Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Emilia Perez (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Emilia Perez (2024)

Emilia Pérez

Emilia Pérez (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Emilia Perez

Godina:

2024

Žanr:

drama, kriminalistički, komedija, glazbeni

Trajanje:

132 min

Režija:

Jacques Audiard

Scenarij:

Jacques Audiard
, Thomas Bidegain
, Nicolas Livecchi
, Léa Mysius
, Boris Razon

Glavne uloge:

Jonas Paz-Benavides
  >  Journalist
Cyrus Khodaveisi
  >  Doctor
Yohan Levy
  >  Soldier Ido
Paul Kai Te
  >  Sicarius
Emiliano Hasan
  >  Gabriel Mendoza
Daniel Velasco-Acosta
  >  Edgar - Emilia's Driver
Sébastien Fruit
  >  Angel as a Teen
Tulika Srivastava
  >  Doctor (India)
Adriana Paz
  >  Epifanía
Eric Geynes
  >  London City Boy
Alejandra Reyes
  >  Rosa
Eduardo Aladro
  >  Berlinger
Xiomara Melissa Ahumada Quito
  >  Woman in Black
Lin Chun-Ting
  >  Medical Staff

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Emilia Perez (2024)
    Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2024 u 13:58
Ja mislio da kao stavim film na spisak ali kad sam vvideo komdeija i mjuzikl nema shanse. I josh shto sasm chitaao das neka zhena postaje musharac ili obrnuto, ma nema shanse
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2024 u 14:26
Beogradski, ipak razmisli o gledanju. Nema K od komedije. To je automaatski preuzeto s IMDB. Ukinuh...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2024 u 16:54
IgaBiva hvala na tvom konsultovanju ali i da nema komedije tu je nekkakv ples i nisam chitao do kraja glavni lik je muskarac koji je znena ili obrnuto i to mi ne smeta, mada i u tome preteruje ali milim da se trejl;er oodjednom na polovini neshtop i pogubio. Uvod je delovao sasvim ok ali polovinas trejlera...Mislim da su opet hteli da naprave chudam film umesto da su se drzhali stamdarne floskule i da film bude sasvim ok i gledljiv bez ikakvih zachina i sl. )
Na vrh
Sorin View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sorin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2024 u 18:50
Film može biti interesantan zbog činjenice da predstavlja mix mjuzikla i krimi priče, što je retka pojava. Ta jedinstvenost ga izdvaja od neke regularne ponude filmova. Što se svega drugog tiče, nema se on baš mnogo čime pohvaliti. Bolne društvene anomalije koje on tretira poznate su vekovima i nema tu ničega novog, niti nam film šalje neku posebno ingenioznu poruku. Padovi u scenarističkoj konzistentnosti su primetni-nije Zoe nesrećna zato što brani kriminalce, već zato što nije dovoljno plaćena za to. Kad joj Manitas ponudi enormnu količinu novca, brzo se gubi njen moralni kriterij. Nadalje, Manitas menja pol, ali, pun(a) para, ostaje da živi u turbulentnom Meksiku bez ikog svog?! Smešno... Svojom transformacijom ne bi mogao da zavara ni 75-ogodišnju komšinicu, a kamoli sopstvenu suprugu. Ali, eto u ovom filmu to je moguće. Tipičan primer scenarija koji se zapravo prilagođava unapred osmišljenom kraju i pitkosti filma, uz podrazumevano očekivanje da gledaoci mozak neće preterano uključivati. No, daleko od toga da ovaj film treba preskočiti. Makar radi te jedinstvenosti, dobre muzike, pa i solidnih glumačkih ostvarenja u okvirima ipak klimavog scenarija.
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2024 u 20:51
"Jesi li to ti", pitanje iz snova, pa ručica na ručicu, nisam ja zato tu, nedostaju mi deca, šmrc... Tu sam pomislio da ni Sinaloa kartel ne bi naručio drugačiji film i prekinuo, posle nekih pola sata.

Možda sam pogrešio, sigurno će se film dopasti manje mrzovoljnim gledaocima, ali nešto od ovoga što Sorin piše bilo je i za to vreme očigledno. Najblaže rečeno, nije po mojoj meri.

I to Odijar, režiser nekih meni veoma dragih filmova... Ne znam, možda nekad probam ponovo. Najbolje da proverite sami.

Na vrh
Oldeuboi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Oldeuboi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2024 u 19:23
Nije napomenuto da glumica u filmu (Karla Sofía Gascón) koja igra Manitasa nakon operacije, je ustvari prava transeksualna zena. 2018. je priznao iliti priznala (da budem edukovan) da je izvrsila tranziciju. Takođe, na kanskom festivalu je ovaj glumački trio nagrađen Zlatnom Palmom za glumački asambl. Po meni je Zoe Saldaña nosila film, ali dobro. Film je jasno feministički nastrojen, promoviše prava žena, kritikuje režim i društvo. žene tuguju a muškarci ubijaju... još je falila Lana Wachowski da ga režira :)
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2024 u 19:11
Molim vas, da se razumemo i da me neko ne shvati pogrešno, znači nemam ništa protiv ni ovih ni onih da ne nabrajam ali mislim da sa ovim transeksualno preteraše ali zaistas. Znači opet da napomenem da nemam ništa protiv takvih osoba i onakvih i onakvih ali zar vam se ne čini da se ponekad i eksponiraju. Ukoliko je neko gej ok neka bude ali čemu eksponiranje i da se drže za ruku na ulici ili da se ljubakaju, to pre svega nije kulturno videti niti muškarca i ženu da to rade na ulici a kamoli ove druge. I nemam ništa protiv te njihove parade ponosa ali što jednom prilikom moja sestra od tetke reče što nema parada ponosa za one koji nisu gej, koji su strejt, zaista ima logike.
Na vrh
NORRIN RADD View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NORRIN RADD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2024 u 21:58
E da se Chapo sjetio ovoga
Na vrh
skyspy111 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skyspy111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2024 u 19:41
Jedan od najboljih u 2024 definitivno !!!!!
Na vrh
BianconeriDiBelgrado View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BianconeriDiBelgrado Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2025 u 03:07
Koliko smaraju sa ovim antitalentom za glumu Selenom Gomez, auuu...
Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2025 u 20:07
Zanimjiv koncept. Jeste preambiciozno, jer se bavi raznolikom tematikom, ali kao celina ipak funkcioniše. Muzičke sekvence manje-više su sasvim na mestu.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2025 u 21:36
I posle se pitamo i čudimo kako i zbog čega je izbio požar u LA....

Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2025 u 16:33
Hajde Mizi, razjasni nam i prosvetli nas, zbog čega su izbili požari u LA!? Da pogađam - neka karma i praznoverje koje prosipaš redovno? Hajde mi onda objasni kakva ja karma pogodila one u Aziji, najviše u Indoneziji kad ih je preko 200.000 poginulo u cunamiju!? Ili da ti navodim razne druge katastrofe koje su se kroz istoriju dešavale od zapada do istoka, od severa do juga, a beše ih i na našim prostorima! Sve karma!??

Mislim da bi za promenu trebalo da saosećaš sa unesrećenim ljudima, bez obzira ko su i odakle su, a manje da se baviš praznoverjem i isterivanjem neke svoje pravde. U suprotnom bi mogla i tebe neka "karma" da potkači, što ti apsolutno ne želim!
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2025 u 18:18
Nešto si ti krivo njega mensečini shvatio.
On trola i to samo besmislice na koje ne treba odgovarati.

Ali kad već pitaš.
Indonezija. I dan danas cvate trgovina ljudima, a dječja prostitucija im je na dobar dan.
Ako ćemo u ne tako daleku prošlost, još uvijek se tamo smatraju normalnima masovna ubojstva socijalista, sindikalista, intelektualaca te, paz' sad, djece iz miješanih kinesko indonezijskih brakova tokom 60tih. Ti isti masovni ubojice te njihovi potomci i dan danas tamo vladaju ili su bliski vlasti.
200.000 kažeš? Još su dobro i prošli.

O karmi, osobnoj, genetskoj, generacijskoj ili geografskoj možemo na nekom drugom mjestu.
Tema je prekompleksna i ne može se pojednostavniti baš ovako kako sam ti ja stavio primjer Indonezije jer ćeš onda pitati kako to da su neki karmu izbjegli. Zapravo nisu, samo su umjesto njih platili neki drugi (Shiro Ishi, masakr u Nankingu, itd -> atomska).
Poanta priče i jest da karmu ne izbjegneš jer tvoja obitelj, potomci i susjedi nisu ništa krivi. Ali ljudi su ljudi i neki ne žele prihvatiti odgovornost pa za to drugi plaćaju.

Da ne duljim priču jer forum je za filmove i serije, a ne uzročno posljedične društvene fenomene.
To što kršćanstvo, ateisti, itd karmu ne priznaju, ne znači da je nema.
Znaš ono kad ti dođe lik i kaže ti nemaš pamet jer je ja ne vidim. E tako je i s karmom. Niko je ne vidi dok ga ne klepne.

Konačno, kakve veze ima karma sa nekakvim filmom o meksičkim kartelima gdje u svakoj drugoj sceni ne vidimo obezglavljene ljude?
O čemu je uopće takav film? O ničemu.

Ažurirao JoxerTM - 14.Sijecanj/Jan.2025 u 18:23
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2025 u 19:08
Joxer, pravilno se kaže ni o čemu, a ne o ničemu

Ažurirao payutti - 14.Sijecanj/Jan.2025 u 19:42
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2025 u 20:17
Istina.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2025 u 20:41
Istina je i da trolovanje ima svoju meru.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2025 u 16:06
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Nešto si ti krivo njega mensečini shvatio.
On trola i to samo besmislice na koje ne treba odgovarati.

Potpuno si u pravu, ali što kolega reče - i trolovanje treba imati neku meru. Pogotovo ako se radi o katastrofama i nesrećama, odnosno gde se neki ljudi muče i ginu, koji god to bili i odakle god bili ljudi. Neka elementarna empatija u ljudima mora postojati ako želimo napred, a ne samo ispravljati "krive drine" i neke istorijske nepravde onako kako ih mi doživljavamo. Možda sam nešto i krivo shvatio, ali nisam ni demantovan u međuvremenu.

Drugo, ako gledaš taj neki kontekst u koga si smestio Indoneziju, kaži mi onda postoji li bezgrešno mesto na ovom svetu i da li baš svaki događaj moramo okarakterisati kao neko karmično izravnavanje računa? Razumem na čega ciljaš, ali mislim da to ne pije vodu. Među stotinama hiljada unesrećenih izvesno ima onih vrlo grešnih, ali i onih dobrih i pozitivnih koji svakako nisu zaslužili takvu "karmu". Opet, ako ćemo dalje po rodbini i rođačkim kolenima za koje se gresi okajavaju, tek mi to ne pije vodu. Ispalo bi da pojedinci i čitavi narodi jedino što rade jeste da okajavaju nešto. No, svako ima pravo da veruje u ono što misli da je najpravilnije, pri čemu nema dokaza ni da jeste ni da nije apsolutno u pravu.

I konačno, niti sam hrišćanin, niti pripadnik bilo koje organizovane i više/manje popularne religijske grupe, a nisam ni ateista. Imam neko svoje mišljenje (osećaj) o svemu tome, pa čak i verujem u neko nivelisanje zasluga na kraju ovog života ili dalje (neko bi rekao - karma), ali ne u tako banalizovanom, a danas popularnom, kvazireligioznom smislu tipa - oni Ameri snimaju puno gay filmova, promovišu neke stvari koje nerviraju tradicionaliste i hop.... eto požara u LA kao "božije" nivelacije i karme za neposlušne

Naravno, može se o ovome naveliko i naširoko, čak i uživam kada mogu sa nekim da načnem i malo kompleksnije teme, ali ovo svakako nije mesto za takvo filozofiranje.

Umesto toga samo na kraju još jedna molba svima: OK je peckati i trolovati, meni to nikad ne smeta, ali hajde da se ipak malo uzdržimo ako se radi o ljudima koji negde pate! Da se uzdržimo ako već ne možemo pomoći. Bez obzira da li je to USA, Rusija, Indonezija, Afrika,..., ceo ovaj naš prokleti Balkan! Svuda ima dobrih i loših ljudi. Nikome ne želim da pati. Samo onaj ko je nekada patio i prošao golgotu, istinski zna o čemu se tu radi. Ne moraju još neki sa strane da polivaju i dosipaju ulje na vatru, jer to pre svega nije - humano! A ako se neki još redovno pozivaju na religiju, tek bi oni trebalo znati šta njihovi bogovi i sveti propagiraju! Nije valjda da ja bolje od njih znam šta piše u njihovim knjigama!??
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2025 u 17:24
Neko to od gore vidi sve....

Ažurirao Mizi - 15.Sijecanj/Jan.2025 u 17:36
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2025 u 17:55
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

Ispalo bi da pojedinci i čitavi narodi jedino što rade jeste da okajavaju nešto.

Ne. Velim da je prekompleksno za forum o filmovima/serijama i neću ići u beskonačne detalje o kojima se knjiga može napisati.

Ajde, evo primjer o neokajavanju ičega:

Nečiji, ne znam čiji niti je bitno, komentar:

Stara je narodna "sve se vraća, sve se plaća", a na tebi je da razmisliš i zaključiš je li to samo puka tlapnja ili ima nešto u tome.
Tu završavam s offtopicom.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,227 sekundi.