Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - problem s titlovima u dvd playeru
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

problem s titlovima u dvd playeru

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
milx View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj milx Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: problem s titlovima u dvd playeru
    Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2008 u 23:44
    ok, prije svega EJ svima.. evo vako,, ja san nova u svemu ovome pa vam se ucini mozda glupim pitanjen ali eto,, ko pita ne skita jelte.. heh dakle,, zasto pojedini dvd playeri, kucna kina itd. ne loadaju divx titlove..? sprzim film (divx) i titlove naravno ali ih moj player ocita bez problema a npr. prijateljicin player ne.. kako da to rijesim..? pliiiiiiiiiizzzzzz.. jako mi je bitno..
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2008 u 00:03
Najprecizniji odgovor ces dobiti, ako napises koji dvd player imate ti i tvoja prijateljica.

Postoji mnogo razloga zasto se titl ne pojavi,
najcesce dvd player ne podrzava divx.
Da li player podrzava divx i titl mozes provjeriti ovde:

http://www.videohelp.com/dvdplayers/philips-dvd-737/3155#comments

Titl nije zapecen u pravom formatu,naime... razliciti playeri
podrzavaju razlicite formate (sub,srt,txt), a neki i sve zajedno)

U slucaju da imate razlicite dvd playere, kod nekih playera je potrebno
pritisnuti na dugme za titl,a kod nekih titl startuje automatski s filmom.    
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2008 u 00:44
i jako je bitno da naziv filma i naziv prevoda budu identicni tj. da imaju isto ime npr

Hard To Kill.avi (naziv filma)
Hard To Kill.srt ili sub (naziv prevoda)

tada uglavnom playeri sami ucitaju titl
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
Na vrh
milx View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj milx Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2008 u 23:21
ev npr. u mene je smartvision a u nje LG,, moj cita sve zivo njoj nece. vec san pokusala s jednakim nazivima tj. .avi i .sub ili .srt ni to ne pali,, postoji li kakva shema podesavanja titlova da ih ama bas svi playeri ocitaju ili se ja samo nadam.. Confused  btw. hvala na odgovorima.. Tongue
Na vrh
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2008 u 23:56
probaj Ime Filma_srp ili _cro

Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2008 u 10:55
Ja sam to resavao tako sto sam i sebi a i prijateljima
skidao update za taj model,
ako nema na official link-u onda sa nekog od foruma,
gde god da ga skidas imas i uputstvo, prosto je..
ali uvek za svaki slucaj skinem i original,
a i kolege su ti rekli, isti naziv sa tim sto u vecini
slucajeva stariji modeli podrzavaju .srt
Mada i ako ima ono uputstvo, obicno na kraju su kodovi koji se ukucavaju
u meniju dvd-a, e sad ko zna..
ali ipak bi rekao da je update u pitanju, obicno je oko 2-3 Mb
u .zip ili . rar formatu..
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2008 u 11:08
Kolega, ajde onda probaj da mi nađeš za Vivax imago K-500 novi firmware.
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2008 u 12:52
Ne znam sta ti kazem osim da sam hteo da pomognem..
ako je to nesto lose onda ne razumem zasto neko trazi pomoc
a da mu pritom neko u ovom slucaju ja ne pokusa pomoci?
mozda nisam, mozda jesam, a opet nisam ni carobnjak..
probacu mada za neke novije ili pak starije nema..
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2008 u 13:44
Vivax je kineski DVD plejer (rađen za hrvatsku firmu) i teško (nemoguće)ćeš naći update za njega.
Većina DVD plejera ima isti softver (rade se samo 2-3 verzije)i bez obzira da li titl sami učitavaju ili treba pokrenuti učitavanje ručno ,važno je da da titl ima pravu ekstenziju na kraju (ako je pravi .sub sa frejmovima onda sub,a ako je .srt sa vremenima onda srt) što se vidi samo ako u podešavanju windows foldera postavite da ne sakriva poznate ekstenzije.Većina ljudi to ne zna pa misli da ako na ime fajla doda na kraju avi ili sub,da je rešila problem.Takođe je većina plejera osetljiva na dužinu naziva filma i titla,zato gledajte da naslov bude što kraći.Kod X-Wave plejera svaki avi fajl mora da bude u posebnom folderu sa pripadajućim titlom.Ako imate seriju od 12 epizoda u istom folderu na jednom DVD-u,učitaće samo prva tri titla i nema više.
I na kraju,većina firmiranih plejera (Toshiba,Pioneer itd.)ne pušta titlove za DivX (piraterija),pa za njih mora da se lepi titl na film.To je lako i relativno brzo sa VirtualDub u jednom prolazu ili AviRecomp 1.4.....u dva prolaza.Ako vam treba detaljnije objašnjenje javite pa ću ga opisati.
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2008 u 13:55
Pa eto..zato i nisam hteo da se izlecem jer za njega
iskreno nisam cuo,
a ove ostale koji su nabrojani meni stvarno nisu problem,
ali kapiram da je glupo sto sam se uopste upustio
u ovu temu!!!
I zato nisam ovde... ;)
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2008 u 14:02
Originalno postovano od strane marisans marisans piše:

Ne znam sta ti kazem osim da sam hteo da pomognem..
ako je to nesto lose onda ne razumem zasto neko trazi pomoc

Ubi me ako te razumem!!! Confused
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2008 u 14:39
Eh..pa nema sve..

http://www.novisf.com/wbb3/index.php?page=Thread&threadID=66340

BTW
nisam ja killer!!!
trenutno uzivam sa devojkom
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2008 u 21:20
E to je taj, kao da gledam u dnevnoj sobi....LOL Ma nisu njemu problem titlovi u smislu učitavanja. Čita sve živo, srt, ssa, sub, txt, sa istim ili različitim imenom avi fajla, sa diskova, USB-a, kartica eksternih HDD-a, ali su mu slova nekako mala, pa sam eventualno mislio da bih novim software-om to rešio, ali avaj...
Sve u svemu hvala kolega, ako ništa drugo, ono na trudu....
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2008 u 23:38
Da vazi, nema na cemu!!!
Na vrh
cibox View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cibox Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2008 u 15:21
Evo i moj problem sa titlovima!
Snimio sam 10 serija na dvd i kad ga ubacim u kučni dvd playar, ne rade mi titlovi na svim serijama. Kad taj isti dvd stavim u komp sve radi.
Jel ima neko rješenje?
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.