Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Razlika između običnih i 720p titlova?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Razlika između običnih i 720p titlova?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
sKetch View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sKetch Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Razlika između običnih i 720p titlova?
    Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2008 u 10:30
Poštovanje svima!

Prije svega, napomenuo bih da sam nov u cijeloj priči s titlovima, ali iz tutoriala za Subtitle Workshop sam pokupio i shvatio dosta...

Eh sad, ono što mene zanima jest:

Koja je generalna razlika između, uvjetno rečeno, običnih titlova (serije 350MB/filmovi 700MB) i onih za 720p serije/filmove?

- ono što je očito jest da nisu jednako tretirani od strane aplikacija kojima gledam serije/filmove (GOM Player i MediaPortal).

...primjerice, LOAD-am li "obični" titl prilikom gledanja 720p videa u GOM playeru, veličina fonta se bitno smanji, iako je podešeno da bude npr. 30, a u MediaPortalu se titlovi uopće ne prikazuju.

Zašto me ovo zanima?

Zato jer za dobar dio postojećih titlova nije potrebno ponovno sve prevoditi, prijevod već postoji. Potrebno je samo urediti sitnice, poput ove koje sam naveo, eventualno urediti sync i to je to...

Pozz!

Ažurirao sKetch - 16.Ožujak/Mar.2008 u 10:30
Život je poput kuhinje... Tko želi dobro jesti, mora uprljati ruke...
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2008 u 13:01
i meni se to desava isto u bsplayer-u, kao sto ti rece, pustim iz prve obican film ide titl normalno na 22 font, onda pustim neki HD titl bude preko 50 font size, onda to smanjim na 22 font size, i kad ponovo pustim obican film titl bude font size 9?
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2008 u 14:28
Nisam nešto previše istraživao sve to... U stvari na samo dva kompjutera i nisam imao nekih sličnih problema, ali... ono što mi pade na pamet, a šta bi mogao biti uzrok: HD Rip-ovi su u mkv formatu ("kontejneru" za "sve i svašta") u okviru koga se često nalazi titlovi, koji možda imaju označenu veličinu, nezavisno od player-a u kome gledate filmove.... Po ubacivanju "normalnog" prevoda, player povlači podatke iz mkv fajla, a ne svoje... Kažem, sve je ovo -možda- ...nisam 100% siguran....
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2008 u 15:05
i jeste mozda druze, zato sto u svakog hd ripa nema titlove, evo primer ja sam skidao prison break sezonu 1 Esir, u nju nema lepljenih titlova, moram da mu nadjem i nasao sam titlove pomoci Mad Smile-ta, i sad evo probao sam opet pustim mkv fajl on povuce titlove kraj njega sto su, i izadje dobar font 22 size, pustim avi fajl i font size bude 10, i ako njih smenim u 22, onda kad pustim ponovo mkv font bude 47. i primetio sam da kad gledam divx film na bsplayer titl ide na crnu liniju t.e. van slike filma, dok na dvd film je preko slike. ipak je bolje gledati Divx zar ne!
Na vrh
mad_smile View Drop Down
Uploader
Uploader

HD addict

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mad_smile Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2008 u 18:38
ja gledam sve preko medie playera  i nemam nikakve probleme nikad font nisam morao mijenjat   jos mi media player stavi sijenu na slove tak kad je i bijela pozadina vidim citat

@ ice
izaso je proper titlovi za PB od ESiR-a
pa mi vrati mail da ti posaljem proper

pozzz  HD druzino
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2008 u 19:09
Originalno postovano od strane mad_smile mad_smile piše:

@ ice
izaso je proper titlovi za PB od ESiR-a
pa mi vrati mail da ti posaljem proper

pozzz  HD druzino
meni su bili ok titlovi pregledao sam ih, valjda se nisam zajebo sto sam ih izrezao na 11dvd sa losih titlova?

Ažurirao icemaher - 16.Ožujak/Mar.2008 u 19:10
Na vrh
mad_smile View Drop Down
Uploader
Uploader

HD addict

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mad_smile Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2008 u 19:53
ovi su izripani sa TV-a  Hrvatskog rtl-a i uskladjeni
zato su proper
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,125 sekundi.