi treba onaj koliko zvučnika ima...

Ažurirao bubba ho-tep - 24.Listopad/Oct.2008 u 12:01
Na vrh
dcizmas View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dcizmas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2008 u 12:32
Da, da, zna on šta mu treba... treba mu zvuk kojeg nema.
Njegovo pitanje je bilo da li DTS 6ch audio može da konvertuje u AC3 5.1 audio,
jer njegov DVDPlayer ne podržava DTS audio ( a ni moj takođe )
Ovde se ne radi o broju zvučnika već o formatu audio trake...
Ja ( do sada ) nisam pronašao program koji može da konvertuje DTS u AC3.
Dakle, i mene bi zanimao odgovor na ovo pitanje ako ga neko ima...
Pozdrav svima...
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2008 u 12:45

moj dvd player ima u sebi pod audio postavkama DTS-ON-OFF,stavio sam na ON ali ništa se ne događa,ja trebam kupit taj kabel za digitalni zvuk,player ima ulaz za to!Ali sada sam porihtao u ConvertXtoDVD(pod audio postavkama da mi automatski svaki film koji ima DTS audio prebacuje u ac 3 audio format(to imaš u "encoding"postavke u "ConvertXtoDVD"ali neznam dali to funkcionira tako!Sada ga prebacujem pa kada završi javim dali je dobar zvuk,dali je ok pretvorilo "dts"u"ac 3" ili ne! 

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2008 u 12:47
Allok 3GP PSP MP4 iPod Video Converter moze svasta pa proaj s njim.

Takodje, svaki bolji video konverter bi trebao imat mogućnost podešavanja kvalitete zvuka i videa koji se pretvara...

Druga opcija bi ti bila ona najneisplativija, a to je ekstraktat zvuk sa filma posebnim audio-grabberom, pa taj zvuk pretvorit uz pomoć malo boljih audio convertera u ac3, aac ili mp3, i onda spojit natrag na snimku, ne sječam se više imena programa kojim se to radilo, ali mukotrpan je posao...
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2008 u 13:00
Originalno postovano od strane ddavid14 ddavid14 piše:

moj dvd player ima u sebi pod audio postavkama DTS-ON-OFF,stavio sam na ON ali ništa se ne događa,ja trebam kupit taj kabel za digitalni zvuk,player ima ulaz za to!Ali sada sam porihtao u ConvertXtoDVD(pod audio postavkama da mi automatski svaki film koji ima DTS audio prebacuje u ac 3 audio format(to imaš u "encoding"postavke u "ConvertXtoDVD"ali neznam dali to funkcionira tako!Sada ga prebacujem pa kada završi javim dali je dobar zvuk,dali je ok pretvorilo "dts"u"ac 3" ili ne! 

To će ti funkcionirat sto posto...

A što se tiče kabela, valjda si mislio na izlaz, a ne ulaz?
Naime, player šalje digitalni zvuk 5.1 preko optičkog ili digitalnog koaksijalnog kabla (oba jednako dobra, bitno je za kojeg imaš output), na receiver ili subwoofer na koji su spojeni zvučnici. Ako su ti zvučnici spojeni direktno iz izlaza sa playera na nekakav osnovni 5.1 sustav kućnog kina, onda ne trebaš nikakve kabele mijenjat nego samo podesit postavke playera na digitalni RAW zvuk i 5.1 output i sve će radit.

Ako s druge strane posjeduješ receiver ili pojačalo sa 5.1 izlazom i imaš isto toliko zvučnika onda trebaš sliku iz playera sa hdmi povezat na lcd, a zvuk iz playera digitanim koaksijalnim ili optičkim na receiver ili pojačalo. Bez toga nema DTS zvuka!!!

A ako imaš neke na brzinu sklepane jeftine zvučnike ili ih imaš manje od 6 onda jednostavno pretvori film u ac3 i sve će bit ok...

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2008 u 14:09
i opet cu ja, definitivno najbolja varijanta ti je povezati graficku na LCD Televizor a zvuk da slusas preko pc zvucnike(ako imas 5.1) ili povezes zvucnu karticu pc-a sa dvd player-a da bi koristio AUX .... mnogo se druze ti maltretiras, iz HD DVD rip-a pravis DVD Film, pa onda nece, pa rezanje na DL DVD, pa i to nece, pa sad i DTS nece....
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2008 u 15:51
To i ja mislim
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2008 u 16:06
Pa evo ovako,nije to,gle ja bi i pogledao film tako da ga povežem sa kompom,sve je to ok,ali puno frendova me traži da im posudim koji film da si pogledaju a ako bi tako radio,znaći da bi te filmove mogao samo ja gledat!Znaći kad ga prebacim u DVD imam ga kao normalni film(dvd)koji može svatko gledat,a imam i oko 900 divx koji šljakaju normalno a zašto i nebi!Gle to sada šta radim je sa tim HD filmovima i malo me to zajebavalo ali sve sam dosada tako prebacio i odlićno je,ovo šta si ti rekao je super i ok je(preko kompa),budem i tako probao,ali kažem da filmove posuđujem i ekipi a hoću ih imati baš u tom dvd fofmatu(samo te HD filmove)divx-e ne,njih ne prebacujem!Eto i ovo sa DTS audio sam sada skužio i pali,narihtao sam u ConvertXtoDVD ovo gore šta sam napisao i sada imam zvuk na dvd playeru i to je to,to sam htjeo i to sam napravio!A ovo za dll šta kažeš je toćno,nije mi htjelo,za prebacivanje HD u DVD mi hoće,nisam rekao da mi neće prebacit,samo sam rekao da mi se poćeo gasit na pola radnje ali sam i to sredio(otvorio komp i oćistio ga po prvi put u 4 godSmile,valjda se pregrijavo)!Eto za sada je sve ok!Pozdrav i hvala vam na informacijama i pomoći!Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.