Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Usporavanje
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Usporavanje

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Usporavanje
    Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2006 u 03:01
Konfiguracija:
Procesor: Full Intel 3.0 GHz
Matična: MSI 865PE Neo2 - V
Grafička: ATI 9250 ili 9550 , nisam baš siguran
512 MB rama Kingston ( 2 x 256)
Sony DVD RW
LG CD RW
...

Problem je u tome što računar strašno uspori kad se reže DVD. Znači treba mu pola sata da uz rezanje diska, otvori recimo Word ili sl. Probao sam recimo da mu opteretim i procesor i RAM, pa sam pustio .avi fajl, kompresovao neki film sa VirtualDub-om i snimao TV program... te je opterećenost procesora bila oko 89% a iskorišćenost RAM-a oko 420 MB... i pod tim uslovima je sve radilo OK, znači nema značajnijeg kočenja pri dodatnim operacijama. Međutim kod rezanja, kad ni procesor ni RAM nisu ni blizu ovih cifara - koči kao lud.... O čemu se radi?

Ažurirao darije
Na vrh
domba20 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj domba20 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2006 u 22:50
najvjerovatnije su hdd i pržilica na istom ide kablu ili je pržilica na ata33 kablu što je sporo ako je pržilica 16× ili je nero rikavela ili ga zagušuje antivirus ili...
Na vrh
duke_of_earl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Jedi knight

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj duke_of_earl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2006 u 23:09
mislim da je problem puno jednostavniji, probaj u device manageru podesit dma nacin rada ide kanala.

-All my life I wanted a computer,now I want my life back!

-A day without sex is a day wasted.
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2006 u 23:19
Ma sigurno zaje... DMA mod, sigurno mu je otišao u pio i tako onda uspori sve optičke uređaje ili bolje rečeno uređaj na tom kanalu...
Odi desnom tipkom na my comp - properties - kartica Hardware -  device manager - IDE ATA/ATAPI controllers - neka klikne na Primary IDE canal i  Secondary desnom tipkom i properties, ode na advanced setings  i onda neka vidi jesu li mu svi uređaju koji su spijeni u jednom od DMA modova, ako piše bilo gdje PIO onda neka odabere DMA i neka restarta comp!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2006 u 23:32
svi su DMA !

HDD je SATA, pa je tako i povezan na ploču, znači nema veze sa rezačem...
Ja ne znam šta je ata33 kabl? A rezač jeste 16x.
Nero je 7.0.1.2
Antivirus je NOD32

Ažurirao darije
Na vrh
T---REX View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj T---REX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2006 u 00:09
Provjeri kako mu je podešena virtualna memorija windoze tu znaju malo
više povuči , najbolje je podesiti ručno tj.  za 512 MB RAMA ovako

min 1024MB
max 2048MB

Nisam kriv slučajno opalilo
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2006 u 00:19
urađeno...

Ažurirao darije
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2006 u 01:21
Same sh*t!!!!

Isto stanje i sa promenjenom virtuelnom memorijom.
Ono što sam zaboravio da kažem da se HDD dosta čuje ( ne sad nešto preterano, ali krči) ...
Znači, muka mi je više od toga, jer nemam blagu predstavu o čemu se radi....

Ažurirao darije
Na vrh
Mad Mike View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mad Mike Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2006 u 19:04
Za virtualnu stavi 1024/1024, provjeri da nije pržilica u pio modu to nađete ovako desni klik na my computer/properties/hardware/device manager. Nađeš IDE controlers (tak što), kanal (primary ili secondary) di ti je prža i pogledaj kaj piše pod transfer mode. može i biti da su winsi pokupili neko smeće, skenirajte sa nod32, micrpspft anti spyware...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2006 u 20:54
To sam mu već sve proverio / postavio!! Već sam rekao...
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2006 u 21:06
Originalno postovano od strane Mad Mike Mad Mike piše:

Za virtualnu stavi 1024/1024, provjeri da nije pržilica u pio modu to nađete ovako desni klik na my computer/properties/hardware/device manager. Nađeš IDE controlers (tak što), kanal (primary ili secondary) di ti je prža i pogledaj kaj piše pod transfer mode. može i biti da su winsi pokupili neko smeće, skenirajte sa nod32, micrpspft anti spyware...

Ne kužim, jel ti to namjerno ili slučajno čupaš teme koje su praktički mrtve i onda ponavljaš već rečeno ili samo pumpaš broj postova?!?
Mislim vidio sam tvoje odgovore već u par tema koje su stare i koje više nitko ne prati, a ništa novo ne kažeš!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2006 u 01:21
Originalno postovano od strane darije darije piše:

To sam mu već [sve proverio / postavio!! Već sam] rekao...

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.