Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Terminator Salvation AKA Terminator 4 (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Terminator Salvation AKA Terminator 4 (2009)

Terminator Salvation

Terminator Salvation (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Terminator: Spasenje

Godina:

2009

Žanr:

akcija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

115 min

Režija:

McG

Scenarij:

John Brancato
, Michael Ferris

Glavne uloge:

Christian Bale
  >  John Connor
Helena Bonham Carter
  >  Dr. Serena Kogan
Michael Ironside
  >  General Ashdown
Jane Alexander
  >  Virginia
Chris Browning
  >  Morrison
Ivan G'Vera
  >  General Losenko
Bryce Dallas Howard
  >  Kate Connor
Dorian Nkono
  >  David
Greg Serano
  >  Hideki
Kevin Wiggins
  >  General Olsen
Sam Worthington
  >  Marcus Wright
Anton Yelchin
  >  Kyle Reese
Common
  >  Barnes
Buster Reeves
  >  Tunney
Moon Bloodgood
  >  Blair Williams
Beth Bailey
  >  Lisa
Victor J. Ho
  >  Mark (as Victor Ho)
Jadagrace
  >  Star

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Terminator Salvation AKA Terminator 4 (2009)
    Objavljeno: 29.Svibanj/May.2009 u 15:13

Žanr:
akcija, sf

Uloge:
Christian Bale, Sam Worthington,

Režija:
McG

Trajanje:
115'

Godina izdanja:
2009.

Radnja filma je smeštena u postapokaliptičnu 2018. godinu. Džon Konor je čovek na čelu pokreta otpora protiv Skajneta i njegove armije Terminatora. U filmu se pojavljuje stranac Markus Rajt, a Konor mora otkriti da li je Markus poslat iz budućnosti ili oslobođen iz prošlosti. Dok Skajnet priprema finalni napad, Konor i Markus kreću u odiseju koja ih dovodi u samo srce Skajnetove operacije, gde otkrivaju strašnu tajnu koja se krije iza paklenog plana za uništenje ljudskog roda.

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
SuperSerb View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SuperSerb Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2009 u 19:37
Vidim da ovde dosad niko nije komentarisao ovaj film.
Čitam malo druge forume, i u 90 posto komentara piše sve najgore o filmu, dok ja mislim potpuno suprotno, ovo mi je najbolji Terminator. (posle dvojke, naravnoSmile)
Specijalni efekti su odlični, akcije ima u neizmernoj količini, čak imaju i DVE dobre ženske, priča nije loša, ja ne znam šta im fali u ovom filmu. Kristijan Bejl je odlično odglumio, Sem Vortington još bolje. Stvarno super film.

9/10
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2009 u 21:11
Možda im fali to što su gledali fakin' CAM snimke gde se pola ne vidi... Čak i ovaj SCR nije nešto. Ovakav film zahteva odličnu i sliku i zvuk...

edit: inače moram da ti kažem da si dobio pohvale na račun prevoda na jednom sasvim desetom forumu...

Ažurirao darije - 15.Srpanj/Jul.2009 u 21:12
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2009 u 23:19
Upravo odgledao film, ok, solidno, ali to je sve, ništa posebno...
Iako je tu meni osobno odličan glumac Christian Bale i općenito kvalitetna gluma u filmu, to mi nije bilo dovoljno za dati veću ocjenu od 6.5/10.

Drugi dio "Terminator serijala" i dalje ostaje meni osobno najupečatljiviji i najbolji.

Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2009 u 23:30
Originalno postovano od strane Buki Buki piše:

ok, solidno, ali to je sve, ništa posebno...to mi nije bilo dovoljno za dati veću ocjenu od 6.5/10.
Drugi dio "Terminator serijala" i dalje ostaje meni osobno najupečatljiviji i najbolji.

+1

Na vrh
slipknot03 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj slipknot03 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2009 u 02:22
Originalno postovano od strane N.B.G. N.B.G. piše:

Originalno postovano od strane Buki Buki piše:

ok, solidno, ali to je sve, ništa posebno...to mi nije bilo dovoljno za dati veću ocjenu od 6.5/10.

+1

ya ga moram odgledati do kraja..
okrenuo sam se i zaspao nakon nekih 40ak minuta filma :S
mislim, tako neshto dosadno nisam gledao dosta dugo..
recimo od sunshine-a :S

nije ni priblizno dobar dwojci..
"I'm the only one who can walk both worlds. I'm the Ghost Rider."
Na vrh
Haris View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Haris Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Kolovoz/Aug.2010 u 22:15
Terminator je najbolji film na svetu
Na vrh
dralevujinovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dralevujinovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2017 u 00:04
Dvojka najbolja
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2017 u 05:54
Suviše volim prvi film, naravno dvojka je neki novi trip, nešto do tada neviđeno, svakako krcat akcijom, ambijentom, sjajnim odnosom klinca i terminatora, Linda Hamilton nikada bolja...no i dalje volim tamu prvog filma neuporedivo više...čak mi ni onaj zbrzani treči film nije bio (baš) naopak, imao je svojih momenata. Međutim ovaj film mi je nekako potpuno oduzet od čitave franšize, teško mi ga je gledati kao deo svega toga, uprkos nešto poveznica...za mene bi četvorka bio zanimljiviji film da se odrekao Terminator univerzuma....no onda kada sam pogledao peti deo, kukala mi majka...ispada da četvorka ima daleko više smisla. Makar nije sprdnja se serijalom. 
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2026 u 00:44
Slozio bih se sto je puppet_master prokomentarisao. Samo bih ja tu jos dodao da ja peti deo tek trebam da gledam. A kad cu....
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2026 u 00:46
He he. Oborio sam sasvim slucajno ocenu iz ''odlicno'' u ''tako tako'' jer morao sam biti ''surov'' i kazniti ovaj deo sa ocenom ''lose'' jer nema veze s vezopm sa svojim predhodnim delovima
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2026 u 13:32
Terminator je trilogija (u najboljem slučaju). Sve ostalo je napravljeno zbog love.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2026 u 14:06
Pa da u sustini bi trebala biti trilogija, prva dve ne zna se koji je bolji, meni ipak dvojka, ali su mi oba bila tad fascinatntna i obozavam ih.  Steta sto i treci deo  nije radio Kameron, ali tu je vec sve ispricano i moze da prodje. Ako su vec i hteli cetvrti deo , morao je dobro da se osmisli,   tu je moralo biti stavljena tacka, a ne onakav kraj. Peti skandalozan. Razumem to oko novca, ali sestro mila i brate...
Tako da sam zaboravio ostale. 

Nesto slicno je i za Matriks, prvi odlican, ostala dva mogu i ok su, sta se postize sa cetvrtim.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2026 u 14:09
Gledao prvi deo, zaboravio fabulu radnje.
Gledao drugi deo, zbog Gansa nema euforije i transa.
Treći deo gledao nisam, jer ne volim Arnija u pelenama.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2026 u 14:11
Matrix je beše Warnerov, sa jedne strane, forsirao je sam studio autorke da nastave, sa druge strane su ove izgubile roditelje, te je jedna od njih, zaboravih koja, našla svojevrsni izlaz iz svog stanja usled gubitka, radeći četvrti film. Sav je meta i ciničan, više smisla vidim i u tome svemu, nego u notornom iživljavanju sa potonjim Terminator filmovima, gde je po sredi čista alavost, reklo bi se.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2026 u 15:49
Jeste WB i još dva mislim, što se Matrix-a tiče. Imao sam i bioskopski poster prvog, relativno dugo sam ga i držao na zidu. 
A  za Terminator jeste baš alavost, šteta, ali ostaje da su mi prva dva  kad sam bio mlad  ostavila baš jak utisak.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2026 u 16:11
Oki je treći meni, bilo je nešto smisla pa i šmeka u tom Terminatoru, samo što se neizbežno ponavljalo ono već poznato, varijacija na temu a momenat u vremenu je prošao. Nije delovao do one mere bezobrazno alavo i nabacano, bezidejno kao sve ono u filmovima koji će slediti, iz mojeg ugla makar.
Sve potom je fan service, forsiranje nostalgije, rekosmo gramzivost iznad svega.

Ovaj, Salvation tj, jeste imao nešto cojones da se potrudi da bude svoj, drugačiji, da se ne pravi nanovo isto ali suštinski je uludo sve to, nema duše, strasti, kakve luđe ideje, pa se svejedno svelo na forsiranje, nasilno nastavljanje. Malo, na kašičicu kadrova mračne budućnosti sveta u kojem vladaju mašine je jedna stvar kada se prikaže u prvobitnim Terminator filmovima, taman dovoljno da gledatelji osete tu tamu, nespokoj, a sasvim je nešto peto ako te eto ubace direktno u taj svet četvrtog filma. Rizično. Što više toga prikažu, sve i da je to bolje urađeno ovde, opet se time ujedno i sve više udaljavaju od svega onoga što Terminator film zapravo jeste. Otprilike. Kako ja to vidim makar. ☺️
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2026 u 18:28
Terminator jeste 1 i 2, ali to je nešto što mogu gledati koliko god da rastegnu. Čista anomalija u mom slučaju, ali valjda toliko volim tematiku da mi nikad nije dosta. Ne uzimam previše za ozbiljno, tražim zabavu i mrvu nostalgije, a toliko i dobijam. U tom smislu i Salvation mi je poslužio svrsi. Volim Christian Balea, to mi je jedan od najomiljenijih (i najboljih) glumaca ikad, a ovde sa Worthingtonom sasvim lepo sarađuje i donosi ono što treba u smislu uverljivosti. Priča jeste mogla biti maštovitija, ali nema veze. Uživao sam gledajući, a i reprizirao u par navrata. Sve je to OK, pogotovo za današnju konkurenciju ili odsustvo iste. A ovaj komentar može "copy-paste" i za nastavke koji su usledili.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.