Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - skraceni titlovi
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

skraceni titlovi

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
wooo View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj wooo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: skraceni titlovi
    Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2008 u 19:51
Prvo moram da Vas pohvalim,zato sto ste definitivno najbolji sajt sto se tice pronalazenja titlova za najrazlicitije filmove i serije.Bez Vas ne znam kako bih uopste gledao filmove,jer sam prilicno los sa stranim jezicima.Ali sada moram jos nesto da kazem.Medju onima koji prevode ima onih koji to rade skroz neozbiljno.Ja ne znam da li su placeni.Ako nisu,onda je to sasvim ok,ali ako jesu...onda Vas kradu.U poslednje vreme sve cesce nailazim na titlove gde je bukvalno pola filma preskoceno.Iz celog dijaloga prevodilac izvuce dve recenice koje cesto uopste nisu vazne.Sinoc sam gledao Bank Job sa upravo takvim titlom i negde citavi dijalozi nisu prevedeni,a garantujem da u filmu fali 40% teksta.Takodje se pojavljuju titlovi gde se jasno vidi da prevodilac nije gledao film,kada muski lik govori kao zena i kaze:BILA SAM...Nemojte da mislite da se ljutim,ili bilo sta slicno(nemam pravo),nego jednostavno zelim da Vam skrenem paznju na to.Pozdrav!
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2008 u 08:09
Pozdrav wooo...kritike su ti na mjestu, ali nekada nam je i takav titl bolji nego nikakav...
Naravno da ima i uvijek je bilo prevodilaca koji se ne trude previše oko gramatike, konteksta, pa čak i onih koji prevode pomoću razno raznih programa pa to ispada svakako...uglavnom, nadajmo se da će biti što više kvalitetnih prijevoda ;)
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2008 u 10:12
I da dodam: sve što se radi što u vezi prevoda ili ovde na forumu JE NA DOBROVOLJNOJ BAZI. Niko nikoga ne plaća (osim eventualno neko pivceLOL) za bilo koji prevod....
Na vrh
pejafor3 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2008 u 13:57
Originalno postovano od strane wooo wooo piše:

Prvo moram da Vas pohvalim,zato sto ste definitivno najbolji sajt sto se tice pronalazenja titlova za najrazlicitije filmove i serije.Bez Vas ne znam kako bih uopste gledao filmove,jer sam prilicno los sa stranim jezicima.Ali sada moram jos nesto da kazem.Medju onima koji prevode ima onih koji to rade skroz neozbiljno.Ja ne znam da li su placeni.Ako nisu,onda je to sasvim ok,ali ako jesu...onda Vas kradu.U poslednje vreme sve cesce nailazim na titlove gde je bukvalno pola filma preskoceno.Iz celog dijaloga prevodilac izvuce dve recenice koje cesto uopste nisu vazne.Sinoc sam gledao Bank Job sa upravo takvim titlom i negde citavi dijalozi nisu prevedeni,a garantujem da u filmu fali 40% teksta.Takodje se pojavljuju titlovi gde se jasno vidi da prevodilac nije gledao film,kada muski lik govori kao zena i kaze:BILA SAM...Nemojte da mislite da se ljutim,ili bilo sta slicno(nemam pravo),nego jednostavno zelim da Vam skrenem paznju na to.Pozdrav!

Da skrenem ja tebi paznju...

Primer:
Ti ces danas ujutru u 07h da skines Naj-NAJ-NAJ-NAJ-noviji film.
U 9h ces da trazis prevod kao jos njih 10.
(treba ti za prodaju na ulici... jer nemoj da me ubedis da ti treba za gledanje, kad trazis prevod u 9h ujutru.)

I na kraju se ipak pojavi neko ko hoce da pomogne i da prevede taj film (besplatno) da bi vama korisnicima/trgovcima... pomogao/ugodio.

Posto u 99% slucajeva ne izadje engleski titl za taj
film koji si ti trazio ujutru u 9h.
Pojavi se osoba koja hoce da vam pomogne iz dobre volje...
I pocne da prevodi na slusanje ili bez gledanja filma... racunajuci da ce to neko posle "obraditi" od gresaka.
Sve u cilju da bi vama leecherima pomogao da gledate film.. kao sto si i sam rekao ... los si sa stranim jezicima... ne znas engleski.. ali znas vremena i imenice "On" i "Ona"

I pored znanja/ne znanja... jednostavno neke stvari ne mozes da cujes kako treba i ne mozes da ih prevedes.

Pomozi pa obradi titl u programu Subtitle Workshop. Potom ga posalji na ovaj sajt.

A sto se tice "placanja" za prevodjenje...
To su gluposti...

NARAVOUCENIJE za sve prevodioce:
Ne treba prevoditi titlove odmah.
Neka novi korisnici/trgovci cekaju titlove
(a ti Wooo spadas u te korisnike).

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2008 u 15:37
Kao i uvek, naš Peja oštar na rečima!!!
Na vrh
wooo View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj wooo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2008 u 18:10
pejafore 3,odakle ti to da ja trazim titlove u 9 ujutro?ja imam adsl na poslu i svakodnevno skidam filmove i gledam,a vise i ne znam da se neko bavi prodajom diskova na ulici,kada svaka druga kuca ima adsl.ne znam sta je neobicno ako neko skida filmove i gleda ih.u trznom centru gde sam ja nas 50 imamo adsl i bio bih sam sebi smesan kad bih seo na ulicu da prodajem diskove.u svakom slucaju ako sam hteo da skrenem paznju na nesto,nisam racunao da se svadjam sa osobama sa psihickim problemima.tebi darija hvala na odgovoru.
Na vrh
wooo View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj wooo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2008 u 18:14
kao i tebi dngy.jos uvek mi nije jasno kako je ovaj covek zakljucio da trazim titlive u 9 ujutro.
Na vrh
wooo View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj wooo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2008 u 18:24
i jos nesto da dodam...ova tema se zove pohvale,pokude...ja ne znam da li ovaj nervozni momak radi sa vama.ako radi i ako ovako reaguje kada neko nesto napise,onda niste trebali da stavljate ovakvu temu.kada sam rekao da ne stojim dobro sa stranim jezicima,nisam rekao da ih uopste ne govorim.a ako ne radi ovde,onda mi nije ni bitno sta pise.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2008 u 19:27
Nećemo se raspravljati, ali osnovna stvar je DA SE RADI DOBROVOLJNO I DA NEMA "ZAPOSLENIH"... Znači sve što imamo od prevoda imamo od strane prevodioca i njima moramo zahvaliti na bilo kakvim prevodima. Naravno i prevodioci moraju neki put da prime kritiku jer verujem da je konstruktivna...
Na vrh
wooo View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj wooo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2008 u 19:37
ja nisam znao da lise radi dobrovoljno ili ne,a sta mislim o ovom sajtu rekoh u prvoj polovini poruke.hvala i izvinjavam se.nisam zeleo nikoga da uvredim.
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2008 u 20:45
Malo smo otišli u krivom smjeru...mislim da je peja malo burno reagirao, ali isto tako mislim da nije mislio ništa loše, jer je pejafor jedan od naših vrijednih i kvalitetnih prevodilaca, tako da mislim da ga je možda malo preosobno shvatio tvoju kritiku woo...ne želim da se ovo pretvori u neku svađu ili da se iz ovoga izrodi bilo kakav sukob, tako da ću zaključati temu i zamoliti sve članove za više tolerancije, razumjevanja i biranih riječi  ;)
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,133 sekundi.