Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Legends of the Fall (1994)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Legends of the Fall (1994)

Legends of the Fall

Legends of the Fall (1994)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Legenda o jeseni

Godina:

1994

Žanr:

drama, ljubavni, western, ratni

Trajanje:

133 min

Režija:

Edward Zwick

Scenarij:

Jim Harrison
, Susan Shilliday
, William D. Wittliff

Glavne uloge:

Brad Pitt
  >  Tristan Ludlow
Anthony Hopkins
  >  Col. William Ludlow
Julia Ormond
  >  Susannah Fincannon
Aidan Quinn
  >  Alfred Ludlow
Henry Thomas
  >  Samuel Ludlow
Tantoo Cardinal
  >  Pet
Paul Desmond
  >  Decker
Bill Dow
  >  Longley
Karina Lombard
  >  Isabel Two
John Novak
  >  James O'Banion
Christina Pickles
  >  Isabel Ludlow
Sam Sarkar
  >  Rodriguez
Gordon Tootoosis
  >  One Stab
Kenneth Welsh
  >  Sheriff Tynert
Robert Wisden
  >  John T. O'Banion

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Legends of the Fall (1994)
    Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2016 u 20:44

Legends of the Fall (1994)

žanr        : drama, romansa, ratni  
trajanje  : 133.min. 
zemlja    : USA  
jezik       : engleski  
režiser    : Edward Zwick   
uloge      : Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn     

Između tri brata stali su rat i jedna žena. Tako je započela "Legenda o strasti". 
Bivši poručnik američke konjice, William Ludlow, živi na svome ranču u podnožju 
Montana Rockiesa, gde svoja tri sina odgaja bez gradske vreve i ludila koje je 
zahvatilo svet. Najstariji sin Alfred je povučen i savestan, s čvrstim mišljenjem u 
pogledu svega što se oko njega zbiva, a najmlađi Samuel je pravo utelovljenje 
idealizma s početka dvadesetog veka. Srednji je Tristan, divljeg duha i nezaustavljive 
želje za upoznavanjem novog. Kada se Samuel vrati na rodni ranč, oba njegova brata 
se zaljube u njegovu verenicu Susannu, ali pravi problemi počinju tek kada užasi 
Prvog svetskog rata dopru i do njihovog udaljenog doma

Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Prosinac/Dec.2024 u 17:36
Emotivno sam biće i plakao sam.
Nekoliko puta sam ga gledao i neću više.
Mnogo emotivan film, ko je tužan neka gleda, kome je sreća od života veća neka ne gleda.
Amin.

Na vrh
DarkoBGD View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DarkoBGD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2025 u 00:04
Odličan film ♥♥♥
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2025 u 08:04
Baš dobar film, stara škola. Drago mi je ako ga neko i ovih dana otkriva tri decenije starog. Kakva su to bila vremena za kinematografiju! Ehhh....
Na vrh
DarkoBGD View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DarkoBGD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2025 u 10:59
► Mnogi se ne slažu sa IMDB ocenama, ali, koristite ga bar za lakšu pretragu: ima li još ovakvih divnih, po svemu kvalitetnih filmova u poslednjih - bar - 20 godina? NEMA, naravno da u globalu nema! Ima u ovom periodu sasvim mala grupa takvih filmova, da ih na prste izbrojiš. Zato se i ukus obične filmske publike mnogo promenio, pa kvalitet ode na dno skale! Stručno mišljenje i lično, ali stvarno je tako ‼ Dalji komentar, ali ozbiljan, možda?
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2025 u 12:25
Pa ja ne delim mišljenje da nema kvalitetnih filmova i serija, kad se prečešljaju i evropski, azijski, da Južna Amerika, pa i nalete i iz Afrike, tu su i Australijanci... itekako ima dobrih ostvarenja, zavisi i od žanra i drugih stvari, ali sasvim dovoljno da čak i ne stignem štošta da pogledam. 

A IMDb ocena meni lično ne znači ništa, čak i drugi sajtovi , hajde Letrerboxd i MyDramaList  , još neki su se i držali do skora finih komentara, ne znam više i to slabije pratim.

Ažurirao AlexDeLarge - 09.Kolovoz/Aug.2025 u 12:32
Na vrh
DarkoBGD View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DarkoBGD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2025 u 20:34
Pisao sam veoma bazirano i ukupno! Niko nema dokaz da je sadašnja -bar 20-godišnja produkcija- ni blizu istovetna po kvalitetu kao pre toga‼ I naravno, tu mislim samo na filmove, jer su serije posebna kategorija! Serija NIJE film, nego zbir puno filmova s posebnom režijom i načinom montaže, pa su serije onda van ovog mog mišljenja! Ima dobrih ostvarenja i dalje, ali su moje ocene za ukupnu produkciju‼
Na vrh
DarkoBGD View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DarkoBGD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2025 u 20:41
► U nadi da bar ponešto približim mladima, nadao sam se da će forum za "potražnju /narudžbu titlova" malo tome da pomogne, jer ja znam ENG, ali, ipak je bolje ako se ima i titl... Ipak, video sam da taj forum ne daje velike rezultate, pa sam odustao. Veliki spisak mojih odličnih starijih filmova ostaje, stoga, van titlovanog okvira, pa tako i van upoznavanja mlađe publike s kvalitetom nekadašnje odlične filmske umetnosti ‼ Šteta je to velika, ali jeste tako‼
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2025 u 20:51
Predivan film 😊
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.