Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software > BLURAY i HDTV
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Top 5 HD&Blu-ray filmova
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Top 5 HD&Blu-ray filmova

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Top 5 HD&Blu-ray filmova
    Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2008 u 13:14
Evo neznam,zanima me koji vas se film "HD"-"BLU-RAY"najviše dojmio,koji se film isplati pogledati u "HD-BLU-RAY"verziji!Znaći barem 5 filmova koji su vam bili posebni gledajući ih u ovom odličnom formatu,znam da su svi filmovi tog formata-kristalnom slikom i odlićnim zvukom i da su svi super za gledat,ali jel imate šta za izdvojit,koje ste filmove gledali i koji su vas ostavili bez daha(najviše zbog efekata),šta vi preporućujete da bi se obavezno moralo pogledati!Eto,nadam se da je ok tema i da će pomoći i drugim ljudima kod odabira takvih filmova!Eto,ja sam tek sad krenuo u te vode i nisam pogledao puno filmova,ali mogu reći za ovih 5 koje sam pogledao do sada:Saving Private Ryan 1998,Pitch Black 2000,Enemy At The Gates 2001,The Goonies 1985,300 (2006) da sam uživao gledajući ih,jedino evo "The Goonies"sam ubacio tek tolko da ih bude 5,al ova 4 filma su ludilo,šta se tiće efekata,radnje filma,ma svega i stvarno se isplati pogledati!Eto neznam dali je ok tema,ali ako nije slobodno je možete obrisati!Pozdrav!

Ažurirao ddavid14 - 21.Ožujak/Mar.2010 u 22:34
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2008 u 13:54
Evo ja sam sve ovo pogledao i nemam reci, dozivljaj je izvanredan, jos kad pustis na malo veci ton.....:

Black Hawk Down 720p
Tears Of The Sun 1080p
Saving Private Ryan 720p
Enemy At The Gates 1080p
The Kingdom 2007 720p
The Bourne Ultimatum 720p
Bourne Identity 1080p
Bourne Supremacy 1080p
Mission Impossible III 1080p
Eight Below 1080p (zbog odlicne slike dvd filma kad sam gledao, resio sam i HD da pogledam, prelepo je onaj sneg, haske....)
The Punisher 2004 1080p

Moj izbor su vecinom Akcije, Ratni(tu najvise ima efekata), Trileri....

Ažurirao icemaher - 21.Listopad/Oct.2008 u 13:55
Na vrh
krbo View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj krbo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Listopad/Oct.2008 u 01:32
ma sve ti je na HD živa uživancija. Od prašume u Apocalypto do fenomenalne slike stare Odiseje 2001 iz 1968, Bonda iz '62, Sinbada iz 1958.

Sve pogledano se mora gledati iznova
Na vrh
let4mi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj let4mi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Listopad/Oct.2008 u 11:36
taj saving private ryan ti nije pravi hd(blu-ray) nego hdtv tako da ako odluche da izbace bluray - sigurno ce biti josh bolje...
sve odlichno ozgleda u hd, mada ja najvishe volim da gledam hd animirane filmove i filmove gde ima dosta 3d i ostalih vizuelnih efekata...
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Listopad/Oct.2008 u 13:37
Originalno postovano od strane let4mi let4mi piše:

mada ja najvishe volim da gledam hd animirane filmove i filmove gde ima dosta 3d i ostalih vizuelnih efekata...
gledao sam i to, Open Season, Over The Hedge, Ice age 1 i 2 1080p svi, detalji su ludilo....
Na vrh
valerianll View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj valerianll Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2008 u 13:03
a da ti ja kazem jednu stvar...ni jedan film koji je snimljen do sada pa i u HD rezoluciji i efektima ,  nece pruziti ni priblizno zadovoljstvo kao recimo Dokumentarni filmovi iz filmske kce koja se zove "IMAX STUDIO".......uglavnom su to filmovi o zivotinjama,razni zemljopisi severni i juzni pol,podvodni svet,delfini,Vojne operacije,Formula ....proizvodnja automobila ferrari...itd.itd.. raznolik je sadrzaj zaista!

Inace Imax studio je glavna firma koja se bavi specijalnim efektima i ako pogledash odjavnu spicu svakog boljeg filma videces da se na zavidnom mestu nalazi IMAX Studio...

evo i neki od njihovih naslova koje ja posedujem..a ima ih jos mnogo koje nemam...

IMAX.Lost.Worlds.Life.in.the.Balance.1080i.DD5.1-CtrlHD
IMAX - The Great American West 720p x264 ac3-PpRch
IMAX.Coral.Reef.Adventure.HRHDTV.Divx6.Mp3.www.mvgroup.org
IMAX.Fighter.Pilot.720p.Divx6.Ac3.www.mvgroup.org
IMAX.SPEED.WMV-HD.1080P.DTS.Fanxy@Silu
IMAX.Super.Speedway.720p.Divx6.Ac3.www.mvgroup.org
IMAX-Kilimanjaro-To the Roof of Africa 2002 HDTV 720p x264-iON
IMAX.Alaska-HDTV-1080i-dts
IMAX.Beavers.HDTV.plus.1080p
IMAX.Into.the.Deep.HDTV.1080P.H264.OAR.DD51.F_Silu
IMAX.Africa.El.Serengeti.HD.720p.HDDVD.DivX.AC3.2006.ES
IMAX.Everest
IMAX.Amazon.HRHDTV.Divx6.AC3.www.mvgroup.org
IMAX.Bears.HRHDTV.Divx6.AC3.www.mvgroup.org
IMAX.El.Gran.Norte.HD.720p.HDTV.x264.AC3.2004.DUAL
IMAX.Greatest.Places.HRHDTV.Divx6.AC3

samo da napomenem ,da svi naslovi postoje u 1080p,720p i u HDTV verziji..ja sam nabavio ono sto je najbrze moglo da se skine :-)

a sto se tice Filmova moja preporuka su:

Fast.and.The.Furious.Trilogy.720p.HDDVD.x264
Lord.of.War.2005.DVD5.720p.BluRay.x264-REVEiLLE
Transporter.Pack.720p.UNCUT.BluRay.x264-HDBiTs
V.For.Vendetta.2005.720p.nHD.x264.NhaNc3

i da ne nabrajam...MATRIX TRILOGIJA,GOSPODARI PRSTENA,TERMINATOR,STAR WARS.....itd...itd..

pozdrav

Na vrh
let4mi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj let4mi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2008 u 18:07
jeste imax super, ali nemaju oni neke veze sa specijalnim efektima.
razlog za to je sto oni snimaju ubedljivo najboljim kamerama na svetu. filmske trake koje koriste su duplo vecih dimenzija od klasichnih 35mm a i sochiva na kamerama - trenutni vrh...
zbog toga su im kamere do zla boga teshke, pa uglavnom zato samo snimaju dokumentarce (jer je teshko pokretati ih). bas za snimanje sekvenci filma (30minuta ukupno) batman - the dark knight, su korishcene te kamere i to je prvi put da su ove kamere korishcene za snimanje nekog (nedokumentarnog) filma...  tek ce imax filmovi biti dobri kad se malo oprema razvije i pochnu da ih vishe koriste u holivudu
moji favoriti:
over the hedge 720p
incredible hulk 720p
crank 1080p
happy feet 720p
anima: darker than black 720p

EDIT:
totalno offtopic: necu nikome da solim pamet, ali IMAX NEMA NIKAKVE VEZE sa izradom specijalnih efekata za filmove (tj u samom filmu)!  IMAX se bavi snimanjem i prikazivanjem filmova tako da stvore jedinstven dozivljaj... to sto pored filmova pishe imax experience i sl znachi da su filmovi dodatno prilagodjeni i postprodukcijski sredjeni za prikazivanje u specijalnim IMAX teatrima, bioskopima, 3d bioskopima i sl. gde uz najsavremeniju tehniku (misli se i na projekciju filma i na samu bioskopsku salu i audio, tehnichke i kojekakve druge efekte) prezentuju film gledaocima... treshenje sedishta, slivanje vode sa tavanica bioskopa... sve sto ima veze sa fizichkim "priblizavanjem" filma publici. evo zashto je bolje osetiti Imax viewing experience: http://www.wired.com/entertainment/hollywood/magazine/16-07/ff_darknight?currentPage=all
ali to NEMA VEZE sa specijalnim efektima na filmu... samo sa prezentacijom filma publici.
specijalnim efektima u filmovima se bave firme za to...
M.V. EFFECTS, ANIMAL LOGIC, D. FILM, Pixel Liberation Front, Rhtyhm & Hues, Hydraulx, Lola VFX, Soho VFX, Weta Digital...

Ažurirao let4mi - 25.Listopad/Oct.2008 u 03:12
Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2008 u 21:16
Evo moje liste jer ja nemam puno HD i BR filmova i nisam ih puno gledao
ali evo

Terminator 2
Rambo First Blood
Transporter
Crank
Bourne Ultimatum
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
Na vrh
valerianll View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj valerianll Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2008 u 00:49
http://www.imax.com/ImaxWeb/welcome.do?param_action=skip

http://www.imdb.com/find?s=all&q=MATRIX&x=0&y=0
http://www.imdb.com/find?s=all&q=i+am+legend&x=0&y=

itd..itd..

vecina holivudskih hitova a posebno SF su radjeni  u saradnji sa razvojnim timom  IMAX za specijalne efekte...

Na vrh
stivx View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj stivx Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2009 u 16:52
Sto se tice IMAX-a svima bih preporucio da pogledaju :

IMAX.Destiny.In.Space.1994.720p.BluRay.x264-CiNEFiLE
IMAX.Mission.To.Mir.1997.720p.BluRay.x264-CiNEFiLE
IMAX.Space.Station.2002.720p.BluRay.x264-CiNEFiLE

Scene i pojedine sekvence iz prilozenih dokumentaraca su predivne.
Na vrh
Malishan View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Malishan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 21:06

Ako je kriterijum akcija i efekti: mracni vitez, matriks, apokalipto, watchmen, sin sity

dokumentarci: planet earth, band of brothers...

Inace, najvece mi je zadovoljstvo odgledati stare filmove, narocito westerne.

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 21:10
Originalno postovano od strane Malishan<p>Inace, najvece mi je zadovoljstvo odgledati stare filmove, narocito westerne.</p>[/QUOTE Malishan

Inace, najvece mi je zadovoljstvo odgledati stare filmove, narocito westerne.

[/QUOTE piše:

e to je poenta kod mene,jer stari filmovi,pogotovo ovi iz 70,80 dobijaju novu dimenziju gle

e to je poenta kod mene,jer stari filmovi,pogotovo ovi iz 70,80 dobijaju novu dimenziju gledanja,kad se gleda preko Bluray filmova.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
WilliamWallace View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj WilliamWallace Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 22:44
Kako naprave Bluray film iz 70' godine?
Logično je da tad nisu imali kamere koje snimaju kvalitet 1080p pa me interesuje kako izbace bluray verziju?

Ažurirao WilliamWallace - 10.Sijecanj/Jan.2010 u 22:45
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 23:07
Originalno postovano od strane WilliamWallace WilliamWallace piše:

Kako naprave Bluray film iz 70' godine?
Logično je da tad nisu imali kamere koje snimaju kvalitet 1080p pa me interesuje kako izbace bluray verziju?

pa malo proguglaj i sve ćeš znati.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 23:51
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

Originalno postovano od strane WilliamWallace WilliamWallace piše:

pa malo proguglaj i sve ćeš znati.

DV je jos u sh*t fazi.
btw. a sta je to guglanje, neka igra sa loptom, slicno na keglanje?

Ažurirao prijatel-MKD - 10.Sijecanj/Jan.2010 u 23:52
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
zlaja-toltec View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zlaja-toltec Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2010 u 10:36
Moje misljenje je da Bluray HD filmovi najveci uzitak pruzaju uz vrhunsku AV tehnologiju i vrhunske efekte u samom filmu.Takvi filmovi su u sve vecem zamahu i bice sve boli i bolji u tom pravcu i naravno sve vise animacije,tako da cemo za par godina gledati filmove bez glavnih Holivudskih zvezda.
inace moji favoriti u Bluray HD:

1: LOEG

2: Jurassic park trilogy

3:  LORD OF THE RINGS trilogy

4: AvsP duology

5:  Ultraviolet

6: Harry Potter 1-6

7:  Mission Impossible Trilogy

i naravno animacija Ice Age trilogy

Ažurirao zlaja-toltec - 06.Ožujak/Mar.2010 u 10:38
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2010 u 10:41
Inace da te obavestim LOTR sto si nabrojao, jos nije izasao u BD formatu (u aprilu), a to je  HDTV verzija,tako da o tom film jos ne treba trositi reci, tek kad se pojavi.

- Armin van Buuren

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.