Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Virtualdub - pomoć
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Virtualdub - pomoć

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Sineast View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sineast Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Virtualdub - pomoć
    Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2006 u 10:21
Trebao sam izvaditi kratki segment iz jednog avi filea, pa sam instalirao program Virtualdub uz pomoć kojeg se to radi. Neke avi filove otvara bez problema, no ovaj avi file koji mi treba neće otvoriti već mi da ovu poruku:

Što bih ja sada trebao napraviti da on otvori taj xvid file?
Na vrh
T---REX View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj T---REX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2006 u 18:55
Imaš li instalirane sve codece?
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2006 u 19:25
ne vidim sliku 
Na vrh
T---REX View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj T---REX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2006 u 19:44
A ton ide  ?    ----ako ima tona nedostaje neki video codec  
Na vrh
blackpantera84 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpantera84 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2006 u 20:07
A samo ti upozorenje govori...
Instaliraj video for windows.
Ili probaj ffdshow(bolja solucija)
http://www.crtanifilmovi.tk
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2006 u 20:48
1. Instaliraj program VideoInspector , učitaj film koji hoćeš da "seckaš" i program će ti reći koji su codec-i korišćeni, kao i to da li ih imaš u sistemu ili ne. Ukoliko ih nemaš daće ti link za skidanje. Nakon toga nećeš imati problema.
2. Probaj sa DivX codec-om, umesto sa XviD...
Na vrh
Sineast View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sineast Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2006 u 19:28
Naravno da imam instaliran ffdshow i inače mi playeri na kompjuteru puštaju sve filmove bez problema čak sam i instalirao ovaj VideoInspector pa odabrao fajl i rekao mi je "kodek: instaliran".
Samo što mi taj Virtualdub očito iz nekog razloga nepriznaje codece koje imam instalirane tj. ffdshow.
Probao sam taj avi isječi sa nekim drugim programom kojeg sam našao na BUG-ovom DVD-u VideoCharge i na njemu mi se vrti film bez problema čak sam i označio dio koji bih htio izvaditi samo što ne znam kako ga sačuvati.
Dali mi možda netko može preporučiti još koji program sa kojim se mogu sjeckati video dadoteke?
Na vrh
blackpantera84 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpantera84 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2006 u 20:24
npr. Easy Video Split

http://www.crtanifilmovi.tk
Na vrh
duke_of_earl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Jedi knight

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj duke_of_earl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2006 u 20:27
Originalno postovano od strane Sineast Sineast piše:

Virtualdub očito iz nekog razloga nepriznaje codece koje imam instalirane tj. ffdshow

ffdsshow nije codec neg filter. da bi film podijelio na vise dijelova ne treba ti nikakav drugi program osim vduba. od njega neces niti naci boljega. da bi izrezao  dio iz tog filma trebas codec kojim je kodiran (logicno), u ovom slucaju je to xvid. skini ga, instaliraj i moci ces to 99% odradit.

EnJoy!!
-All my life I wanted a computer,now I want my life back!

-A day without sex is a day wasted.
Na vrh
Mahatma Gadhni View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mahatma Gadhni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2006 u 23:17
upravo to. trebas imati instaliran codec, a ne samo filter. filter ti je dovoljan za gledanje videa, a ako hoces izrezati dio videa (ili napraviti bilo kakvo drugo editiranje videa) moras imati codec. nema veze kojim programom rezes taj film jer svim programima treba codec za ponovno kodiranje tog isjecka. sto se programa tice, virtual dub stvarno je najbolji, ali mozda malo kompliciran.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2006 u 00:19
šta dodati, ljudi su sve rekli....
Osim da ponovim: probaj odradi film sa DivX codec-om!!!!!!!!!!!!
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2006 u 00:42
Cudi me da niko nije pomenuo kodek Divx 3.11 alpha

Ako na nekom  avi fajlu imas ton, nemas sliku, fali ti ovaj kodek.
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2006 u 00:51
Originalno postovano od strane BELI BELI piše:

Cudi me da niko nije pomenuo kodek Divx 3.11 alpha
Ako na nekom  avi fajlu imas ton, nemas sliku, fali ti ovaj kodek.

Originalno postovano od strane darije darije piše:

...2. Probaj sa DivX codec-om, umesto sa XviD...

Originalno postovano od strane darije darije piše:

...Osim da ponovim: probaj odradi film sa DivX codec-om!!!!!!!!!!!!

Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2006 u 01:44
darije darije.... Moj post je bio iniciran postom T--rex - a koji kaze da nedostaje NEKI  video kodek.  Pa cisto da kazem koji, ako neko ne zna....
Ocigledno se T--rex   susreo sa tim problemom.
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
Sineast View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sineast Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2006 u 10:17
Instalirao sam XviD-1.1.0-30122005 kodek i sada ima slike u Virtualdubu, no kada stisnem 'play' napiše mi kako nemože puštati ton evo slike:
i što sada?
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2006 u 10:40
Originalno postovano od strane BELI BELI piše:

darije darije.... Moj post je bio iniciran postom T--rex - a koji kaze da nedostaje NEKI  video kodek.  Pa cisto da kazem koji, ako neko ne zna....
Ocigledno se T--rex   susreo sa tim problemom.

Ma samo opušteno

Originalno postovano od strane Sineast Sineast piše:

Instalirao sam XviD-1.1.0-30122005 kodek i sada ima slike u Virtualdubu, no kada stisnem 'play' napiše mi kako nemože puštati ton evo slike:
i što sada?

Šta sad? Što bi rekao Pera Kojot super genije: "Nazad na projektovanje"

Šalim se, treba ti ovo: AC-3 ACM Decompressor
Na vrh
Sineast View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sineast Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2006 u 15:27
Konačno je uspjelo! Hvala svima na asistenciji.

Samo što sada imam jedan drugi problem. Izvadim segment iz tog avi filea i taj segment traje 19 sekundi a veći je od 300 MB. Zašto ne može manje? U čemu je caka.

Ažurirao Sineast
Na vrh
duke_of_earl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Jedi knight

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj duke_of_earl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2006 u 16:19
prije neg sto memoriras taj fajl idi u VD na  video pa odaberi direct stream copy, isto napravi i za audio.

-All my life I wanted a computer,now I want my life back!

-A day without sex is a day wasted.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.