| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
M3GAN 2.0 (2025) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 175 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: M3GAN 2.0 (2025)Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2025 u 01:05 |
|
Ok. Procitao sam recenziju i gledacu i ovaj deo iako tek trebam i \\prvenac'' odgledati ali moram na nesto da se nadovezem a za to nije nimalo krivac IgaBiva nego svet kao svet i ljudi kao ljudi a eto ja sam u manjini koji je samokritican pa i sebe tu stavljam jer cu gledati ovaj film ali sta sam hteo reci, odnosno napisati je da kuda je otisao ovaj svet gde neki ovakav film o nekoj lutki ne samo da dobija ovoliku recenziju nego uopste i prostor a prisetimo se samo kakvi su se pre filmovi snimali koji su ostali kultni i klasici dok ovaj moze da se odgleda, ponovicu se, i ja cu ga gledati ali da li je to to tj. da li je kvalitet e to je drugi par rukava. Recimo prisetimo se samo kad odgledamo Mississipi Burning ili Platoon ilki The Warriors ili Assault on Precinc 13 pa prerpricavamo sa nekim kako je bilo uzbudljivo ili tipa ''jao a jesi li video ono'' ili ''jesi li videla ono'' a ovo sad....Hmmm. Jednom sa uhvatio sebe i to priznajem da sam odgledao neki film, da li je bio rimejk Petak 13 zaista se ne secam i odem da ostavim comment kad ono vidim da sam ja vec gledao taj film i ostavio komentar ) Poenta svega ovoga je, eto kakvi se filmovi snimaju. U seriji Sivi Dom lik Jezerkica kaze Silji : ''Ovako se jede leba, prvo ti ga neko izmulja a ti onda kusas'' To je bila provokacija naravno pa cu i ja biti provokativan, zapravo sarkastican, znaci ne ironican ii cinican nego sarkastican, kakvo je vreme doslo moramo li i mi da ''kusamo'' sta nam se ''servira'' ? Pitanje je sad a ja i vi zajedno samnom mozemo ocekivati i Part 3 ovog filma, tj. treci deo.
|
|
![]() |
|
fillmofill
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2025 u 09:12 |
|
Po meni je prvi bolji.
|
|
![]() |
|
marcobobby
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 144 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2025 u 14:01 |
|
Nastavak obično bude kvalitativno ispod prvenca ili u istoj ravni. Međutim, ovde je pretežno ista ekipa okupljena na setu uložila značajan trud da naprave nešto drugačije, pa možda i bolje. Pa trud se isplatio, jer se žanrovski '2.0'' transformisala u SF-akcioni triler, koga krase raskošna koreografija, uz obavezni CGI, ali i pažljiva dramataurška obrada krucijalnih likova u samoj priči. Baš mi se dopao, te ogromna preporuka od mene, A ako ste još fan Schwarzeneggera, razlog više da mu pružite šansu ...
|
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2025 u 06:08 |
|
Ne zanimaju me mišljenja kritičara, zanima me mišljenje mene samog. M3GAN prvi dio je sto puta bolji od ovoga. To je bio spoj psihološkog trilera, horora i cyber scifi-a. Ovaj drugi dio je baš prećerivanje. Totalno više nema veze sa žanrom koji se očekuje da prati, već postaje neki cyberpunk ženski Terminator, s elementima loše parodije. Baš loš u odnosu na prvi dio. Da nema prvog dijela, možda ne bi bio toliko bezvezan. Ali da je najgori film ovog žanra, taman posla. Rekao bih da je više dobar, nego loš. Međutim, poredeći ga sa prvim dijelom, Marvel. (Marvel nije kompliment kad dolazi od mene).
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 175 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2025 u 18:14 |
|
Ma u 99% primera prvi deo bude najbolji jedino eto na primer barem za mene filmovi Young Guns 1 i 2 su podjednako dobri i French Connecction mislim da je drugi deo bolji
|
|
![]() |
|
Brkamika52
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2025 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 32 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2025 u 11:46 |
|
Kad se neka glupost umnožava, svaki put postaje sve gluplja i morbidnija. Tako i ovde: prvi deo je bio samo glup, drugi je glup na kvadrat, očekujemo i treći (glupost na kub, i suppose).
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77215 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2025 u 13:24 |
|
Prvi sam izbegavao, na kraju slab kakav jesam, poklekao, i nisam uspeo da ga završim. Niti volim lutke pa makar one bile i robotići, niti me više interesuju teme o sakatim, ubilačkim mašinama/veštačkoj inteligenciji koja je tobože zla i preti čovečanstvu, besmisleno mi je i dosadno, uostalom i prežvakano, stari motiv SF-a, toliko puta i toliko bolje odrađen ranije, sa tezom koja mi se nije sviđala ikada ionako.
Ovde je ta malecka good girl sada? Kao Terminator 2 sa T800? Može mu biti olakšavajuća okolnost kod mene, no komentari me ne ubeđuju ni da ga probam. 😐 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2025 u 13:41 |
Mislim da sam pisao o jedinici, samo idiotima u Holivudu može pasti ideja na pamet o robotu bejbisiteru kojemu nisu ugrađeni zakoni robotike ne jednom nego na milijum mjesta, toliko puta redudantno da se ne mogu zaobići, a da pri samo jednom pokušaju zaobilaženja robot ostane funkcionalan. E sad dolazimo do onoga drugoga dijela priče, a to je galopirajuća idiokracija tamo, 40% djece im ne zna čitati. Pa kako će ta djeca, budući gledatelji filmova, znati išta o robotima. Neće znati ništa, pa će im se moći prodavati besmislice. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77215 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2025 u 15:08 |
|
"Grad" Clifford Simak-a je meni bolji od čitavog ciklusa o robotima Asimova 😊, a pisan je pre 70 i kusur godina, dok je moja teza da je Asimov, poznavajući našu prirodu, osmislio tj izmaštao te zakone robotike da bi zapravo zaštitio robote od ljudske ksenofobije, šovinizma, paranoičnog nepoverenja, umirivši im (nam?) strahove.
Nije čovečanstvo ono što je potrebno zaštiti od samosvesnih mašina/veštačke inteligencije, pre su sva živa bića oni koje je potrebno zaštiti od čovečanstva, onog odvratnijeg dela nas. Ovo ostalo nije moja tema, predaleko je do te mere od svega onoga što ja vidim, ničemu ne vodi razmena misli o tome, nešto razlika je nepremostivo, dok sa fona nema šanse da izložim moju perspektivu pa je time nebitno. Znam za akademiju koja je bila ispunjena boleštinama koje se potom decenijama više ne mogu ispraviti, džaba im pismenost. Nije do nepismenosti, idiokracija je nešto sasvim pedeseto. Ažurirao puppet_master - 30.Srpanj/Jul.2025 u 15:35 |
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2025 u 15:25 |
|
E. "Grad" je moj omiljeni Sf roman!
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2025 u 15:31 |
|
Meni je svakako u top 10 😊
Da ne bude da je to sada ikako na adresu Asimova, ne fali njegovim idejama išta. Uostalom, tragovi Simaka se mogu osetiti upravo eto i kod Asimova, The Bicentennial Man recimo, samo je to Asimov pisao mnogo posle Simaka. |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2025 u 23:45 |
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2025 u 00:03 |
|
Ma danas idiokracija ne gleda filmove 😂 oni pišu memorandume, deru se sa govornica, pozivaju se i vode bljuvotinama, manipulišu čime stignu, nemaju ovi filmovi dodirnih tačaka sa tako čime, dok pa oni gledatelji koji puše ovakve priče, se prosto zabavljaju, nisu nekakvi idioti. Sigurno ne zbog toga jer eto gledaju ovako nešto. Šta sam ja sve gledao i voleo, kukala mi majka, pa nisam ikakav idiot. Ne zbog toga tj 😂
Šta ste odlepili po forumu više sa tim histerijama o tome kao su ovi-oni glupi jer snimaju-gledaju ovo ili ono, kakva su to merila inteligencije, odakle ekspertiza, kako su to uopšte postale teme. Gomila lutanja. Šta ti je to uopšte pa potrebno. Ažurirao puppet_master - 21.Srpanj/Jul.2025 u 00:10 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2025 u 02:28 |
|
Kako su postale teme, tako što smo nekad između bezbroj dobrih holivudskih naslova birali koji je bolji, a koji najbolji. Danas, na žalost biramo koji je najmanje grozan, jer dobrih skoro više i nema.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2025 u 02:59 |
|
True, dok stoji i da su gledatelji oni koji zapravo vode filmsku industriju a ne studiji, korporacije, režiseri, scenaristi, mada se i vreme malo izmenilo, igra je drugačija, pravila, duga priča, nije više sve u poseti bioskopima, sve ih je manje, niti se ovi vade više na vhs, dvd ni bluray izdanjima, snima se više šarenih, bučnih filmova da bi makar čime namamili klince u sale, snima se i tona površnijih za streaming servise. Odužio se jaloviji period, ciklično je uvek bilo, nikako da se uskladi to nekako. Samo mislim da je greška da upiremo prst jedni u druge, ne mislim da je problem u idiotima.
|
|
![]() |
|
klass
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2025 u 20:08 |
|
Film je na temu Terminatora 2, ali dosadan. Mogao je da bude kraci jedno sat vremena. ;) Ocena 3.
|
|
![]() |
|
Zagrivuk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2025 u 07:47 |
|
Nakon prvog dela drugi je blamaza, ni prvi nije nesto ali ovo je katastofa. 1/10
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1508 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2025 u 10:00 |
|
Grad ,jel to bese ono sa psima da pojednostavim. Strasna knjiga.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2025 u 10:07 |
|
Jeste
|
|
![]() |
|
Isolation
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 31.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Subotica Status: Offline Points: 7 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Kolovoz/Aug.2025 u 10:30 |
|
Prvi deo je mnogo bolji......
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |