Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - kako narezati jedan film na 2cd-a
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

kako narezati jedan film na 2cd-a

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
luanda View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luanda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: kako narezati jedan film na 2cd-a
    Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2007 u 11:00
imam film velicine 1,3GB, a nemam DVD rezac.kako bih mogla da ga podelim i narezem na 2 cd-a?
imam jos jedno pitanje vezano za lepljenje titla. da li mogu virtual dub-om nalepiti titl na ovako veliki film pa ga onda narezati na 2cd-a?pitam zato sto sam do sada lepila samo filmove do 700MB.
eto to je to , sad 'ajd pomagajte!smile76
Na vrh
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2007 u 20:48
resenje kupi dvd rezac
a mozes prvo da nalepis prevod pa onda da podelis na 2 dela isto pomocu Virtual dub-a

Ažurirao Vedder - 16.Studeni/Nov.2007 u 20:48

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2007 u 04:02
hahaha...Kupi DVD rezač....
Takođe, možeš podeliti film i programom AVI MPEG RM WMV Splitter...
Jednostavan je.... ...mnogo!
Naravno da možeš Virtual-om nalepiti prevoda na taj film, nema veze veličina fajla....
Na vrh
luanda View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luanda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2007 u 08:19
ej majstori, ako vam do sada nije postalo jasno ja sam tek segrt(onaj koji se tek uci) u ovom zanatu.zato vas drzim za rec i trazim pomoc iako vam to deluje i najbanalnije.
skinula sam program AVI MPEG RM WMV Splitter i "vidim "da je veoma jednostavan i verovatno bih ga skontala i sama ali radi ustede vremena ,objasni  mi Darijesmile58smile98.
a sto se tice lepljenja titla da li u opcijama za velicinu filma da stavim stvarnu velicinu(npr.1,3GB posto ga i onako secem na 2 dela ali to tek kad mi objasnis kako ...haha)?
inace, mnoooooooogo vam hvala na dosadasnjoj pomoci.smile122
ps..smile80mala je glupa al se trudi!
Na vrh
luanda View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luanda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2007 u 10:24
Thumbs DownProbala sama i nisam uspela da nalepim titl na 1,3GB.Javlja mi ovu poruku: Output comprresor error: The source image format is not acceptable(error code-2).U poverenju nemam pojma sta to znaci!
Darije molim detaljno uputstvo za podesavanje(predpostavljam da je tu kvaka)
Izvini mozda sam ti dosadna ali cu se potruditi iz sve snage da to odradim kako treba.smile98
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2007 u 13:40
Što se tiče AVI MPEG RM WMV Splitter-a:Otvoriš program, klikneš na OPEN, pronađeš film koji ti treba (Splitter će te verovatno pitati nešto(nebitno ti je da ti objašnjavam šta), na ovom koraku. Slobodno klikni na YES i sačekaj malo) i čekiraš onu opciju: Split into, pa staviš 2 equal-size clips. Onda klikneš na Split, postaviš u koji folder hoćeš da ti program "preseče" i postavi film i sačekaš neko vreme...To je to.

U vezi VD-a:Problem je verovatno u codec-ima. Imaš DivX codec koji zna da zeza.Proveri da li imaš divx3. Takođe, može da bude problem i u audio formatu. Probaj da umestu VirtualDub-a, upotrebiš VirtualDubMod ili NanDub....  I onda odradi korak-po-korak kako stoji u uputstvu na forumu.

Nadam se da sa ti dovoljno razumljivo sve ovo ispisao.
Javi ako još nešto škripi.
Na vrh
luanda View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luanda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2007 u 07:26
na zalost, skripi.smile87skinula sam divx3 codec ali nisam mogla da ga instaliram kako treba( sad ne mogu ni da izbrisem to sto se polovicno instaliralo!).bojim se da sam nesto debelo z.....la.
tako da nisam ni stigla do drugog koraka tj. podele filma na 2 dela jer ne mogu da nalepim titl na 1,3GB.
samo mi,molim te,tacno napisi sta treba da upisem u prozor BITRATE (kako tu treba da stoji duzina filma,ono sto pise 700MB,a treba da se ukuca 696
i ispod toga ima isto neka opcija koju nisam nista dirala.
ej, pala mi je na pamet jedna ideja! da li mogu prvo film da podelim na 2 dela, pa titl, pa da onda lepim pojedinacno(posto mi VirtualDubMod radi besprekorno na "manjim"filmovima?
Javi ako moze pa da krenem na posao.Confused
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2007 u 10:28
luanda mozes i tako samo pre nego sto krenes da lepis vidi da li je timing prevoda dobar

Na vrh
luanda View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luanda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2007 u 10:57
ok Vedder,hvala.da li to da radim u SubtitileWorkshop-u?
ja planiram da uradim ovako a ti me ispravi ako gresim,moze?
prvo da podelim film i kad saznam timing prvog dela u Workshop-u ucitam titl a zatim ga podelim.
ovako mali Perica zamislja a ti mu pomoziWacko
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2007 u 11:54
da, da prvo podelis film na 2 dela pomocu nekog od programa. Onda ucitas prevod u subtitle workshop klikni ctrl + T pa onda ides na Advanced, stikliras At the ends of videos i onda kliknes gore iznad na crveno Double click to select movie i ucitas prvi deo, posle snimis i to je to :)

Na vrh
OneManShow View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj OneManShow Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2007 u 13:58
Problem koji se javlja u VDub-u je možda zbog toga što se subtitler filter, kao i svaki drugi u VDub-u, ne može koristiti ako se koristi direct stream copy. Mora se koristiti full processing mode, a onda se mora i podesiti kompresija, jer VDub podrazumevano ide sa no compression što "jede" HD. Najbolje bi bilo uz pomoć GSpot-a utvrditi kodek i bitrate, pa podesiti isto, a onda iskoristiti subtitler za lepljenje titlova. Inače može i ovako sa podelom AVI-ja, pa onda sa SubtitleWorkshop-om podela titla
MAKE LOVE NOT WAR
Na vrh
luanda View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luanda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2007 u 09:40
Ej ljudi, hvala vam do neba ali izgleda da kad resimo jedan problem javi se drugi.Elem, uspela sam da nalepim titl ali mi ne polazi za rukom da ga podelim AVI MPEG RM WMV Splitter-om.Naime, on ga podeli, ali dobijem 2 dela od po 2min, i javlja mi da mi treba neka sifra.
O cemu se sad radi?smile59
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2007 u 10:30
To već nije problem. Da bi program bio funkcionalan u potpunosti, moraš ga registrovati. Kad otvoriš Splitter u donjem desnom uglu imaš dugme "About", klikni ga i reci mi tačnu verziju programa, kako bih ti našao serijski broj....
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2007 u 10:41
Mozes podeliti i pomocu virtual duba :)
ucitas film, onda pogledaj sledecu sliku

Onda klkni na onu strelicu 1 kao na slici. Posle ono pod 2 pomeris na sredinu filma, pod 3 ti pise vreme i mb tako da ti odprilike bude na pola (to vreme zapamti, napisi :D). Onda kliknes na ovu drugu strelicu 4. Ides gore na File-> Save As ->
kao Video mode izaberes DIRECT STREAM COPY i snimi - ali NE preko orig filma vec kao kopiju.
Tako si dobila prvi CD. Onda opet ucitas film samo sto sada premotas film na sredinu (tamo gde se prvi zavrsio, zato moras znati tacno vreme :D), kliknes na strelicu 1, premotas do kraja kliknes na strelicu 4 i snimis (DIRECT STREAM COPY kao za CD1) i to je to :)
Mozda ti izgleda malo komplikovano al gotovo za cas :)

Ažurirao Vedder - 19.Studeni/Nov.2007 u 10:44

Na vrh
luanda View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luanda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2007 u 13:09
Jao HVALA! Namucih i sebe i vas. Verzija: AVI MPEG RM WMV Splitter v4.28
Svaka vam cast na strpljenju!
imam jedno pitanje vezano za skidanje filma iz rapida.
kada se skinu svi delovi,kako ih slepiti u jednu celinu?ovako nisam nikada skidala filmove pa me zanima da li je jednostavnije od npr. torrenta, pa ako vam nije problem da mi date detaljno uputstvo.
Kao i uvek hvala u napred!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2007 u 14:04
Ukucaj ove podatke u Splitter i radiće ti besprekorno:
Name: Jason Mazur
Code: B54V-EWEH5-V47PU-HVX7D-75TLV-SV2SS-7NFS9-H4PF7-FGRWM

Što se tiče download-a sa Interneta: Tu su mišljenje podeljena i velika većina njih je subjektivnog karaktera. Ja lično apsolutno preferiram Rapidshare (odnosno, tu vrstu "skidanja"). Drugi, pak, vole Torrent-e, treću Hub-ove.... itd....
Šta je jednostavnije, opet je pitanje....Tako da, probaj sve načine, pa odaberi odgovarajući za tvoje potrebe.
Što se, konkretno Rapidshare-a tiče, moja ti je preporuka program USDownloader (imaš link za njegovo skidanje na istoimenoj temi, ovde na Forumu), jednostavan skroz: iskopiraš linkove u njega i "on" "skida"... Još ako uplatiš Premium Account (obrati se koleginici Vedder za više informacija u vezi toga) - milina.... Brzina download-a ovde zavisi isključivo od tebe i tvog protoka, za razliku od, recimo torrent-a....

Već si sigurno videla da za Rapid ima više onih delova... E ovako, kad skineš sve delove, koji imaju ekstenziju .RAR, ideš desni klik na deo koji nosi oznaku part1 i klikneš na extract here. Ništa više, program WinRAR će ih sam spojiti... Ili, drugi mogući slučaj, kad delovi imaju ekstenziju .001 , .002 ... "Skineš" program HJSplit i njime spojiš delove, samo, opet, učitaš deo sa ekstenzijom .001 u njega i klikneš na join. Sve ovo može i programom Total Commander....
Nadam se da sam dovoljno jasno objasnioWink

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.