| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Assessment (2024) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 179 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Assessment (2024)Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2025 u 12:13 |
|
Gledaću ovaj film. A ne znam šta je sa Aliciom Vikander. Da li je za film ovakva ili....
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2025 u 12:20 |
|
Hvala za prevod!
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2025 u 13:39 |
|
Distopija gdje su sve životinje pobijene, ali ljudi nisu jer kao, mi možemo nastaviti postojati čak i ako samo biljke postoje.
Ne, hvala, preskačem. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2025 u 11:06 |
|
Meni se svideo film, ok distopija, produbljuje se procene i sposobnosti sve vise, podele i kontrola, lepo snimljen, vizuelno je dobar, dobra je gluma, pa moralo je nesto da se iskoristi za VR/AI u ovom slucaju zivotinje, ok mi je i kraj , ostavljen otvoren, pa jesu dileme. Procena ne mogu sad trenutno da se setim na sta me podseca, bilo je tako nesto, ne ovako po danima i posle kad se intenyivira. Da li je moglo vise, pa meni dovoljno, cacnuli su dosta toga, ostalo je nedoreceno ali mi to nije nesto smetalo.
|
|
![]() |
|
Jugiboy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Pridružen: 14.Svibanj/May.2024 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 102 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2025 u 10:11 |
|
Dobar film što se tiče scenarija, tj. SF ideje o štednji kiseonika drastičnim smanjenjem priraštaja i ubijanjem životinja koje ga koriste. Sve to za račun onih koji sada žive stotinama godina. U filmu su i likovi koji kritikuju takvu politiku. Ostali elementi filma su u granicama korektnog.
|
|
![]() |
|
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Svibanj/May.2025 u 19:25 |
|
po meni je ovo film o ljudskoj sebičnosti/ne sebičnosti. odnosno o tome kolko dugo žele živjeti posvećeni isključivo sebi/živjeti za nekoga i umrijeti kako ti da priroda. dobro i o onima koji se dvoje... režijski, glumački je to dobro odrađeno. vizualno, na trenutke pretamno. scenarij je ok, makar neke stvari nemaju smisla dok traju, ipak na kraju imaju.
zbog scene sa bacanjem virtualne bebe na pod bi režisera i scenarista pošteno išamarao. makar bila virtualna. da skratim priču, to je sve tehnički super odrađeno, ali meni film nikako nije legao jer je depresivan i žao mi je što sam ga pogledao. |
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Svibanj/May.2025 u 22:55 |
|
Dobar film. Ima ideju, supstancu, dozu provokativnosti i dovoljno originalnosti. Praktično u svemu se nalazim i slažem sa napisanom recenzijom. Nije savršen, ali je osetno iznad proseka onoga što nam se ovih dana servira. Otvorene su neke interesantne teme za debate o budućnosti, ali je možda i previše toga do kraja ostalo otvoreno i nedorečeno. Zaista je malo falilo da ovaj film dosegne visine izvrsnosti. Bez obzira na to, ne znam koliko bi bilo mudro cediti ga dalje kroz nastavke. Preporuka za gledanje svima koji vole distopijske teme bez previše akcije i dinamike. Hvala za prevod!
|
|
![]() |
|
klass
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2025 u 07:02 |
|
Hm, jos jedna od x varijacija na temu prenaseljenost na zemlji i kontrola iste. Jeftina prica, jeftin film.
Mislim, testiranje se svodi na to da odrasla zena glumi tamo neko dete i glupira se koliko moze, divlja... posmatra reakcije potencijalnih roditelja i donosi odluku da li da im se dozvoli da imaju dete. Stvarno, svaka cast scenaristima. ![]() Njih dve su svojom glumom koliko toliko spasile film da ne bude bas obicno djubre. Ocena 5.
|
|
![]() |
|
marcobobby
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 159 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2026 u 22:09 |
|
Teška tematika čini narativ prijemčivim samo poklonicima dramskog žanra. Jeste jednolično, pa čak i malčice dosadno, jer ovde nema dinamike, akcije, vizuelno očaravajućih efekata i sl. Suštinski problem je status porodice u nimalo ružičastoj budućnosti, gde postoji nekakav centar moći koji diktira način života u uslovima gde su resursi ograničeni (što implicira da se desila nekakva kataklizma svetskih razmera). Odličan kasting pokriva tehničke nedostatke (vidljiv je baš skroman budžet), jer gotovo u svim scenama imamo troje izvrsnih glumaca, Odlični performansi, pogotovo bih istakao A. Vikander. Režiserka nam na suptilan način u formi dijaloga, servira neku vrstu debate koja zadire i do opstanka civilizacije. jer je reprodukcija suvereno pravo svakog normalnog ljudskog bića. Inteligentno, pomalo i provokativno, ali šteta što je ostalo nekako nedorečeno, kao da je falilo ambicije, kreacije...
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |