Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Carry-On (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Carry-On (2024)

Carry-On

Carry-On (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Ručna prtljaga

Godina:

2024

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, akcija

Trajanje:

119 min

Režija:

Jaume Collet-Serra

Scenarij:

Michael Green
, T.J. Fixman

Glavne uloge:

Jason Bateman
  >  Traveler
Benito Martinez
  >  Security Director Marm Bellows
Dean Norris
  >  Phil Sarkowski
Theo Rossi
  >  Watcher
Reisha Reynolds
  >  Nina
Logan Marshall-Green
  >  Agent Alcott
Curtiss Cook
  >  Lionel Williams
Joe Williamson
  >  Ron Dunn
Sinqua Walls
  >  Jason Noble
Edwin Kho
  >  Lance
Josh Brener
  >  Herschel
Adam Stephenson
  >  Jesse
Danielle Deadwyler
  >  Elena Cole
Gil Perez-Abraham
  >  Eddie
Michael Scott
  >  Samir
Taron Egerton
  >  Ethan Kopek
Sofia Carson
  >  Nora Parisi
Tonatiuh
  >  Mateo Flores

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
BianconeriDiBelgrado View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BianconeriDiBelgrado Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Carry-On (2024)
    Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2024 u 04:45
Odličan film! :)
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2024 u 12:34
This is some hard rock shit. Podsjeća na akcijske trilere Cruisea ili Denzela, herojstvo nezadovoljnog pojedinca koji riskira svoj "beznačajan život" za živote drugih. Film je solidan, gledljiv, ima dobrih scena i radnja nije nešto za pohvalu jer je sve to više manje viđeno, ali opet nije ni za neku negativnu kritiku, film dovoljno dobro plovi, solidno smišljen, iako ne i najbolje sprovedeno. Ima par rupa u radnji, nekog manjka logike i pretjerivanja, ali to se ionako najčešće veže uz ovakve "hero-ball" akcijske trilere. Dovoljna pohvala filmu je ta što me nije uspavao.
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2024 u 19:01
Čist amaterizam.
Na vrh
filips88 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj filips88 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2024 u 23:13
Meni je bas mocan film. Dosta ga poredjuju sa Die Hard 1 i 2. Moyda i najbolja akcija u 2024toj. Ima malo nedostataka ali extra film. I tematika je odlicna.
If I were fall in love, it would have to be with your eyes, your smile, the way you laugh :)
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2024 u 21:30
E, jeste, ima sličnosti sa Die Hard - božićna akcija. Drži pažnju sve vreme, pa se može reći da je sasvim ok akcija, ali mene je podsetio i na "Šjalmaranov" - "Trap" - nema tu mnogo filozofiranja, ali malo mu fali "nečega" za duže spominjanje...
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2024 u 18:01
Nategnuta premisa (bojni otrov i to taj iz filma onako, ma dajte).
Ali zato odlično konstruirana radnja sa blagom analizom terorizma, žao mi je što se nije otišlo još dublje s tim.
Međutim ovo je netflix i oni ne žele "prepametne" filmove koje onda neće gledati medicinski idioti.

Definitivno nije gorespomenuti Die Hard, bez obzira na neke sličnosti ne pokušava se išta kopirati nego ponuditi nešto novo, pa makar na trenutke neuvjerljivo.
Posebno moram pohvaliti policajku, odnosno glumicu koju nikad prije nisam vidio, a koju jest ljubio scenarij (mobitel u vožnji npr.), ali ono višeputno mhm kojega nema u tekstu je čist glumački talent za karakterizaciju.

Gledati.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2024 u 22:25
Iznenađujuće dobar triler za trenutne standarde američke kinematografije. Usled brojnih adrenalinskih scena, više puta sam imao onaj "edge of the seat" osećaj. Saživeo sam se sa mukama glavnog lika da sam par puta morao da prekinem film da se smirim. LOL Intenzitet napetih scena me je podsetio na seriju "24" sa Kiferom Saterlendom. I nikako na zelenu granu do samog kraja filma, koji je ipak moram priznati, pomalo trivijalan.

Sve u svemu, ovo je stiglo kao neočekivano osveženje, pa i s moje strane topla preporuka. Thumbs Up
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2024 u 23:38
Slažem se sa dominirajućim mišljenjem većine prethodnih komentatora. Ovde se dobilo više nego što se nadalo. Film koji sve vreme drži pažnju i nije me uspavao ni na tren, reklo bi se skrojen po recepturi iz vremena kultnih akcionih filmova moje mladosti. I tu bi se mogla završiti priča uz preporuku da ga ljubitelji akcije pogledaju.

Ali ne bi bilo u redu ostaviti nekoga u uverenju da je sve idealno, jer nije. Film poseduje svoju dozu banalnosti i naivnosti, a to se moglo ublažiti ili izbacivanjem par segmenata, ili "ispravljanjem" nekolicine krivina i zapleta čijim obiljem steknemo utisak da se malo i preigralo. Radnja je spakovana u vrlo atraktivno okruženje, ali je suštinski već viđena. Ovaj film boluje i od nekih krajnje bespotrebnih korektnosti, ali bez toga je danas izgleda nemoguće raditi.

No, kad se sve sabere i oduzme, znajući u kakvo doba krize ideje i originalnosti živimo, ovaj film je sasvim dobrodošlo osveženje za opuštanje bez posebnih jačih pretenzija.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2024 u 10:45
Slozio bih se ,meni se svideo film sve vreme drzi paznju,gluma solidna. Jedino se ne bih slozio za poredjenje za Die hard jer nema ni trunke humora i uopste nema tu atmosferu ,jedino sto je isto bozic. Ali sve u svemu moze se pogledati.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2024 u 16:10
Mislim da i ovde ima pokušaja tog nekog coolerskog humora, ili makar ironije kao u Die Hard, ali ili to nije baš bilo uspešno, ili smo mi malo omatorili od doba Die Hard, pa više nemamo toliko šlifa za takav humor Ali svakako se nije išlo na tu dozu kombinatorike akcije i duhovitosti.
Na vrh
goran-huberger View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj goran-huberger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2025 u 21:46
Prva polovica filma dobra  i drzi paznju a drugi dio tesko naivno smece
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2025 u 00:19
Izdrzao sam prvih20 minuta ove gluposti. Tipicno americko smece za sprzene americke filmske mediokritete. Nista ovde ne valja, limunada od pocetkla, naivno i neuverljivo ,ocajan scenario, los izbor glumaca.Za moje visoke filmske kriterijume cisti fake film Ocena 1/10
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2025 u 13:56
Ukratko, meni se ovo uopste nije svidelo.
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2025 u 08:41
Nije ovo tako loše za ovakav žanr. Malo su preterali sa patetikom, ali sve u svemu bilo je zabavno odgledati ga. Zaista podseća na staru školu akcije i trilera tipa "Umri muški". Ne treba tražiti neku posebnu dubinu i harizmu u njemu, ipak je rađen da zabavi masu i da se ne razmišlja dalje o njemu.
Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2025 u 23:34
Sasvim solidan film sa ovakvom tematikom, odgledao lagano, malo zapleta ,malo akcije ,malo vise americke patetike ali sasvim dobro,za razliku od nekih drugih sa jako poznatim glumcima kao sto je Alarum ovo je svakako dobar film,( ne na nivou znase kojem ali za te pare odlican)
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2025 u 12:08
Pravi izdanak netfliks filma.Solidna ideja, lose realizovana.Mada moze i losije od ovog.
Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2025 u 14:36
Jaume Collet-Serra zanatski veštom režijom uspeva da nam obezbedi dobru zabavu, po principu malo napetosti, pa malo patetike, a tu su i moralne dileme glavnog lika. Taron Egerton i Jason Bateman izgradili su jaku ''hemiju'' kao pozitivan lik s jedne strane i negativan lik na drugoj strani. Tačno je da ima nekoliko scenarističkih ''rupa'' (recimo vizuelno je opisan lik koji je pretnja na aerodromu, ali policija i obezbeđenje i dalje nemoćni da mu uđu u trag), ali narativ zahvaljujući finom ritmu, naprosto klizi iz jedne u drugu scenu i prosto ne dozvoljava da analiziramo viđene manjkavosti i tome sl. Mene je prijatno iznenadio, uz konstataciju da mu s punim pravom dele komplimente, čak toliko da je delimično na tragu sada već kultnog ''Die Hard 2''.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,512 sekundi.