Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Eden (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Eden (2024)

Eden

Eden (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Raj

Godina:

2024

Žanr:

drama, povijesni, triler, avantura

Trajanje:

129 min

Režija:

Ron Howard

Scenarij:

Ron Howard
, Noah Pink

Glavne uloge:

Jude Law
  >  Ritter
Daniel Brühl
  >  Heinz
Paul Gleeson
  >  Stampa
Felix Kammerer
  >  Rudolph Lorenz
Richard Roxburgh
  >  G. Allan Hancock
Jonathan Tittel
  >  Harry Wittmer
Ana de Armas
  >  Baroness
Austin Hayden
  >  American Sailor
Thiago Moraes
  >  Captain
Sydney Sweeney
  >  Margret
Toby Wallace
  >  Robert Phillipson
Vanessa Kirby
  >  Dore
Antonio Alvarez
  >  Governor of the Galapagos
Nicholas Denton
  >  Ray Elliott
Tim Ross
  >  Hancock's First Officer
Nicholas Burton
  >  Hancock Crew
Benjamin Gorroño
  >  Governor's Translator
Ignacio Gasparini
  >  Manuel Borja

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Eden (2024)
    Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 00:22
Konačno pronađoh prostora i volje za jedan film i izbor pade na ovo. Nisam imao nikakvo predznanje o njemu, pa tako i nisam imao predstavu da je baziran na istinitim likovima i događajima. To mi je malko pomerilo perspektivu i utisak na kraju.

U suštini priča jeste prilično intrigantna i provokativna, a i zgodna je mini psihološka studija o karakteru šačice ljudi smeštenih u brutalno životno okruženje prozaično nazvanim - Raj! I zaista, za neke od nas to bi delovalo kao rajsko okruženje, ali samo uz civilizacijske tekovine na koje smo tako navikli. Ron Howard je napravio sasvim solidan posao iako je u karijeri umeo i puno bolje.

Karakter priče je takav da je u nedostatku neke veće akcije na plećima nose glumci. I odabrana je respektabilna glumačka postava za tu priliku. Jude Law i Howardov ljubimac Daniel Brühl standardno su dobri i upečatljivi. Od njih možda i još više sjajna Vanessa Kirby. Pored njih tu su i glumice mlađe generacije koje u najvećoj meri podižu temperaturu muškog sveta - Ana De Armas i Sydney Sweeney! Priznajem da sam u ozbiljnoj manjini kada kažem da su mi pomenute dame prilično antipatične i umalo zbog čitavog hypea oko njih nisam preskočio film, mada objektivno govoreći jesu odradile dobar posao. Uloga De Arnasove je u toj meri iritantna (preslikano iritantna iz Knock Knock sa Keanu Reevesom), da mi samo može biti još antipatičnija. Ali to istovremeno pokazuje i neki glumački kvalitet.

Sve u svemu nije loše, ali cenim da je moglo biti i još bolje. Čitav posao je ograničen prirodom same priče i okruženja u kome se ista odigrava. Recimo da bih ga mogao oceniti nekom sedmicom i nazvati ga solidnim, vrlo dobrim filmom koga mogu dalje preporučiti gledaocima koji imaju afiniteta prema dramama sličnog karaktera.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 00:34
To mi je pre za kakve zimske dane filmić, ostrvo, okean, leto, palme, sada bi mi pre legao sneg i led, kakva frka u polarnoj stanici 🏔️ 😂
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 09:49
Iako nosi rajski naziv i smešten je na atraktivnu lokaciju (Galapagos), suština je da se vrlo malo toga dešava na samoj plaži i donosi očekivane rajske lepote. Čak naprotiv - film obiluje blatom, prljavštinom i ne baš tako atraktivnim stvarima. A eto, nakon duže filmske apstinencije polovina je insistirala na ovom naslovu upravo očekujući obilje mora i prirodnih lepota
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 10:04
Puppet eve ti neki zimski filmovi mozda nadjes nesto sto ti lezi

https://www.imdb.com/title/tt0397313/?ref_=ls_t_2
https://www.imdb.com/title/tt0860866/?ref_=ls_t_20
https://www.imdb.com/title/tt2005374/?ref_=ls_t_28
https://www.imdb.com/video/vi127708697/?playlistId=tt2650978&ref_=tt_ov_pr_ov_vi
https://www.imdb.com/title/tt2226597/?ref_=ls_t_33
https://www.imdb.com/video/vi1544599833/?playlistId=tt5503688&ref_=tt_ov_pr_ov_vi
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 11:34
Hvala kjovo, nisam gledao onaj austrijski a ne mogu da se setim ni filma sa Michelle Yeoh, to jeste potaman filmsko štivo za toplotni talas 👍

Za Eden su me poster i sam naslov naveli na eto ispade pogrešan put peskovitih plaža, okena i palmi. Prljavi trikovi studija 😡   😂
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 12:08
Meni ipak Eden i to godisnje doba prija,daj ti meni sunce ma koliko toplo bilo ,a ne sneg i kisu ,a narocito ciscenje snega ispred lokala
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 12:18
Pa oštre ili pa bljuzgave, hladne zime nisu nešto što je lepo samo po sebi, nešto zima sam proveo radeći mesecima na otvorenom, nonstop bolestan, prsti peku, telo izmrcvareno u pokušajima organizma da mu zadrži potrebnu temperaturu, daleko bilo ikome.

No znaš na šta liči efekat vrućinštine tek. Evo ovih dana mi se desi da ne jedem 30ak sati, mučnina, konstantna glavobolja, odspavam tri sata i još se budim na svakih 30ak min, još i nenormalniji no inače 😂😂, topim se pa sam zapostavio i čitanje jer ladno ni knjigu ne mogu čitati u takvim okolnostima/stanjima. Pazi, na odmoru, zamisli da sada moram biti na usijanom betonu 10ak sati kao nekada, i da se vratim da kao odmaram potom u stanu bez klime 🥵 pa ima lakših načina da se čovek ubije ako mu je do toga 😂 Zato mi pre daj 5 zima negoli jedno ovakvo leto, u šta su se pretvorila. Ne reaguju svi isto na sve, but still...
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2025 u 09:19
Sasvim prijatno iznenađenje, obzirom da ni ja kao ar8c nisam imao nikakve informacije o filmu pre gledanja. Većinom se slažem i sa utiscima ar8c o filmu. Predosećajući haos koji će nastati, pred početak II svetskog rata, doktor Rihter sa svojom partnerkom se sklanja na nenaseljeno ostrvo na Galapagosu, gde u miru piše svoj filozofsko politički manifest. Međutim, sujeta mu neda mira i on delove svog nastajućeg dela šalje novinama u Evropi. Zbog objavljenih članaka, na ostrvo počinju da stižu i drugi ljudi koji bi započeli novi život u miru ostrva, a na koje doktor ne gleda blagonaklono. Iako su u begu od nastupajućeg ratnog haosa, uskoro među malobrojnim stanovnicima ostrva, umesto solidarnosti, prevagu dobijaju podmetanja, niski porivi i mržnja. Kompletna glumačka ekipa je sjajno odradila posao.
Na vrh
DarkoBGD View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DarkoBGD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2025 u 10:17
Filmu dajem ipak 8♥ Nije za svakog, ovo je težak psiho-dramski triler, vodopad istine i blata, sveta i polusveta, prevaranata i blagih ljudi... Smrti i života. Težak film, slika i gluma sasvim za desetku! ► Kao prethodnica ovom filmu, treba pogledati odličan američki dokumentarac "The Galapagos Affair: Satan Came to Eden” (2013) ‼
Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Administrator
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NaEdenCovekBratMu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2025 u 15:47
Toliko hvaljenje Edena, hvala hvala...
Na vrh
merl!nka View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj merl!nka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Kolovoz/Aug.2025 u 10:16
Napokon nešto gledljivo 7,7/10
Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Kolovoz/Aug.2025 u 22:44
Inspirisano istinitim događajima, davne 1932. godine, na ostrvu Galapogos, poslužilo je vrsnom reditelju Howardu kao platforma da napravi filmsku ekranizaciju neobičnog načina života dve porodice, pridošlih iz Nemačke. Zanimljiv narativ, istražuje kompleksnost ljudske naravi: pohlepa, sujeta, manipulacija, sebičnost, surevnjivost, pa sve spremnosti činjenja i smrtnih grehova. Odlična glumačka postava opravdala je poverenje, a posebno se istakao Jude Law u roli ekscentričnog doktora Rittera. Ana de Armas neodoljiva, prosto pleni šarmom u svakoj sceni. Vredno gledanja.
Na vrh
tsbn View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tsbn Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2025 u 13:26
Bljuc. Jedino što će biti zapamćeno od "filma" je trenutak kada Sydney Sweeney izvadi hranilicu za bebu :)
Na vrh
duskiotrifunovi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj duskiotrifunovi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2025 u 16:27
Nisam zazalio sto sam ga odgledao ,
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2026 u 09:17
Veoma interesantan i intrigantan film, utoliko više što govori o stvarnom događaju. Ko nije upoznat s ovom aferom, trebalo bi da se upozna s onim što se zna (ili nagađa) o čudnim ljudima koji su bili upleteni u ove događaje (na primer ovde https://happygringo.com/blog/the-galapagos-affair/). Ron Hauard, jedan od najboljih reditelja sadašnjice, tu je samo dosolio...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,260 sekundi.