Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Program za smanjivanje .avi filea
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Program za smanjivanje .avi filea

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
QQQQ View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj QQQQ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Program za smanjivanje .avi filea
    Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2006 u 00:50
Dakle... Imam epizodu neke serije u .avi formatu koja ima 358 Mb. Zanima me dal postoji neki program kojim mogu smanjiti tu velicinu na recimo 330 Mb, bez da izrezem i jedan dio epizode i uz nikakav ili minimalan gubitak kvalitete?
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2006 u 01:48
Ovo je bilo bar desetak puta na forumu. mogao si malo da precesljas prethodne teme, a'l hajde. Program je VITRUL DUB. A na ranijim temama je napisano kako se to radi. Ako budes imao problema da pronadjes ili ne razumes kontakt je na savicuzice@gmail.com.
Vladika
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2006 u 02:57
Da se ne mešam kolegi Vladanu u posao, ali QQQQ ako ti treba, mogu ti poslati uputstvo za to što tražiš. Ostavi samo e-mail.
Na vrh
QQQQ View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj QQQQ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2006 u 11:28
Hvala na odgovorima... Budem probao sam, a ako ne bude islo, javit cu vam se
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2006 u 21:17
Zašto onda koji k... (s oproštenjem), otvaraš temu? Zato da bi kad ti netko ponudi pomoć rekao da ćeš probati sam?
Ma probavaj ti brate koliko hoćeš, ali ne zatrpavaj forum bezveznim temama onda!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2006 u 21:22
e taj QQQQ...

Ažurirao darije
Na vrh
QQQQ View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj QQQQ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2006 u 00:21
Originalno postovano od strane Dngy Dngy piše:

Zašto onda koji k... (s oproštenjem), otvaraš temu? Zato da bi kad ti netko ponudi pomoć rekao da ćeš probati sam?
Ma probavaj ti brate koliko hoćeš, ali ne zatrpavaj forum bezveznim temama onda!

A da procitas moj prvi post malo pazljivije?

Originalno postovano od strane QQQQ QQQQ piše:

Dakle... Imam epizodu neke serije u .avi formatu koja ima 358 Mb. Zanima me dal postoji neki program kojim mogu smanjiti tu velicinu na recimo 330 Mb, bez da izrezem i jedan dio epizode i uz nikakav ili minimalan gubitak kvalitete?

Daj mi reci gdje ti tu vidis da trazim nekoga da mi pomogne...

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2006 u 00:25
Ma nemoj se ljutiti, sve je OK, slobodno pitaj ako ne uspeš sam...
Na vrh
vin-nikolic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vin-nikolic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2006 u 18:09

Može meni uputstva.......molim vas....

vin-nikolic@net.hr

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2006 u 20:11
Poslato.
Na vrh
vin-nikolic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vin-nikolic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2006 u 21:41

Hvala... Nisam radio u 1.5.10.1 nego u 1.6.16...

Imaš li možda upute za rezanje avi datoteka i također za ljepljenje avi datoteka....!?

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2006 u 02:16
Originalno postovano od strane vin-nikolic vin-nikolic piše:

Imaš li možda upute za rezanje avi datoteka i također za ljepljenje avi datoteka....!?

Pazi ovako: ja to radim sa Nanub-om. Program skoro identičan VirtualDub-u... Imam neka uputstva, pa ću ti ih, ako ih pronađem, poslati. Takođe imaš vrlo jednostavne i dobre programčiće za ovu vrstu obrade video fajlova: AVI MPEG RM WMV Splitter i AVI MPEG RM WMV Joiner. Za njih ti svakako ne treba uputstvo....
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2006 u 17:56

Samo da kazem dariju....tj da ga pitam.

Spliter i Joiner nekad znaju da zafrkavaju i da ne prikazuju pravu velicinu fajla odnosno pravu duzinu. Da li mozda znas kako to otkloniti?

U cemu je tu problem.

Hajde, ukljucite se svi u diskusiju, bas me zanima koji je krasni sada boilsoftu pa su mu programi pobrljavili, nije valjda da sam pobrljavio sa kodecima?
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2006 u 18:21
Pa ja stvarno ne znam... do sada nisam imao problema...
Mada ja više radim sa VirualDub-om i Nandub-om...
Na vrh
sneky View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sneky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2009 u 07:39
molim vas...skinula sam Vitrul dub i pokusala pronaci u ranijim temama objasnjenje, ali ne uspevam pronaci temeUnhappy...moze li se dobiti uputstvo  za smanjivanje .avi filea...hvala puno...izvinite...meil je sneky60@yahoo.com

Ažurirao sneky - 27.Svibanj/May.2009 u 07:41
Ako ikada dozivis poraz ne dozvoli da u tvome oku zablistaju suze, jer ljudi su zlobni
i na rusevinama tvoje srece, sagradice spomenik svojoj pobedi
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2009 u 08:52
Originalno postovano od strane Vladika Vladika piše:

Ovo je naizgled komplikovano, ali kada jednom ili dva puta odradis videces da je smesno lako ! Kvalitet slike nakon prekopresovanja je potpuno isti kao i kod originala.
   Kao prvo moras da pronadjes na net-u verziju VIRTUAL DUB MOD 1-5-10-1 .Kada pokrenes virtual dub moras da "upalis" mod za sinhronizaciju filmova koji su uradjeni u VBR formatu. Idi na OPTIONS pa na PREFERENCES. Odskroluj malo na dole taj prozorcic koji se otvorio i pod AVI stikliraj BY DEFAULT TRY PROCESING MP3 VBR STREAMS LIKE NUN DUB !!!
     Otvori film u virtual dub-u (file/ open). Ako je film radjen u CBR formatu otvorice ga odmah nece te nista pitati, ako je radjen u VBR formatu pitace te da li zelis da zadrzis VBR format ( do you realy want... ) ti naravno kazes da hoces !!! Sada moras da odes na FILE pa na FILE INFORMATION,jer se tamo nalaze podaci o filmu koji su ti potrebni i koje ces morati da zapises (ako ne zelis da ih zapamtis). Tu moras da zapises broj frejmova (nalaze se na vrhu u drugom redu. Zatim velicinu KPBS (audio zapis) koji se nalaze na samom dnu prozorcica, i naravno velicinu samog filma (to je vec nesto sto se moze malo i promeniti).I na kraju koliki je FPS (broj slicica u sekundi) ,a to se nalazi na samom vrhu prozorcica. Kada si zapisao sve sto treba ugasi prozorcic i idi ponovo na VIDEO pa na COMPRESSION gde ces izabrati codec (ako ti je instaliran) DIVX. Kada si ga selektovao sa desne strane tog prozorcica nalazi se CONFIGURE. Stisni ga i uci ces u sam CODEC. Da bi odredio BIT RATE filma idi u BIT RATE CALCULATOR ( nalazi se na sredini desno). U njemu se nalazi prozorcic u kome upisujes podatke koje si prethodno zapisao. Pod DURATION klikni na frames (pazi da tackica ispred FRAMES bude na tom mestu ne ne HOURS ...) i upisi koliko frejmova ima film i koliki je FPS. Pazi da obavezno stavis tackuiza prva dva broja ( ako je film 25 FPS moras da napises 25.000) pod FILESIZE UPISI KOLIKO HOCES DA TI BUDE IZLAZNI FAJL (ODNOSNO KOLIKO HOCES DA TI FILM IMA MEGABAJTA) ,Nekada nije moguce sabiti ga bas koliko hoces ,znaci ako kazes sabij ga na 100MB ,a to je previse on ce ti ga sabiti na najmanju mogucu meru. Ako je film "normalne" duzine (700MB) nece biti problem da ga sabije i na 650MB. I na kraju upisi AUDIO BITRATE ( KPBS ). Sada stisni ACCEPT i automatski si odredila BIT RATE FILMA. Sada pod ENCODE MODE(nalazi se negde oko sredine divX prozorcica sa leve strane) moras da selektujes MULTIPASS 1st pass. Ovo  se radi iz dva prolaza a prvi prolaz je upravo ovaj. Kada si to uradio klikni OK, pa opet OK (zatvaras prozor SELECT VIDEO COMPRESSION)  sada odlazis na FILE i na SAVE AS gde moras da upises drugi naziv za film. Recimo sredjujes film MATRIX. Ti pod SAVE AS stavi MATRIX  SREDJEN ili tako nesto.Stisni SAVE i virtual dub ce poceti da radi. Kako rekoh to se radi iz dva puta ( dva prolaza)  tako kada bude zavrsio prvi prolaz otici ces ponovo na VIDEO pa na COMPRESSION i ponovo ces uci u divX-ov codec ( otvori CONFIGURE) i tu ces pod ENCODE MODE sada selektovati MULTIPASS Nth pass. Pozatvarati sve prozorcice i ponovo idi na FILE pa na SAVE AS. Sada ce te pitati da li zelis da uradis OVERWRITE. Ovoga puta reci da hoces i virtual ce odraditi i drugi poslednji prolaz  i kada zavrsi imaces film koji je prekompresovan i koga si "sabio" na koliko si hteo (sem ako nisi hteo neko preterano sabijanje pa virtual nije mogao da odradi).

Javi ako nesto nije u redu ili ti nije jasno !!!

Na vrh
sneky View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sneky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2009 u 11:12
hvala, hvala, hvala...upravo sam zavrsila smanjivanje...tako ste lepo to objasnili da stvarno nisam imala nikakvih problema...veliki pozdrav
Ako ikada dozivis poraz ne dozvoli da u tvome oku zablistaju suze, jer ljudi su zlobni
i na rusevinama tvoje srece, sagradice spomenik svojoj pobedi
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.