Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Instaliranje Win98
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Instaliranje Win98

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Instaliranje Win98
    Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 01:11
Treba da instaliram Windows98 na potpuno prazan HDD. Ima li ko ideju kako? 
Na vrh
komunjara View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj komunjara Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 01:13
:D

kod mene se sam pokretao ako je u CDromu win

i samo slijedis setup

a za one famozne particije i to format... 
kako on kaze da je najbolje tako sam i radio :D

konformista LOL

Ažurirao komunjara - 03.Travanj/Apr.2007 u 01:14
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 01:17
Da ali prvo nemam bootabilni disk... Drugo, kad ga upalim, ispiše par redova teksta i onda blinka kursor.... nema biosa ( ili nešto ne štima) da podesim boot from....
Na vrh
komunjara View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj komunjara Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 01:17
setup :D

napisi setup i enter

mozda tako

dir enter pa gledaj koji je exe file
Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
opasno aktivan spamer (u ostavci...)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 01:25
Aj, napisi sta ima u tih par redova...
I kakav je to komp koji nema BIOS...?
Pametan covek trazi resenje, budala izgovor...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 01:34
eeeeee to nije komp to je krš.....
Ne kažem da nema, ali nešto je***o neće.
Šta ispiše, pa ono kao pri normalnom startovanju Windows-a....
Property of bla,bla...1992 - 1995...bla,bla...
Ništa bitno za delovanje....
Na vrh
Rodman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rodman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 01:37
Brale mora imati BIOS. Namesti da pokrece sa CDa i sam ti krece u setup.
Ako nece, sa harda, odes na particiju di se nalazi Win98 i ukucas setup... Prije toga podjelis particijem ako pita, ne sjecam se vise kako po redu ide... Uglavnom ako se ne snalazis, onda po Komunjarinom, kako on kaze da je najbolje LOL
Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 01:37
Da budem iskren, odavno sam zaboravio kako to treba da ide oko 98-ice, ali pokusaj da napravis sistemsku disketu sa XP, ili koju vec platformu koristis, samo da dobijes nekakav sistem na disku, pa onda pokusaj da ga pregazis sa 98-icom. Trebalo bi da funkcionise, pod uslovom da nije NTFS na disku, u sta iskreno sumnjam, ako je vec takav krs...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 01:48
Originalno postovano od strane Rodman Rodman piše:

Brale mora imati BIOS. Namesti da pokrece sa CDa i sam ti krece u setup.
Ako nece, sa harda, odes na particiju di se nalazi Win98 i ukucas setup... Prije toga podjelis particijem ako pita, ne sjecam se vise kako po redu ide... Uglavnom ako se ne snalazis, onda po Komunjarinom, kako on kaze da je najbolje LOL

Batice, kad taj disk priključim na moj kompjuter prikazuje dve particije... Ni na jednoj od te dve NEMA NIČEG!!!! Obrisan i Windows i sve. Kad ga vratim u njegovo kućište i uključim, kao što sam rekao, ispiše par redova i stop.....kursor blinka ali ništa ne mogu da radim....

Originalno postovano od strane Johhny Q Johhny Q piše:

Da budem iskren, odavno sam zaboravio kako to treba da ide oko 98-ice, ali pokusaj da napravis sistemsku disketu sa XP, ili koju vec platformu koristis, samo da dobijes nekakav sistem na disku, pa onda pokusaj da ga pregazis sa 98-icom. Trebalo bi da funkcionise, pod uslovom da nije NTFS na disku, u sta iskreno sumnjam, ako je vec takav krs...

Imam start up disketu za win98. Takođe probao sam, da kad ga priključim na moj kompjuter instaliram Win98 na "divljaka" kao običan program na taj novi HDD, ali ne da, zbog XP (??????)
Na vrh
Rodman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rodman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 01:50
a jel si ti mozda razmotrio mogucnost da je taj hard jednostavno crkao?
Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 01:51
Pa, nemoj ni da ga instaliras dok je na tvom compu... Jednostavno, dok je prikacen na tvoj comp, samo iskopiraj instalaciju na taj disk, pa, ako vec imas sistemsku disketu, podigni taj krs sa diskete, i onda sa HDD-a instaliraj Windows... Ako sam dobro razumeo problem...
Na vrh
Rodman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rodman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 01:57
Cini mi se da kaze ako vrati hard u staro kuciste nece ni da se pokrene nego samo zablokira, sto znaci da nece moci tako.
Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 12:23
Darije, sta si uradio?

Ažurirao darije - 03.Travanj/Apr.2007 u 12:37
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 12:39
Ništa, legao da spavam....videću danas....

Ako ne, imam sigurno rešenje:
Ispred zgrada ovde kod mene ima par mnogo lepih sivkastih "kutija" - zovu ih kontejneri.... Krš od kompa će dobiti novo kućište...LOL
Na vrh
Zlatkohead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 13:26
hehehe... ja sam dizao te winse na tečaju u Ivori... patnja živa... ali ide... zna zajebavat nakon što se srede particije s disketom... 

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 15:00
Konfigurirao MS-DOS disketu, pa ću sad probati....
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 15:48
kad ubaciš cd i namjestiš u biosu da se boota s cd-a, on ti u većini slučajeva neće bootat, jer moraš ručno otići na njegovo 'slovo' i roknut setup...

- 'slovo' - ono G:\ i slično... mislio sam napisat 'otić na particiju', ali to nema veze s optičkim uređajem u kojeg ubaciš cd... pa, znači da moraš uć u svoj instalacijski cd...

barem smo mi tako radili u Ivori... (prije 2-3 godine)

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 15:50
ako slučajno opet zapneš, pitaj mene, imam baš kraj sebe skriptu o tome :)

Na vrh
Dino1111 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dino1111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 16:09
Pa jesi naredio boot sa cd-a
Don't drink & drive, take joint and fly
Travian
Kliknite
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2007 u 16:29
eh, pa nemam bootabilni disk, već uvek radim sa disketom... I uspeo sam dobiti bios i postavih boot from floppy i krene, kao što i treba da krene:
A:\>C:
C:MD WIN98
C:CD WIN98
C:\WIN98>E:
E tu je kita, prijavljuje mi pogrešan drajv, a CD drajv u kom je disk je E!!!!!!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,189 sekundi.