Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Nuremberg (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Nuremberg (2025)

Nuremberg

Nuremberg (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2025

Žanr:

biografski, drama, povijesni

Trajanje:

148 min

Režija:

James Vanderbilt

Scenarij:

James Vanderbilt
, Jack El-Hai

Glavne uloge:

Russell Crowe
  >  Hermann Göring
Richard E. Grant
  >  Sir David Maxwell-Fyfe
Colin Hanks
  >  Dr. Gustav Gilbert
Ben Miles
  >  Travis
Steven Pacey
  >  General Marshall
Andreas Pietschmann
  >  Rudolf Hess
Michael Shannon
  >  Robert H. Jackson
John Slattery
  >  Colonel Burton C. Andrus
Leo Woodall
  >  Sgt. Howie Triest
Peter Jordan
  >  Karl Dönitz
Fleur Bremmer
  >  Edda Göring
Rami Malek
  >  Douglas Kelley
Mark O'Brien
  >  Colonel John Amen
Wrenn Schmidt
  >  Elsie
Lotte Verbeek
  >  Emmy
Wolfgang Cerny
  >  Baldur von Schirach
Wayne Brett
  >  Colonel Franks
Ralph Berkin
  >  Cardinal
Jeremy Wheeler
  >  General Phipps
Roderick Hill
  >  Radio Guest
Lydia Peckham
  >  Lila

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Ljubitebatica View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Ljubitebatica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Nuremberg (2025)
    Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2025 u 20:18
zna li se kada ce titl za ovaj film?
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2025 u 23:24
Odavno ima na stremio.
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Ljubitebatica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2025 u 03:01
buraz hvala na info ali nisam koristio ovu platformu da li bi mi pomogao koje addons da skinem?
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Ljubitebatica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2025 u 01:39
buraz hvala ti kao bratu malo sam guglao i uspeo jos jednom hvala
Na vrh
vinarija-arandelovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vinarija-arandelovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2025 u 02:19
Sjajan Rasel, ali režiser nije uspeo da se izbori sa temom. U vreme Gaze i Ukrajne, ovako protraćiti novac i talente je stvarno žalosno.
Na vrh
peksijan View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj peksijan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 00:14
Mnogo sam vise ocekivao. Jasno je da je namera bila da se oslika Geringova egocentricnost, hladnoca i skandalozna smirenost, ali svega je bilo samo povrsno. Da ne govorim o tome da je odnos dvojice glavnih protagonista neubedljivo snazno prikazan, bar ne u meri da se iz toga zakljuci da je doktorov uticaj bio od ikakvog znacaja, sto na samog Geringa, a sto na postupak pred sudom.
Sve u svemu, lepo je bilo videti Kroua, koji i najmanjim mimikama podseca na svoj raskosan talenat. Sve drugo cista zabava.
Na vrh
TotenhemovFanatik View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 05:04
Toliko sam uživao u filmu, da bih mogao sad da ga hvalim do ujutru. Ali pošto je jutro već svanulo, biću priseban i priznati da, koliko god ja obožavao ovu tematiku, ove glumce, a posebno Rasela, ipak mislim da ovo ostvarenje neće najbolje proći kod akademije. Pretpostavljam da će tu biti nekih nominacija, ali najvjerovatnije samo za glumački performans, a opet neću biti iznenađen ni ako ne bude. 

Nije pružena prilika da se likovi malo više razrade. Nije se dovoljno duboko zašlo u suštinu, naročito ne  Hermanovu, u čemu bi se uživalo i uživalo. Što se tiče Ramija Maleka, ja u svakoj njegovoj ulozi vidim Fredija Merkjurija, jer sam ga u toj ulozi gledao prvi put i zavolio ga. Onda mi se zgadio u 'No Time To Die', jer em mu je uloga nakaradna, a gluma amaterska. Em je taj film zločin, vrijedan, upravo međunarodnog tribunala, ali to nije tema.

Znam da se s ovim filmom moglo mnogo više, bez obzira na to što traje dva i po sata, ali za mene je ovo jedan od najboljih filmova ove godine i ako bi se desilo da dobije oskara (Best picture), što se neće desiti, ja bih bio srećan. 
Postoji još jedan film na ovu temu, ko nije gledao, preporučujem. 
Naziv filma je 'Judgement at Nurnemberg', koji mi prevodimo kao 'Nirnberški proces'. To je remekčurda iz 1961. godine, u kojoj je bilo dosta legendi zlatnog doba Holivuda. Među njima su Spenser Trejsi, koji tamo glumi sudiju, a tu su i Bart Lankaster, Montgomeri Klift i Marlen Ditrih. Traje tri sata i dosta toga je obrađeno, mnogim segmentima se duboko pristupilo, scenario je perfektan, a u ostalom, film je i dobio oskara u toj kategoriji. Nije nagrađen 'glavnim' oskarom samo zbog toga što se tada opasno balavilo za mjuziklima, pa je pobijedio 'West Side Stories'. 
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 07:33
Preporučujem takođe i mini seriju Nuremberg iz 2000. sa Alekom Boldvinom, Brajanom Koksom i Kristoferom Plamerom u glavnim ulogama.

Na vrh
peksijan View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj peksijan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 09:47
Originalno postovano od strane TotenhemovFanatik TotenhemovFanatik piše:

Toliko sam uživao u filmu, da bih mogao sad da ga hvalim do ujutru. Ali pošto je jutro već svanulo, biću priseban i priznati da, koliko god ja obožavao ovu tematiku, ove glumce, a posebno Rasela, ipak mislim da ovo ostvarenje neće najbolje proći kod akademije. Pretpostavljam da će tu biti nekih nominacija, ali najvjerovatnije samo za glumački performans, a opet neću biti iznenađen ni ako ne bude. 

Nije pružena prilika da se likovi malo više razrade. Nije se dovoljno duboko zašlo u suštinu, naročito ne  Hermanovu, u čemu bi se uživalo i uživalo. Što se tiče Ramija Maleka, ja u svakoj njegovoj ulozi vidim Fredija Merkjurija, jer sam ga u toj ulozi gledao prvi put i zavolio ga. Onda mi se zgadio u 'No Time To Die', jer em mu je uloga nakaradna, a gluma amaterska. Em je taj film zločin, vrijedan, upravo međunarodnog tribunala, ali to nije tema.

Znam da se s ovim filmom moglo mnogo više, bez obzira na to što traje dva i po sata, ali za mene je ovo jedan od najboljih filmova ove godine i ako bi se desilo da dobije oskara (Best picture), što se neće desiti, ja bih bio srećan. 
Postoji još jedan film na ovu temu, ko nije gledao, preporučujem. 
Naziv filma je 'Judgement at Nurnemberg', koji mi prevodimo kao 'Nirnberški proces'. To je remekčurda iz 1961. godine, u kojoj je bilo dosta legendi zlatnog doba Holivuda. Među njima su Spenser Trejsi, koji tamo glumi sudiju, a tu su i Bart Lankaster, Montgomeri Klift i Marlen Ditrih. Traje tri sata i dosta toga je obrađeno, mnogim segmentima se duboko pristupilo, scenario je perfektan, a u ostalom, film je i dobio oskara u toj kategoriji. Nije nagrađen 'glavnim' oskarom samo zbog toga što se tada opasno balavilo za mjuziklima, pa je pobijedio 'West Side Stories'. 
Bravo, jako lepo napisano. U susštini to je ono o čemu sam i ja pisao, doduše mnogo siromašnije Big smile
Likovi obrađeni površno, a prostora na pretek. Posebno mi je falila ta veća doza Geringovog samoljublja i egocentričnosti, kao i malo dublji prikaz njegovog odnosa sa lekarom. Filmsam više doživeo kao zabavu, nego kao neko ostvarenje.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 13:35
Rimejk aka reciklaža.
Skip.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2025 u 12:20
Dobar film, sasvim solidan u smislu svih atributa koji karakterišu filmsku umetnost (gluma, scenografija,...). Ali ovo je tip filmova koji ne treba da se ceni samo po tim atributima. Svaki film koji podseća starije i podučava novije generacije o stepenu i dubini korupcije ljudske duše, te klasične monstruoznosti - dobrodošao je! I nikad ih nije dosta. Tako ja rezonujem po tom pitanju i dajem filmu podršku iako bih mogao cepidlačiti i tražiti mane. Ali neću.
Na vrh
Gremlin_ View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gremlin_ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 13:48
Da, kratko i jasno. Odličan.
Na vrh
Dakson View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Dakson Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2026 u 00:01
Nije loš film. Malo zašećeren, pojednostavljen, ali valjda tako mora da bi dopro do što šireg kruga ljudi. A bitno je da dopre. Valjda. Ovakvim filmovima se praštaju svi nedostaci. Neko je napisao da kad vidi Maleka vidi Merkjurija. I kod mene je tako. Em fizički liče, em je Rami dobro odglumio Fredišu (u osrednjem filmu) ali OK. Sve u svemu, da su zašli značajno dublje u problematiku nirnberškog procesa i samog drugog svetskog rata, film bi bio bolji, ali bi ga sigurno daleko manji broj ljudi odgledao i shvatio.

Ažurirao Dakson - 21.Sijecanj/Jan.2026 u 13:10
Hvala svima na dobrim prevodima.
Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2026 u 20:26
Snimljen po osnovu književnog predloška, film se ne bavi klasičnom rekonstrukcijom suđenja nacističkim ratnim zločincima, već nastoji da sa psihološkog aspekta sagleda za šta su sposobni obični ljudi ukoliko im se omogući neograničena moć, pod maskom totalitarne ideologije. Upravo takav je bio Gering koga svedeno otelotvoruje Russell Crowe, dajući možda i najbolji performans u zadnjih desetak godina. Drugi najvažniji protagonista je američki psihijatar Kelley, koga je s nešto manje uspeha oslikao Rami Malek, zbog preteranog afektiranja u par scena. Scenografija, kostimi, muzička podrška, sve je na mestu, a poseban utisak ostavljaju dokumentaristički snimci iz tek oslobođenih konc-logora. Potresno za sve i ujedno podsetnik dokle seže ljudsko zlo. U suštini jako dobar, iako neće biti materijal za Oskare.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.