Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Strange Darling (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Strange Darling (2023)

Strange Darling

Strange Darling (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2023

Žanr:

triler, horor

Trajanje:

97 min

Režija:

JT Mollner

Scenarij:

JT Mollner

Glavne uloge:

Jason Patric
  >  True Crime Narrator
Giovanni Ribisi
  >  Art Pallone
Ed Begley Jr.
  >  Frederick
Barbara Hershey
  >  Genevieve
Robert Craighead
  >  Mitchell Mahoney
Sheri Foster
  >  The Driver
Denise Grayson
  >  Libby
Kyle Gallner
  >  The Demon
Andrew John Segal
  >  Steve
Madisen Beaty
  >  Gale
Steven Michael Quezada
  >  Pete
Willa Fitzgerald
  >  The Lady
Evan Peterson
  >  Man with Bare Buttocks
Duke Mollner
  >  Roughneck
Eugenia Kuzmina
  >  Beth
Bianca A. Santos
  >  Tanya

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Strange Darling (2023)
    Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2024 u 15:11
Fenomenalan triler film. Vidim da se vodi pod 2023., jer je izašao tad na jednom filmskom festivalu u jesen, ali u 2024. je tek izašao na ostalim mjestima, pa sad i u kinima. Sve u svemu računajući i ovogodišnje filmove i prošlogodišnje ovo mi je top 10 film definitivno. Scenarij jako inteligentan i zanimljiv, režija isto tako, ma odlično. Vizualno, estetski divota. Gluma glavne glumice Wille Fitzgerald je po meni jedna od najboljih glumačkih izvedbi u zadnjih 5 godina.

Podsjeća malo na neke filmove i čak jednu epizodu serije "Black Mirror", al samo djelomično. Prava filmska melodija. Definitivno će se opet jednom gledati. Raspašoj.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2024 u 18:08
Zamalo ga krenuh skidati, kad ono, kažeš, Black Mirror.
Znam da sam zaostao po nekim pitanjima, priznajem da sam kod zoofilije na ekranu zadrti tradicionalist, ne da mi se gledati prčenje prasadi.
Hvala na upozorenju.
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2024 u 01:00
Hahaha nisam rekao da baca na prvu epizodu serije nego na jednu epizodu. Možda bolje da nisam ni napisa to jer ništa nije toliko bolesno u filmu, a ni SF, ali me podsjetila na tu jednu epizodu zbog nečega. I to je moguće "cheap" poveznica da bi se shvatila ozbiljno, ali eto mene je podsjetilo. Ne bi je tija napisat jer bi pokvarija ugođaj filma. Ali mislim da bi se tebi Joxeru moga svidjeti ovaj film.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2024 u 01:23
Misliš zato što je erotski triler?
Velim, ako u toj erotici nema domaćih životinja ili malo manje domaćih, nisi u krivu.  Evil Smile
Samo da nadodam da još nisam pogledao Del Torov erotski horor s ribom, pa nisam siguran koliko bi mi se to svidjelo.
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2024 u 10:15
Negiram, razlog je drugi, ali ne mogu ga spomenuti. Nema nikakvih životinja, osim one nama najbliže i najdivnije - čovjeka.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2024 u 14:24
Iskreno. Dacu shansu ovom filmu shto ne znachi da cu ga odgledati nego cu ga mozdha chak i prekinuti jer ima tu podosta nekih faktora sa kojima i nisam bash optimista za ovaj film. Ka recimo Kyle Galner as The Demon ? Hmm...Zatim, pishe da ima tu primesa Quentin Tarantina a nije bash da sam lud za njegovim projektima da budem iskren. Mozdha eventulno Reservoir Dogs i mozhda ali mozdh Pulp Fiction ali i to vec spada u nekakvo ekperimentisanje sa sedmom umetnoscu. Da se razumemo, nisam prost chovek shto se tiche umetnosti nego jednostavno nisam ja nizakakvo eksperimentisanje. volim drame i ako je drama neka bude drama, to je 100% realnoo. Gledam trilere, naravno, zna se kakvi su zapleti da ne nabrajam sad, ovaj progoni ovu i tako to, nije to klishe ali je tako ) Ali..Pojavila se ta garnitura rezhisera koja je pochela to takozvan eksperimentisanje zhanrovima i igranjem sa filmom shto bash i ne volim. Recimo, postoji ta grupa rezhisera koja je bash poznata sa nekakvim svojim prepoznatljivim stilom a da njihove projekte zaista ne mogu da podnesem, npr. Wim Wenders, David Cronenberg, David Lynch i sl. Mogu odgledati Quentin-a ali da li je on uneo neshto u svetu filma shto spada u eksperminentisanje, jeste, a da li mi se to svidja...To je neshto drugo. I iskreno, ne volim filozofiranja a neki tkz umetnici bi rekli ''jao on nije shvatio shta sam hteo da kazhem'', ma neka me manu toga ) Na zhalost davno su proshla vremena onih dobrih filmova preema istinitim prichama (drame) ili trileri sa svojim obrtima. ''Danas'' je to poprilicno drugachije. Neko se igra sa filmom kao pomenuti ''umetnici'' ili se snimaju filmovi koji imaju''milion'' delova kao Fast & Furious ili Mission Impossible. Da se rzumemo, ja to sam gledao, gledam i gledacu ali...
Na vrh
Dartanjan View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dartanjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2024 u 17:07
Vrlo dobar. Po meni bolji od izvikanog "Supastanca" koji je takođe aktuelan u bioskopima. Krivo mi je samo što ga nisam odgledao u bioskopu, a ne buđavi kamera snimak.
Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2024 u 23:45
Nema sta , bas dobar film 👍 .
Na vrh
Oldeuboi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Oldeuboi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2024 u 20:09
Dobri stari Miramax!
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2024 u 20:53
Originalno postovano od strane Oldeuboi Oldeuboi piše:

Dobri stari Miramax!

Baš tako, uvek su znali da izaberu kvalitetne filmove. 
Na vrh
Boxter7 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boxter7 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2024 u 22:21
Jedared dobar! Od Nightmare Alley nisam gledao ovakav kvalitete.
Na vrh
goxy62 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj goxy62 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Listopad/Oct.2024 u 01:24
Glup film, niskobudžetno djubre , čisto nasilje za ljubitelje farme i elite
Na vrh
jojo385 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jojo385 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Listopad/Oct.2024 u 12:27
Nije nesto ....ekstra. Mlogo rupa u scenariju. Preskakao sam scene....
Cuj ....BDSM seks bez golog tjela ? Onako ... trailer movie ,nije horror.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Listopad/Oct.2024 u 18:53
Da dosta dobar film, sad pogledah opis ok , trejler dobar i ne treba ništa preterano znati. 

Sviđa mi se  zamisao autora , mogao je da bude na nekim mestima bolji , ali nije mi nešto preterano smetalo, možda scenario pred sam kraj, moglo je kreativnije. Sam kraj mi se sviđa, i malo pre toga kada izgovara rečenicu šta vidi, i šta je kamera prikazala.

Tempo, dinamika ok, vozi pa spušta,  fino,  Delim mišljenje oko glume Wille Fitzgerald, ne zaostaje ni Kyle Gallner, ostali manje-više, tu bračni par ima samo više minuta, sviđa mi se što je podeljen i ti skokovi, muzička podloga super, igranje sa svetlom, pa i drugo igranje... odlično, taman na granici‚ taman koliko treba.

Teško je pisati, a ne davati nagoveštaje, ali mislim da je film svakako vredan pažnje. 

Ažurirao AlexDeLarge - 04.Listopad/Oct.2024 u 18:58
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2024 u 10:24
Pa, izgleda kao da nisu ulozene neke vece pare, stoga mu i prilici ono - Kol'ko para tol'ko muzike. Nije los ali nije ni nesto posebno.

Ko nema neka veca ocekivanja, bice zadovoljan. Ocena 5.
Na vrh
MarkoK87 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MarkoK87 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2024 u 11:41
Jedno obicno sranje, 2/10
Na vrh
Dzeno123 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dzeno123 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2024 u 12:51
Zdravo, novi sam..skinuo sam title ovdje sa stranice, a kako cu gledati film buduci da mi ovdje samo izbacuje trailere.? Hvala..
Na vrh
sosna View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sosna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2024 u 21:07
Čudan film, nije mi se svidio
Na vrh
deklica View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj deklica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2024 u 23:21
Originalno postovano od strane Dzeno123 Dzeno123 piše:

Zdravo, novi sam..skinuo sam title ovdje sa stranice, a kako cu gledati film buduci da mi ovdje samo izbacuje trailere.?
Hvala..

Stizu nove generacije, tesko nama ;)
Na vrh
stekara View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj stekara Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2024 u 12:12
Film je tako glupav da boli kad se gleda.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.