Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Fahrenheit 451 (1966)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Fahrenheit 451 (1966)

Fahrenheit 451

Fahrenheit 451 (1966)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Fahrenheit 451

Godina:

1966

Žanr:

drama, znanstvena fantastika

Trajanje:

112 min

Režija:

François Truffaut

Scenarij:

François Truffaut
, Ray Bradbury
, Jean-Louis Richard
, David Rudkin
, Helen Scott

Glavne uloge:

Julie Christie
  >  Clarisse
Julie Christie
  >  Linda Montag
Gillian Aldam
  >  Judoka Woman
Michael Balfour
  >  Book Person: Machiavelli's 'The Prince'
Alfie Bass
  >  Book Person: 'The Prince'
Ann Bell
  >  Doris
Yvonne Blake
  >  Book Person: 'The Jewish Question'
Cyril Cusack
  >  The Captain
Arthur Cox
  >  Male Nurse
Frank Cox
  >  Book Person: 'Prejudice'
Fred Cox
  >  Book Person: 'Pride'
Noel Davis
  >  Cousin Midge - TV Personality
Anton Diffring
  >  Fabian
Anton Diffring
  >  Headmistress
Judith Drinan
  >  Book Person - Plato's 'Republic'
Bee Duffell
  >  Book Woman
Kevin Eldon
  >  Robert - First Schoolboy
Alex Scott
  >  Book Person: 'The Life of Henry Brulard'
Jeremy Spenser
  >  Man with the Apple
Oskar Werner
  >  Guy Montag

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
brgljez View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj brgljez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Fahrenheit 451 (1966)
    Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2026 u 11:15
vrhunski film. ovo nije samo sc-fi drama, nego i film apsurda, parodija, sprdačina. monty python prije njega samog. ima dosta odličnih pametnih fora. werner me jako podsjeća na hopkinsa. obavezno gledanje
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2026 u 11:41
Prvo roman pa ekranizacija. Skoro sam reprizirao, Nisam znao da ima i film iz 2018.
A ovo me podseti da  repriziram The Illustrated Man (1969) .
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2026 u 13:30
Originalno postovano od strane brgljez brgljez piše:

vrhunski film. ovo nije samo sc-fi drama, nego i film apsurda, parodija, sprdačina. monty python prije njega samog. ima dosta odličnih pametnih fora. werner me jako podsjeća na hopkinsa. obavezno gledanje

Ovo je sve samo ne parodija i sprdačina, a kamoli preteča Monti Pajtona. Confused Tematski gledano, film je distopija a ne SF. Radi se o veoma ozbiljnoj kritici totalitarnog društva, koje guši slobodu mišljenja, izražavanja, pravo na drugačije stavove... Naravno, svaki kontakt sa znanjima i iskustvima drugih ljudi (u ovom slučaju, putem knjiga), podstiče ljude na samostalno razmišljanje i zaključivanje, a takve pojave predstavljaju opasnost za opstanak svake diktature i drugih oblika nedemokratskih režima. Knjige su metaforički prikazane kao državni neprijatelj.

Ažurirao bgvracar - 24.Ožujak/Mar.2026 u 14:24
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2026 u 13:39
Ovu knjigu smatram jednom od najboljih/najdražih koje sam pročitao. Distopijski klasik, knjiga je predvidjela budućnost, dotakla se srži različitih socijalno društvenih problema, koji su danas izraženije nego ikad.

Film nisam gledao iako sam upućen u stvari koje su izmjenjene u usporedbi sa knjigom i odma me na prvu malo snerviralo jer te neke promjene mi nisu legle, pa je to razlog zašto nisam odgledao nikad ovaj film. Iako vjerojatno jednom hoću.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2026 u 14:27
Vrhunski film. Lektira za sva vremena. Interesantno da ga neko doživi kao preteču "Monty Python",iako ne bih baš rekao da ima ikakve veze. Nije čak ni satira, već opora opomena na jedno strašno sada već i sve više moguće vreme, Ako može kolega da objasni...
Na vrh
brgljez View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj brgljez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2026 u 15:30
obojica ste potpuno u pravu.

tamo neki link
Aaa?
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2026 u 15:51
super super film
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2026 u 16:38
A to za knjige, setih se jedne scene iz filma Piotr Szulkin-a O-Bi, O-Ba: The End of Civilization

O-bi, O-ba - Koniec cywilizacji (1985)

Negde pisah da sam gledao Golem, i nisam nastavio, i tek pre nekoliko godina pogledao , šta znam svaki mi je dobar u prvom pamtim scenu pred kraj često me podseti oko televizije

Wojna swiatów - nastepne stulecie (1983)

, a treći je najbizarniji , tu ima nešto oko Bredberija  , zato me i podsetiše ova tri filma.

Ga, Ga - Chwala bohaterom (1986)

Eto preporuka ko nije pogledao, kao ja tada.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2026 u 17:31
Remake iz 2018. uopšte mi nije legao. Original sam video tako davno, da ni ne pamtim, ali tematika jeste vrlo živa i nažalost aktuelna još uvek.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,438 sekundi.