Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Top Gun  (1986)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Top Gun (1986)

Top Gun

Top Gun (1986)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Top Gun

Godina:

1986

Žanr:

drama, akcija, ljubavni

Trajanje:

109 min

Režija:

Tony Scott

Scenarij:

Jim Cash
, Jack Epps Jr.
, Warren Skaaren
, Ehud Yonay

Glavne uloge:

Tom Cruise
  >  Maverick
Val Kilmer
  >  Iceman
Tim Robbins
  >  Merlin
Meg Ryan
  >  Carole
Anthony Edwards
  >  Goose
Michael Ironside
  >  Jester
Kelly McGillis
  >  Charlie
Tom Skerritt
  >  Viper
Rick Rossovich
  >  Slider
John Stockwell
  >  Cougar
Randall Brady
  >  Lt. Davis
Clarence Gilyard Jr.
  >  Sundown
Whip Hubley
  >  Hollywood
Adrian Pasdar
  >  Chipper
Brian Sheehan
  >  Sprawl
Duke Stroud
  >  Air Boss Johnson
James Tolkan
  >  Stinger
Barry Tubb
  >  Wolfman

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bojan969 View Drop Down
Administrator
Administrator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojan969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Top Gun (1986)
    Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2014 u 21:43
Top Gun  (1986)

Žanr: Akcija, Drama, Romansa
Trajanje: 110 min
Država: Amerika
Jezik: Engleski

Režija: Tony Scott
Scenario: Jim Cash, Jack Epps Jr.

Uloge:

Tom Cruise ... Maverick
Kelly McGillis ... Charlie
Val Kilmer ... Iceman
Anthony Edwards ... Goose
Tom Skerritt ... Viper

"Top Gun" Tonyja Scotta ponio je titulu najuspješnijeg filma 1986. te stoji kao jedan od istaknutijih predstavnika žanra. 
Film je baziran na edukaciji pilota prema programu kalifornijske akademije Miramar iz San Diega gdje je snimljena većina scena.

Maverick, samouvjereni ambiciozni pilot, i njegov kolega Goose u F-14 Tomcat zrakoplovu 
iznad Perzijskog zaljeva odmjeravaju snage s ruskim MiG-28. F-14 je na rezervi s gorivom, Goose gubi kontrolu 
i uspaničari se, ali Maverick je sabran te uspije navigirati zrakoplov prema nosaču aviona. Maverick je pohvaljen 
i dobiva mjesto u Top Gun Naval Flying školi, koju pohađaju najbolji američki piloti kako bi se dodatno usavršili. 
Ondje upoznaje najboljeg pilota Icemana te Charlie, civilnu instruktoricu letenja s kojom započne romansu. više: mojtv  

Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Lipanj/Jun.2020 u 17:57
Kakva uzivancija pogledati posle 34 godine remasterovanu BluRey verziju. Samo jos da vidimo ove god. Maverik , a valjda ce uskoro krenuti bioskopske projekcije.
Na vrh
DurmitoracŠljivo View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj DurmitoracŠljivo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2021 u 11:26
Šta napisati , bez extra . Vrijedi gledati.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2024 u 03:21
Utisak je sljedeći.
Bolja mi je pjesma grupe Berlin "Take my breath away", nego film.
Ne volim avione.
Niti sajentologe.
Niti plavuše.
Samo crnke i garavuše.
Ne volim januar.

Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2025 u 19:03
Verovali ili ne ja sam tek sad odgledao ovaj film. I imam reci, tj. napisati da je izgubljen u zanrovima jer ovo sto pise drama, akcija, ljubavni, pa mozda su to ti zanrovi iz filma ali moram i napisati da je oaj film poprilicno precenjen. Ne znam sto je postao toliki hit i ne znam da li je u to vreme bilo u vezi aviona nesto wow ali....\sve u svemu, ocenicu ga sa ''Tako Tako''
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 12:00
Mislim da je ovo jedini film sa čije sam projekcije izašao iz bioskopske sale (beogradski bioskop "Kozara") negde na polovini filma. Nisam mogao da podnesem tu količinu bljutavosti. Ustvari, kolega i ja smo hteli da gledamo Formanovog Amadeusa koji se prikazivao u "Balkanu", ali smo pobrkali lončiće i greškom kupili karte za pogrešan i bioskop i film. Dosta dugo smo bili ubeđeni da malo duže traje trejler za neki film u najavi, kad ono Američka eskadrila . Posle par dana smo ipak odgledali pravi film - Amadeusa.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 15:31
Izvorni Top Gun je bio dio svog vremena.
Ovisno u kojim ste se krugovima kretali, bio vam je pun pogodak ili obično đubre.
Ne vidim razloga da ga gleda mlađa publika, a ni vi ako vam nije vrijedio dok se vrtio po kinima.

Tko god je pisao uvodni post da je film istaknut u svom žanru, veze sa životom nema. 
Kojem to žanru? Tom Kruz žanru možda? Motori vs avioni žanru? Vertikalnom slijetanju žanru?
Nekad je bolje ne napisati ništa nego lupati besmislice.

Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 16:27
Beograski, vrlo jednostavno, ovo nije film koji se otkriva danas! Bukvalno nema smisla. To je film nastao kao produkt tadašnjeg vremena, stila, muzike, odevanja, ambicija, međuljudskih odnosa, a na kraju i tog nekog društveno-političko-militarnog trenutka.

Sam film kao film nikad mi nije nešto legao i mislim da je prilično neuverljivo razrađen (nastavak je daleko bolji). Ali kada sam tada kao pubertetlija izašao iz bioskopa, milion drugih stvari mi se vrzmalo po glavi uz neizbežni mladalački entuzijazam. Počevši od romantične priče, Kawasakija, Tomove pilotske kožne jakne, filmske muzike,..., pa do sto nekih drugih sitnica.

Današnji gledalac mora u kontekst staviti tadašnje ustrojstvo stvari u staroj ex-YU, činjenici da se daleko toga manje imalo (Američki san beše vrlo živa i poželjna stvar!), da je političko ustrojstvo i mesto ex-YU bilo drugačije, da je onako nesvesnim budućeg interneta gledanje atraktivnih filmova bilo kao otkrivanje riznice blaga...

Jednostavno je nemoguće to danas replikovati, a još manje mlađima objašnjavati zašto jedan realno (ispod)prosečan film za nekoga može imati veliku emocionalnu vrednost, te da mu se uvek može vraćati sa jednakim osmehom i prijatnim osećajem pri srcu. Ja o njemu nikada nisam razmišljao koliko je kao film dobar ili loš, već kakve emocije izaziva. Sve u svoje vreme, mada nekome mlađem, a dovoljno otvorenom, film može poslužiti kao svedočanstvo nekog prošlog, drugačijeg vremena.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 20:43
Originalno postovano od strane beogradski beogradski piše:

Verovali ili ne ja sam tek sad odgledao ovaj film. I imam reci, tj. napisati da je izgubljen u zanrovima jer ovo sto pise drama, akcija, ljubavni, pa mozda su to ti zanrovi iz filma ali moram i napisati da je oaj film poprilicno precenjen. Ne znam sto je postao toliki hit i ne znam da li je u to vreme bilo u vezi aviona nesto wow ali....\sve u svemu, ocenicu ga sa ''Tako Tako''

Najbolje od ovog filma jeste pesma Take My Breath Away i to je to.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 21:19
 Vilin zanimljivo Smile, ja nisam film ali pozorisne predstave jesam masio .
Koji su meni filmovi iz tog perioda  losi, da ne nabrajam,  ali probude emocije, setim se svega i svacega.
Ja sam tada tu video nesto drugo oko datog filma, pa svako ce izvuci nesto. Tako ima dosta filmova koji su bas odraz jednog vremena, neki vise, neki manje. 
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2025 u 09:27
Meni je taj film kao tinejdžeru bio do jaja. U tom kontekstu sam i formirao mišljenje o istom. Slažem se sa jednim od komentara da zakasnelo otkrivanje ovog ostvarenja van razumevanja vremena u kom je nastao, ne može ostaviti isti utisak na gledaoca. Prosto, ukusi vremenom evoluiraju.

Nastavak je bio teška konfekcijska splačina kakve Holivud štancuje na tone poslednjih par decenija. Zbrda-zdola nabacana priča i likovi.
Na vrh
Lanselot View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lanselot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2026 u 17:28
Top Gun mi je super zabavan i pun energije, a nastavak je iznenađujuće dobar jer zadržava isti duh, podigne akciju na viši nivo i opet te vozi do kraja.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,531 sekundi.