Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Muzika
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pitanje za konvertovanje mp3 u avi
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Pitanje za konvertovanje mp3 u avi

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
arwen View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arwen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pitanje za konvertovanje mp3 u avi
    Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2007 u 17:29
Iako ne pišem često ovdje, tu i tamo vas čitam, pa otvaram ovu temu jer mi treba pomoć.Cry
Dakle, regala sam se na jubito i htjela bih uploadati neke pjesme. Problem je što ne znam napraviti video, znači, moje pjesme su u mp3 formatu i, naravno, ne mogu ih uploadati.
Vidjela sam da neki korisnici imaju takav video da stave samo sliku, npr. sliku gramofona i to je toConfused, dakle, to im je cijeli video, a u pozadini se čuje pjesma.
Zanima me kako da to napravim.
Eto, ako mi možete pomoći bila bih vam jako zahvalna.
Arwen Smile

Ažurirao darije - 06.Rujan/Sep.2007 u 02:50
Ljubav je jedini zrak koji sam udisao i osmijeh jedini jezik koji na svijetu razumijem.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2007 u 17:40
Nisam kući i pišem u žurbi... To možeš bez problema da odradiš sa Windows Movie Maker-om... Ako ne uspeš čujemo se noćas za drugo rešenje....
Na vrh
arwen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arwen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2007 u 18:00
ipak ću navratiti navečer da mi objasniš jer ne znam to napraviti ni s wmm-om.Cry

Ljubav je jedini zrak koji sam udisao i osmijeh jedini jezik koji na svijetu razumijem.
Na vrh
frm1 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj frm1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 01:19
OK, ne znam kako bi moglo u movie maker-u (tj. znam, ali mi ne izgleda kao zadovoljavajuci rezultat) tako da cu ti opsati drugi metod, koji je mozda malko komplikovaniji, ali daje dobre rezultate.

Potrebno:
VirtualDub - http://virtualdub.sourceforge.net/ (skines neku od stable verzija)
Neki program koji moze da konvertuje mp3 i sl. fajlove u .wav, moze Winamp ili ako imas full instalaciju Nero-a, Nero Wave Editor
Neki film od dva frame-a, imas jedan ovde - http://rapidshare.com/files/53678799/arwen.avi

1a. Konverzija u Wav (ovo se radi jer virtualdub nece da otvori drugi format).
U Nero Wave Editor-u je lakse, File Open, otvoris .mp3 ili sta hoces, file Save As... i snimis kao .wav
1b. Pomocu Winamp-a. Ne koristim ga pa pricam po secanju od pre 4-5god. U opcijama trebas imati odeljak Output i tu imas da odaberes sa desne strane odabrati vise opcija, zapamti koja je stojala da bi mogla da vratis i odaberi snimanje u wav (ne secam se kako se tacno zove) i odaberes gde da snima. Zatim pustis pesmu koju hoces, nece se nista cuti ali ce ti napraviti .wav fajl.
Bolje sa Nero Wave Editor ;)

2.
- Pokrenes VirtualDub, File > Open video file... i otvoris ovaj video od dva frame-a.
- Ides Audio > Wav audio... i odaberes pesmu u wav formatu koju si prethodno napravila.
- Odaberes Video > Direct Stream Copy, Audio > Direct Stream Copy
- Ides Video > Frame Rate i odaberes "Change to video and audio duration match" i klik na OK
- File > Save as Avi... snimis

E sad malo zbunjujuc deo, objasnicu posle.

- Ides na File > Open video file... i otvoris upravo snimljen fajl.
- Daberes Video > Direct stream copy i Audio > Full processing mode
- Zatim Audio > Compression, i tu odaberes MPEG Layer-3 i desno odaberes najvecu vrednost, stereo
- File > Save as avi... i snimis
- To je to.

E sad, ovo deluje komplikovano kad se ovako sve detaljno napise, ali nije mnogo. Na ovaj nacin imas kvalitetnu sliku a kod pesme imas mali gubitak koji verovatno neces ni primetiti.
Objasnjenje za dvostruku obradu istog fajla: Kada sam malopre probao da odmah stavim kompresiju za audio, nije hteo da mi snimi fajl. Mozda kod tebe ne bi bila ta greska, ali sam ti za svaki slucaj opisao.

Ako ima pitanja, samo napred :)
Na vrh
arwen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arwen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 02:16
frm1, wow, hvala ti puno smile61
djeluje mi komplicirano, no bas super da si tako detaljno opisao postupak
buduci da sam sad umorna, probat cu to napraviti ujutro kad se probudim, a i kad ti budes online (Embarrassed) jer sigurna sam da ce biti  pitanja Smile

Ažurirao arwen - 06.Rujan/Sep.2007 u 02:18
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 02:47
E to je već bolje...Pa frm1 je tata-mata za sve nas ovde zajedno.... arwen, izvini što se nisam javljao, ali nisam bio kući...a i predložih WMM. jer sam znao da njega sigurno imaš a i jednostavno je...

E sad, ne znam da li je tebi bitno da imaš tu sliku ili ne?
1. Ako nije, uzmi "skini" program #Replay Converter", ubaci željeni mp3, klikni na covert video, odaberi kakav izlazni fajl hoćeš (moj savet AVi Good quality). Klikni na Start Conversion Job, sačekaj par sekundi i imaćeš pravi avi fajl, koji je ustvari smo muzika....

2. Ako jeste, preporučio bih ti program "MemoriesOnTV". Jednostavan, a napraviće ti avi fajl sa slikom + možeš da se igraš malo, i efektima prošaraš ceo fajl...
Postaviću ti isečak iz klipa (skini pa pogledaj) kojeg na brzinu napravih. Za pravljenje mp3 fajla dužine 00:05:52,000 bilo je potrebno oko 1,5 minuta...

Prvih 20 sekundi - primer

Ažurirao darije - 06.Rujan/Sep.2007 u 04:07
Na vrh
arwen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arwen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 11:43
u redu je darije, nema problema. da sam primijetila frm1, naslov teme bio bi drukčiji, no ti si češće viđen skoro na svakoj temi, pa ono.....Tongue

ništa, idem to napraviti
šildz ap, gad help as ol Big smile
Na vrh
arwen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arwen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 12:03
1b - ne mogu naći te opcije Stern Smile

edit: cekaj malo...to je ili 1a ili 1b? ne trebam napraviti i jedno i drugo?Embarrassed
onda idem na 2 jer sam 1a napravila.

Ažurirao arwen - 06.Rujan/Sep.2007 u 12:06
Na vrh
arwen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arwen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 12:36
evo, napravila sam. ostala mi je ona slika na kojoj piše arwen.
frm1, da li bi mi htio opisati kako da promijenim tu sliku?
gubitak na pjesmi je gotovo neprimjetan, imao si pravo ;)
idem sad uploadati pa ću dati link. :)
Na vrh
frm1 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj frm1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 13:38
Da, 1a ili 1b, zavisno da li koristis Nero-ov program ili winamp :)

Hm, pa verovatno postoji program koji od slika pravi .avi fajl, ali ne znam napamet ni jedan. Ja sam ovo pravio u Corel PhotoPaint-u, ali ne verujem da ti se isplati skidati 300MB zbog ovog.
Mozes mi dati sliku/e pa cu ti napraviti.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 13:57
Originalno postovano od strane frm1 frm1 piše:

Hm, pa verovatno postoji program koji od slika pravi .avi fajl, ali ne znam napamet ni jedan.

Da, kao što rekoh: "MemoriesOnTV".... + se uz sliku(slike) može ubaciti .mp3
Na vrh
arwen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arwen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 14:01
evo me (kuhala sam rucak Embarrassed )

evo sto kazu na jubitu "Failed (invalid file format)"

sta sad?
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 14:25
Koliko ti je veliki taj fajl? Ajde ga upload-uj na Rapid, Senspace, Mega....
I kaži mi još nešto, da li upload-ovane filmovetamo, možeš da izbrišeš, znači ti upload-uješ i ti hoćeš da izbrišeš.
Na vrh
arwen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arwen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 14:30
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Koliko ti je veliki taj fajl? Ajde ga upload-uj na Rapid, Senspace, Mega....
I kaži mi još nešto, da li upload-ovane filmovetamo, možeš da izbrišeš, znači ti upload-uješ i ti hoćeš da izbrišeš.

da, postoji opcija remove file (ako na to misliš).
evo sad ću uploadat na rapid
Na vrh
arwen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arwen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 14:33
evo
http://rapidshare.com/files/53784077/arwen.avi.html
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 14:39
Ups, izvini, izvini, izvini...jel može na Sendspace, jer trenutno skidam nešto sa rapida, a kao svaki uzoran građanin nemam premium....

Dok ja skinem da pogledam u čemu je frka, ti skini onaj uzorak koji sam postavio, pa probaj upload-uj njega, pa ga posle ukloni. Mislim, čisto probe radi....
Na vrh
arwen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arwen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 14:50

Ups, izvini, izvini, izvini...jel može na Sendspace, jer trenutno skidam nešto sa rapida, a kao svaki uzoran građanin nemam premium....

Dok ja skinem da pogledam u čemu je frka, ti skini onaj uzorak koji sam postavio, pa probaj upload-uj njega, pa ga posle ukloni. Mislim, čisto probe radi....

može, evo
http://www.sendspace.com/file/rr4inr
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 14:54
OK, sad ću pogledati...
A jesi li probala da uploaduješ onaj moj isečak, čisto probe radi, na jubito?
Na vrh
arwen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arwen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 14:57

OK, sad ću pogledati...
A jesi li probala da uploaduješ onaj moj isečak, čisto probe radi, na jubito?

jesam, ali ne može se uploadati. stalo je na 3% i neće dalje Confused
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2007 u 15:00
Problem koji ti prijavljuje jubito je zbog codec-a kojim si radila ovaj fajlić(.avi fajl).... tj, zbog necodec-a LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.