Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Live Free or Die Hard (2007)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Live Free or Die Hard (2007)

Live Free or Die Hard

Live Free or Die Hard (2007)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Umri muški 4.0

Godina:

2007

Žanr:

akcija, triler, avantura

Trajanje:

128 min

Režija:

Len Wiseman

Scenarij:

Mark Bomback
, David Marconi
, Roderick Thorp
, John Carlin

Glavne uloge:

Bruce Willis
  >  John McClane
Kevin Smith
  >  Frederick 'Warlock' Kaludis
Christina Chang
  >  Taylor
Yorgo Constantine
  >  Russo
Cliff Curtis
  >  FBI Deputy Director Miguel Bowman
Zeljko Ivanek
  >  Agent Molina
Sung Kang
  >  Raj
Justin Long
  >  Matthew 'Matt' Farrell
Timothy Olyphant
  >  Thomas Gabriel
Chris Palermo
  >  Del
Maggie Q
  >  Mai Linh
Cyril Raffaelli
  >  Rand
Mary Elizabeth Winstead
  >  Lucy Gennaro McClane
Andrew Friedman
  >  Casper
Jonathan Sadowski
  >  Trey

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Live Free or Die Hard (2007)
    Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2025 u 18:35
Zaista, ali zaista NO COMMENT. Evo ja ''malo'' kasnim kad sam odgledao ovaj film, ali zapravo nema razloga nigde da se žuri, film je bio tu na usb-u i nakon neke pauze, konačno sam pustio film za sebe ali na žalost.... Ne znam odakle da krenem, da počnem. Prvo, sa onim najvažnijim, a to je da ovaj deo, četvrti, sa nazivom Live Free or Die Hard je ubedljivo ali ubedljivo najgori deo, mada meni je ostao i onaj peti da odgledam. Zapravo kad kažem tj napišem najgori deo, možda i grešim, jer predhodna tri dela ne spadaju u loše filmove, baš naprotiv. Prvi deo spada mo mom mišljenju u kultne akvione filmove gde je igrao pokojni Alan Rickman / R.I.P./, a re\iju prvog dela potpisuje legendarni John McTiernan. Tu je i ona legendarna rečenica koju izgovori glavni lik. Zatim i drugi deo je dobar, tu režiju potpisuje legendarni Finac Renny Harrlin. Nakon toga sledi treći deo sa nazivom Die Hard with a Vengeance, gde se vratio režiser prvog dela a ovoga puta glavni glumac Bruce Willis je za kolege imao dvojicu odličnig glumaca a to su Jeremmz Irons i Samuel L. Jackson. Nisam siguran ali znam da sam i ovaj treći deo možda gledao više od jednog puta ali da se ogradim, nisam siguran ali mislim da ovaj treći deo već kaska za predhodna dva dela, barem neko moje mišljenje. Tu se Irons poigrava sa Willisom i Samuelom sa onom legendarnom rečenicom Szmon Says dok im postavlja one zagonetke. Ali kao što napisah, nisam baš baš siiguran ali mislim da ovaj teći deo većć kasni za svoda dva predhodnika, pčgotovu za prvim. E sad, konačno da se vratim i na ovaj četvrti deo koji nosi naziv Live Free or Die Hard. Kao prvo i prvo, želeo sam da se opustim malo uz neki action tj. akcioni film, a ovaj to i jeste. Bruce Willis je ponovo legendarni John McClaine, dok je u režiji Len Wiseman, koji je između ostalog uz ovaj film režirao i rimejk Total Recall, koji sam gledao i izmežu ostalog i Underworld i Underworld Č Evolution, koje tek trebam da gledam. A on je i režirao ovaj trenutno najnoviji akcioni film Ballerina.. E sad, pre nego štto napišem nešto i ostatku ekipe da napišem da mi je ovaj film na listi možda najgorih koje sam odgledao u ovoj 2025 godini. Ovo jeste akcija tj. action, ali smetalo mi je i što ima podosta onog što je cyber. I da, sledeće. Ne želim da me neko pogrešno shvati, niti da pomisli da nisam možda glup, a nadam se da nisam ), ali evo još jednog dilma u nizu koji mi se nije dopao, ali nimalo, nimalo. Kad pogledate malo, ovaj film, koji bii trebao kao i svaki, da ima uvod, radnju i finale, ovaj film to nema. Zatim, kad smo kod radnje filma, mislim da su scenaristi trbali biti malo više kreativniji jer ovaj četvrti deo ima i poprimese predhodnog dela samo sa time što je mnogo mnogo slabiji. I da, totalna zbrka i konfuzija. Ovi navodni negativci, niti se zna ko su, šta su, šta hoće, žele, totalna zbrka. I neke skoz nepotrebne akcione scene gde kao auto udara u helihopter. Idemo dalje, glumacka ekipa. U prvom delu imamo legendarnog pokojnog Alan Rickman-a (*R.I.P.), u drugom delu ne mogu baš sad nekoga izdvojiti dok u trećem delu, tu su i Jeremz Ironse kao glavni ''negativac'', a ovoga puta Willis ima pomoć u Samuel L. Jacksonu, znači dvojica poprilično odlilnih glumaca. A koga nam to sve donosi ovaj četvrti deo :? Tzmothz Oluphant kao glavni negativac, koji mi nikako nije simpatičan, baš naprotiv, a još i da dodam da u ovom filmu kao da je imao i problem a dijaerojom ( ptolivom ) Tu je bio i Jutin Long, takođe meni nesimpatičan. Pa Maggie Q, koje ili ima u nekom in projektu ili nekom out projektu.. Tu je onda i Kevin Smith, takođe meni nesimpatičan lik koji ima i neke svje filmove za sebe, posle je i radio zajedno sa Jutine Longom gde se neko pretvara valjda u morža. Pritom da dodam da je Kevin Smith pokušavao da bude duhovit ali nije uspeo u tome. I da, to mi je smetalo u ovom filmu, te nepotrebne floskule da nešto ispadne smešno. U filmu igra i Sung Kang, njega nemam razloga da kritikujem. Zatim tu je i Cliff Curtis koga takođe nema razlga da kritikujem. A u tandemu sa Cliff Currtisom igra i večiti epizodista sa ovih ex yu prostora Zeljko Ivanek. Bravo za njega što jer uspeo da se pojavi u toliko projekata i da igra pored toliko tih zvučnih imena. Ali što se Ivaneka tiče, moram ga kritikvati za nešto sasvim drugo a to je izgled. Ne mislim da je čovek ružan ali toliko deluje bolesno i toliko podseća na neku bolest, na kancer, da je to strašno. A u ovom filmu je još delvao i nešto prehlađeno, kao da je imao nekakav grip, ili kao da je naopako u pitanju bila neka epidemija virusa. Čovek baš izgleda da se uplašiš. U filmu igra i toliko obična i neprimetna Mary Elizabeth Winstead koju bi uporedio sa drvetom, eto, kao da je neko drvo, panj ili već šta. U filmu igra, mada iba baš malu rolu i Tim DeZam, koga ne mogu komentarisati zbog male role a nije ni cameo rola A u filmu igra takođe i Yancey Arias, ''Šutanovac'' i ''Paprikar'', koji se takođe nije naglumeo u ovom filmu. I sve u svemu, priznajem i nakon pauze od gledanja projekata za mene, očekivao sam da se opustim u petak uveče sa nekom dobrom akcijom a umesto toga, umesto toga sam odgledao loš film, koji nije da nije bio konfuztan, sa nekom ekipom glumaca koja nije baš da mi je draga a još i taj cyber žanr, čiji nisam fan. Veliko razočarenje od moje strane što se ovog filma tiče i sramota je da nakon onakva tri dela usledi nešto ovako. Filmska brljotina. Mogu samo da zamislim kakav li čće biti peti deo koji mi je na usb-u. I da, ovo je film iy vremena kad je Willis bio ba[ popularan i pre nego [to je poceo da igra u onim svakakvim jeftinijim projektima. Toliko od mene. I vise negoo dovoljno ) I naravno, ocenicu sa ''Lose'', jer ovaj film takvu ocenu i zasluzuje. I ps. izvinjavam se sto sam s vremena na vreme menjao tastaturu pa negde imam ona slova sa kukicama a negde nemam. Ukoliko ste gledali ovaj film, zamoli bih da ostavite vas komentare a ja se nadam da cu barem oboriti oocenu ovog filma nakon sto ja budem ocenio.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2025 u 18:36
E, ocenio sam sa ''Lose'' i ovaj film od ocene ''Odlicno'' je barem pao na ocenu ''Tako Tako''
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2025 u 18:39
Ako ti je ovaj četvrti deo toliko loše legao, a poredeći sa ovim što se danas sve snima ispada i sasvim korektna akcija, onda bolje ni ne pomišljaj da startuješ peti koji je bukvalno propast
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2025 u 19:02
Meni bio uzbudljiv, zabavan, nije ionako za poređenje sa ostalim iz franšize, koji četvrti film pa jeste, ali mi se dopala dinamika između novog para, opaka tuča sa milicom negativcem, Meklejnova zgroženost tehnologijom dok ironočno mora briniti o hakeru koji ga iritira, prava akcijica u svom vremenu. Sa pa svojim duhom. Dakle, ja ga voleo svakako. Sledeći mi je bio negledljiv.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2025 u 19:08
Jeste Puppet, da su nam danas takvi filmovi, gde bi nam kraj bio Zabavna akcija, dobro zezanje, možda ne na nivou prvih par nastavaka, ali svakako skroz OK. Možda je problem ako čovek danas pravi premijeru nečega što je trebalo gledati pre X godina, pa ne ostavlja baš željeni utisak. A možda je i do gledaoca, odnosno do različitih ukusa...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2025 u 21:17
Moguće, sve u svoje vreme, mada sam ga ja zbilja gledao 4-5 puta i mogao bih sada opet (kada bih imao uslova trenutno), taj i onaj 16 Blocks iz tog perioda Willisovih filmova, mogu gledati često.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2025 u 21:19
Slažem se, 16 Blocks repriziram kada god naletim na njega.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2025 u 21:22
Čak su i na neki blesav način slični a opet toliko različiti na prvom mestu zbog karaktera, lika, suštinski same glume Bruce-a
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2025 u 19:26
Jeste. To je ta škola akcionog filma sa elementima komedije gde je briljirao stari dobri Bruce. No, sve se na svetu menja, zub vremena nikoga ne poštedi, pa tako ni pomenute akcije i njihove heroje. Neki novi heroji za nove generacije, za ove druge arhivska građa i nostalgija i to je to. Ako se putevi prepletu, onda super. Ako ne, onda svakom svoje...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2025 u 20:56
Moguće, zbilja, kako za koga već, mnogo je to sve daleko od mene, svega onoga što jesam, ali verujem da i toga ima. Ja volim noir filmove, 1940-e, ne bih mogao da gledam Over the Top ili Commando sada, dobro sve ima svoju cenu kažu, mada ko bi mi pa platio da se zlopatim sa tim filmovima. Jeste sve u svoje vreme, nije da su ni tada bili iole cenjeni, samo popularni. Masa noir-a ni jedno, ni drugo, nije tu zub vremena, šta kada me prosto rade, bezbroj toga u njima, da ne davim unedogled temu detaljima, nije mi do priče ionako 😂,, noir sam po sebi zaslužuje previše pažnje da se akam sada oko detaljisanja, tako da je po meni pre do tog ličnog doživljaja, volim masu sadašnjih stvari, kao i masu odavno tobože prevaziđenih ali svejedno vidim toliko lepote, užitka, umeća, stila u njima pa makar bilo iz perioda moje bake 😂 Vreme nema stvarno veze sa time, ili imaš to nešto u sebi ili ne, koješta bude prolazno, koješta bome bezvremeno, i tu čak i ne računam uopšte klasike, nisu mi potrebni za tezu.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.