Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Odyssey (1997)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Odyssey (1997)

The Odyssey

The Odyssey (1997)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Odiseja

Godina:

1997

Žanr:

drama, fantazija, avantura

Trajanje:

91 min

Glavne uloge:

Paloma Baeza
  >  Melanthe
Ron Cook
  >  Eurybates
Adoni Anastassopoulos
  >  Perimedes
Reid Asato
  >  Cyclops
Jeroen Krabbé
  >  King Alcinous
Irene Papas
  >  Anticleia
Christopher Lee
  >  Tiresias
Eric Roberts
  >  Eurymachus
Isabella Rossellini
  >  Athena
Greta Scacchi
  >  Penelope
Armand Assante
  >  Odysseus
Geraldine Chaplin
  >  Eurycleia
Bernadette Peters
  >  Circe
Vanessa Williams
  >  Calypso
Nicholas Clay
  >  Menelaus

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Odyssey (1997)
    Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2026 u 16:45
EDITIRANO:

S obzorom da neću gledati novog Nolanovog batmana, red je bio da se podsjetim ovoga, jer nije mi bio ostao u dobrom sjećanju.
Iskrenije da napišem, malo toga sam se iz njega sjećao.

S obzirom da se radi o dvodijelnoj priči za TV prije 30 godina, produkcijski i nije tako loše.
Specijalni efekti, maske, odjeća, interijeri i eksterijeri su vrlo dobri i ne mogu reći da me išta tu naživciralo kao betmenov oklop u traileru Nolanove odiseje.
...

Smetaju mi međutim prepitomi dijalozi, nema oštrine i prepažljivi su, dječji. Stil glume je većinom teatarski osim samog Odiseja koji je "pojeo" ulogu i ostao jedini uvjerljiv i prikazu Odisejeve patnje.
Ljuti me neiskorištena i upropaštena glumačka ekipa, sramotno je imati Isabelu Adjani u ulozi Atene čisto zato da joj ime stoji na reklami, a film se prema njoj odnosi kao prema kakvom lijevom smetalu umjesto moćnoj boginji i daje joj sveskupa par minuta prostora.

Ukratko, prilagođavanje materijala za dječju dob je vjerojatno razlog zašto mi je ova Odiseja skoro potpuno nestala iz sjećanja.

Ima li bolja adaptacija? Ima! I zato:
Preskočiti!

Ažurirao JoxerTM - 09.Sijecanj/Jan.2026 u 17:54
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2026 u 17:46
Ima još jedna varijacija na temu - Odiseja u SF fazonu, iz briljantnog uma mog najomiljenijeg pisca Dan Simmonsa. Knjige Ilion i Olimp! E to je kombinacija snova za jednog ljubitelja SF-a i vernog sledbenika lika i dela pomenutog pisca. Od pomenutog jedino bolje (i najbolje ikad po skromnom mišljenju) jeste Hiperion/Endimion saga!
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2026 u 17:52
A ne to je nešto drugo, ekstra su knjige, kod nas je prva prevedena s naslovom Ilij, izdanje Izvori, mislim čak da više ne postoji taj izdavač.
Apsolutna preporuka za one koji ih nisu čitali, obje.

Hyperion/Endymion je totalno ludilo od scifi književnosti, da sam ja pisao listu za lektiru, nema šanse da bi preskočio barem Hyperion. Pa ako je Asimov bio filozof robotike, Simmonsa možemo komotno zvati filozofom umjetne inteligencije.

Ajde ovako.
Nakon što sam malo stao i razmislio, ma ne.
Ne i ne, previše sam bio popustljiv, a razlog je tralier nove Odiseje koji me je ozbiljno naljutio.

Sad ću ovo gore editirati.
Najkasnije postoji i bolja adaptacija, bez brige, kad uhvatim vremena, bumpat ću je.
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2026 u 18:37
Mislim da je sada pravo vreme da se napokon snimi kvalitetan serijal filmova o Sinbadu moreplovcu.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2026 u 18:56
Ma ne treba. Ima onaj neki stari film o njemu sa jezivim ogromnim paukom i stopmootion kosturima koji sam gledao prije 40tak godina. Ni ne znam zove li se baš Sinbad ili nekako drugačije, ali kad se sjećam nakon toliko vremena tih nekih scena...
Baš je ekstra.

EDIT: našao sam, pa ajde reci zar ovo nije ludo dobro, jebo AI:

Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2026 u 19:17
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Ma ne treba. Ima onaj neki stari film o njemu sa jezivim ogromnim paukom i stopmootion kosturima koji sam gledao prije 40tak godina. Ni ne znam zove li se baš Sinbad ili nekako drugačije, ali kad se sjećam nakon toliko vremena tih nekih scena...
Baš je ekstra.

EDIT: našao sam, pa ajde reci zar ovo nije ludo dobro, jebo AI:

Jeste odlično, ali te stare filmove ova današnja omladina neće da gleda.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2026 u 19:38
Ma pusti, ni nos ne znaju obrisati.

Kad bi rimejci ili adaptacije stvarno bili usmjereni na snimanje još boljeg filma, lupao bih palac gore.
Na žalost, umjesto kretanja nabolje, i rimejci i adaptacije nastoje biti mediokriteti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.