Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Long Walk (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Long Walk (2025)

The Long Walk

The Long Walk (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Dugi hod

Godina:

2025

Žanr:

triler, horor

Trajanje:

108 min

Režija:

Francis Lawrence

Scenarij:

Stephen King
, JT Mollner

Glavne uloge:

Josh Hamilton
  >  Mr. William Garraty
Lam An
  >  BG Spectator
Kara Myskiw
  >  BG Spectator
Noah de Mel
  >  Ewing
Athena Barten
  >  Teenage girl with love sign
Daymon Wrightly
  >  Rank
Dale Neri
  >  Percy Grimes #31
Thamela Mpumlwana
  >  Pearson #8
Keenan Lehmann
  >  Larson
Jack Giffin
  >  Ronald #45

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Long Walk (2025)
    Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2025 u 20:04
Solidan film gdje u distopijskom svijetu pratimo skupinu neispunjenih, nezrelih mladića koji se natječu svjesno u smrtonosnoj igri koja im (samo pobjedniku) donosi velika bogatstva. Sve se to prenosi i prati kao da su u Trumanovom Showu. Doslovno 90 minuti gledamo njih kako šeću i nešto pričaju i logično postepeno umiru, umorilo me, mogao je film bit jedno bar 15, 20 min kraći. Tko voli Squid Game moglo bi mu se ovo dopasti, ali ne nužno, jer ovo je malo socijalno analitičkije, filozofskije izdanje "igranja". Nije da nije i nešto zabavno.
Na vrh
Sorin View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sorin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2025 u 23:00
Blagi ste kolega Stipišiću, vrlo blagi :) Problem sa ovim filmom je što je on jako, jako daleko i od Trumanovog šoua, i od Squid Game i od Hunger Games. Dakle, od svih na koje je pokušao da liči. Daleko je i od novele Stivena Kinga, na koju se poziva i na čije ime pokušava da profitira. Radnja je bitno izmenjena u odnosu na knjigu. Nužno mi takve stvari ne smetaju, ako proizvod ispadne dobar, ali se ovde time značajno izgubilo. Jednostavno, priča je potpuno neubedljivo postavljena. Radnja je repetitivna, nikakvog tu zapleta nema, a epilog vrlo očekivan. Cela postavka i ponašanje većine aktera, od kojih se neki opskurni i karikaturalni ("major" posebno), je neubedljivo i nerealno. Kad sam video sa čim imam posla, pokušao sam da memorišem sve gafove, ali sam ubrzo odustao, jer ih ima na desetine. Ne bih ovde spojlovao, nema smisla, no film dakle ne preporučujem.
Na vrh
brgljez View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj brgljez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Listopad/Oct.2025 u 19:12
nema tu h od horrora. ok film za jednom pogledat. relativno drži uz ekran, gluma je vrlo dobra, režija ok, vizualno ok, dijalozi ok, ali fali dosta osjećaja da je to okruženje zbilja ono o čemu je riječ. film je trebao završiti sa izgovaranjem želje.
Na vrh
robi75 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robi75 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Listopad/Oct.2025 u 19:57
Meni je ovo jedva za prolaznu ocenu,
Na vrh
HiDe View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HiDe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2025 u 20:36
What a shit. The worst King's release ever.
Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2025 u 11:30
Zaobici 👎
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2025 u 17:52
Dobro, jesmo li mi gledali isti film?

Nije mi jasno zašto je imdb stavio triler/horor, film je distopijska drama.
Ako ste zbog toga razočarani, ne mogu vam pomoći, ali nemojte vjerovati svemu što imdb napiše.

Kako je film nekakva postratna distopija, maštu o možebitnoj jadnoj budućnosti valja povući na današnje vrijeme i raditi usporedbu, ako je ima.
A ovdje je baš ima.

Pa ste se vi, prosječni građanin 21. stoljeća, rodili u nekakvoj radničkoj obitelji, družili se s ljudima, život vas je vukao naprijed.
Drugi su pomalo posustajali, što zbog nesretnih okolnosti, što zbog podmetanja, što zbog bolesti, što zbog korumpirane vlasti.
Na kraju će ostati samo jedan, svi će pomrijeti, ali što taj jedan ima od svega toga?
Upucati nekoga ko podsjeća na militantnog manijaka iz distopije?

E to zadnje je najslabija točka filma.
Militaristički režim treba demontirati u potpunosti jer likvidacijom jedne glave, samo će doći neka druga kao zamjena, vjerojatno još gora.
Tu je scenarist ako se držao knjige slijepo trebao ponuditi drugačije rješenje, taman da je i obnovio ciklus ispalo bi bolje nego ovako.

Da ne idem u detalje, kao kritika današnjeg kapitalizma kroz prizmu nekakve odvratne budućnosti, meni je film bombon, ne najslađi doduše.

Gledati.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2025 u 12:00
Meni je ovo mnogo loše, po više aspekata. Zanimljivo da je reditelj isti onaj koji je snimao Hunger Games, a ovo mu dodje kao nikakvo-budžetna varijanta gotovo iste ideje. Jednostavno, nije filmično, dosadno je, a Kingova alegoričnost je upropašćena ovakvom vizijom, koja čak i ne odgovara kraju kakav je u romanu. Ne znam čemu uopšte promena kraja? To bi trebalo da bude kažnjivo...
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2025 u 23:25
Ovde se pomalo paradoksalno slažem i sa onima koji (blago rečeno) kritikuju film, ali i sa onima koji su videli malo više od prostog prikaza na ekranu, te pronašli paralele sa svetom u kom živimo.

Najkraće rečeno može da se odgleda, ima interesantnih dijaloga i pouka između redova, ali ima slabosti, naivnih sekvenci, iskarikiranih likova i propuštene prilike da se uz malo više truda napravi osetno kvalitetnije delo. Nisam po definiciji protiv toga da se slobodno interpretira i odstupi od uzora (književni materijal), ali u ovom slučaju kraj je prilično promašen.

Dakle u pitanju je gledljiv prosek, ali ko ima velika očekivanja mogao bi biti uskraćen i manje/više razočaran.
Na vrh
Dakson View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dakson Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Studeni/Nov.2025 u 08:31
Je li horor? Nije.
Je li triler? Malčice jeste, priznajem, ali nije triler iz pravih razloga.
Je li naučna fantastika koja vređa elementarnu logiku i inteligenciju? E to je, 100%.

Zašto?

Evo, voleo bih da mi neko objasni kako suspendovati sopstveni zdrav razum pa odgledati film (---- SPOILER!!! ----) u kom je moguće da akteri za pet dana prepešače 300+ milja (preko 500 kilometara!!!) u cugu, bez predaha, bez odmora, bez medicinskog i fizioterapeutskog tretmana, a o psihozi i strahu usled brutalnih i besmislenih likvidacija da i ne govorim. Da su na početku filma jasno naznačili da je reč o SF filmu sa nekim mutantima, nadljudima, pa 'ajde. Kao, pomislio bih, u redu. Mada, to bi onda pokrenulo pitanje šta ti "nadljudi" uopšte traže u ovom ludačkom poduhvatu?

Što više razmišljam, sve mi je smešnije i besmislenije. Ukratko - blentav i izopačen film.

Kinematografija - nula bodova. Poenta - nula bodova. Šarm - zero points. Samo brutalnost kao takva, praćena gadošću i to je to. Mene je blam što sam (uz skipovanje) uopšte odgledao ovo, usput se nadajući pronalasku nekog makar kakvog smisla u radnji.

Ažurirao Dakson - 01.Studeni/Nov.2025 u 09:33
Hvala svima na dobrim prevodima.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Studeni/Nov.2025 u 08:58
Opet demonizovani Kralj???

Pa dokle više, aman?

Ispade najbolji pisac svih vremena od postanka Zemlje i evolucije primata u hjumane, ccccc.....
Pa zbog čega svaka njegova knjiga mora biti ekranizovana, whayyyy?????
Čime nas je on to zadužio pa da smo primorani trpeti ga i obožavati???
Tko je on, što je on, da li špijun ili mason?

Ukratko, da nije Stivena, ne bi bilo ni nas, ahahahaha.....
Tužan je ovo svijet koji je dozvolijo da nas ovaj hjuman ubija u pojam svojim nebuloznim djelima, baš tužan....
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Studeni/Nov.2025 u 17:36
Originalno postovano od strane IgaBiva IgaBiva piše:

. Ne znam čemu uopšte promena kraja? To bi trebalo da bude kažnjivo...

Ne huli, dobri Iga, nije uvek ni sve tako crno, nemere se oma u apsanu i na giljotinu glede promene kraja. Hajde, kada smo već kod adaptacija Kinga, eto npr Darabont je razbio sa promenom Mist finala, efektniji je, pride i onakav kraj sveukupno daje potpuniji utisak celokupnog filma. Udara u stomak.

Neka se menja koješta, ništa i nije munjom u kamenu zapisano, problem naravno bude kada izmenama zbrljaju ili ne postignu išta. Vredi pokušati, kod Kingovih dela pogotovo, koliko god ga ja voleo kao pripovedača, često prosto ne zna da završi svoja dela, neka ga menjaju, neka i rizikuju osude potom, mnogi veliki ljudi su zatvarani 😂, šta ima veze, ako je vredelo tj. Publika da je dobra, ona bi i pravila filmove 😛 a ovi ne bi snimali tonu đubreta koju raja guta i plače kao potom 😛

Na vrh
merl!nka View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj merl!nka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2025 u 19:20
Bez veze .......
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,395 sekundi.