Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Marty Supreme (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Marty Supreme (2025)

Marty Supreme

Marty Supreme (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Marty veličanstveni

Godina:

2025

Žanr:

drama, sportski

Trajanje:

149 min

Režija:

Josh Safdie

Scenarij:

Josh Safdie
, Ronald Bronstein

Glavne uloge:

Fran Drescher
  >  Rebecca Mauser
Gwyneth Paltrow
  >  Kay Stone
Sandra Bernhard
  >  Judy
Larry 'Ratso' Sloman
  >  Murray Norkin
Nick Waplington
  >  Wembley Photographer
Emory Cohen
  >  Ira Mizler
Luke Manley
  >  Dion Galanis
John Catsimatidis
  >  Christopher Galanis
Koto Kawaguchi
  >  Koto Endo
Marinel Tinnirello
  >  Not Marty's Messenger
George Gervin
  >  Lawrence
Mariann Tepedino
  >  Mariann
Géza Röhrig
  >  Béla Kletzki
Devorah Shubowitz
  >  Norkin Customer
Timothée Chalamet
  >  Marty Mauser
Tyler the Creator
  >  Wally
Odessa A'zion
  >  Rachel Mizler
Ralph Colucci
  >  Lloyd

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Marty Supreme (2025)
    Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 14:43
Luda životna avantura Martya Mausera, mladog stolnotenisača u doba 1950-ih, sport koji je tad bio daleko od sporta kakvog mi znamo u zadnjih 30, 40 godina u smislu popularnosti i raširenosti, više je bio kao igra, zabava, nešto iz podruma, kafića. Održavala su se neka svjetska prvenstva i turniri kao što vidimo u filmu ali više na nekoj ala amaterskoj razini, to je doba bilo početak rasta ulaganja i zanimanja za taj sport.

Martyu je jedini smisao stolni tenis, jedino čemu teži je da u njemu bude najbolji, ono što gura cijeli ovaj film je želja da se on pojavi na sljedećem svjetskom turniru, a kako tad nije bilo ikakve financijske podrške, on je sam morao u svojim životnim okolnostima doći do novaca za let, smještaj i slično. Da bi to ostvario on se uvali u mnoge probleme svojim lošim životnim odlukama i manjku bontona. Tako da njegov lik nije nešto za primjer, neki klasični "good guy" protagonist, ali nije da mi je zbog toga manjkalo želje, podrške da on ostvari njegov životni cilj.

Josh Safdie je napisao jako dobar scenarij i odlično režirao film, pohvala za montažu, produkcijski dizajn, glazbu, zvuk, montažu zvuka, stvarno mi je sve odgovaralo. I da Timotheé Chalamet je odlično živio, odglumio ovaj lik. Sve skupa film je jako zabavan, dinamičan, eksplozivan kao i ruka Martya Mausera, nema dosade ni viška scena što se mene tiče ovo je jedno od boljih filmskih ostvarenja 2025., definitivno ću ga opet gledati u budućnosti. I eto drago mi je da je jednom došao film vezan za meni dragi sport stolni tenis.
Na vrh
TotenhemovFanatik View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2026 u 03:37
Oduševljen sam filmom, a posebno sam oduševljen Timotijem Šalameom. Kakav doktor, može da glumi bilo šta. Navikao sam na njegove uloge u kojima ne pokazuje energiju koju ima. A u ovom filmu apsolutna energija, ofanziva, ludilo koje traje dva i po sata. Tačno toliko trepnuo nijesam i to je jedan od pokazatelja koliko mi se film dopao.

Inače, film nije biografski i ne govori striktno o stonoteniseru Martiju Rajsmanu, već je se radi o fiktivnom liku, čije je stvaranje inspirisano tim čovjekom. Utoliko film još više dobija na kvalitetu, jer je režiser Džoš Safdi mogao da rasplamsa maštu i pokaže svu svoju kreativnost. A ne da mu nije falilo mašte, nego se vidi koliko je uživao tokom stvaranja ovog filma. 

Film je mješavina žanrova, a mene podsjeća na Tarantina sa svim tim upečatljivim razgovorima i ludim, neočekivanim scenama. Mnogo mi je drago što ima devet nominacije za oskara, jer je to apsolutno zaslužio. I na listi od deset kandidata za "Best Picture", kod mene zauzima treće mjesto. 

Bilo mi je lako da rasporedim posljenja četiri na toj listi, ali jako teško prvih šest. Sad kad sam odgledao sve nominovane filmove, mogu da proglasim svoje favorite. Neka ovo bude moja konačna lista od najmilijeg, do najmanje dragog filma, uz napomenu da samo posljednja dva na listi smatram promašajima, dok su mi ostali veoma dobri. Ja ću se radovati koji god od prvih pet - šest da pobijedi, ako pobijedi.

1.Sinners
2.F1
3.Marty Supreme
4.Bugonia
5.Frankenstein
6.Hamnet
7.Train Dreams
8.Sentimental Value
9.One Battle After Another
10.The Secret Agent
Na vrh
Gremlin_ View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gremlin_ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2026 u 07:46
Kakav pajser bratac. Čovek je lud za trojicu. Ako je rađeno stvarno po istinitom događaju, čovek je za posmatranje. Na šta je sve spreman. Auuu
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2026 u 19:55
Ima li promocije LGBTQ+ pokreta, woke propagande, itd....?
Političke korektnosti, demagogije, cinizma?

Clown
Na vrh
peksijan View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj peksijan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2026 u 23:06
Kakva filmcina! Osetio nisam da je proletelo 2 i po sata ove lude voznje. Zasluzio je svih 9 nominacija.
I samo da dodam, gledajuci me je tempom i tim jurcanjem glavnog aktera podsetio na Uncut gems. Ko bi rekao da je isti autor?

Ažurirao peksijan - 11.Veljaca/Feb.2026 u 23:34
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2026 u 23:34
Mizi burazere, ne brini se. Nema nikakve borbe za ljudska prava, ali zato imaš sve ono tradicionalno. Nasilje u porodici, nasilje nad ženama, alkohol, krađu, ponižavanje, prijetnje, semitizam... Uživaj Wink 
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 00:42
Odahnuo sam!
Nema šimejl boleština, yes!
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 08:16
Originalno postovano od strane TotenhemovFanatik TotenhemovFanatik piše:

Mizi burazere, ne brini se. Nema nikakve borbe za ljudska prava, ali zato imaš sve ono tradicionalno. Nasilje u porodici, nasilje nad ženama, alkohol, krađu, ponižavanje, prijetnje, semitizam... Uživaj Wink 
Znači sve same tradicionalne porodične vrednostiLOL Gledaće se svakako ovih dana, očekujem dosta od filma.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 18:46
Ništa nijesam očekivao, i dobio sam ništa.
Ovo je kao Dina, samo što akteri igraju stoni tenis i prave ludorije sa tuđim ženama.

LOL

Antipatičan film, antipatični likovi, antipatični Šalajman, sve mi neodgovara.
Ako je Timotije budućnost Svetešume, nije ni čudo što će da propadne, a možda već i jeste.
Bezličan lik, ne ume da glumi, smešno hoda, sav je isti. 
Ali, u vezi je sa jednom poznatom damom, skidam mu šeširče zbog toga.
postovanje
Na vrh
Goran87BG View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Goran87BG Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 19:32
Meni je Miles Teller ok glumac i dobri su mu filmovi, tako da ne bih njega stavio u isti koš sa ovom dvojicom, što se tiče glumica ako prijaju oku svejedno je kako glumeLOL
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 19:32
Potpuno se slažem. Opskuran, antipatičan tip.

Nije i jedini. Paul Mescal, Miles Teller... mrzi me dalje da nabrajam. Ima i antipatičnih glumica. Da ne nabrajam 😁

Zanimljivo da mi je to slučaj samo sa sadašnjim generacijama.

Od generacija Cary Granta, Humphrey Bogarta, Roberta Redforda, Paula Newmana, preko Roberta De Nira do Brada Pitta, svi su oni pravi šmekeri starog kova, jako harizmatični, dok mi ovi današnji deluju skroz bezlično, kao da su sišli sa fabričke trake.
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 19:34
Originalno postovano od strane Goran87BG Goran87BG piše:

Meni je Miles Teller ok glumac i dobri su mu filmovi, tako da ne bih njega stavio u isti koš sa ovom dvojicom, što se tiče glumica ako prijaju oku svejedno je kako glumelol

To je tačno. Ali takve mi ne prijaju ni oku
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 19:56
Druže Payutti, kanda smo mi malo omatoriliLOL Ti mlađi jesu produkt aktuelnog društva, a međugeneracijski jaz postoji. Ima malo i faktora nostalgije koju nam raspaljuju neki ti stariji glumci. Svakom svoje i sve u svoje vreme. Tako je bilo, tako će i biti. 

Prednost današnjeg vremena jeste što zaista može da se bira, pa i reprizira. Pa ko šta voli. Ja naravno nisam po defaultu protiv mlađih glumačkih snaga. Moram to pojedinačno. Imam simpatičnih, a i antipatičnih. Opet, najviše ih cenim po onome što urade. Paul Mescal mi baš nikako ne prija, ali ono što je doneo jedan Whiplash sa Miles Tellerom i pre svega J.K. Simmonsom - ono je antologijski ako se ja pitam i tu je Teller baš razvalio, pri čemu je imao i jako ozbiljne pripreme u učenju bubnjeva.
Na vrh
Gremlin_ View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gremlin_ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 21:42
Ti mu mizi dođeš kao neko razmaženo dete, ni jedan film ti ne valja. Ništa ti nije potaman. Gledaj slagalicu bratac, to može da ti bude zabavno.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 23:44
Ja obožavam Majlsa Telera i svi njegovi filmovi su mi brutalni. Šalamea sam posmatrao, baš tako kako opisujete, ne volim ni ja baš previše ove nove generacije glumaca, ali kad neko zasluži pohvalu, ja mu je rado i dodijelim.
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2026 u 00:53
Meni su od ovih glumaca rođenih 1980-ih, 1990-ih najupečatljiviji i najdraži Jake Gyllenhaal, Jack O'Connell, Robert Pattinson i Daniel Kaluuya, šteta pa Kaluuya jako rijetko snima filmove, već nije od 2022 izbacio nijedan, a odličan karizmatičan glumac. Dakako dobri su i Ryan Gosling, Austin Butler, Jesse Plemons, Glen Powell ima svoj neki karikatura šarm, bar meni, a i Tom Holland mi je čak drag, možda najviše jer me podsjeća po vibri i duhu iskreno na Michael J. Foxa meni jednog od omiljenijih, simpatičnijih glumaca.

Od glumica su mi od tih generacija najdraže i najupečatljivije Jodie Comer, Carey Mulligan uvjerljivo, onda mi prate Scarlett Johansson, Margaret Qualley, Jessie Buckley i Anya Taylor Joy. Pohvalio bih još Danielle Deadwyler i Emmu Stone.

Čak bih rekao u globalu da ima talenata dosta solidno, ali se slažem da je prije bilo više nekako karizmatičnijih glumaca, pogotovo muških. A možda je stvar i nostalgije, i težeg prihvaćanja nečeg novoga i mlađega što si stariji.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2026 u 01:43
Originalno postovano od strane Gremlin_ Gremlin_ piše:

Ti mu mizi dođeš kao neko razmaženo dete, ni jedan film ti ne valja. Ništa ti nije potaman. Gledaj slagalicu bratac, to može da ti bude zabavno.

Čini ti se, bio sam u Slagalici.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2026 u 01:56
Možda bi ti se ipak svideo film, dobar je zapravo. Hajde, neka je tu i očekivano hollywoodsko finale ali interesantan je inače junak, sav u ambiciji, muljanju i inatu, možda blisko našem prostoru, finog i ritma, zapleta i podzapleta, frenetičnosti jurnjave i stalnog pritiska za vratom. Ima nešto svog šarma i autentičnosti. Koliko već i kome dovoljno - otkud znam, no meni je bilo zabavno. Ne davi, kako to često znaju raditi oni filmovi sa pozadinskom težnjom za nagradama.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2026 u 23:21
Veoma dobar film! Luda vožnja koja ni na sekund ne gubi tempo i gledaocu drži pažnju kao retko šta poslednjih godina. Ne znam tačno u kojoj meri je priča autentična, kapiram da nije potpuno, ali kapa dole za režiju, scenario, kameru i posebno muzičku podlogu. Naravno, ne zaboravljam ni glumu praktično svh glavnih protagonista. 

Bio nekome simpatičan ili ne, tek Chalamet je izrastao u vrlo ozbiljno glumačko ime sa sjajnom moći transformacije. Talenta mu ne manjka, mada mislim da i režiseri umeju izvući iz njega ono najbolje, a tu posebno ciljam na VilleneuveaSmile Nisam gledao sve potencijalne oskarovce, uvek poneki preskočim usled manjka interesovanja, ali uopšte se ne bih bunio ako za Martyja uzme statuu. Bravo za film, hvala za oplemenjeno subotnje veče, a podrazumevano hvala i za prevodThumbs Up
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2026 u 19:03
LOLfacepalm
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.