Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zbogom Vista!!!
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Zbogom Vista!!!

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Zbogom Vista!!!
    Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2008 u 20:46
Nadam se da ste već čuli vijesti, ali ako niste:

MIAMI (Reuters) - Microsoft Corp.(NasdaqGS:MSFT - News) co-founder Bill Gates said on Friday he expected the new version of Windows operating software, code-named Windows 7, to be released "sometime in the next year or so."

The software giant has been aiming to issue more regular updates of the operating system software that powers the majority of the world's personal computers. Nevertheless, Gates' comments suggested that a successor to the Vista program might be released sooner than was generally expected.

Microsoft has said it expected to release a new version of Windows approximately 3 years after the introduction of Vista in January 2007. A company spokeswoman said Gates' comments are in line with a development cycle that usually releases a test version of the software before its official introduction.

"I'm superenthused about what it will do in lots of ways," Gates said in a seminar on corporate philanthropy held during an annual meeting in Miami of the Inter-American Development Bank.

"That'll be sometime in the next year or so that we'll have a new version," Gates said in response to a question from the audience.

Gates, who is due to leave his day-to-day functions at Microsoft and dedicate himself to the philanthropic efforts of the Gates Foundation in June, said the company aimed through its $6 billion annual research and development budget to take the products running on its software to "the next level."

He said new versions of Windows would help revolutionize mobile phones and run the desk of the future, which would have a touch surface display allowing users to call up items using their hands.

HAHA! Od početka sam znao da Vista nije ozbiljan OS i da je samo prijelazni OS kao što je bio i Windows Millenium Edition...
Eto vam sad Vistoljupci, brzo su vas otkazali...ROTFL
Samo se nadam da Windows 7 neće toliko odgađati kao Vistu...makar se ne bi čudio.

Ažurirao Dngy - 09.Travanj/Apr.2008 u 20:48
Na vrh
Emperorr View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Emperorr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2008 u 21:21
ja Vistu nisam nikad instalirao niti ću

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2008 u 01:17
da,da...pravilno...

Citiraj Bill Gates, vodeći čovjek najvećeg softverskog proizvođača na svijetu, objavio je da očekuje izlazak naslijednika Windows Viste kodnog imena Vienna iduće godine što je značajno manja razlika u datumu izlaska nego što je bila prethodnih generacija Windowsa. Objavljeno je da će novi Windowsi napraviti novi korak prema tehnologijama nove generacije, kao što su kontrole dodirom, te da će imati poboljšanu podršku za prijenosne uređaje. Točan datum izlaska još se uvijek nije poznat.
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2008 u 01:25
Kad im je trebalo toliko dugo da naprave tu grdobu zvanu VISTA, i da nista ne urade, vec osecam kako ce taj novi jadnicak os OS-a da izgleda posle "samo" godinu dana rada na njemu!!!
Vladika
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2008 u 07:26
Ma Vladika, nemoj misliti da oni godinu dana rade na tome...Taj novi OS je ustvari jako ušminkana i dorađena Vista, jer Vistu su izdali samo da pokupe više para i da zadovolje one koji su nestrpljivo čekali! Na tom novom OS-u rade svo vrijeme, pa se nadam da će dobro ispasti...ali i ako neće, šta ima veze, ionako nemaju ozbiljnu konkurenciju, jer pogledaj koliki im je udio na tržištu...linux distribucije su stvarno mizerno zastupljene da bi im predstavljale opasnu prijetnju. I nadam se da će taj novi OS potrajati bar približno kao XP, jer ne volim često mjenjati OS-ove...
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2008 u 13:48
Proci ce jos dooosta dok budu uspeli da potisnu XP!!!
Vladika
Na vrh
komunjara View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj komunjara Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2008 u 15:06
pa sljedeće godine prestaju prodavati XP i to mu je kraj... barem sluzbeni
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2008 u 15:19
Službeno, možda da..... mada, zašto bi radili SP3, ako će ga "ukinuti"...? I još nešto, dugo će XP "živeti" ako bude imao ovakvu konkurenciju kao sada...
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2008 u 19:53
)=)*)*)?)*)

Ažurirao Pink_Floyd - 13.Studeni/Nov.2008 u 21:00
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2008 u 08:08
Originalno postovano od strane komunjara komunjara piše:

pa sljedeće godine prestaju prodavati XP i to mu je kraj... barem sluzbeni

Nagodinu prestaje slobodna distribucija XP-a, ali MS je objavio da će barem do sredine 2010.g XP isporučivati OEM proizvođačima...tako da će XP do tada službeno živjeti, a što se tiće korisnika, živjet će on još duže...

Na vrh
pittbull View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pittbull Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2008 u 12:06
bok.
dugo me nije bilo tu. mnogo obaveza pa nisam jednostavno stigel. kaj da velim tolko samzauzet da me već 8 mjeseci čeka spindel pun filmova koje nisam ni taknul a sad su već lanjski snijeg.
nego ko želi uživati u vista efektima odnosno u boljim efektima i lijepšoj vizualnoj izvedbi i brutalnim performansama i kvaliteti nek si instalira novi ubuntu linux 8.04. totalni je brutalac ja uživam
Na vrh
Sceka222 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sceka222 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2008 u 19:45
Dakle ovako: imam cetiri kopjutera, dva sa Inel CPU i dva sa AMD CPU. Tri kopjutera rade sa XP-om (original, krekovan i krekovan lite) a jedan (sa koga se javljam) radi sa Vistom. Prvi put sam instalirao Vistu32 pre nesto vise od pet meseci i vratio se na XP u roku od nekoliko dana rekavsi sebi da "to sr***e nikada nece biti od bilo kakve koristi". Kad... ne lezi vraze! Pre mesec dana sa RS slucajno skinem Vistu64 a kako sam inace nameravao da formatiram C: cisto iz radoznalosti instaliram tu Vistu64 i to mi potpuno promeni deo zivota koji se odnosi na koriscenje kompjutera!!! Znaci, od pojave Spectruma do danas tek zahvaljujuci Visti koristim kompjuter sa apsolutnim uzivanjem i na pravi nacin!!! Vista je namenjena korisnicima 64-bitnih CPU racunara i definitivno je prelazna varijanta koja omogucava lakse snalazenje sa predstojecom generacijom uredjaja bilo koje vrste, koje vidjamo u SF filmovoma, a ti uredjaji su nam na pragu! XP je kao pisaca masina u odnosu na Vistu! Kod mene radi brze od XP Lite varijante (naravno, duze se pokrece ali samo neznatno!!!)! I tako... Nemam pojma zasto sam ovo napisao ali mozda ce nekome koristiti?!
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2008 u 21:05
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Službeno, možda da..... mada, zašto bi radili SP3, ako će ga "ukinuti"...? I još nešto, dugo će XP "živeti" ako bude imao ovakvu konkurenciju kao sada...

SP3 su izdali tek nakon što su shvatili da su zajebali stvar sa SP1 za Vistu. Da je taj SP radio kako treba, nebi mi još ni danas vidjeli SP3 za XP. XP su probali na silu "ugušiti" jer im predugo traje pa nemaju na čemu zarađivati. Sa Vistom im to nije uspjelo, možda sa drugim Windowsima hoće. Nebih se bunio koristiti Windowse koji su bolji od XP-a, kao što ljudima nije bio problem preći sa 98-ice na XP.
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2008 u 21:16
vista je zderac hardwarea...
bez obzira sto vi govorili da vam brze radi, jednostavno nije istina...
zbog backward compabilitya, vista mora ucitavati lybrarye koji se vuku jos od win98, dodajte tomu fensi graficko sucelje kod viste i imate slucaj da vam 4 gige rama nestanu u trenu, a vi ne znate di su...
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2008 u 21:17
Koliko je vista "propala" govori podatak da se i dalje svi programi prave za XP, iako je microsoft "trazio" odnosno preporucivao da se svi programi presele u vistu! Naravno da niko nije prihvatio takvu glupost, sem eventualno, nekih manjih firmica.
Vladika
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2008 u 21:54
Originalno postovano od strane Sceka222 Sceka222 piše:

Kod mene radi brze od XP Lite varijante (naravno, duze se pokrece ali samo neznatno!!!)! I tako... Nemam pojma zasto sam ovo napisao ali mozda ce nekome koristiti?!
i kod mene je radila vista ko luda brza ovo ono, ali vidi koliko ti guta ram memoriju, kod mene je samo startovan windows vista i bilo je 970mb potrosnje a zamisli kad upalis neki jak proces kao nero ili photoshop ili ne daj boze neka igra zahtevna??? ja imam 2gb ram, a i da imas 4gb ram, dzaba kad ih ne cita! jbm ti vistu jedan ipo dan sam je koristio i odma format, nema boljeg od xp sp2 ili sp3 sad. probao sam jednom da instaliram ubuntu 64bit linux ali nisam uspeo uopste pa sam se otkazao, a cuo sam da dosta je dobar i prebrz!

Ažurirao icemaher - 24.Rujan/Sep.2008 u 21:56
Na vrh
Sceka222 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sceka222 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2008 u 22:18
    Pa u tome je poenta. Ako hocemo da koristimo blagodeti tehnoloskog razvitka civilizacije (a trebalo bi!) onda bi bio red da 'drzimo korak' sa istim?! Obzirom da za 400 - 500 eura moze da se kupi kompjuter koji odgovara danasnjici ne vidim ni jedan razlog da se to i ne koristi na pravi nacin! Da... stalno zaboravljamo da kompjuter nije namenjen za igranje! Nemojte mi reci da je OfficeXP ili Office2003 bolji od Office2007?! I tako dalje i tome slicno!
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2008 u 00:19
Skidam kapu OFFICE 2007!!! To je jedino u poslednje vreme sto je microsoft uradio kako treba. Ali nisam razumeo ovo  "ne vidim ni jedan razlog da se to i ne koristi na pravi nacin!" Sta si mislio pod tim. Ovo sto kazes da se drzi korak sa tehnologijama... slazem se, ali kada idem "unapred" obicno ocekujem bolji proizvod od onog starog. Da je VISTA bolja, sada bi svi zivi koristili to cudo, a ne jos uvek tabali po XP-u. Brojka korisnika viste u svetu, jos nije premasila brojku od 10%.
Vladika
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2008 u 01:07
ma ovo je samo prelijevanje iz supljeg u prazno...
vista NIJE tehnoloski napredak... samo kozmeticki...
i dalje koristi ista sranja i biblioteke kao XP, moze se reci da je usminkani XP
prvi PRAVI NAPREDAK ce biti win7, zasto?
zato sto ce to biti POTPUNO nova platforma, cisto 64bita i nece imati nikakve veze sa starim prozorima...
potpuno novi source, kad to izidje moc ces rec da je to napredak, a ovako, tjesi se :P
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
Sceka222 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sceka222 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2008 u 01:10
    Nije rec o tome da je losija pa je zato ne koriste. Nazalost, i u svetu je slicna situacija kao na nasim prostorima - cak i gora, tesko za poverovati ali je tako. Znaci, neverovatno mali broj ljudi ima kompjuter koji odgovara potrebama (koncepciji) Viste, sto podrazumeva nabavku - kupovinu novog a to znaci trosenje novca koga u nasem slucaju nema a sto se tice ostatka sveta previse su skrti i nove stvari koje nisu od "vitalnog znacaja za zivot" smatraju kao krajnje nepotrebnom investicijom. Kad se tome doda "bitan cinilac zivota sa nazivom navika" (ko ce sad sve da menja a taman sam naucio i navik'o se na ovo!). Pa kad se doda jos i podatak da samo 4 (cetiri) posto imaoca kompjutera koristi pojam "Backup-ovanje podataka" (sto je apsolutno porazavajuce iako istinito!) na adekvatan nacin! Pa podatak da vise od 80 procenata ljudi koji poseduju licni kompjuter (izuzimaju se firme, naravno) taj isti uredjaj koristi iskljucivo za razonodu, zabavu ili najvise kao pisacu masinu! I tome slicno... a ima jos puno takvih cinjenica! To su stvarni razlozi sto se Vista tako malo koristi. Ista situacija je bila pri pojavi Windows95 OS-a! Ceo svet se zgrazavao na pomen "tog monstuma od OS-a"!!! Pa Windows3.11 je bio "neuporedivo brzi, stabilniji, manji (10 disketa 3,5 inca - to sada i nema gde da se "gurne", jel da?!) i be tog "glupog fensi izgleda"!!! Toga se dobro secaju svi koji se malo duze druze sa kompjuterskom tehnologijom. Pa i kad se pojavio XP niko nije hteo ni da cuje za njega, a to nije tako davno bilo. Bitna razlika je u tome sto sam ja svoj prvi, polovni, 286 platio 2500 nemackih maraka, 486 40MHz (inace su radili na 33MHz!) HD400MB (cetiri stotine MEGABAJTA!) 3700 nemackih maraka i tako dalje... i to su tada bile cifre vredne postovanja!!! A sada vrhunsku tehnologiju moze svako da kupi za, relativno, beznacajnu sumu novca!!! I tako... Nadam se da nisam smorio previse?!   
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.