Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slika naopako okrenuta.
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Slika naopako okrenuta.

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
alien07 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alien07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Slika naopako okrenuta.
    Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2007 u 13:32
Download-ovao sam nekoliko filmova sa torrenta, međutim okrenuti su naopako kada ih pustim u bs playeru. Mv2 neće uopšte da ih otvori. Postoji li neko način da okrenem sliku 
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2007 u 14:29
hahahaha....Ma šta te briga, okreni monitor za 180oLOL

Šalim se. Otvori VirtualDub (po mogućnosti verziju 1.5.10) i učitaj taj fajl koji je naopačke. Idi na Video->Filters->Add->Rotate->OK->i stavi na around 180 (ili 90, u zavisnosti kako ti je film okrenut)->OK 2x. Idi sad na File->Preview filtered i vidi da li je to to. Ako jeste File->Abort Dub, pa onda opet File-> Save as i sačuvaj ga.

Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2007 u 14:30
Naravno da postoji, jer nije problem u filmu nego u tvojim codecima.
E sad, ne znam na pamet kako se zove opcija, ali odi u opcije codeca (mislim da se u tvom slučaju radi o Xvidu) i nađi tamo negdje opciju (ubi me opet ne znam kako se zove) ali nešto kao flip ili rotate ili tako nešto...

Ili ako ti se ne da zezati, samo makni sve codece ili codec packove koje imaš i instaliraj su "ffd show" i sve će ti raditi kako treba.

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2007 u 15:33
A zašto ja uvek mislim da su ljudi sredili codec-e pa i pored toga imaju problem!!!!!?????

Start->Programs->XviD->Configure Decoder->Output... i tu imaš flip video....
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2007 u 18:05
e, to je to...Wink
Na vrh
alien07 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alien07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2007 u 10:50
Codeci su Ok, jer dosad nisam imao problema, a i proverio sam naknadno. u Virtual Dub sam probao da okrenem sliku, ali neće da mi prepozna fajl, pa ne mogu da ga učitam. Radi se o trilogiji "Species" koju sam skinuo na nekom torrentu, ne znam ni sam kojem. Postoji li neko drugo rešenje, ili da ipak okrenem monitor za 180? Wink

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2007 u 10:57
Pa brate, to ti uvek stoji kao mogućnost...LOL

Šalu na stranu, ajde učitaj taj film u program GSpot i reci kojim je kodecima rađen film. Koju ti poruku izbaci Virtual kad probaš da učitaš film?
Na vrh
alien07 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alien07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2007 u 12:26
Situacija je sledeća: VirtualDub uopošte ne prepoznaje fajl među standardnim, već tek kad odem na All files**, ali kad probam tu da ga učitam izbacuje mi da ne može da ga detektuje i to je sve. U GSpot sam ga učitao, ali mi je samo u polju Container izbacio sledeće: File type: Matroska media file (.MKV) i Mime type: video/x-matroska. Sva ostala polja su prazna. Naravno kada u SGot učitam neki drugi fajl izbaci mi potpunu identifikaciju, ali za ovaj samo to što sam naveo.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2007 u 12:45
E onda uzmi neki konvertor mkv u avi.... recimo: MKV to AVI converter 3.x.xxx
Verujem d aće kad konvertuješ fajl sve biti u najboljem redu.... 
Na vrh
alien07 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alien07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2007 u 13:35
To sam juče probao sa Total video converterom, ali mrzelo me da čekam da konvertuje ceo fajl, pa sam napustio posle 10%. Ono što je bio prebacio bilo je ok, i slika je išla normalno, tako da na taj način sigurno može. U svakom slučaju hvala.

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2007 u 13:57
Ako ti je smor da ih konvertuješ, ili skini VLC player koji pušta taj format bez problema ili skini Matroska Pack Full i onda će ti raditi sa većinom player-a...
Na vrh
alien07 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alien07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2007 u 18:38
VLC Player imam i sa njim je sve ok, međutim kod njega mi se često javlja problem sa učitavanjem titkova, kao što je slučaj i sad. Jednostavno neće da učita titl, ali to je već drugi problem. Postoji li još neka mogućnost za učitavanje titla u vlc, pored one opcije use subtitle?
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2007 u 02:57
VirtualDub uopce ne prepoznaje fajl !!Stisnem open video file,onda mi ucitava i pise sljedece:"parsing matroska file",dok ucitava film i onda kada ga nemoze ucitat pise:"virtual dub error,only handle[S_TEXT/]subs for the moment!!!!Ako neko zna u cemu je problem,super,hvala!! --jedino mi VLC-media player ucita film,ni bs-player ni wmp,ni VIplay3,nemoze ga ocitat,ali ja ga želim otvorit u VirtualDub-u zbog toga što želim zaljepit titl na taj film!!

Ažurirao ddavid14 - 25.Rujan/Sep.2007 u 03:09
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2007 u 11:09
Prvo: ViPlay3 je crap!!!! Batali to!!! Stara verzija je zakon!!!

Pod uslovom da imaš sve potrebne codec-e:
Verovatno će ti trebati i Matroska Splitter za pojednina "otvaranja"... Nađi VirtualDubMOD, on će ti učitati fajl.... Ako neće ni sad, upotrebi MKVToolnix / MKVExtract GUI ili ovaj konverter koji sam spomenu u gornjem postu....

A i ovde imaš dosta toga o MKV....

Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2007 u 11:16
Hvala darije,ajde budem probo pa se javim  !Wink
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2007 u 12:21
Daj mi samo reci jel ima di kakvo objašnjenje kako se radi sa ovim"MKVToolnix"!!??skino sam to,u VirtualDubu mi ga nece još otvorit,a skino i codece i sve !!uh... ne kužim!!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2007 u 13:25
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2007 u 09:09
HVALA na objašnjenjima ali mogu se je...!!nista od toga,ja njega sa MKVToolnix sredim i onda dobijem ovo[IMG]http://img229.imageshack.us/img229/2967/picture1fo2.jpg[IMG] znaci ovu ikonicu sa desne strane(npr.WMP-ikonu),nje nisam imo dok nisam prebacio to sa mkvtoolnix-om!!e sad,odem opet u VirtualDub,ponovo idem ućitam film,otvorim ovaj film sa ovom novom ikonicom šta sam dobio preko Toolnixa i opet isto ko šta mi je bilo i prvi put(:"virtual dub error,only handle[S_TEXT/]subs for the moment")!!E sad jel ja to sta sam dobio možda trebam otvoriti u ovom "MKV TO AVI CONVERTER"ako da ,onda mi pak piše sljedeće:I OVO!!!!!Stvarno neznam u čemu je problem,traži me da instaliram te"appropriate decoders-e!?dali ja dobro radim ili ne,a mislim da sam na dobrom put samo šta hm....nejde pa nejde!ili ja to nemogu skužit ili je to tako blesavo i komplicirano,neznam!uglavnom znam da više necu skidat te HD filmove sa tom rezolucijom jebe...!Svejedno hvala na objašnjenjima i trudu,znam da sam te malo udavio ali šta ćeš,neko kuži više ,neko manje,a da!!WinkPOZDRAV!

Ažurirao ddavid14 - 26.Rujan/Sep.2007 u 09:23
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2007 u 03:14
steta sto nemozes da pustis film da vidis dali se uskladuje sa titlove, inace ja sam imao isti problem sa Die Hard 4 mkv, ali kod mene titl se slucajno pogodio i samo sam iskonvertovao sa convertxtodvd i nema gajle!
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.