| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Sablja (2024) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Sablja (2024)Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2024 u 15:36 |
|
Kad je reč o našim ( ex yu ) projektima, o tome sam pisao i pisao ali kao što se uvek ogradim, mišljenja su ražličita. Ovu Mini Seriju ću odgledati ili barem dati šansu. Jer sa ovih prostora imam nekoliko glumaca čiji sam možda donekle fan, pa tako u ovom slučaju i Mićanovića. Iskren da budem, tema kao tema i nije baš jer svi znamo za taj događaj koji se na žalost dogodio.. A serija Klan, nju zaista ne bih gledaoi jer ima komike. A inače, spomenuti Mini Seriju Sablja i film JFK je suludo, apsolutno suludo. Režiser Oliver Stone je tada okupio ekipu odličnih glumaca, da sada sve ne nabrajam, tipa Kevin Costner, Tommz Lee Jones, Kevin Bacon, pokojni Donald Sutherland ( R.I.P. ), koji ima malu ulogu ali i te kako bitnu. Mislim da čak scena sa njim i Kevin Costnerom u parku traje nekih 13'ak minuta. Nisam baš fan politike niti ovako niti onako, pa tako i kad su u pitanju filmolvi, serije ili mini serije ali Sablja će se naći na mojoj listi za gledanje a sad kako li je urađeno, videćemo. Jer nije stavljanje maske i da je to to nego treba ući u ulogu, a u današnje vreme, na ovim prostorima to kao i da ne rade. Inače, inače, inače, da li ste se zapitali o čemu ovi prostori samo snimaju. To je eto ova Sablja, nemio događaj, ili je to tema nesretnog rata koji je na žalost bio ili je to veličanje kriminala i pravljenja lažne elite. Setih se samo one katastrofalne serije Pet gfgde su tako predstavili da je u Beogradu samo džet seet i nekakba elita, yyapravo estrada i krem brule i kako su svi nekakvi bogatuni sa besnim automobilima, najskupljim mobilnim telefonima i slično a istina je mnogo dalje od toga. Ne kažem da pretražujemo kontejnere da bi preživeli, mada ima i toga ali sad da smo tolika elita i krem brule sa besnim džipovima i isto tako besnim mobilnim telefonima... Da li je prestiž kodd nas ko ima koji mobilni telefon, zaista ne znam niti ne ulazim u to ali ova Mini i Serij Sablja govori o ubistvu pokojnog Zorana Đinđića * R.I.P. ) koji je barem hteo da napravimo korak prema zapadu a bio je uvažen u Nema;koj Ostaje sad i veliki veo tajne da li je pokojni Đinđić bio ume[an u dve stvari. Jedna od njih je [verc cigarama a druga je da je opalio jednom top u pravcu Bosne i Hercegovine gde sew ratovalo [to yaista ne bi bilo u redu jer je i sam pokojni Yoran bio Bosanac, mislim Mostarac ali ne bih nikako da ossu]ujem jer pitanje je da li je to istina ali da nas je hteo pobuí prema svetlu tj. prema yapadu hteo je. Jer uy njega i Boris Tadi'je bio yapadni ;ovek pa mu je data mala [ansa, yna;i da je do naroda. A kad je bio Toma Vampir, koji isto ni[ta nije uradio e njemu su date [anse, yna;i da je do naroda. Ybog ;ega i koga vladaju Vu;i', Brnabi', {apo', Da;i', Vulin i ostali, pa ybog naroda. Da je narod druga;iji pa da se pobuni ovako budu sme[ni nekakvim [etnjama koje nayovu protest a daleko je to od protesta dok narodu ne pukne film a i glava i narroda i pripadnika p[olocije i dok se ne yapali neki mioolotobljev koktel dok s ne yabije kontejner u neki iylog i sli;no a nije demonstracija jedno polomljeno staklo i gde majke slobodno [etaju svoju decu i bez problema daju iyjave ya televiyiji. Nee. Nije to demonstracija, to je [etnja. {ta je bilo sa rio tintom, ni[ta. {ta je bilo sa mostom, ni[ta. Najavljivali su da prefarbaju javni prevoy iy crvenog u plavo a ve'su to i uradili. Narod koji je útao, úti i útaé. Evo sad pla[e nekakvim nuklearnim ratom, mene ne mogu da la\u. Isto velika la\ je bila korona, ne mogu da iyle;e ne[to ;itav \ivot a navodno iyle;ili to. Isto tako, kakav ptti;iji ili svinjskli grip, [ta je bilo sa tim, isto prevara, nego samo narod usmere da se upla[e ya ydravlje i da im nije u prvom planu poskupljenje cena,, on i kao podignu penyije ali podignu i cene u radnjama tako da nije neki pomak. I da se rayumemo, sport je sport, fanovi sporta \ive kroy to, dok bednije yemlje \ive kroy to i svoje frustracije a to je samo yabava i igra a ne da li je Joki'uradio ovo ili }okovi'ono ili srpski ko[arka[i obo ili fudbaleri Hrrvatske ono...ama ljudi sport je yabava a ne Vu;i'da ih do;ekuje i olikuje. A mnogi srpsi vaterpolisti yavr[i[e u politici ali kako ka\e ona gde ima para ima i muzike. I molim vas, presme[no je i neko pocnenjuje moj iq sa navodnim [trajkovima da se ne jede. Bilo to Toma Vampir Nikoli'koji je kao primao infuyiju ili onaj Bo[kovi', koji se trako]e iyblamirao ili ona Marinika koja je ito to uradila i iyblamirala se i ona. Problem je [to mislim da imamo podosta dugo la\nu opyiciju. Da li je Vuk Dra[kovi'bio prava opoyicija, yaista ne ynam a ne bih ni da kudim ali sumnnivo je to da mu je kriminalac Beli bio prijatelj. Yatim, Ko[tunica nikako nije voleo }in]iá jer je Ko[tunica bio ekstreman. I sve ovo danas, }ilas, marinika i ostali, deluje presme[no i kao la\na opoyicija. Ja ne ynam narode, ybog ;rga Vojislav {e[elj ybog p[otpirivanja i ylo;ina nije likvidiran, ako ne u hagu barem ovde negde na ulici. Muka mi je kad idem u grad i viddim one u\asne natpise da im je ratni ylikovac Ratko Mladi'heroj,m u\as. Toliko od mene )
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2024 u 17:28 |
|
Kao sudeonik, odnosno bolje reći savremenik tih tragičnih i očigledno katastrofičnih (po našu budućnost) događaja, mogu samo da se pitam čemu pravljenje takvih poduhvata, pogotovo ako se ide na neku umetničku komponentu, a ne isključivo dokumentarnu, što bi po meni imalo jedino, doduše labavo opravdanje za pravljenje takvog serijala? Pitanje postavljam kao neko ko nije, niti planira da isti pogleda, baš kao što generalno nisam ljubitelj domaće kinematografije.
Dokumentarne građe ima i dostupna je, o nekim stvarima "ispod žita" i danas može samo da se nagađa. Otud i pitanje čemu sve to, pogotovo ako se puca na neki umetnički ugođaj? Ako je samo podsećanje nas starijih, ne vidim poentu? Ako je ideja nekakvo prosvetljivanje mlađih i upoznavanje sa jednim segmentom tužne i tragične istorije, mislim da ogromnu većinu otprilike zabole za sve to. Sve u svemu, meni nema smisla, a do čitanja recenzije nisam imao pojma da ovako nešto uopšte postoji!? Kako god, taj voz je odavno ostao bez mašinovođe i bespovratno odlutao u nekom sasvim drugom smeru, šta god danas pričali i snimali o tome... |
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2024 u 20:49 |
|
Slažem se. Isto tako mi nije jasno veličanje kriminalaca u Srbiji, prisetimo se samo Vidimo se u čitulji a knjiga se zove valjda drugačije. I veličanje svih tih takozvanih ''klošara'' mi nije nikako ali nikako jasna. I dan danas te ''protuve'' se provlače po nekakvim televizijama i prpričavaju te neke njihove ''anegdote ''
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2024 u 21:49 |
|
Ljudi, nemojte braniti da se ovakve stvari snimaju.
Ima nas puno koji ne znamo apsolutno ništa o tome osim da je određeni lik nekad prije bio ubijen. Kako i zašto, nadam se da serija nudi istinite odgovore, pa taman oni bili dvoznačni, umjesto da bude Černobil 2. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2024 u 22:14 |
|
Pa kao i sve serije tog tipa, istorisjke, biografske, dokumentarne. Isto kao neko ko je bio tada na ulici, i posle pratio, a otac bio blizak, ja bih preskocio, bacio bih pogled samo da li ide zvanicna verzija, ili su ipak ostavili nesto otvoreno, nema veze, pa ko gleda nek proceni. Ko zna kome je namenjeno ja isto mislim da mladji nece gledati, sta dodje kao svedocanstvo, da je i dalje otvoreno, ili da se prezentuje ko o tome nema neki uvid i na festivalima, otkud znam.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2024 u 22:17 |
Ja ne kapiram šta je toliko strašno sa serijom Černobil.
|
|
![]() |
|
MetalikeOperiteKose
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2015 Lokacija: Hollywood Status: Offline Points: 2654 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2024 u 22:26 |
|
Istinite odogovore niko ne zna. Međ' "običnim" svetom. Serija daje subjektivan "odgovor" autora na "glavno pitanje", koji na kraju krajeva možda i jeste tačan, ali je problem način na koji to radi. Probrali su samo one elemente koji podržavaju njihovu teoriju, a one koji bi mogli da naruše stabilnost tog sneška su jednostavno ignorisali. Serija nije loša samo ako se posmatra kao čista fikcija. Svaki drugi vid posmatranja ostavlja bljutavi ukus pomenutog Černobilja.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2024 u 23:46 |
|
Nisam gledao, pa je teško da pričam, ovo je pretpostavka. Ali samo sam čuo koga su konsultovali i da su rekli i da je fikcija. Pa ne zna, ne zna se ni kod `više neobičnim` svetom. Da nekoliko teorija ima i svaka je moguća na glavno pitanje. O mnogim stvarima se otvoreno priča, od raznih struktura i profesija, i to nije tajna, tako da može i u seriju, pa su i to mogli baš tako da provuku, dakle nek ostane kao tumačenje, ali i ima činjenica koje je potrvdilo dosta ljudi, osim ako lažu, ali je verovatnoća jako mala. Bilo je i čudnih situacija, i o tome se pričalo, radila veštačenja, provere, nešto je teško misterizno provući, dok drugo je moglo komotno. |
|
![]() |
|
Boris-HA
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2012 Lokacija: Planeta Zemlja Status: Offline Points: 276 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2024 u 00:36 |
|
Politika, Dosadna-Odsadna stvar.
|
|
![]() |
|
NORRIN RADD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2024 u 10:47 |
|
Najbolje u vezi serije je onaj komentar da je atentator engleski. Možda je Šakal
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2024 u 11:56 |
|
Ma da to su bila dva intervjua u novinama, misteriozni avion, i iskaz Kuja Krijestorca koji je video jos jednu osobu koju nije prepoznao, jeste ili nije, ubijen je, pokoj mu dusi, i eto moze da bude i Englez i da se ubaci i ta teorija.
|
|
![]() |
|
dragan-damjanovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2024 u 13:21 |
|
Sve sve, ali poredjenje sa klan serijiom koja je toliko prostacki receno glupa od glume odo scenarija da nije u redu.
Klan sam pogledao mozda prvih par epizoda i to je to , katastrofa od serije.
|
|
![]() |
|
Solex7474
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2024 u 17:29 |
|
Serija je odlicna, Micanovic sjajan glumac.. Nemam primedba.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2373 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2024 u 20:18 |
|
Na livadi yeba reza bela, yeba reza bela,
voleli se ja i Danijela, ja i Danijelaaaaa!!!!!
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2024 u 21:25 |
|
'el se taj y čita kao i ili kao j?
|
|
![]() |
|
Shadow07.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2024 u 22:21 |
|
Svaka cast na recenziji ali to je samo TVOJE licno vidjenje i nista vise, uporedjivanje sa oliverom stounom i JFK je nebuloza, meni je draza neka ovakva NASA serija nego pro.seravanje americko kao da su uhvatili boga za m..pamuk, i to da je Klan serija bolja, da klan serija je odlicna ali je sprdnja, akciona komedija, sve u toj seriji je bas zabavno i smesno i porediti tu seriju sa Sabljom je malo previse i za one koji gledaju samo da bi gledali, postujem tvoje misljenje i znacaj onoga sta je ovde napisano ali ipak to stoun jfk malo previse za mene , na kraju postujem svacije misljenje ali to neznaci da je validno( nekazem da je i moje ) i istinito i da je to misljenje vecine, nego samo osvrt na jednu dobru seriju iz licnih stavova a i ukusa , nista licno.....
|
|
![]() |
|
s.t.a.l.k.e.r.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2024 u 22:40 |
|
Serija nema veze blage sa stvarnim događajima, čisto nametanje jedne strane medalje kao istine a istina.... sasvim druga priča.
|
|
![]() |
|
predragkov
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 14.Sijecanj/Jan.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2024 u 09:40 |
|
Posle 5 minuta sam prekinuo gledanje, apsolutno nametanje i izbegavanje predstavljanja istine.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2024 u 19:55 |
|
Ovu mini seriju još uvek nisam gledao ali čitao sam, takođe i čuo i gledao, kako se na neki način i zemunski klan i veliča a to je ne samo sramota nego velika sramota. Alo ljudi u kakvoj nedođiji od zemlje živimo gde se veličaju kriminalci, ne samo u ovom slučaju nego i inače. Spomenuo sam već i onu knjigu o kriminalcima i dokumentarac, a eto ima i ta serija Klan i blablabla. A inače, ogromna je sramota gde se zna da je jednas pevačica, koja je i te kako popularna i poznata u Srbiji i te kako imala zete sa istim tim zemunskim klanom a i znamo ko je bio pokojni suprug te pevačice. Taj lik naravno ne zaslužuje nikako da mu se napiše rip ili slično a i znamo ne samo ko je bio nego i pta je bio. A pomenuta pevačica iza sebe nema samo veze sa tim pokojnikom ili zemunskim klanom, takođe je bila umešana i u fudbal u jedan klub koji više ne postoji i imala je Bože me sačuvaj čak i veze sa transferima. O Bože gde to živimo. NO COMMENT. Ali ukusi su različiti, čak i po ovom pitanju, isto tako štp topg pokojnika neki veličaju čak i u heroja, isto tako na ulicama viđam i natpise hvalisanja jednog drugog ratnog zločinca, koga neki smatraju za heroja, ali da se ogradim, ukusi su različiti, pa neko je nekom heroj a nekom je taj nerko ratni zločinac, a to su i te kako različita miščjenja. Činjenica je da je na ovim prostorima na žalost ubijen čovek koji je bio okrenut zapadu a možda je zato i likvidiran. A njegov atentator čak ima i napisanu knjigu, ali naravno, mislim da je on nije sam napisao jer nije takvog intelekta. Ali eto, veličaju se nekakvi kriminalci, atentatori i ratni zločinci i ''navodne'' patiote a u pitanju su podrivači, huškaši i ratni profiteri.
|
|
![]() |
|
dzabaludin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2024 u 18:08 |
|
Odlična serija, ne slažem se da je Klan bolji. Klan je zanimljiv
ali je produkcijski i glumački lošiji. Ovo je ozbiljno odrađeno,
bez obzira da li je ili nije sve bilo baš tako. Uostalom, to je
i navedeno u špici. Glumačka postava odlična, produkcija
takođe. 8.5/10.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |