Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Conjuring: Last Rites (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Conjuring: Last Rites (2025)

The Conjuring: Last Rites

The Conjuring: Last Rites (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Prizivanja 4: Posljednji obredi

Godina:

2025

Žanr:

misterij, triler, horor

Trajanje:

135 min

Režija:

Michael Chaves

Scenarij:

Carey W. Hayes
, Chad Hayes
, David Leslie Johnson-McGoldrick
, James Wan
, Ian Goldberg
, Richard Naing

Glavne uloge:

Jemma Churchill
  >  Secretary
Steve Coulter
  >  Father Gordon
Vera Farmiga
  >  Lorraine Warren
Frances O'Connor
  >  Peggy Hodgson
Patrick Wilson
  >  Ed Warren
Mia Tomlinson
  >  Judy
Orion Smith
  >  Young Ed
John Brotherton
  >  Brad Hamilton
Leigh Jones
  >  Abner
Rebecca Calder
  >  Janet Smurl
Mackenzie Foy
  >  Cindy Perron
Madison Wolfe
  >  Janet Hodgson
Madison Lawlor
  >  Young Lorraine

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
dzonny.master View Drop Down
Uploader
Uploader

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzonny.master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Conjuring: Last Rites (2025)
    Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2025 u 23:09
Moram da priznam da sam prijatno inenađen. Prva dva dela su bila zaista nešto posebno, Džejms Van je to odradio majstorski. Prethodnim delom, kada je Čavez preuzeo režiju primetila se drastična razlika u kvalitetu, bio sam uveren da on ne može da se snađe u ovome i nisam očekivao ništa specijalno, ali zamalo da potcenim reditelja. Još sam ovaj film pustio preko filmskog projektora i gledao preko celog zida. Zaista jedinstven doživljaj. U ovom delu je popravio sve ono što je u prethodnom propustio i uspeo donekle da uhvati priključak sa Vanovim radom. Primećuju se neke sličnosti u scenama. Sve u svemu, meni se film dopao. Nije na nivou prva dva dela, ali je neuporedivo bolji od prethodnog, trećeg dela, da ga tako nazovemo. Sad zavisi od ukusa, šta ko voli i očekuje. 7/10
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Listopad/Oct.2025 u 21:03
Originalno postovano od strane dzonny.master dzonny.master piše:

Moram da priznam da sam prijatno inenađen. Prva dva dela su bila zaista nešto posebno, Džejms Van je to odradio majstorski. Prethodnim delom, kada je Čavez preuzeo režiju primetila se drastična razlika u kvalitetu, bio sam uveren da on ne može da se snađe u ovome i nisam očekivao ništa specijalno, ali zamalo da potcenim reditelja. Još sam ovaj film pustio preko filmskog projektora i gledao preko celog zida. Zaista jedinstven doživljaj. U ovom delu je popravio sve ono što je u prethodnom propustio i uspeo donekle da uhvati priključak sa Vanovim radom. Primećuju se neke sličnosti u scenama. Sve u svemu, meni se film dopao. Nije na nivou prva dva dela, ali je neuporedivo bolji od prethodnog, trećeg dela, da ga tako nazovemo. Sad zavisi od ukusa, šta ko voli i očekuje. 7/10

Da li ti se prikazao rogonja u sobi?

Evil Smile
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Listopad/Oct.2025 u 00:57
Mene je film kupio.

Obično četvrti nastavak neke franšize bude, neću reći đubre, ali nemaštovita mužnja para bezveznom pričom nekakve dokazane trilogije.
Ovdje smo dobili kvalitetan horor koji ne izmišlja ništa novo i neviđeno.
Umjesto toga nudi ispeglane kadrove kakve smo davno trebali vidjeti, jezu koju ne prekida orkestrirani nepodnošljivo preglasni jingl i zaključak priče bez previše preseravanja uz dozu humora.

Pustimo manje vrijedne spinoffe, demonsko ogledalo je izvrsno obrađeno, scene su za lizati prste, glumci znaju što rade, a zaključak ne gubi na vjerodostojnosti.

Netko može reći da je finalni film zoto što je muzej prodan nakon smrti stvarne udovice ili zato što je sve drugo predosadno ili zato što Vera Farmiga traži previše para...
Ljudi, ovo je film koji je napisao pravi scenarist, a režiser i monažer su posao odradili bez greške.
Zato, pokupiti sva 4 filma, ignorirati prikvele i spinofe, te:
Staviti u kućnu kolekciju.
Na vrh
jojo385 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jojo385 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2025 u 11:13
Davno sam gledao horrore i uživao u tim scenama :Freddy Krueger 1984,Hellraiser 1987, itd. A onda su došli dani otrežnjenja i spoznaje da roditelji traže da se zsposlim i zarađujem za vlastiti život. Nastavio sam gledati filmove, ali u vezi horrora sam shvatio da je to samo za mlađe populacije. Mlađe populacije koje se suočavaju sa osobnim strahovima . Osobno sam shvatio da je većina horror filmova projetkovana za tinejđere sa lutajućim indentitetom. Pregledao sam ovaj film tražeći neku inovaciju u horror filmu u 2025 godini i nisam našao. : "ništa".
Na vrh
Dakson View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dakson Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Listopad/Oct.2025 u 20:05
Mislim da nisu uspeli da uhvate atmosferu osamdesetih, no to i nije toliki problem (mada i jeste, ako je već radnja smeštena u tu deceniju). Meni je bilo teško da gledam jer, iako je to film, fikcija, zabava, opet bi valjalo slediti neku elementarnu logiku. Na početku filma se najavljuje neviđeni užas, najveći izazov u karijeri bračnog para, a na kraju sve središe ko dlanom o dlan. Prilično plitak film. Ni traga od misterije, "suspensa", svega onoga što horor čini dobrim. Samo neko ogledalo koje se vrti, auto koji neće da upali, stereotipni 80's ćaća sa naočarima i brkovima i apsolutno i potpuno nezainteresovan komšiluk, iako im se u ulici dešava "epska bitka dobra i zla". Evo, ne znam... Izvinjavam se.
Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Listopad/Oct.2025 u 13:38
Dostojan završetak renomirane horor franšize. Režija rutinski odrađuje posao kad se radi o segmentima strave i užasa (npr. scena sa ogledalima ili u sudoperi itd.). Dopala mi se ideja na potenciranju emocija kod glavnih protagonista, jer su oni sada roditelji već odrasle kćeri, stasale za udaju. Stoga je pažljivo konstruisana dramaturgija verovatno i najveći adut, gde se naravno misterija iz prošlosti vraća da bi bila najzad razrešena u samom finalu (ne bih da spojlujem). Zanatski vešto snimljeno, uz maštovitu scenografiju, koja i nije posebno originalna, ali s obzirom da se borba s demonima i zlim duhovima odvija uglavnom u porodičnim domovima, onda je i razumljivo što nismo videli nešto novije, epohalno. Solidna atmosfera jeze i nespokoja na licima ugrožene porodice, dodatno podiže psotepeno građenu napetost. Sam kraj i nije toliko spektakularan, no zato deluje autentičnije, ako imamo u vidu da su ovi paranormalni događaji ''izvučeni iz arhive'' bračnog para Warren. U svakom slučaju preporuka stoji, jer je ovo horor sa čvrstom pozadinskom pričom.
Na vrh
merl!nka View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj merl!nka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2025 u 19:23
Epopeja završena uspješno .
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,270 sekundi.