Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - windows xp...
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

windows xp...

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
doktorrr View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj doktorrr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: windows xp...
    Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2006 u 21:43
Interesuje me da li negdje postoji tutorijal u kome je detaljno opisana instalacija windows-a xp na racunar,ali od samog pocetka,znaci formatiranje diska pa sve po redu....ako neko zna bio bih mu zahvalan...
Na vrh
dajmiDivX View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dajmiDivX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2006 u 21:58
Hm... stvarno neznam, ali progooglaj malo... Ili zovni nekog tko zna da ti instalira

P.S. U rubrici software imaš moju temu gdje ti se nalazi popis svih high priority zakrpa za Win Xp SP2, pa ih svakako skini i instaliraj
Na vrh
doktorrr View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj doktorrr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2006 u 22:49
Mogao bih da zovnem prijatelja da mi to uradi ali volio bih da sam naucim da ne moram da ga smaram jer imam dva racunara a obadva su prikljucena na net i onda znas kako je to:)Cesto se pokupi neki virus koji se ne moze ocistit ni sa svim svjetskim antivirusima pa se mora formatirati disk itd....
Na vrh
Zlatkohead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2006 u 22:53
Uuuu... ne vjerujem da igdje ima tutorial za to.... barem onakav kakav tebi treba, jer kak ćeš ti podijelit particije, to je tvoj izbor...

imam ja jednu skriptu iz Ivore-škole informatike. Al ne da mi se skenirat...
Najbolje, nek ti neko to sredi, jer on ti može inst po tvojim željama... a da sam ideš, te da ti netko objasni, uvijek možeš naići na neki 'problem', tj. stat i ne znat kud dalje...

cijeli postupak je jako jednostavan, al ima više mjesta u instalaciji koje moraš namještat po svojoj želji

Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2006 u 23:54
Ima tutorijal. Na elitesecurity forumu imas detaljan tutorijal za to sto ti treba.
Ako hoces, poslacu ti ga u mailu, ja sam sebi skinuo printabilnu verziju.
A ako mi zena dopusti (klokana) okacicu to  na upload svega i svacega pa citajte.

Rec je o printabilnoj verziji.
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2006 u 23:56
EDIT!!!!!!!!!!!!!!!!

Jes da su elitesecurity forumi  postali tesko sranye al bar taj turor vredi.

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
Grogi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Grogi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2006 u 07:23
Ma to radis u par koraka.
U BIOS-u u Advanced Settings ili Boot podesis da ti je prvi boot device cd-rom/dvd
Ubacis cd sa xp-om
Startuje se sa cd-a
U prvom ekranu ENTER (ako hoces da instaliras press ENTER)
zatim F8 (licence ageement)
zatim te pita na koji hdd, e sad imas dole D-delete, C-create (ako nemas particije)
Znaci ako hoces sve da podesis oko particija mozes obrisati postojecu sa D pa onda kreirati novu sa C. Kad ides na C on te pita za velicinu pa ti mozes ukucati recimo 15000mb = 15GB (ENTER) Nakon toga imas particiju 15GB i Unparticionated space na koji kad dodjes (strelicama) takodje ides C. On nudi po defaultu punu velicinu.
Kad si to zavrsio odaberes particiju i on te pita da li hoces da formatiras, imas par opcija FAT, NTFS bla bla, ti biras NTFS (Quick). Enter i onda se zavalis jedno 10-ak minuta do sledeceg upita. To ti je vec standardan Windows, lupis neko ime racunara i uneses serijski. Sledece je podizanje Windowsa i ti si svoj posao 20% uradio. Slede drajveri (mozes sa cd-a od ploce, sve poluautomatski), programi....Elem, ako si pravio dve particije ona druga ti ne neformatirana pa mozes iz Explorer-a desni klik/format i oznacis quick opciju. Sta da ti kazem, pamet u glavu i zivce uza zid
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2006 u 17:05

Za particionisanje je bolje koristiti program namenjen za to, na primer PARTITION MAGIC

Schopenhauer
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2006 u 21:45
  Samo da kazem da sam uploadao tutorijal  za  instalaciju i dr.

Schopenhauer
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.