Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - spajanje kompa i tv
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

spajanje kompa i tv

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
shark ri View Drop Down
Uploader
Uploader

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj shark ri Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: spajanje kompa i tv
    Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2006 u 22:15
evo ovako imam ati 9600 graf kart 128mb dvi out sada bi si htio spojiti komp i tv s time da mogu gledati i na monitoru i na tv ,filmove itd tako da nemoram svaki put gasiti komp skidati kabel od monitora i zatim stavljati kabel od tv-a te ponovo startati komp.kao se to može napraviti
Na vrh
Zlatkohead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2006 u 23:04
mene uvijek zanimalo kak se može slika sa monitora gledat istovremeno na tv-u... ovo je zvučalo malo otrcano, al kužite što mislim...

kakav kabl treba? il što već...

ja ima tv-karticu, pa ripam s tv-a...

Na vrh
Grogi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Grogi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2006 u 07:05
Iskljucis komp u prikljucis tv (ide cinch u tv a sa kartom dobijes kablic u koji ide takodje chinch). U advanced opcijama od graficke karte na tabu Display ukljucis  TV, tako da su ukljuceni i monitor i tv. Pored monitora-a treba da ti je utisnuto dugme koje izgleda kao meta a pored tv-a dugme na kojima su dva prozora. Ides apply, kliknes na tv, podesis PAL-B i overscan. Apply. Onda u Overlay tabu podesis Clone mode options na Same on all. To je to. Nekad se desava da se ta opcija Same on all iskljuci pa ako ti se desi da nemas prevoda na tv-u, to ponovo namesti.
A ako nemas Ati Control Panel nego Control Center e onda isto to samo je to rasuto kojekuda. E sad ako uspes, svaka chas'.
Na vrh
Rocky View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2006 u 11:40
Evo da sada ne otvaram nove temu odmah ovde ću pitat jean savjet:Kako ću priključiti tv na komp koji mi sve kabeli terebaju jer od Grogi-ja nisam ništa razumi molim vas pomozite.
Firefox user
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2006 u 12:38
Grogi ti je odlično rekao.Idi reč po reč i uspećeš.
Što se tiče kablova: na grašičkoj kartici imaš TV-out, naravno tu priključiš jedan deo kabla koji si dobio. Drugi u TV. E sad : taj kabl ti je verovatno kratak i najverovatnije ima izlaz za koji nemaš priključak na TV. Zar ne? Idi u najbližu prodavnicu sa tom opremom i nađi kabl koji na jednoj strani ima taj "čudni" priključak a na drugoj strani scart ( koji ćeš uključiti u TV). Ovo ti je moja preporuka. Scart-om se dobija bolja slika a bogami i ton na TV-u...
Na vrh
Rocky View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2006 u 19:33
Hvala ti darije stvarn si care a što se tiče opreme to sam danas išao i čovjek mi je sve objasnio i skužio sam kak treba hvala ti puno 
Firefox user
Na vrh
mad_smile View Drop Down
Uploader
Uploader

HD addict

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mad_smile Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2006 u 19:42
bravo darije  jednostavno i efikasno
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2006 u 19:45
Molim, i drugi put. 
Na vrh
Roteiro View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Roteiro Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2006 u 23:45
pa ima za kupit već gotov kabel, samo kažeš da trebaš spojit komp s TV-om, i ovi u radnji bi trebali znat šta trebaš.
a taj "čudni" priključak, valjd si mislio na S-video, i ja ga imam na TV-u, nemoram ni preko činčeva ni preko scarta ići za sliku, jedino zvuk ide preko scarta
To sam ja...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2006 u 00:53
Originalno postovano od strane Roteiro Roteiro piše:

pa ima za kupit već gotov kabel, samo kažeš da trebaš spojit komp s TV-om, i ovi u radnji bi trebali znat šta trebaš.
a taj "čudni" priključak, valjd si mislio na S-video, i ja ga imam na TV-u, nemoram ni preko činčeva ni preko scarta ići za sliku, jedino zvuk ide preko scarta

Htedoh uprostiti objašnjenje. S-video nema baš mnogo televizora, a čak i da ga imaju , ja mislim da je bolje ići i ton i sliku na scart....
Na vrh
shark ri View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj shark ri Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2006 u 20:17
evo nako dugo vremena mene ponovo,probao sam gledati film na tv preko bsplayera no nje nema šta moram promjeniti da bi ju vidio da ne zaboravim probao sam gledati 24sata 5 sez i nema slike dok na običnom filmu ima dali se to može ikako srediti

Ažurirao shark ri
traži se seedbox sve na pm
sharkri@gmail.com
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2006 u 01:33
Kao prvo: jesi li lepo spojio TV i kompjuter? Pošto kompjuter mora da "prepozna" TV, potrebno ja prvo uključiti TV pa onda komp. Ukoliko imaš sliku desktopa na TV, treba da podesiš neke stvarčice u software-u za grafičku karticu:
Desni klik na desktop-->properties-->settings-->advanced--> ;displays. Tu ti moraju biti uključeni i monitor i TV. Dalje: klikneš na Overlay-->Mode options. Tu podesiš po želji. Moja štelovanja su Theater mode u prvom redu, Full screen video u drugom i 4:3 u trećem. Kažem, ne mora ovako, ti napravi kombinaciju po svojoj želji. Nadam se da ćeš uspeti u podešavanju...
Na vrh
shark ri View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj shark ri Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2006 u 08:50
THX darije skužio sa sve hvala još jednom
traži se seedbox sve na pm
sharkri@gmail.com
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2006 u 14:50
No problemo!
Na vrh
Rocky View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2006 u 22:48
Neam maher si i gotvo.Tako treba darije.
Firefox user
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.