Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Assessment (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Assessment (2024)

The Assessment

The Assessment (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2024

Žanr:

drama, znanstvena fantastika

Trajanje:

114 min

Režija:

Fleur Fortune

Scenarij:

John Donnelly
, Dave Thomas
, Nell Garfath Cox

Glavne uloge:

Minnie Driver
  >  Evie
Elizabeth Olsen
  >  Mia
Indira Varma
  >  Sjohus
Nicholas Pinnock
  >  Walter
Thiago Braga de Oliveira
  >  Compliance officer
Anaya Thorley
  >  Amelia
Cooper
  >  Young Mia
Tiby
  >  Hawkeye
Charlotte Ritchie
  >  Serena
Alicia Vikander
  >  Virginia
Himesh Patel
  >  Aaryan
Leah Harvey
  >  Holly
Saida Fuentes
  >  Kyra
Benny O. Arthur
  >  Ash

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Assessment (2024)
    Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2025 u 12:13
Gledaću ovaj film. A ne znam šta je sa Aliciom Vikander. Da li je za film ovakva ili....
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2025 u 12:20
Hvala za prevod!
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2025 u 13:39
Distopija gdje su sve životinje pobijene, ali ljudi nisu jer kao, mi možemo nastaviti postojati čak i ako samo biljke postoje.
Ne, hvala, preskačem.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2025 u 11:06
Meni se svideo film, ok distopija,  produbljuje se procene i sposobnosti sve vise, podele i kontrola,  lepo snimljen, vizuelno je dobar,  dobra je gluma, pa moralo je nesto da se iskoristi za VR/AI u ovom slucaju  zivotinje, ok mi je i kraj , ostavljen otvoren, pa jesu dileme.  Procena ne mogu sad trenutno da se setim na sta me podseca, bilo je tako nesto, ne ovako po danima i posle kad se intenyivira. Da li je moglo vise, pa meni dovoljno, cacnuli su dosta toga, ostalo je nedoreceno ali mi to nije nesto smetalo.
Na vrh
Jugiboy View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jugiboy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2025 u 10:11
Dobar film što se tiče scenarija, tj. SF ideje o štednji kiseonika drastičnim smanjenjem priraštaja i ubijanjem životinja koje ga koriste. Sve to za račun onih koji sada žive stotinama godina. U filmu su i likovi koji kritikuju takvu politiku. Ostali elementi filma su u granicama korektnog.
Na vrh
brgljez View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj brgljez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2025 u 19:25
po meni je ovo film o ljudskoj sebičnosti/ne sebičnosti. odnosno o tome kolko dugo žele živjeti posvećeni isključivo sebi/živjeti za nekoga i umrijeti kako ti da priroda. dobro i o onima koji se dvoje... režijski, glumački je to dobro odrađeno. vizualno, na trenutke pretamno. scenarij je ok, makar neke stvari nemaju smisla dok traju, ipak na kraju imaju.
zbog scene sa bacanjem virtualne bebe na pod bi režisera i scenarista pošteno išamarao. makar bila virtualna. da skratim priču, to je sve tehnički super odrađeno, ali meni film nikako nije legao jer je depresivan i žao mi je što sam ga pogledao.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2025 u 22:55
Dobar film. Ima ideju, supstancu, dozu provokativnosti i dovoljno originalnosti. Praktično u svemu se nalazim i slažem sa napisanom recenzijom. Nije savršen, ali je osetno iznad proseka onoga što nam se ovih dana servira. Otvorene su neke interesantne teme za debate o budućnosti, ali je možda i previše toga do kraja ostalo otvoreno i nedorečeno. Zaista je malo falilo da ovaj film dosegne visine izvrsnosti. Bez obzira na to, ne znam koliko bi bilo mudro cediti ga dalje kroz nastavke. Preporuka za gledanje svima koji vole distopijske teme bez previše akcije i dinamike. Hvala za prevod!
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2025 u 07:02
Hm, jos jedna od x varijacija na temu prenaseljenost na zemlji i kontrola iste. Jeftina prica, jeftin film.

Mislim, testiranje se svodi na to da odrasla zena glumi tamo neko dete i glupira se koliko moze, divlja...  posmatra reakcije potencijalnih roditelja i donosi odluku da li da im se dozvoli da imaju dete. Stvarno, svaka cast scenaristima. Clap

Njih dve su svojom glumom koliko toliko spasile film da ne bude bas obicno djubre. Ocena 5. 
Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2026 u 22:09
Teška tematika čini narativ prijemčivim samo poklonicima dramskog žanra. Jeste jednolično, pa čak i malčice dosadno, jer ovde nema dinamike, akcije, vizuelno očaravajućih efekata i sl. Suštinski problem je status porodice u nimalo ružičastoj budućnosti, gde postoji nekakav centar moći koji diktira način života u uslovima gde su resursi ograničeni (što implicira da se desila nekakva kataklizma svetskih razmera). Odličan kasting pokriva tehničke nedostatke (vidljiv je baš skroman budžet), jer gotovo u svim scenama imamo troje izvrsnih glumaca, Odlični performansi, pogotovo bih istakao A. Vikander. Režiserka nam na suptilan način u formi dijaloga, servira neku vrstu debate koja zadire i do opstanka civilizacije. jer je reprodukcija suvereno pravo svakog normalnog ljudskog bića. Inteligentno, pomalo i provokativno, ali šteta što je ostalo nekako nedorečeno, kao da je falilo ambicije, kreacije...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.