| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Obaveštenje o prevodu. |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Dr IggY
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior translator
Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Smederevo Status: Offline Points: 482 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Obaveštenje o prevodu.Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 15:53 |
|
Da li bi ikada bilo moguće dobijati obaveštenja (ko hoće) o novom objavljenom titlu? Određenom, koji zapratimo iz najava i slično.
|
|
|
Trn u tudjem oku svi vide,a panj u svom niko.
|
|
![]() |
|
drdamjan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 02.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2471 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 16:11 |
ne znam za mogućnost. ja trebam takav podatak za popis, i za tabelu. Ne mogu se osloniti na to da će onaj koji je najavio ujedno i objaviti da je napravio. Čovjek postavi i ne obavijesti. Njegovo pravo. Inače, prevoditelji puno brljaju kod najava, haha Jedini način da mi ne promakne je da pratim SVE novoobjavljeno/novopristiglo. Ja uzmem svaki treći dan pročešljam sve tri dana u natrag, zapišem gdje sam stao. konkretni podatak: "Insomnia (2002) 18.12.2025. 05:17 tu sam stao..." ovako ne moram svaki čas pratiti... čekam 21.12.
|
|
![]() |
|
Dr IggY
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Smederevo Status: Offline Points: 482 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 16:20 |
|
Automatski bi to moglo raditi. Čim se naslov pojavi, onaj ko prati dobije informaciju na e-mail. Čak, šta više, ne mora da najavi. Sajt prepozna (softver) titl i obavesti pratioce istog.
|
|
|
|
|
![]() |
|
drdamjan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 16:28 |
Moglo bi se svašta... kad bi baza titlova imala "rubrike" kao zemlja proizvodnje itd itd itd, kao na imdb i još rubrike dodatne za razne željice, kad bi postojao tim koji bi to popunjavao... to nemaju ni državne agencije sve posloženo.
Ja bih se javio popunjavati kao penzioner, jeftino, na 4 sata. |
|
![]() |
|
Dr IggY
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 16:36 |
|
Izvodljivo je to. Kao što je sve ovo do sada bilo, i traje. I nek potraje. Možda se nađe neko da uradi to, nekad... Možda... To nije ništa frapantno iz viđenja posmatrača, a verovatno je zahtevno programerski. Ali bi i te kako bila inovacija pun pogodak. Da pored filma/serije stoji "zaprati". Viđao sam na sajtovima nekim, stvarno korisna stvar.
|
|
|
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72027 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 23:14 |
|
To je pitanje za vlasnika stranice i "programatora" koji održava softver.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Dr IggY
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 23:32 |
|
Ne znam koliko prati sve, i koliko postiže... Sajt tipa release.com ili tako nešto. Obaveštava dva dana ranije kada izlazi neka verzija, i plus istog dana podseti. Ne bi bilo loše implementirati tako nešto, naravno, prilagoditi uslovima sajta i titlovima.
|
|
|
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51176 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 23:59 |
|
To bi značilo povezivanje s piratskim sadržajima, a to je ovde najstrože zabranjeno. Teme se uglavnom otvaraju tek kada izađe prevod i na njih se lako može prijaviti, a da obaveštavamo kada se pojave torenti... Od tog posla nema ništa ![]() Ažurirao LjubicaSP - 19.Prosinac/Dec.2025 u 00:04 |
|
|
|
![]() |
|
Dr IggY
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2025 u 00:16 |
|
Verzije tipa: blu-ray, DVD. Koje se kupuju legalno. I platforme:Disney, netflix... Itd. Na to sam mislio kada sam pomenuo onaj sajt. Dok bi titlovi se držali titlova isključivo. "Obaveštenje, izašao je prevod za film -Tarzan baca kuću kroz prozor (2025)- koji ste zapratili " Ja sam se možda loše izrazio maločas.
|
|
|
|
|
![]() |
|
drdamjan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2025 u 09:14 |
|
evo, ako pođeš samo od kartice titla...
ispunjavaš naziv, često tu fulamo, pa netko nekad ispravi, pa imaš rubriku fps, pa broj CDova, pa imdb izlistaš, pa release, autor... sad zamisli uploadera koji bi danas postavljao 30 titlova i morao popuniti dodatnih 50 kategorija za svaki dodani titl. Jer podatke o titlovima smo unijeli mi, uploaderi. |
|
![]() |
|
Dr IggY
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2025 u 09:25 |
|
Ne... Nismo se razumeli. Sajt, (sofver) bi bio zadužen samo da prepozna ime titla, (ime filma). I to je sve, sve ostaje isto dalje. Po nekoj logici bi "pročitao" istog trenutka kada ukucamo u polje imdb. I kada ideš na dodaj titl na kraju, čim se odobri prevod, sistem javlja da je prevod dostupan onom ko je zapratio naslov filma na titlovi.com. Koji će release biti, nije važno. To je zamisao moja... E sad. Kako je to moguće i da li je... Znak pitanja.
|
|
|
|
|
![]() |
|
drdamjan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2025 u 09:34 |
|
ma jednostavno, javi meni, a ja ću pratiti novopristiglo i javiti...
platiš kavu ponekad
|
|
![]() |
|
kvrle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 25.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1711 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2025 u 12:29 |
Evo i mene da još malo zakomplikujem zahteve i želje. ![]() Mislim da je već prevaziđen podatak broj CD-a jer se danas CD-ovi praktično i ne koriste. To bi 'ladno trebalo izbaciti, a zapravo bez tog podatka ne može da se uploaduje titl, a bez fps može jer je to opciono. Takođe, u profilu ne bi bilo loše osim podatka koji sad postoji prikaži svoje titlove u padajući meni dodati i moji autorski prevodi. E sad, glupo je što ja kao moderator to pišem ovde, ali povukla me tema. ![]() I na kraju, ne znam šta ljudi misle koliko nas ovde obavlja tekuće poslove tipa pregledanje i odobravanje titlova, zamena titlova na zahtev uploadera, unošenje opisa filma i postera, odgovaranje na pitanja, želje i zahteve, medijaciju u povremenim svađama među članovima, vođenje najava... Na prste jedne ruke se mogu nabrojati oni koji to rade. Zato molim sve koji se obruše na app tim, da shvate da ne možemo svaki titl da proverimo uz gledanje filma. Pregledamo da li je za navedeni film, da li već postoji isti, da li je ispoštovan potpis prevodioca, da li je tehnički u redu... Da li je prevod korektan, to treba da nam jave korisnici i da argumentovano navedu zašto titl ne valja (rađen bez gledanja filma, pa su izmešani rodovi, fraze prevedene bukvalno...) U tom slučaju odmah se reaguje, najpre se uploader opomene, a po potrebi titl se briše. |
|
It's better to burn out, than to fade away!
|
|
![]() |
|
Dr IggY
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2025 u 13:06 |
|
Da ima i nečega što bi trebalo izbaciti... Ali treba povremeno ići u korak sa vremenom. Znam da zahteva posebnu pažnju sve navedeno. Ali bi i valjalo ponekad pogledati u kalendar. Svaka čast svim ljudima koji se trude da sve izgleda i biva kako treba. Ovaj sajt je dobar... Odličan. Ne fali mu ništa, samo eto, mali predlog, ideja. Možda nekoga zagolica...
|
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |