Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Project Hail Mary (2026)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Project Hail Mary (2026)

Project Hail Mary

Project Hail Mary (2026)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Projekt Hail Mary / Projekt spasitelj

Godina:

2026

Žanr:

drama, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

156 min

Režija:

Phil Lord
, Christopher Miller

Scenarij:

Andy Weir
, Drew Goddard

Glavne uloge:

Ryan Gosling
  >  Ryland Grace
Mia Soteriou
  >  Dr. Browne
Paul Lambert
  >  Dr. Scyther
Richie Cheung
  >  Chinese General
Sandra Hüller
  >  Eva Stratt
Aaron Neil
  >  Narender
Priya Kansara
  >  Mary
Robert James Smith
  >  Scientist
James Wright
  >  CIA Agent
Maya Eva Hosein
  >  Rekha
Geoffrey Lumb
  >  Aircraft Carrier Officer
James Ortiz
  >  Rocky
Orion Lee
  >  Xi
Liz Kingsman
  >  Shapiro
Alice Brittain
  >  Home Depot Cashier
Annelle Olaleye
  >  Olivia
Michael Akinsulire
  >  Air Force Officer
Travis Jay
  >  Jet Fighter Pilot

Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
Korisnik
Poruka
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Project Hail Mary (2026)
    Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2026 u 21:39
Nesto mi ova tema poznata, gledao sam nesto slicno ali nemogu da se setim sta, bilo je kao ekipa ide prema suncu da isporuci nuklearnu bombu da bi oziveli sunce koje isto tako umire( samo ovde iz drugog razloga) mada sve mislim da je to neki stariji film, odavno odgledan pa me asocira ovo na njega...
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2026 u 23:21
Je ima takav film sa twistom, ono, sve ide u nekom svom stilu i logici, a onda se stvari izokrenu za 180 stupnjeva i nastane sveopće ludilo.
Podosta sam ga zaboravio, trebam ga ponoviti, ipak je prošlo 20 godina, ali ostao mi je u dobrom sjećanju.
To je Sunshine.
Na vrh
kiza11080 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj kiza11080 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2026 u 23:57
Bas ga odgedao danas u pred-premijeri. Film je jako dobar ako niste citali knjigu, za one moje sudbine primetno je skracenje teme knjige. Film traje 2h30, mogli su neke delove i da ubrzaju da bi ubacili isecene delove. Ali sve u svemu dobar film, knjiga jos jos bolja :-)
Na vrh
vedran-klemen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vedran-klemen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2026 u 19:30
Radi se o filmu Sunshine od Danny Boyle-a sa Ewan McGregorom. Ok film je bio. Sad ne znam od kuda ovo... :)
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2026 u 22:22
Iznenada je Virova knjiga "Projekat očajnički poduhvat" nestala sa polica Vulkana, a znajući kako isti rezonuju, siguran sam da će odraditi reizdanje sa koricama na kojima će se videti Rajan Gosling u nekoj sceni iz pomenutog filma. Isto su napravili i nakon što je najavljena ekranizacija "Orkanskih visova". Odjednom se na policama pojavi izdanje sa Robijevom i Elordijem na koricama. Da ne pominjem kako su Herisovu "Konklavu" vratili iz mrtvih čim se pojavio istoimeni film.

O.k, kapiram. Legitimno je da prodaja pojedinih knjiga jaše na talasu uspeha filmskih ekranizacija istih. Ruka ruku mije... Smile Wink
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2026 u 23:15
Čista nebuloza i prodaja magle, kao sletanje na Mesec, samo da se ovcama uzmu novci i nating els.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2026 u 07:14
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Iznenada je Virova knjiga "Projekat očajnički poduhvat" nestala sa polica Vulkana, a znajući kako isti rezonuju, siguran sam da će odraditi reizdanje sa koricama na kojima će se videti Rajan Gosling u nekoj sceni iz pomenutog filma. Isto su napravili i nakon što je najavljena ekranizacija "Orkanskih visova". Odjednom se na policama pojavi izdanje sa Robijevom i Elordijem na koricama. Da ne pominjem kako su Herisovu "Konklavu" vratili iz mrtvih čim se pojavio istoimeni film.

O.k, kapiram. Legitimno je da prodaja pojedinih knjiga jaše na talasu uspeha filmskih ekranizacija istih. Ruka ruku mije... Smile Wink

Ovde je Stela izdavač, sećam se Evro book kada je izdao njegov roman `Marsovac` sa slikom Meta Dejmona na koricama. Meni se to ne sviđa ali sam  ipak kupio neke klasike što zbog popusta, belog papira,  tvrd povez, i da ne bude iz dva dela, sećam se i da je puppet pisao u temi oko klasika što izdaje Laguna , `Jadnici` su bili u pitanju, a ja sam spomenuo da sam kupio  i romane `Ana Karenjina`, i reče da ne voli i da ne bi kupio zbog korica. A najgore korice su od ČK Orson Skot Kard  `Enderova Igra`, reče puppet za neke druge da su loše, i ja mu nalepim ove od ČK.
Jeste ` Konklava ` tad bila baš aktuelna zbog filma, ali mi nije jasno kako sam prvi put preskočio kupio sam `Mihnen ` i `Oficir i špijun`. klasika SKC one su bile tada odmah kad uđeš  na glavna vrata u drugom redu, levo.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2026 u 09:01
Pa dobro to i nije tako lose ako narod krene da cita knjige zato sto je gledao film. Meni to sasvim ok.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2026 u 09:03
Alex to bese ono prvo uopste izdanje Enderove igre kod nas. Manji format plava korica i zut ocajnog kvaliteta papir. Ali zato knjiga fenomenalna,raspala mi se koliko sam je puta citao 
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2026 u 09:55
Nije. Ti  misliš na ono izdanje sa onim okom, jeste plave pruge sa crnim, ove korice što spominjem je Čarobna Knjiga mislim 2003.  Da to sam Vračarcu pre `Gvozdene pete` i `Mi`, predložio, tj. nju i Govornik za mrtve, da ga navučemo na nf Wink
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2026 u 10:28
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Ovde je Stela izdavač, sećam se Evro book kada je izdao njegov roman `Marsovac` sa slikom Meta Dejmona na koricama. Meni se to ne sviđa ali sam  ipak kupio neke klasike što zbog popusta, belog papira,  tvrd povez, i da ne bude iz dva dela, sećam se i da je puppet pisao u temi oko klasika što izdaje Laguna , `Jadnici` su bili u pitanju, a ja sam spomenuo da sam kupio  i romane `Ana Karenjina`, i reče da ne voli i da ne bi kupio zbog korica. A najgore korice su od ČK Orson Skot Kard  `Enderova Igra`, reče puppet za neke druge da su loše, i ja mu nalepim ove od ČK.
Jeste ` Konklava ` tad bila baš aktuelna zbog filma, ali mi nije jasno kako sam prvi put preskočio kupio sam `Mihnen ` i `Oficir i špijun`. klasika SKC one su bile tada odmah kad uđeš  na glavna vrata u drugom redu, levo.

Da, sad videh da je Stela u pitanju, hvala na ispravci. Thumbs Up

Sve u svemu, ostaje konstatacija da u svrhu bolje prodaje, koriste komercijalne uspehe filmova koji su adaptacija književnih dela, što je kako sam već ranije rekao, legitimno. U tu svrhu idu i pomenute ilustracije korica. Meni je samo žao što se i neka druga izdanja ne doštampavaju, nevezano za to da li su ekranizovana ili ne.

Ne znam kakva je ova Herisova knjiga "Oficir i špijun". Niti sam je čitao, niti je imam u posedu. Što se tiče Minhena, uopšte nisi pogrešio što si toj knjizi dao prednost u odnosu na Konklavu. Po meni je Minhen bolji roman.

Za one koji preferiraju filmske adaptacije u odnosu na knjige, preporučujem oba filma. Ljubitelji istorijskih tema kao i religiozne fikcije, neće pogrešiti.

Ažurirao bgvracar - 17.Ožujak/Mar.2026 u 10:35
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2026 u 19:42
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Pa dobro to i nije tako lose ako narod krene da cita knjige zato sto je gledao film. Meni to sasvim ok.

Baš tako! Uopšte više nije bitan povod, neka se služe trikovima, bilo šta, jer kako je krenulo, neće dugo potrajati dok veština čitanja skroz zamre, a knjige postanu relikt prošlosti i arhaične stvari kao što su recimo audio kasete danas. O posledicama ne bih, već se uveliko naziru...
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2026 u 20:17
Zalažem se za to da se knjige više čitaju nego ekranizuju!
Hail!

Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2026 u 23:38
Film koji je zaigranija verzija nekih već videnih SF filmova, komedijski ton je dosta prisutan u ovoj avanturističkoj drami. Jednostavno meni je ovo bilo površno, nekonkretno i ne baš dobro. Priča okvirno gledano nije loša, ima tu zanimljivih stvari, i dobrih scena. Tempo i dinamika filma mi nisu legli, mogao je trajat bar pola sata do 45 minuti kraće. Sve skupa blago razočaran s obzirom da sam očekivao nešto i više dramskije i nešto avanturističkije. Ukratko rečeno očekivao sam da me više trgne, a nije.
Na vrh
alterego View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj alterego Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2026 u 23:27
Ispodprosječno 4.5/10
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2026 u 00:27
Sumanuto dosadno i već viđeno, Nesvetodrvo je podbacilo.
Opet.

Na vrh
Nerko75 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nerko75 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2026 u 16:57
A I mi smo budale, prvo pročitamo knjigu 😁
Na vrh
Osgiliath View Drop Down
Master translator
Master translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Osgiliath Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2026 u 19:34
Originalno postovano od strane vedran-klemen vedran-klemen piše:

Radi se o filmu Sunshine od Danny Boyle-a sa Ewan McGregorom. Ok film je bio. Sad ne znam od kuda ovo... :)
Nije McGregor, nego Cillian Murphy.
Na vrh
vedran-klemen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vedran-klemen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2026 u 20:53
Ah, my bad...
Na vrh
Dakson View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dakson Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2026 u 00:13
Šta ovde može biti loše? Po meni, sjajna kino zabava. Ryan Gosling, vrhunska produkcija, SF... Čak i da su negativni komentari utemeljeni, mislim da ne treba uvek težiti ka nekoj dubini. OK. Možda film ne nudi odgovore na neka suštinska pitanja, ali makar te zabavi, probudi maštu, kao nekad, kad smo bili klinci i oduševljeno gutali čak i trešerice poput Galaktike, Bruce Lee opusa, Buda Spencera, Automana... Da ne nabrajam. Jedva čekam da sa podmlatkom pogledam ovaj film, kao i Spielbergov novi SF.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,218 sekundi.