Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mission: Impossible - The Final Reckoning (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Mission: Impossible - The Final Reckoning (2025)

Mission: Impossible - The Final Reckoning

Mission: Impossible - The Final Reckoning (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Nemoguća misija: Konačna odmazda

Godina:

2025

Žanr:

akcija, triler, avantura

Trajanje:

169 min

Režija:

Christopher McQuarrie

Scenarij:

Christopher McQuarrie
, Bruce Geller
, Erik Jendresen

Glavne uloge:

Tom Cruise
  >  Ethan Hunt
Angela Bassett
  >  Erika Sloane
Ving Rhames
  >  Luther Stickell
Henry Czerny
  >  Eugene Kittridge
Esai Morales
  >  Gabriel
Mark Gatiss
  >  Angstrom
Pasha D. Lychnikoff
  >  Captain Koltsov
Holt McCallany
  >  Secretary Of Defence Bernstein
Nick Offerman
  >  Sydney
Charles Parnell
  >  NRO
Simon Pegg
  >  Benji Dunn
Rolf Saxon
  >  William Donloe
Indira Varma
  >  DIA
Shea Whigham
  >  Jasper Briggs
Hayley Atwell
  >  Grace
Pom Klementieff
  >  Paris
Vanessa Kirby
  >  The White Widow
Austin Haynes
  >  Student
Greg Tarzan Davis
  >  Degas

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Mission: Impossible - The Final Reckoning (2025)
    Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2025 u 00:09
Sve ima svoj kraj pa i ovaj odlican serijal nemoguce misije, dobri filmovi ali doslo je vreme sada za neke bolje filmove(working man , hahahahah ironija naravno) zato se ovakvi vise nece snimati
Na vrh
Brkamika52 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj Brkamika52 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Svibanj/May.2025 u 15:07
Hvala Bogu da se završila najveća budalaština Holivuda svih vremena. Ne zna se jesu li veći retardi scenaristi, režiser, glumci (oni su ipak najveći debili, naročito glavna uloga), gledaoci, komentatori, distributeri ili ja koji gubim dragoceno vreme pišući o ekskrementima!
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Svibanj/May.2025 u 20:47
Originalno postovano od strane Brkamika52 Brkamika52 piše:

Hvala Bogu da se završila najveća budalaština Holivuda svih vremena. Ne zna se jesu li veći retardi scenaristi, režiser, glumci (oni su ipak najveći debili, naročito glavna uloga), gledaoci, komentatori, distributeri ili ja koji gubim dragoceno vreme pišući o ekskrementima!

Clap
Na vrh
flin View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj flin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2025 u 21:36
Super film

Ažurirao flin - 18.Svibanj/May.2025 u 22:49
flin
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2025 u 21:51
Ne bih ionako komentarisao tuđe doživljaje, no meni je MI jedna od retkih franšiza, naročito u tom akcijskom maniru, koja me baš svakog puta pozitivno iznenadi, uvek se obradujem svakom sledećem filmu, sjajne lokacije, dovoljno interesantna priča u svom domenu, odlični glumci, uzbudljive i neretko napete scene, vazda zabavne jurnjave, šarm i ludilo Cruisa, začuđujuće uvek dovoljno sveži filmovi iako sam mislio da sam već video gotovo sve izvodljivo glede vratolomija. Jasno je da imaju i svojih mana, kao i sve drugo uostalom, no meni je zabava skoro pa zagarantovana, po meni dere konkurenciju, ako je danas uopšte i ima zapravo.

Ruku na srce, ne volim ni kada se išta iscrpljuje unedogled, pa neću baš suzu puštati ukoliko je zbilja gotovo sa MI filmovima u ovakvom svom obliku, ne brinem oko toga da će Cruise odabrati već kakvu sledeću filmsku avanturu. I on je retka, autentična preostala zvezda Hollywooda, teško je da omane ikada, što je neverovatno u ovo vreme.

Ažurirao puppet_master - 26.Svibanj/May.2025 u 00:21
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Svibanj/May.2025 u 16:13
Puppet, slažem se sa iznetim 100%. Po meni je MI sve ono što je daleko izvikaniji James Bond trebao biti. Zagarantovana zabava, puno akcije, atraktivna slika... Ljudi znaju znanje, a ako je došlo vreme za rastanak, onda je najbolje stvari zaokružiti još dok je sve na vrhuncu i u superlativima.
Na vrh
e5-goran-jovanovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj e5-goran-jovanovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Svibanj/May.2025 u 21:14
Sjajn film, još bolja rekao bih aktuelna priča. Pomalo i naslućuje šta može da se desi ako ljudi nastave da se glupiraju sa veštačkom inteligencijom! Jednog dana kada ta veštačka inteligencija postane svesna sama sebe i počne sebe da stvara u ovom realnom svetu eto nama Terminatora! Nadam se da Tom Kruz još nije rekao zbogom Nemogućoj misiji jer je to jediuni istinski akcioni spektakl koji svakog ostavlja bez daha! Film je u svim elementima pobedio 007 jer je Danijel Krejg uspešno ubio Jamesa Bonda! Zato je Nemoguća Misiji jedini pravi akcioni spektakl za ljude koji vole žestoku akciju!Moja preporuka je da obavezno pogledate oba dela ovog filma! UŽIVAJTE
Na vrh
pomerac View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pomerac Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Svibanj/May.2025 u 23:58
Dugi niz godina nisam pogledao tako dobro složen akcijski film od početka do kraja ! A sam koncept i ideja o tome što nam se zaista može dogoditi od AI-a je više nego realna .... Realne scene akrobacija sa dvokrilcima su zaista fantastične !
Na vrh
jojo385 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jojo385 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2025 u 12:07
Visokobudžetna franšiza sa 400 mil. dolara uloženih u jedan od nastavaka franšize.170 minuta filma sa dosta akcije ali i patetike . Sve u svemu pozitivno.
Naravno MI je krava muzara i zasigurno ovaj nastavak nije kraj Mission: Impossible.
Na vrh
canijel View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj canijel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2025 u 21:57
Da li je najbolji u franšizi? Nije. Da li je pretmuran film za sta smo navikli od ovih filmova? Jeste, Ali opet je bolji od 95% filmova danasnjice, pogotovo akcijskih filmova. Tačno se vidi da Tom Cruise obožava šta radi, i to čini ove filmove klasicima kao što će i biti za par godina, kada nam bude falilo ovakvih filmova. Uvijek je dobro kada se film od 3 sata ne osjeća da je 3 sata, mnogo brže prođe, i želiš još. Nadam se da je ovo "final" bilo samo marketinški i da ćemo ovu MI ekipu ponovo vidjeti. Sve preporuke, dobro kino iskustvo.
Na vrh
Bambula View Drop Down
Master translator
Master translator
El Presidente

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Bambula Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2025 u 22:51
Nažalost Tom Kruz će biti poslednja velika filmska zvezda.
Prva stvar koju će AI da uništi biće filmska umetnost.
Bacite pogled da vidite šta radi guglov Veo 3.
Veo 3

Ažurirao Bambula - 25.Svibanj/May.2025 u 22:59
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Svibanj/May.2025 u 00:16
Nah, ljudi su je već gotovo uništili 😂 Korporacije, studiji, alavost, streaming servisi, ekonomija, digitalizacija, večito zakeranje po društvenim mrežama gde svaka šuša može napljuvati velikane, čitav niz faktora sakati filmsku umetnost, pre negoli A.I. stigne uopšte da brljavi mnogo. Uostalom, to je lako rešivo zakonima, zaštitom umetnosti & zabave, limitom šta može ili ne može biti na tržištu. Pretumbaće se koješta i svaka adaptacija može biti burna, no sve ipak ide koliko-toliko uredno i u pravom pravcu, kako god izgledalo u periodima upadljivog tehnološkog napretka.

Bilo je šoka i pretumbavanja oko struje, po Beogradu su se pevale blesave apokaliptične pesme o sunovratu morala usled uvođenja struje, industrijalizacija je pa donela svoje šokove sa sobom, pa automobili, koliko će kovača i konjušara ostati bez posla, krah društva, konj ga pijanog dovede kući a šta će sa automobilom, zaboga miloga. I uvek strahovi i obazrivost, ponešto opravdano, no mahom se to ispegla sve usput, tu i jesmo da se nosimo sa izazovima, adaptacijama, promenama, drugačije ne bi trajali ovoliko. 😋

A.I. možda i nije kao svaki prethodni napredak, no verujem da se na isto svodi, da uz dovoljno pažnje može biti sve u redu.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Svibanj/May.2025 u 18:18
Ja uopšte nisam optimista i u potpunosti delim strah koji je izneo Bambula! Sve stoji i ovo što ti pišeš Puppet, ljudi najčešće nisu kapirali progres i stoga su ga često i kočili, ali po prvi put u istoriji društvo korača u rikverc i ide u regresiju. Opasnosti koje se nadvijaju teško je u potpunosti i sagledati, pri čemu novi trendovi najviše koriste onima koji bi da kontrolišu i porobljavaju čovečanstvo, ukidaju mu privatnost i slobode, a ne i za istinski naučni i društveni progres. Takvi i pišu zakone, pa zašto ne bi iskoristili AI za svoje mračne ciljeve?

E sad, možda ja na sve gledam malo suviše pesimistički i negativno, možda sam pod uticajem loših stvari koje se dešavaju na svim frontovima bukvalno (ili apokaliptičnih filmova!), ali samo izražavam svoja iskrena osećanja i strahove u najvećoj mogućoj nadi da je moj pesimizam neosnovan, te da će pobediti pozitiva! No, za sada, AI je za mene pretnja, a zaista se plašim da će ceh žestoko platiti film i bilo koja druga forma umetnosti. Daleko više nego što su štetu nanosili nemaštoviti i zlonamerni pripadnici ljudske rase. Ali ko mene pita za bilo šta!? Biće kako će biti, pa neka se svako snalazi što bolje može u ovom novom svetu!
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Svibanj/May.2025 u 19:16
Jako dobar dio serijala Mission Impossible. I dalje su mi 6., 4. i 1. koplje iznad svih. 6. smatram jednim od najboljih akcijsko-špijunskih filmova ikad. Ovaj film služi kao dobar labuđi pjev za ovu franšizu, kulminacijom zadnjih dijelova u ovom filmu praktički gledamo završenu priču koja se vukla jedan film ili od više dijelova, zavisi što gledamo u priči.

Kaskaderstvo i kreacija Toma Cruisea nije podbacila ni u ovom filmu, jednostavno je nevjerojatno koliko se on i tim iza ovih filmova trudi da prikažu što inovativnije i realnije scene akcije, trilera. Film ima dosta scena akcije i trilera, ali i za zadnji dio ima i nešto više intimnijih, emotivnih scena.

Iako je pitanje oče li ovo biti zadnji dio jer se uvijek može nešto novo smisliti u smislu negativaca i priče, motiva priče, al aj bar negativce nije teško smisliti. Možda je bolje prekinuti franšizu s ovim filmom kad se već nije sa 6. Ali opet gušt je gledati Cruisea u novim ludarijama koje radi ako ništa, pa opet...
Na vrh
Bz107 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bz107 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2025 u 06:18
Nista posebno
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2025 u 14:17
Sve je do percepcije, nije da i ja krijem da sam pesimista, pretnja su naravno ljudi, zloupotreba, kompleksi, strahovi, ksenofobija, frustracije a ne A.I. Sama ta ideja mi je decenijama već tragikomična iz milion razloga, pisah već o ponekom, ne bih se vraćao nanovo na to, meni to nije tema, samo me davi doom & gloom kao i večita paranoja, vazda o stvarima o kojima nemamo ama blagog pojma, dok se zatvaraju oči oko svega onoga što nam je itekako dobro znano, čovek se ne može stići pošteno iskidati od smeha na čitavu tu, zapavo tipičnu, farsu. Iz moje perspektive.

Valjalo bi da se A.I. zaštiti od ljudi, zloupotreba, valjalo bi i da se ljudi zaštite jedni od drugih, no lakše je posvetiti se strahu i panici, i dalje se glođemo oko, pazi sad, teritorije, pa je ona od nekih šatro nas ili nekih pa šatro njih, bez mrve svesti da je mi u najboljem možemo samo voleti i čuvati jedni zbog i sa drugima, običan maslačak koji raste iz betona, više čini za svoj ekosvet, okoliš, samu planetu, negoli i oni najbolji među nama. Razlog za krv su nekakve plemenske boje, nevidljive čike na nebu, boja kože, uvrenja, najniže strasti, naravno da ćemo dočekati svaku novotariju sa paranojom, mislima o tome kako da ubijemo, porobimo, poje**mo robote/A.I. koji nam, znamo mi, prete li prete, samoj našoj bogomdanoj egzistenciji. Nema veze to što vrlo dobro znamo ko smo i šta smo jedni drugima, a nemamo blage veze šta je uopšte život, šta inteligencija kamoli tek svest, no napravićemo mi samosvesni život i on će se nadviti nad nama kao najcrnje zlo. 😂 Pa ti onda kaži da kao takvi uopšte zaslužujemo išta drugo do istrebljenje, od nečega što možda i ne postoji niti možda uopšte može postojati, a svakako ne vidim po čemu smo kao takvi iole bolji, kako uopšte pa zaslužujemo opstanak. Kažem, kao takvi, ne mislim naravno da je čovečanstvo takvo u celosti, daleko od toga, na paničare i paranoju se generalno ne obazirem, svakom svoje, ima toliko lepote u Čoveku, nesagledivo uzvišenog, stvaralačkog, emotivnog, divnog, požrtvovanog, gde čak i živimo i umiremo jedni za druge, za sada, za sutra, za ono što će tek doći daleko u budućnosti, bez atoma koristoljublja i zloupotrebe. Ali smo i sve ono između tih krajnosti 😂 A šta će zapravo biti, ionako niko ne zna. Možda Kleopatak, ako je operativan/na uopšte.😋

Ažurirao puppet_master - 27.Svibanj/May.2025 u 14:30
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2025 u 16:56
Naravno da je do percepcije i naravno da je do ljudi! Nož u ruci može biti korisno oruđe, a može biti i smrtonosno oružje. AI može biti sredstvo za neviđen uzlet ljudske rase na svim poljima, a može biti i instrument uništenja čovečanstva. Nije se AI stvorila sama od sebe. Stvara je čovek, što znači da je sve do čoveka i njegovih namera. Barem u ovom trenutku. Da li čovek želi da je upotrebi za humanitarne i progresivne stvari ili ima neke druge namere, pitanje je sad!?

Čovekova priroda jeste takva kakva jeste i nije slučajno što se konstantno tokom istorije dešavaju sukobi i vode ratovi. A gde drugde da se prvo plasira svaka nova tehnička i naučna novotarija, nego u vojnoj industriji? Eto, već sada se ratuje dronovima, uskoro će i robotima, a mogu samo da zamislim kako neki sada zadovoljno trljaju ruke zamišljajući šta sve AI može da ponudi na tom polju.

Naravno da ima u čoveku mnogo lepog i uzvišenog. Ne bismo stigli do ovde da toga nema, a dokle god ima ljubavi i umetnosti, ima i nade. Ali ako počneš da uništavaš umetnost, postepeno gušiš i uskratiš slobode (kao poslovičnu žabu u loncu kojoj postepeno podižeš temperaturu da ni sama ne skapira da se naživo kuva),... Neko sklon analitici i gledanju u buduće dane može sasvim opravdano da se ozbiljno zabrine.

Konačno, ja baš i nisam paničar. Čovek kako zalazi u neke godine sve manje oseća strah za svoje fizičko postojanje na ovom svetu i mislim da je to skroz prirodno i normalno. Strah daleko više osećaju oni koji tek trebaju da žive i koji imaju mnogo više da izgube. Zabrinutost i razočarenje jesu pravi pojmovi u mom slučaju. Ne isključivo za mene lično, već za mlađa pokoljenja i samo čovečanstvo. Ovo poslednje posebno ukoliko čovek poseduje izraženu empatiju. Kod mene toga ima. Otud i ovakva piskaranja umesto jednostavnog "ma boli me k***"...
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2025 u 19:46
@Arsiejtsi

Ništa te nisam razumeo, a i mrzelo
me da čitam.

Je li se tebi svideo film ili nije?
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Svibanj/May.2025 u 08:36
Mizi, ništa se ne sekiraj i ne zamaraj sive ćelije, svakako nisam tebi pisao A film nisam još gledao, svakako zaslužuje da se pogleda u odgovarajućem kvalitetu. U zavisnosti od obaveza videću da li na velikom ili malom ekranu. Uzevši u obzir da baš volim celu MI franšizu, mislim da je sigurica da će i ovaj da mi legne. Zašto ne bi? Baš kao i poslednji akcioni heroj (što bi rekao Bambula), a taj se danas ne zove Arnold već Tom!
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2025 u 15:31
Najavili su ga tek za 19. avgust, bluray/dvd izdanja još i dalje, tek sredinom oktobra.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,309 sekundi.