| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Dredd (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
mega games
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 16.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: Paris, France Status: Offline Points: 238 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Dredd (2012)Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2012 u 20:28 |
|
Uskoro na filmska platna stiže nova adaptacija avantura strip junaka Sudije Dreda (saznajte više o njemu ili obnovite gradivo u ovom opširnom članku). Nakon zabavne i drugostepene Staloneove verzije iz 1995 ovog puta se čini da je estetika i duh novog filma približnija samom stripu. Uverite se i sami, pogledajte naš prevedeni trejler filma u nastavku. Film režira Pete Travis a ovog puta ulogu Sudije Dreda igra Karl Urban a pored njega tu su i: Olivia Thirlby je Sudija Cassandra Anderson, Lena Headey je Madeline « Ma-Ma » Madrigal, Langley Kirkwood je Sudija Lex, Deobia Oparei je T. J., Domhnall Gleeson, Jason Cope et Rakie Ayola. Kratak opis radnje: Amerika budućnosti je osuđena na pustoš i radioaktivnost. Na Istočnoj obali, od Bostona do Vašingtona se prostire Mega City Jedan, velika i opasna metropola gde kriminalci vladaju. Jedine snage reda i zakona su Sudije koji su ujedno sudije, porota i izvršioci kazne. Poznat i strahovan od svih u gradu najbolji među njima je Sudija Dred. Njegov zadatak je ovog puta da grad oslobodi najnovije pošasti: novog narkotika koji kao nuspojavu ima usporavanje vremena kod subjekta. On je i tutor Sudije početnice Kasandre Anderson, regruta koji je nakon genetske mutacije obdarena psihičkim moćima. Jedna misija ih vodi do kvarta gde se Sudije retko upućuju - nebodera od 200 spratova koji je pod kontrolom izvesne Ma-Ma, bivše prostitutke koja je postala baron droge. Sudije Dred i Anderson hvataju njenog čoveka od poverenja i u znak odmazde ona kreće u rat protiv Sudija. Nemaju drugog rešenja osaim da krenu u kontra napad i bore se za svoje živote. Oni koji su gledali odlični akcioni film The Raid: Redemption (kliknite ovde da bi saznali više o njemu) mogu naći velike sličnosti u zapletu ali znajte da je Dred snimljen pola godine pre njegovog snimanja. Slučajnost ili ne, i u jednom i u drugom filmu dobijamo žešće gunfight scene. Napomena: kao i u samom stripu ovde nećemo videti lice Sudije Dreda, Karl Urban neće nijednom skinuti kacigu sa glave. Držim palčeve da će film ispuniti moja očekivanja i podsetiti me na stara dobra vremena kada sam sa nestrpljenjem čekao svaki novi utorak da kupim strip reviju Laser i pročitam nove avanture Sudije Dreda. Film izlazi u američke bioskope 21 septembra 2012. VIA: Dredd (Sudija Dred) – najava filma, prevedeni trejler, slike, poster | Mega blog U nastavku pogledajte Youtube prevedeni trejleri Dred (Dredd) - Trejler [HD"> - YouTube kao i prvi poster filma. Ažurirao mega games - 24.Lipanj/Jun.2012 u 21:13 |
|
![]() |
|
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Uvijek u pravu. Pridružen: 29.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 2706 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2012 u 21:23 |
|
http://www.imdb.com/title/tt1343727/
Jedan sam od rijetkih koji voli original, mislim da mi se ovaj neće svidjeti zbog lažnog hrapavog glasa suca Dredda. |
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2013 u 08:36 |
|
Odgledala sam i ovo pre par dana. Šta reći o ovome. Problem je u tome što posle Serbuan maut aka The Raid: Redemption (2011) ne mogu da se otmem utisku da je ovo čista kopija onog filma. Znam da nije,
ali taj osećaj na žalost traje tokom gledanja celog filma i umanjuje
doživljaj. Sa druge strane, moram da istaknem da su me one "duvatorske"
scene(ko je gledao zna na šta mislim), što bi rekli klinci,
o-d-u-š-e-v-i-l-e! Nisam gledala 3D, ali mogu zamisliti kako tek dobro u
tri dimenzije izgledaju. Sve u svemu, meni je ok u svetlu blokbastera čiji jedini smisao je d ami ispune 1.5-2h, a ova film je to i učinio.
|
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2013 u 10:01 |
Gledao sam ga u 3D-u i ta duvatorska scena, scene padanja, razbijanja stakala i još neke (sad se više ne mogu ni sjetiti, davno je to bilo ) opravdavaju svrhu gladanja u tom formatu.Mene je oduševio. Dobra doza adrenelinske rokačine i ja zadovoljan izašao iz kina. ![]() ![]() |
|
|
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
|
![]() |
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1415 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2013 u 10:14 |
|
Teško Dredd može da bude rip-off The Raid:Redemption jer su paralelno nastajali, samo je Dredd imao duži period obrade u postprodukciji.
|
|
|
Come on, you apes. You want to live forever?
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2013 u 10:31 |
|
Rekla sam da znam da nije, ali kada pogledaš bilo koji od njih prvi, tokom gledanja drugog stalno ćeš imati onaj osećaj "već viđenog". U tome je problem
|
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2013 u 10:51 |
|
Žešća akcija, daleko verniji prikaz prema stripu od "originala" sa Staloneom (taman posla
da mu se ne vidi milo lice), prema kome se nigde ne vidi Dredovo lice, samo kaciga i cinična, na dole iskrivljena usta (ne u stranu kao Staloneu ). Odlična neobavezna zabava,proleteo je kao da traje samo 30 minuta. Razlog više da ga opet gledam. |
|
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2013 u 13:27 |
|
Odlicna adaptacija stripa, surova...
|
|
![]() |
|
Titivillus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2013 u 16:21 |
![]() |
|
ExtraJa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 23.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: BiH Status: Offline Points: 183 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Kolovoz/Aug.2013 u 22:57 |
|
Odgledah i ja ovaj film i mogu reći da nije loš. Prvi mi je lično mnogo bolji ali i ovaj je dobar. Što se tiče sličnosti sa filmom the raid (odgledao sam i njega i to nakon ovog) moram reći da sam ja našao jako malo te sličnosti. Sama radnja, borba, kamera, ugođaj, gluma sve se naveliko razlikuje. Holivud je ipak holivud pa se dredd čini boljim a da ne spominjemo uloženi novac, ali kad se sve zbroji ja više cijenim indonežanski film jer su me scene borbe oduševile a pogotovo kad zna da su daleko više uložili volje i znoja.
|
|
![]() |
|
Peki&Maki.Co
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2009 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 35 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Travanj/Apr.2017 u 08:27 |
|
Pa ovako...film je veoma dobro urađen u svim segmentima ali me priča podseća na jedan film koji ima istu radnju ali nije američki(zašto me to već unazad 10 godina nečudi? :)).U pitanju je The Raid: Redemption (2011) http://www.imdb.com/title/tt1899353/ ali ako sve to odbijemo Urban je odradio sa ostatkom ekipe pravi posao-realnog Dreda(ko je čitao stripove znaće šta pod time mislim ;)) a scena sa rotacionim mitraljezima je vrh.Za pogledati
|
|
![]() |
|
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2021 u 18:00 |
|
Lina Hedli je jedna stvarno prelepa zena, pa makar imala i strasan oziljak na licu.To samo htedoh reci kao prvo.Kao drugo, ovo je strasno bolje od Staloneovog Dreda.Ako je za porediti.Zasto je dobar ovaj film?!!Zato jer nema praznog hoda sto se tice akcije.Akcija, neposredna, surova, krvava, pravi R rated film.To je i glavni kvalitet istog.Opet i pored svega toga, ostaje neka praznina u fazonu vec vidjenog.Mozda su zakasnili neku godinu, sa ovakvom ekranizacijom ovog Dreda.Dobro je za pogledati ali vam nece bas ostati u mislima dugo.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2021 u 23:07 |
|
Što se tičle Staloneovog Dreda, najbolje je zaboraviti da taj imbecilizam postoji. Točno je da smo pogledali nešto slično, a to je The Raid. No to ne smeta, bolje se držati provjereno dobrog indonezijskog koncepta, nego kopirati holivudske idiotarije koje gledaju samo zatupljeni ameri i oni koji to žele postati. Ljubitelji drama i biografija, zaobiđite, ovo nije za vas. Svi ostali, navalite. Nakon filma prest ćete ko dobrim obrokom zadovoljna mačka. Maca papučarica.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 3 sati 30 minuta , u 19:34 |
|
Dobar film. Karl Urban, ciji sam inace fan, odradio svoj posao, rolu, kako treba a i podrska, tj. ostatak ekipe nije los a to su dve glumice, Lena Headey i Olivia Thirlby. Inace, svidja mi se u filmu sto je glavni negativac zensko, za promenu.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2370 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 3 sati 13 minuta , u 19:51 |
|
Čekamo rimejk.......
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |