Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Convertxtodvd savjet
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Convertxtodvd savjet

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Tony Montana View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tony Montana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Convertxtodvd savjet
    Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2007 u 02:12
Evo imam par pitanaj uz ovaj program koji koristim da divx prebacim u dvd format...

1. kad uredjujem titl stavim da mi radi sa ARIAL fontom i sada zanima me sta znaci ovo max.Lenght i na koliko da namjestim , ja sam stavio na 50, molim
iskustva i ako imate jos koji dobar savjet oko podesavanja titla u ovome
programu.

2.Kako da u converxtodvd programu spojim dva divx-a sa titlovima u jedan dvd?

3.Ako mi divx ima ac3 zvuk kako da namjestim da ga i dvd ima nakon sta ga preradim sa converxtodvd

4.zasto kad uradim dvd iz dvix-a sa vso convertxtodvd neki mi film
bude rasporedjen preko cijelog dvd-e medija a neki NE a radim ih sa istim
postavkama dali to utjece na kvalitetu snimke i ako utjece kako da namjestim da mi svaki film ide preko cijelo dvd medija.

to je to za prvi put, hvala svima na pomoci ;)

Ažurirao Tony Montana - 21.Prosinac/Dec.2007 u 17:39
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2007 u 19:04
 1.Kod mene pod default stoji font Tahoma, a code page je (ansi central europe)! To ti je za ona slova šžđćč!
 2.Prethodno u virtual Dub spojis ta 2 avi fajla u jedan avi, a u subtitle workshop spojis ta 2 titla!
3.Naravno da ce imati i dvd Dolby ac3 zvuk(Dolby DigitaL), jos pa ako imas i divx sa ac3 5.1 zvuk imaces DVD ko original! Nemoras nisto podesavati!
4. Opsirnije pojasni! Sorry
Skoro za sva pitanja imas odgovore, ovde na forumu!

Ažurirao icemaher - 21.Prosinac/Dec.2007 u 19:07
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tony Montana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2007 u 20:15
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

4. Opsirnije pojasni! Sorry

pa recimo imam dva filma na 700mb i sada prebacim ih u dvd okrenem ga zada i gledam, jedan je snimljen preko cijele dvd medij povrsine a drugi nije, zasto i dali to utjece na kvalitetu slike, zasto film nije program razvukao maksimalno preko cijelog dvd -medija

sta se tice zvuka, converxtodvd mi ga radi na dva kanala bar ja tako mislim jer kad ga stavim u dvd player i kliknem na daljinski da vidim zvuk napise mi dolby 2.0 ?? a inace mi pise AC32

sta se tice sapajanja failova, convertxtodvd mi je prije neki dan kad sam stavio 18 dijelova jednog konecerta u divx-u sve spojio u jedan fail, zasto mi sada kad imam dva dijela filma ne uradi isto?
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2007 u 20:29
Da te pitam, kazes 2 filma na 700mb, valjda si mislio divx film na 2 cd!  ja sam tako konvertirao Rat Race film ko je bio na 2 cd po 700mb, stereo je bio zvuk i naravno 2 kanala su bili na DVD filmu.Ali ako ih ne spojis prethodno sa Virtual Dub, to ne znaci da ga vtori disk nema na dvd-u nego je pod Title 2 potrazi nacices ga u power DVd ili  na dvd pleeru(znaci prvi disk ti ucitava kako jedan film, a vtori disk je titl 2)!  A sto se tice zvuka, nemora da znaci da ac3 je uvek 5.1, imas i ac3 stereo druze. ako ti je ac3 5.1 convertx ce ti napisati ovako (en- ac3 48000hz, 5:1, 448kb/s) kad ga ucita film. ili pa ti to mozes da probas u Bsplayer-u kad pustis film, idi u opcije filteri tamo ces ga naci ac3 filter i vidi kako ti pise, i kako se mrdaju levi,desni, centralni, vufer i saraund levi i desni. ako mrdaju samo levi i desni onda to ti je stereo.(nek me ispravi neko ako gresim).
I poslednje, reko sam ti da prethodno moras da spojis 2 avi fajla u jedan(ako se odnosi za film na 2cd) u virtual Dubmod, i titl takodje. ja sam uspeo da ubacim 11epizoda prison break-a na 1 Dvd, slika je skoro ista i zvuk i titl si ima svaka epizoda(za 3 sata). Pozz

Ažurirao icemaher - 21.Prosinac/Dec.2007 u 20:32
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tony Montana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2007 u 01:38
evo da ne otvaram novu temu, ako mi neko moze reci kako u converxtodvd ubaciti funkciju da imam MENI, znaci htio bih 5-6 avi failova prebaciti u dvd i da imam nekakav meni gdje mogu odabrati koji zelim gledati od tih filmova i dali je moguce ubaciti da pozadina meni-a bude neka moja slika koju ja odlucim postaviti, hvala 
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tony Montana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2007 u 02:24
imam dvd ripove jedne serije od 400mb po epizodi ja bi to sa convertxtodvd prebacio u dvd format na medije od 8,5GB-a , e sada me zanima nekoliko stvari:

1.Koliko serija da stavim u convertxtodvd (medij od 8,5gb-a) a da se
kvaliteta slike ne gubi, tj. koliko mogu epizoda staviti na 8,5gb-a bez ikakvod suzbijanja...

2.dali mogu napraviti svoj meni, tako da mogu odabrati koju seriju zelim
gledati , mogu li u pozadninu meni-a staviti svoju neku sliku sa hard-a i
ako mi mozete pojasniti postupak kako da to podesim..?

Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tony Montana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2008 u 06:04
evo nadam se da ce nekom pomoci ja sam rijesio problem, znaci stavljao sam na dvd od 8,5gb-a star trek serije , prebacivao sam ih iz divx formata u dvd....svaka epizoda iznosi 45minuta vremenski i veličina joj je 400mb-a , odlucio sam staviti tocno onoliko epizoda na jedan dvd a da ne gubim niti malo na kvaliteti slike pa sam prvo pretvorio samo jednu da vidim koliko ona iznosi i iznosila je 1,7mb-a sto znaci da na jedan dvd mogu staviti tocno 5 epizoda ali kad sam stavio da mi prebaci epizoda u convertxtodvd i kad ih je on pretvorio u dvd zapis vidio sam da je svaku epizodu suzbio za 100mb sta je zapravo neprimjetno na kvaliteti slike pa sam ostavio, znaci svaka mi sada epizoda na dvd-u iznosi nekih 1,6gb-a... htio sam naglasiti da vi mozete staviti i 10epizoda i program ce ih prebaciti ali ce ih dosta suzbiti iako dole u desnom kutu programa pise da ce to stati recimo na 8,5gb-a , znaci moj savjet je da prvo pretvorite samo jedan fail pa onda pomnozite i stvarno vidite koliko ce stati na dvd-e a da se ne gubi na kvaliteti slike. ;)
Na vrh
cgmiki View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cgmiki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2008 u 17:27
Da ne pokrecem novu temu.
Koristim ConvertXtoDVD 3.0 RC2 v2.99.10.600b, i pojavio mi se problem. U titlovima koje koristim se nakon zavrsenog rezanja na disk, ne vide slova č,ć i sl. Vec se i dalje vide znakovi iz prevoda. U podesavanjima stavim za font da je easteurope, ali svaki put se prevod nareze u formatu iz titl fajla.
Ako neko zna kako ovo da rijesim...
Hvala, unaprijed.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2008 u 18:10
ja koristim 2.99.9.500 i kod mene je podeseno font Tahoma, size 18, code page je ANSI-Central Europe! i sve je OK. i Naravno K-Lite Mega Codec Pack 3.7.0 je perfektan
Na vrh
cgmiki View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cgmiki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2008 u 18:20
Ovde je samo ansi_charset i easteurope_charset, da ne spominjem azijske. Nista, stavicu raniju verziju, pa da vidim ima li promjene.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2008 u 20:20
neznam vidim da nisu iste ove nase verzije, ja uopste i ne ulazim u font podesavanje, znaci samo podesim ovo:

Na vrh
cgmiki View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cgmiki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2008 u 21:09
Da, razlikuju se. Instaliracu stariju verziju, pa da vidim.
Na vrh
horvati8 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj horvati8 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2008 u 20:05
Ovako...pretvaram avi u dvd sa navedenim programom i kada ga ubacim u dvd player (kučno kino) neće mi očitati

npr playeri koji podržavaju divx očitavaju, a neki obični bez podrške neće dok neki hoće...U čemu je problem? hvala

i da neki skuplji dvdi očitaju dvd kao format mp4 i naravno ne pokreču....mislim ono faf

Ažurirao horvati8 - 03.Srpanj/Jul.2008 u 20:07
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.