Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Penguin (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Penguin (2024)

The Penguin

The Penguin (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Pingvin

Godina:

2024

Žanr:

drama, kriminalistički, fantazija

Trajanje:

60 min

Glavne uloge:

Clancy Brown
  >  Salvatore Maroni
Shohreh Aghdashloo
  >  Nadia Maroni
Joshua Bitton
  >  Mickey Stone
Carmen Ejogo
  >  Eve Karlo
Colin Farrell
  >  Oz Cobb
Michael Kelly
  >  Johnny Viti
James Madio
  >  Milos Grapa
Kresh Novakovic
  >  Enzo
Deirdre O'Connell
  >  Francis Cobb
Theo Rossi
  >  Dr. Julian Rush
Mark Strong
  >  Carmine Falcone
Craig Walker
  >  Detective Marcus Wise
Kenzie Grey
  >  Gia Viti
Michael Zegen
  >  Alberto Falcone
Rhys Coiro
  >  Hady

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Penguin (2024)
    Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2024 u 18:43
Da li je gledao netko? Itko? Utisci? Ima li Betmena?
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2024 u 19:46
Gleda li se ova serija ili jok???
Dajte neki komentar, želim da pročitam utiske....
Na vrh
By-Tor & Snow Dog View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj By-Tor & Snow Dog Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2024 u 19:00
OK serija, ja Betmena vidio nisam do 6 epizode, da li ga ima- mislim da ne, Tema je mafija i kriminal.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2024 u 19:08
Mafija špageti
Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2024 u 23:55
Super uradjena serija , cijem uspehu je uveliko doprinela gluma Colin Farela.
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2024 u 11:19
He, ovo je neka socijalna porodicna drama. :)  Nema tu one filmske - Gotam atmosfere iako su nesto pokusavali. 

A tek scenario... i da zanemarimo, a ne mozemo, koliko su prostora posvetili mami, tati, i ostaloj familiji, sta reci za saveznike i neprijatelje koje vrte u krug celu seriju. 

Pa onda tuzna prica mog zivota... 

Ili, tamo neki kriminalac, ubica, vidi klinca na ulici, povede ga sa sobom i odmah mu sve prica, ko je sta je, cime se bavi... ceo svoj zivot mu isprica kao da se znaju sto godina. Genijalno, nema sta. :D  

Sto se tice glume, samo Ferel, dobra maska a i gluma je na nivou. Ostali nisu vredni pomena. 

Da ne bi serija bila dosadna, a imala je podosta potencijala za to, ubace koje ubistvo - ubistva, tako da drze paznju kol'ko tol'ko. 

Retko prenaduvana serija. Ocena 5.
Na vrh
skornatimmy View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skornatimmy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2024 u 22:57
Gotham Sopranos ukratko, meni serija top. Ako očekujete Betmena preskočite.
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2024 u 00:41
Nikad nisam gledao neku seriju, a da sam više htio da glavni ili u ovom slučaju također i naslovni lik umre, kao u ovoj. Je li biva mrtav ili ne na kraju, normalno neću reći.

Vrhunska kriminalistička drama od serije. Karakterizacija likova fenomenalna, zašlo se u srž glavnih likova, tj. zašto i kako su oni onakvi kakvi jesu. Njihove mane strše u ovoj seriji, jer ovo je serija gdje valjda ne postoje 3 pozitivna lika, a ti i koji jesu pozitivni su bitni u seriji kao i San Marino na jugu Europe. Pratimo kriminalni milje Gothama kako diše, pokušava se izboriti za život par tjedana nakon katastrofalnih eksplozija koje su prouzrokovale poplavu i travestije koja se desila na kraju prošlog filma "The Batman" iz 2022.

Sve u svemu lik Pingvina je kao neka antipatičnija, praznija verzija Tonya Soprana. Lik Sofie Falcone koji je fenomenalno utjelovila Cristin Milioti je odličan dodatak ovom Batman univerzumu. Već se 35 godina vrte istih 5 6 negativnih likova, antagonista po filmovima... lijepo je vidjeti promjenu. Mudro napisan lik, cijela priča oko nje. Colin Farrell je fenomenalan, živio je lik, mislim da nisam vidio bolju odigranu ulogu u povijesti superherojskih filmova, serija, iako ovo po ničemu zapravo nije superherojsko filmsko/serija djelo, bar onakve kakve mi inače poznajemo.

Ova serija nije ni simpatična, ni obojana, ni zabavna, ni šarmantna - jedna ozbiljna mračna priča, mračnog ispraznog kutka svijeta. Tko je volio prošli Batman film ili pogotovo film Joker iz 2019. mogao bi i ovu seriju, čisto uspoređujući energiju i stil, slični su po tome. Kraj ove serije je bilo jedno savršeno zakucavanje, game winner, buzzer beater ekipe za koju navijaš, nisam mogao ne biti zadovoljan... 💯

Ažurirao sasa-stipisic - 17.Studeni/Nov.2024 u 00:46
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2024 u 02:07
Volio sam zadnjeg krimi noir batmana, a miljenika kritike Jokera gledat ću samo ako me lobotomiziraju.
Bih li mogao i ja onda ovu seriju "testirati" ili radije ne? Geek
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2024 u 09:56
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Volio sam zadnjeg krimi noir batmana, a miljenika kritike Jokera gledat ću samo ako me lobotomiziraju.
Bih li mogao i ja onda ovu seriju "testirati" ili radije ne? geek

Pogledaj. Ako si volio zadnjeg Batmana, priča je direktni nastavak, mudro izbjegavši lik Batmana u ovoj seriji, jer se prati samo mafijaški, kriminalni, osiromašeni, jadni dio Gothama nakon katastrofa sa kraja prošlog filma. Nije isti kreator kao i filma, on je ovdje (Matt Reeves) samo producent, slično je zračenje, scenografija, fotografija, kvaliteta produkcije, a i scenarij je po meni jako jako dobar. Sa Jokerom ima poveznice jer je to prvi film koji se malo ozbiljnije dotakao psihologije nekog lika u superherojskim filmovima, serijama, te zašto je taj netko eventualno postao to što je postao. Ovdje se to dotaklo, odradilo usputno isto. Što se mene tiče vrhunska kriminalistička drama sa elementima psihološkog podžanra, kao i trilera.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2024 u 13:42
Ovo kako je Saša opisao deluje kao obavezna lektira za mene, tim pre što obožavam poslednju, vrlo mračnu i briljantnu verziju Batmana, a sasvim dovoljno volim i poštujem pomenutog Jokera (u izvornom obliku, bez problematičnog nastavka). Problem je samo taj što generalno ne volim mafijaške filmove. To baš nije moj fah, a posebno ne znam kako bih se izborio sa serijom tog karaktera. Opet, dodatni mamac je uvek fenomenalni Farrell, a i ovo nije stereotipna priča sa US mafijašima italijanskog porekla. Ne znam, lomim se i nisam siguran šta će do kraja prevagnuti...
Na vrh
jojo385 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jojo385 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2024 u 12:43
Dobro odradjena serija. Preporuka . Na danasnjem vaktu ...dobra.
Na vrh
thot View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj thot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2024 u 00:25
Pozdrav svima. Nov sam na sajtu, ovo je moj prvi komentar na neki film ili seriju, koji ce, nadam se, nekome pomoci pri odluci da seriju pogleda jer je kvalitetna. Pre svega, slazem se sa svim komentarima, kako sa onima koji seriji poklanjaju reci hvale, tako i sa kriticarima. Na kraju, ima se utisak da je sve moglo stati u jedan film od 2-3h. Svaka epizoda je razvucena scenama koje se vrte u krug. Prica je zanimljiva, scenario osrednji, Farrell kao i uvek sjajan. Pingvin se ljulja na santi leda koja izranja pod teretom njegovog lika, a tone pod naivnoscu nekih scena. Projekat je vredan gledanja, vrlodobar, na nivou The Punishera, Daredevila, ali ne i Soprana.
Na vrh
ce-aleksandar-panic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ce-aleksandar-panic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2024 u 23:36
Ovo kako je sasa-stipisic opisao seriju tj. zadnju 8 epizodu ne moraš ni da gledaš seriju, bitno da se on nahvalio da je odgledao
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2024 u 02:00
Originalno postovano od strane ce-aleksandar-panic ce-aleksandar-panic piše:

Ovo kako je sasa-stipisic opisao seriju tj. zadnju 8 epizodu ne moraš ni da gledaš seriju, bitno da se on nahvalio da je odgledao

Odakle tebi zaključak da sam ja igdje opisao zadnju epizodu tj. išta spoilao. Ili ne znaš čitat ili možda samo ne razumiš.
Na vrh
memich View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj memich Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2024 u 15:44
Fantastična serija. Sve je dobro a posebno mi se sviđa kako se pozadina nekih stvari uklopi s onim što gledamo, a pogotovo Pingvinova historija, zašto je ga majka vodila na razne događaje i u klubove, i kako je tu naučio šta želi da postigne u životu. Pingvin je zlikovac i po, i to mi se dopalo jer u zadnje vrijeme su zlikovci nekako izpederisani, većinom ispadaju dobrice ili da su bili dobrice pa ih neka nepravda pokvarila.

Nadam se da će biti još stvari vezanih za Patisonovog Betmena sem samih Betmen filmova. Preporučujem seriju kao i zadnjeg Betmena prije gledanja serije jer radnja serije počinje tamo gdje je film završio.

10/10
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2024 u 16:32
Originalno postovano od strane memich memich piše:

Nadam se da će biti još stvari vezanih za Patisonovog Betmena sem samih Betmen filmova. Preporučujem seriju kao i zadnjeg Betmena prije gledanja serije jer radnja serije počinje tamo gdje je film završio.

10/10

Još nisam pogledao ovu seriju, ali hoću, ima još dosta vremena do novog Betmena. 
Patisonov Betmen je triologija, sledeći deo, drugi po redu, izlazi 2026, a treći 2-3 godine kasnije.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2024 u 14:51
Sve napisano stoji. Nijedan pozitivan lik. Prosto mučno. Ali, prilično majstrorski uradjeno, u neo-noire stilu. Samo, gde je tu Betmen? Serija koja se direktno nastavlja na dogadjaje iz Betmen-filma, kriminal caruje u Gotamu, a njega nigde. Pa da su dešavanja smestili u neki drugi grad, pa ajde... ali ovako... baš mi smeta.
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2025 u 08:42
Moze da se gleda ali ocekivao sam vise.Nedostaje nesto da bi bila odlicna.
Na vrh
dzabaludin View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzabaludin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2025 u 17:05
Odlično, sve preporuke. Mračno do maximuma, ali ko nije depresivan, isplati se, poučno! 8.5/10
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,262 sekundi.