Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kritika 2
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kritika 2

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
ditras View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ditras Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kritika 2
    Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2008 u 11:10
Ok. imam jednu zamerku i pitanje...
zasto pojedinci da ih sada ne nabrajam napisu ime filma i dodaju : popravljen ili ispravljen a u stvari je preveden sa srpskog na hrvatski (tacnije dodato u recima "ije"
zar nije dovoljno..da se samo postavi kao hrvatski titl i ok.
znaci isti broj line, isti prevod samo preveden na hrvatski i to je kao ispravka,
znaci za engleski titl koji neko prevede na bilo koji jezik, da li je to hrvatski ili srpski treba u produzetku da pise : ispravljen, popravljen i slicno a ponavljam nije nista dodato ni korektovano, samo je preveden na hrvatski!!!
meni licni je apsolutno svejedno da li je hrvatski ili srpski,
bitan mi je dobar prevod i timing,
e sad izgleda da ovde postoji nesto sto je trebalo da izumre ali jos uvek se javlja.
i jos nesto,
uzecu primer titla za golden compass...
znaci niko ne zeli da zagreje stolicu i prevede film kako treba nego svi koriste stari i sa time adjuster-om kao usklade,
pa je naravno pocetak i kraj filma ok, a sredina kao da nije bitna,
moj predlog je da se svi ti titlovi brisu jer su neispravni...
ima tu jis primera tipa : "Rendition"
nema potrebe za zurbom, ovde niko ne dobija nikakve nagrade, vec je cilj da imamo ispravne titlove, e sad to je na administratoru a ostali mogu da se sloze ili ne.
pozdrav svima a pogotovu onima koji se stvarno trude i sami prevode titlove!!!
< id="kpfLog" ="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload="destroy(this)" style="display: none;">

Ažurirao ditras - 22.Sijecanj/Jan.2008 u 11:17
Na vrh
Beni View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Beni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2008 u 16:11
Ljudi smo i neki od nas vole Preciznost.

Npr  Ja  imam dvd s filmovima svaki film u svojem folderu i unutra naziv filma svaka rijec pocinje velikim slovom pez axxo ili tome slicno i ako mi posalje netko i nije tako ja preprzim film i ispravim

...opet nazad nakon dugo vramena ...
Na vrh
ditras View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ditras Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2008 u 17:33
Naravno, Ja i pricam upravo o preciznosti..
upravo zbog toga je drugi deo mog, pa aj da kazem texta, posvecen tome da mnogo ljudi zure i kace neispravne i neprevedene titlove, a sto se prvog dela tice i dalje stojim iza toga da ako se prevede na Hrvatski jezik, dovoljno je staviti zastavicu a ne pisati da je ispravljen, popravljen i.t.d. a nemam apsolutno nista preotiv toga, to je ok. Ja takodje volim preciznost i ne bi me sve to iziritiralo da je ne volim. Da ne pricam da takodje DVD koje snimim sa filmovimsa isto trtiram kao i Ti..sto znaci da se slazemo?!
< id="kpfLog" ="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload="destroy(this)" style="display: none;">
Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
opasno aktivan spamer (u ostavci...)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2008 u 20:44
O svemu ovome je vec mnogo puta komentarisano. I, jednostavno, resenje - ne postoji... Cinjenica jeste da je svima nama cilj korektan, dakle ispravan i blagovremeno dobijen titl. Ali... Forum trenutno ima, koliko sam mogao da proverim, 41254 člana. OK, mnogi ove dodju jednom ili dva puta u zivotu da uzmu sta im treba, ali zato sigurno ima bar deseti deo onih koji su redovni posetioci... Neka deseti deo tih redovnih posetilaca uploaduje titlove... Sad, dobar deo tih ljudi dodje do titlova na ovaj ili onaj nacin, neki ih prevode, ali ima dosta i onih, u cije motive necu da ulazim, koji samo prepisu tudje titlove i okace ih pod svojim imenom... Da li je motiv da im se pojavi ime na UL sekciji, ili nesto drugo, to sad nije pitanje... Problelm je u tome sto, koliko ja znam, baza titlova ima preko 35000 naslova... Sad, ko ce to da pregleda, i to detaljno, da bi ustanovio koji je pravi, a koji je samo prepisan... To je posao za 2-3 zivota... A nas (mislim na admine i modere) ima desetak...
Dakle, ostaje nam samo da se, i mi, rukovodeci team foruma, i vi, korisnici, nerviramo, da sami pomalo zagrejemo stolicu i titlove koje (kakvi su-takvi su) nadjemo na forumu preuredimo onako kako nam odgovara. Pri tome je najmanji problem iz imena titla izbrisati to "sredjen", "prepravljen", ili sta ja znam... Ili, da se ne nerviramo, jer i to nerviranje mozda utice na plagijatore...
KAo sto rekoh na pocetku, resenje jednostavno ne postoji...
Pametan covek trazi resenje, budala izgovor...
Na vrh
Beni View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Beni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2008 u 20:51
a kome nevalja titl neka sam napravi svoj i super ili neka suti

ja sam svima zahvalan za titlove koji su prevedeni s engleskoga a pogotovo one koji su prevedeni i napraviti bez podloge treba mnogo truda a koliko se nas ostalih otvorilo titl i prepravilo ga i vratili nazad a bas se trudimo druge pljuati
...opet nazad nakon dugo vramena ...
Na vrh
ditras View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ditras Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2008 u 22:30
Ok. kapiram. Postovanje svima, pa ajde onda da prevodimo.. kao sto i radimo, bar neki.
Pozdrav svima koji se trude!!!
Na vrh
ditras View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ditras Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2008 u 14:12
Evo primera  o kome pricam, pa da li vidite? ovaj stavi srpski i napise ceo u zagradi a ovaj odmah zatim napise u zagradi cijeli, pa ovo je smesno, a vi kako hocete! A to koliko sam primetio rade samo Hrvatski clanovi. Daleko od toga da sam nacionalista ali ovo je komedija... < id="kpfLog" ="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload="destroy(this)" style="display: none;">
Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2008 u 01:05

Dragi kolega ditras, ja sam se upravo vratio sa sluzbenog puta. Verovatno i ostali admini i moderi imaju neke obaveze. Poenta je u ovome: sve sto vi, clanovi foruma, napisete u temi "Brisanje titlova", mi cemo proveriti i obrisati... Nema sanse da neko pretaba sve uploadove i da vidi sta je ko od koga prepisao... Cak i da smo na ovom forumu placeni za posao koji obavljamo, ne bismo to radili... Dakle, ako dobri momci nama, rendzerima, prijave lose momke, mi cemo ih brisati... To je jedina varijanta koja ikako moze da upali... Bez puno afektiranja, na gorepomenutoj temi napisete sta ne valja, sta je prepisato, ili bilo koji drugi problem oko titla, i admini provere i obrisu ako ne valja...

Eto...
Na vrh
ditras View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ditras Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2008 u 22:29
JA SVE KAPIRAM I RAZUMEM..ALI LJUDI KOJI UPLOAD-uju TITLOVE SAMO VRTE JEDAN ISTI I MENJAJU TAJMING, NIKO NE PREVODI, JA SAM NA PR. PRI KRAJU PREVODA THE GOLDEN COMPASS I USKORO CU GA OKACITI I TO BUKVALNO SVAKU RECENICU, A DA POMERAM TAJMING NEKIH TITLOVA KOJI SU NETACNI 100% TEXTUALNO MI NE PADA NA PAMET, JEDNA RECENICA ILI LINE MOZE DA PROMENI CEO SMISAO FILMA, ZNACI SVE KAPIRAM I JASNO MI JE DA 90% LJUDI NIKADA NI NE OBIDJU FORUM A KAMOLI DA NESTO PROCITAJU ALI SKINEM TITL I POTPUMO ISTI PREVOD (NEPREVOD) SA DRUGIM TAJMINGOM, PA SADA NEK SE LJUTI KO HOCE I KOLIKO HOCE BILO KO!!! < id="kpfLog" ="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload="destroy(this)" style="display: none;">
Na vrh
valerija1 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj valerija1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2008 u 03:04
pozzzz...ja sam nova i nebi sad pametovala mada će ovo možda nekima i ispast kao pametovanje al koliko vidim da ljudi očito vide greške kod drugih a svoje ne pa tako i što se tiče preciznosti svi smo mi precizni kad je drugi u pitanju.
valerija
Na vrh
ditras View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ditras Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2008 u 06:13
Sto se mene licno tice, a govorim u svoje ime, to apsolutno nije tacno, mogu da nabrajam sada ali ajde dva primera: jednom prilikom sam zamolio administratora da se izbrisu dva moja titla jer su bila neprecizna, a drugo kacio sam titlove ispravljajuci samog sebe, ponavljam da govorim u svoje ime. < id="kpfLog" ="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload="destroy(this)" style="display: none;">
Na vrh
valerija1 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj valerija1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2008 u 00:50
uh kolega što se ti trudiš samo nastavi
valerija
Na vrh
ditras View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ditras Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2008 u 19:57
OK. kolega, uz duzno postovanje ali nema potrebe za ironijom, svima nam je isti cilj, pa zato nema potrbe za tim...bolje bi bilo da se udruzimo nekako i budemo slozni pa da ti prevodi idu brze, eto jedan predlog, a na ovom forumu svakog postujem i imam respect i nikada nikoga nisam vredjao na bilo koji nacin! NAPROTIV!!! < id="kpfLog" ="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload="destroy(this)" style="display: none;">
Na vrh
valerija1 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj valerija1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2008 u 02:08
ok ispravak ne kolega nego kolegica a jedan savjet daj se opusti previše si napet.
valerija
Na vrh
ditras View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ditras Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2008 u 04:26
pa radi se koleginice a ti me cinis jos napetijim, i zato sevaj!!!
lepo sam ti i kulturno odgovorio dva puta, a ti malo procitaj bon ton umesto sto gledas filmove, a sada pisi sta god ti je volja, jer ti vise necu odgovoarati na provokacije, a kolege su kolege, ne vidim te pa ne znam da li si musko ili zensko a iskreno nije mi ni vazno!!!
Na vrh
ditras View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ditras Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2008 u 04:49
i da ako ti se chat-uje, otvori MySpace ili nesto slicno i pardon nismo kolege, ja ipak nisam poslasticar, tako da nadji drugo mesto za chat!! ne znam zasto si se registrovala, da bi prozivala ljude ili da bi prevodila i upload-ovala titlove? a nisam primetio ni jedan tvoj... < id="kpfLog" ="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload="destroy(this)" style="display: none;">
Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2008 u 10:15
Kolega ditras, ne vidim cemu ovako ratoboran i nabusit stav... Verujem da koleginica valerija nije mislila nista lose. Predlazem da se malo smiris, i da, ako si vec raspolzen za svadju, pokusas i ti da njadjes sebi partnera na MySpace ili necemu slicnom...
I, jos nesto: ne bih voleo da te ponovo opominjemo...
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2008 u 10:28
Ljudi, smirite tenzije, kolega ditras se trudi ukazati na pogreške i propuste s kojima se susreće. što ja smatram pohvalnim! Istina je da ovakve teme često završe nekim sukobom, ali to neću dozvoliti ovaj put.
Zamolio bih da se držimo topica, koji je jasan i odnosi se na kritike, a da se svađe i netrpeljivosti s bilo koje strane ostave za neko drugo mjesto.
Johhny-eva kritika stoji, ali ne samo za ditrasa nego općenito...
Na vrh
ditras View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ditras Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2008 u 12:13
Ok. prihvatam opomenu i kritiku uz izvinjenje !! ali stvarno nisam prvi zapoceo... < id="kpfLog" ="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload="destroy(this)" style="display: none;">
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2008 u 14:19
Onda je sve u redu ;)

Offtopic: Daj pogledaj negdje u postavkama svog "Kerio Personaf Firewall" dali se može negdje isključiti ovo da ti na kraju svakog posta piše taj log.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.