Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Muzika
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Preminuo Chris Rea
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Preminuo Chris Rea

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Preminuo Chris Rea
    Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2025 u 21:33
Poznati pevač Chris Rea preminuo je danas u 74. godini, saopštio je portparol njegove porodice.

U saopštenju se navodi da je preminuo mirno u bolnici, nakon kratke bolesti, objavio je Gardijan.

Rija je na 25 studijskih albuma spajao bluz, pop, soul i soft rok, a među njegovim najvećim hitovima su "The Road to Hell", naslovna pesma istoimenog albuma koji je dospeo na prvo mesto britanske top-liste, zatim "Driving Home for Christmas", pesma koja je postala bezvremenski praznični klasik, kao i numere "On the Beach" i "Josephine", koje su stekle veliku popularnost.

Tokom karijere prodao je više od 30 miliona albuma širom sveta.

Bio je retko talentovan kantautor koji je pisao šmekersku muziku. Većina casual fanova će ga uglavnom pamtiti po pesmi Road to hell, ali oni koji malo bolje poznaju njegov opus, znaju da je ostavio čitavu nisku vrhunskih pesama/bisera poput Fool (If You Think It's Over), Josephine, Curse Of The Traveller, Ace Of Hearts, On The Beach, Driving Home For Christmas, Auberge, I Can Hear Your Heartbeat, Nothing to Fear, And You My Love, Sweet Summer Day, Loving You Again, Looking For The Summer, Stop, Too Much Pride, Gone Fishing, All Summer Long, Texas... i mnogih drugih.

Ažurirao bgvracar - 22.Prosinac/Dec.2025 u 21:47
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 07:55

Imao sam strogog a ćudljivog profesora istorije u osnovnoj.
Sećam se da je za četvorku jednom pitao momka da mu samo odgovori na pitanje kako se zove album Chris Rea-a 🤣, naravno da je sa druge strane bilo i toga da smo jedan drugar Alija i ja morali da za manju ocenu izdeklamujemo par lekcija, odgovaram 15 min i da nabrajam i nekakve arhiepiskope i čuda ne bih li imao trojku. Psovao sam Chris Rea-u. Nije mi drago što je umro, though.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 09:11
90ih sam kod uličnih prodavaca kupovao njegove kasete, a onda nešto kasnije i pojedinačne albume ovog kantautora na bugarskim cd-ovima, tako da sam prilično dobro upoznat sa njegovim opusom. Još uvek čuvam gramofonsku ploču "Wired to the moon", koju sam vrteo od prve do poslednje pesme. Iako se radilo o njegovim ranim radovima, pre perioda kad je postao poznat po Josephine, Road to hell, Driving home for Christmas, On the beach, Curse of the traveller... pomenuta ploča nije imala lošu pesmu. Neka lepša vremena, barem po pitanju muzike. Cry

Ažurirao bgvracar - 23.Prosinac/Dec.2025 u 09:17
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 17:39
rip
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 19:54
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 19:55
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 19:56
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 19:57
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 19:59
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 20:02
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 20:03
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 20:04
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 20:13
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 20:45

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 22:26
rip

Ja sam tek kasnije počeo da slušam. U Londonu sam krajem devedestih kupio u Virgin-u cd, bila je tu i neka klasika, neki rock, ali nisam poslednjih godina slušao, tako da ću ponoviti.
Na vrh
kvrle View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kvrle Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 23:03

rip

Bio sam na njegovom koncertu 2008. godine u Beogrdskoj areni.

It's better to burn out, than to fade away!
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2025 u 23:07
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2025 u 08:20
Mnogo sam voleo njegovu muziku,imao je on i blues numere ,ma ne postoje vise muzicari tog tipa( Mark Knopfler ...). Bas velika steta i mnogo mi zao ,posle Leonarda Cohena sad i on ode.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2025 u 11:04
Možda i omiljeni film sa Čarlijem Šinom, a jedan od highlight-a istog je i sjajno ukomponovana muzika Kris Rije. Clap Thumbs Up

Ažurirao bgvracar - 24.Prosinac/Dec.2025 u 11:10
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2025 u 09:30
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Mnogo sam voleo njegovu muziku, imao je on i blues numere ,ma ne postoje vise muzicari tog tipa( Mark Knopfler ...). Bas velika steta i mnogo mi zao, posle Leonarda Cohena sad i on ode.

Iako nisam sasvim ispratio njegovu blues fazu, pamtim neke fine pesmice iz tog perioda. Smile

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,125 sekundi.