| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Limbo (2021) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Limbo (2021)Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2022 u 11:38 |
|
Mozda dok sam gledao film pojedine scene, neke jurnjave i obracuni mi se nisu svideli, i malo sam se pitao u kom smeru ce ici, ali kad su se slegli utisci, mogu da kazem da mi se svideo film. Zanr pa uglavnom drama sprovedena kroz kriminalisticku istragu, mada ima i elemenata akcije i trilera. Nemojte ocekivati pravu i ozbiljnu kriminalisticku istragu, neke neocekivane obrte, nema ih. Da gore dva pomenuta detektiva istrazuju slucajeve gde su pronadjene dve sake zenskih osoba, u razmaku od dve nedelje, bez ostatka tela, a nakon toga i les trece, tako da konstatuju da imaju posla sa serijskim ubicom. Dobro neke stvari su vec vidjene i dobro obradjene kroz druge filmove ali mi to nije smetalo, lepo su uklopili i unutrasnje borbe tri osobe, kroz sumorno, depresivno, razruseno, sirotinjsko okruzenje sa likovima na margini drustva. Mozda je dole neko ponavljanje, spojleri pa hajde da stavim sivo, mada neke scene su jako zanimljive ali da ne komentarisem, malo odudaraju od narativnog toka ali dobro opisuju ono sto su autori zeleli da prikazu. Dosta stvari je prikazano od odnosa detektiva (vec vidjeno ali dobro), detektiva i jos jedne znske osobe koju uvode u pricu, to moze da bude malo konfuzno, i na tome su autori dosta pridali paznje, mozda i vise nego sto treba po mom ukusu, ali i iz tog odnosa dosta se vidi o toj unutrasnjoj borbi, ali i bes koji moze da zaslepi, i odvede u destruktivnost, dok sa druge strane opet kajanje, borba za opstanak u surovom drustvu. Kroz istragu prikazali sirotinju, osobe na margini drustva, od kriminalaca, narkomana, imiganata, prostitutki, kao da su u nekom razrusenom `distopijskom` svetu, kroz svo to djubre, smrad, na svakom koraku kroz prizmu neonskih svetala, kise, depresivnog okruzenje, sumornih, klaustofobicnih ulica i hodnika, a opet nebodera u pozadini, u crno-beloj tehnici koja mi je dobro ovde iskoriscena. A opet imamo i serijskog ubicu, psihopatu, silovatelja, sa jednim kompleksom i specificnim vidom akrotomofilije.
Ažurirao AlexDeLarge - 11.Kolovoz/Aug.2022 u 20:38 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2024 u 13:33 |
|
Alex gde si nasao verziju filma od 50 fps. Ono sto sam nasao je 24 fps. Ajd posalji mi na p.m molim te link
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2024 u 14:54 |
|
Gledao sam sa engleskim što je u folderu, vidis da je bilo pre dve godine, nego ovaj drugi sto si otvorio temu Limbo me podseti, zanimljivo isto krimi i crno-bela tehnika, pa me asocira, da nisam video ne bih se ni setio.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2024 u 16:10 |
|
Sad sam ga skinuo na Avistazu
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2024 u 16:19 |
Fino, još samo da počneš da gledaš i prekineš nakon 15 minuta i kažeš da je bez veze
![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |