| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Kuraudo AKA Cloud (2024) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1623 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Tema: Kuraudo AKA Cloud (2024)Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2025 u 22:01 |
|
Odličan film. Pogledao sam ga čim je izašao i bio je veoma zanimljiv,
malo spor i dosadan početak filma ali posle odličan. Film "Cloud" (2024) je triler-drama nije ni trunku horor ali svakako vredi pogledati.
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2025 u 12:35 |
|
Suštinski ja volim ostvarenja Kijoši Kurosave. Svidelo mi se i dato. Što Raven reče nema ovde horor žanra, ali i o tome smo pričali kako ko na taj žanr i podžanrove gleda. E sad opis , pa da ne bude posle nagoveštaji, pošto se pominju misteriozni događaji. Da Joši koga fino glumi Masaki Suda, živi u Tokiju, radi u fabrici gde mu šef nudi zasluženo unapređenje, živi u skučenom stanu sa devojkom koju interesuje pak njegov novac, u slobodno vreme bavi se preprodajom stvari, pa i videće se na početku sa starijim parom kako otkupljuje `medicinske` aparate i prodaje ih po 20 puta višoj ceni. Tu mu je i prijatelj koji se isto time bavi, i još jedan lik, ipak tu su i npr. kopije, tu je rizik, tu je i ćorka. Dakle prevara. U nastavku će dati otkaz u fabrici , odbiti ponudu prijatelja za posao, preseliti u prirodu kraj jezera i posvetiti i skocentrisati se samo na preprodaju, i kreću peripetije. Režija dobra. Gluma mi je ok. Pa ovde imamo finu promenu i tranziciju žanrova. Dobra atmosfera ( tišina mi se posebno sviđa, i ta neizvesnost) spor tempo, neki adagio, shodno promeni žanra će se biti brži. Internet, prevare, pohlepa, materijalizam, i šta se dešava kad iz oblaka pređemo ... ima još po nešto zanimljivo, da ne budu nagoveštaji. Slično kao u nekim prethodnim ostvarenjima samo što su aktuelnije teme. Hvala za prevod!
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |