| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Marty Supreme (2025) |
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Korisnik | |
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Tema: Marty Supreme (2025)Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 14:43 |
|
Luda životna avantura Martya Mausera, mladog stolnotenisača u doba 1950-ih, sport koji je tad bio daleko od sporta kakvog mi znamo u zadnjih 30, 40 godina u smislu popularnosti i raširenosti, više je bio kao igra, zabava, nešto iz podruma, kafića. Održavala su se neka svjetska prvenstva i turniri kao što vidimo u filmu ali više na nekoj ala amaterskoj razini, to je doba bilo početak rasta ulaganja i zanimanja za taj sport.
Martyu je jedini smisao stolni tenis, jedino čemu teži je da u njemu bude najbolji, ono što gura cijeli ovaj film je želja da se on pojavi na sljedećem svjetskom turniru, a kako tad nije bilo ikakve financijske podrške, on je sam morao u svojim životnim okolnostima doći do novaca za let, smještaj i slično. Da bi to ostvario on se uvali u mnoge probleme svojim lošim životnim odlukama i manjku bontona. Tako da njegov lik nije nešto za primjer, neki klasični "good guy" protagonist, ali nije da mi je zbog toga manjkalo želje, podrške da on ostvari njegov životni cilj. Josh Safdie je napisao jako dobar scenarij i odlično režirao film, pohvala za montažu, produkcijski dizajn, glazbu, zvuk, montažu zvuka, stvarno mi je sve odgovaralo. I da Timotheé Chalamet je odlično živio, odglumio ovaj lik. Sve skupa film je jako zabavan, dinamičan, eksplozivan kao i ruka Martya Mausera, nema dosade ni viška scena što se mene tiče ovo je jedno od boljih filmskih ostvarenja 2025., definitivno ću ga opet gledati u budućnosti. I eto drago mi je da je jednom došao film vezan za meni dragi sport stolni tenis. |
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2026 u 03:37 |
|
Oduševljen sam filmom, a posebno sam oduševljen Timotijem Šalameom. Kakav doktor, može da glumi bilo šta. Navikao sam na njegove uloge u kojima ne pokazuje energiju koju ima. A u ovom filmu apsolutna energija, ofanziva, ludilo koje traje dva i po sata. Tačno toliko trepnuo nijesam i to je jedan od pokazatelja koliko mi se film dopao.
Inače, film nije biografski i ne govori striktno o stonoteniseru Martiju Rajsmanu, već je se radi o fiktivnom liku, čije je stvaranje inspirisano tim čovjekom. Utoliko film još više dobija na kvalitetu, jer je režiser Džoš Safdi mogao da rasplamsa maštu i pokaže svu svoju kreativnost. A ne da mu nije falilo mašte, nego se vidi koliko je uživao tokom stvaranja ovog filma. Film je mješavina žanrova, a mene podsjeća na Tarantina sa svim tim upečatljivim razgovorima i ludim, neočekivanim scenama. Mnogo mi je drago što ima devet nominacije za oskara, jer je to apsolutno zaslužio. I na listi od deset kandidata za "Best Picture", kod mene zauzima treće mjesto. Bilo mi je lako da rasporedim posljenja četiri na toj listi, ali jako teško prvih šest. Sad kad sam odgledao sve nominovane filmove, mogu da proglasim svoje favorite. Neka ovo bude moja konačna lista od najmilijeg, do najmanje dragog filma, uz napomenu da samo posljednja dva na listi smatram promašajima, dok su mi ostali veoma dobri. Ja ću se radovati koji god od prvih pet - šest da pobijedi, ako pobijedi. 1.Sinners
2.F1 3.Marty Supreme 4.Bugonia 5.Frankenstein 6.Hamnet 7.Train Dreams 8.Sentimental Value 9.One Battle After Another 10.The Secret Agent |
|
![]() |
|
Gremlin_
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2026 u 07:46 |
|
Kakav pajser bratac. Čovek je lud za trojicu. Ako je rađeno stvarno po istinitom događaju, čovek je za posmatranje. Na šta je sve spreman. Auuu
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2412 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2026 u 19:55 |
|
Ima li promocije LGBTQ+ pokreta, woke propagande, itd....? Političke korektnosti, demagogije, cinizma? ![]() |
|
![]() |
|
peksijan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2026 u 23:06 |
|
Kakva filmcina! Osetio nisam da je proletelo 2 i po sata ove lude voznje. Zasluzio je svih 9 nominacija.
I samo da dodam, gledajuci me je tempom i tim jurcanjem glavnog aktera podsetio na Uncut gems. Ko bi rekao da je isti autor? Ažurirao peksijan - 11.Veljaca/Feb.2026 u 23:34 |
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2026 u 23:34 |
|
Mizi burazere, ne brini se. Nema nikakve borbe za ljudska prava, ali zato imaš sve ono tradicionalno. Nasilje u porodici, nasilje nad ženama, alkohol, krađu, ponižavanje, prijetnje, semitizam... Uživaj
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2412 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 00:42 |
|
Odahnuo sam!
Nema šimejl boleština, yes! |
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 08:16 |
Znači sve same tradicionalne porodične vrednosti
Gledaće se svakako ovih dana, očekujem dosta od filma. |
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 18:46 |
|
Ništa nijesam očekivao, i dobio sam ništa. Ovo je kao Dina, samo što akteri igraju stoni tenis i prave ludorije sa tuđim ženama. ![]() Antipatičan film, antipatični likovi, antipatični Šalajman, sve mi neodgovara. Ako je Timotije budućnost Svetešume, nije ni čudo što će da propadne, a možda već i jeste. Bezličan lik, ne ume da glumi, smešno hoda, sav je isti. Ali, u vezi je sa jednom poznatom damom, skidam mu šeširče zbog toga. ![]() |
|
![]() |
|
Goran87BG
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 16.Rujan/Sep.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 581 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 19:32 |
|
Meni je Miles Teller ok glumac i dobri su mu filmovi, tako da ne bih njega stavio u isti koš sa ovom dvojicom, što se tiče glumica ako prijaju oku svejedno je kako glume
|
|
![]() |
|
payutti
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 19:32 |
|
Potpuno se slažem. Opskuran, antipatičan tip.
Nije i jedini. Paul Mescal, Miles Teller... mrzi me dalje da nabrajam. Ima i antipatičnih glumica. Da ne nabrajam 😁 Zanimljivo da mi je to slučaj samo sa sadašnjim generacijama. Od generacija Cary Granta, Humphrey Bogarta, Roberta Redforda, Paula Newmana, preko Roberta De Nira do Brada Pitta, svi su oni pravi šmekeri starog kova, jako harizmatični, dok mi ovi današnji deluju skroz bezlično, kao da su sišli sa fabričke trake. |
|
![]() |
|
payutti
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 19:34 |
To je tačno. Ali takve mi ne prijaju ni oku
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 19:56 |
|
Druže Payutti, kanda smo mi malo omatorili Ti mlađi jesu produkt aktuelnog društva, a međugeneracijski jaz postoji. Ima malo i faktora nostalgije koju nam raspaljuju neki ti stariji glumci. Svakom svoje i sve u svoje vreme. Tako je bilo, tako će i biti. Prednost današnjeg vremena jeste što zaista može da se bira, pa i reprizira. Pa ko šta voli. Ja naravno nisam po defaultu protiv mlađih glumačkih snaga. Moram to pojedinačno. Imam simpatičnih, a i antipatičnih. Opet, najviše ih cenim po onome što urade. Paul Mescal mi baš nikako ne prija, ali ono što je doneo jedan Whiplash sa Miles Tellerom i pre svega J.K. Simmonsom - ono je antologijski ako se ja pitam i tu je Teller baš razvalio, pri čemu je imao i jako ozbiljne pripreme u učenju bubnjeva.
|
|
![]() |
|
Gremlin_
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 21:42 |
|
Ti mu mizi dođeš kao neko razmaženo dete, ni jedan film ti ne valja. Ništa ti nije potaman. Gledaj slagalicu bratac, to može da ti bude zabavno.
|
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2026 u 23:44 |
|
Ja obožavam Majlsa Telera i svi njegovi filmovi su mi brutalni. Šalamea sam posmatrao, baš tako kako opisujete, ne volim ni ja baš previše ove nove generacije glumaca, ali kad neko zasluži pohvalu, ja mu je rado i dodijelim.
|
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2026 u 00:53 |
|
Meni su od ovih glumaca rođenih 1980-ih, 1990-ih najupečatljiviji i najdraži Jake Gyllenhaal, Jack O'Connell, Robert Pattinson i Daniel Kaluuya, šteta pa Kaluuya jako rijetko snima filmove, već nije od 2022 izbacio nijedan, a odličan karizmatičan glumac. Dakako dobri su i Ryan Gosling, Austin Butler, Jesse Plemons, Glen Powell ima svoj neki karikatura šarm, bar meni, a i Tom Holland mi je čak drag, možda najviše jer me podsjeća po vibri i duhu iskreno na Michael J. Foxa meni jednog od omiljenijih, simpatičnijih glumaca.
Od glumica su mi od tih generacija najdraže i najupečatljivije Jodie Comer, Carey Mulligan uvjerljivo, onda mi prate Scarlett Johansson, Margaret Qualley, Jessie Buckley i Anya Taylor Joy. Pohvalio bih još Danielle Deadwyler i Emmu Stone. Čak bih rekao u globalu da ima talenata dosta solidno, ali se slažem da je prije bilo više nekako karizmatičnijih glumaca, pogotovo muških. A možda je stvar i nostalgije, i težeg prihvaćanja nečeg novoga i mlađega što si stariji. |
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2026 u 01:43 |
Čini ti se, bio sam u Slagalici. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77219 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2026 u 01:56 |
|
Možda bi ti se ipak svideo film, dobar je zapravo. Hajde, neka je tu i očekivano hollywoodsko finale ali interesantan je inače junak, sav u ambiciji, muljanju i inatu, možda blisko našem prostoru, finog i ritma, zapleta i podzapleta, frenetičnosti jurnjave i stalnog pritiska za vratom. Ima nešto svog šarma i autentičnosti. Koliko već i kome dovoljno - otkud znam, no meni je bilo zabavno. Ne davi, kako to često znaju raditi oni filmovi sa pozadinskom težnjom za nagradama.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2026 u 23:21 |
|
Veoma dobar film! Luda vožnja koja ni na sekund ne gubi tempo i gledaocu drži pažnju kao retko šta poslednjih godina. Ne znam tačno u kojoj meri je priča autentična, kapiram da nije potpuno, ali kapa dole za režiju, scenario, kameru i posebno muzičku podlogu. Naravno, ne zaboravljam ni glumu praktično svh glavnih protagonista. Bio nekome simpatičan ili ne, tek Chalamet je izrastao u vrlo ozbiljno glumačko ime sa sjajnom moći transformacije. Talenta mu ne manjka, mada mislim da i režiseri umeju izvući iz njega ono najbolje, a tu posebno ciljam na Villeneuvea
Nisam gledao sve potencijalne oskarovce, uvek poneki preskočim usled manjka interesovanja, ali uopšte se ne bih bunio ako za Martyja uzme statuu. Bravo za film, hvala za oplemenjeno subotnje veče, a podrazumevano hvala i za prevod![]() |
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2026 u 19:03 |
![]()
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |