Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Artifice Girl (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Artifice Girl (2022)

The Artifice Girl

The Artifice Girl (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Veštačka devojka

Godina:

2022

Žanr:

misterij, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

93 min

Režija:

Franklin Ritch

Scenarij:

Franklin Ritch

Glavne uloge:

Lance Henriksen
  >  Gareth
Tatum Matthews
  >  Cherry
Alyssa Moody
  >  Ilia
David Girard
  >  Amos
Rashaud Sessions
  >  Ben
Ivana Barnes
  >  Funeral Home Director
Sinda Nichols
  >  Deena
Andi Ciccotelli
  >  Custodian
Lucy Noelle
  >  Young Ilia
Franklin Ritch
  >  Gareth
Thomas Hamby
  >  Old Man

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Artifice Girl (2022)
    Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2024 u 11:13
Meni interesantna egzistencijalna naučnofantastična drama (bilo mi je slatko da ga nazovem tako), kamerna, sa svega četiri lika i nekoliko lokacija, tokom pedeset godina u tri navrata, kada naši ljudski junaci, razgovaraju sa našim A.I. junakom, erm, junakinjom. Film dakle pre postavljen kao pozorišni komad u tri čina, negoli kakva tipičnija hollywoodska panična, epska proseravanja na temu veštačke inteligencije, čime ovaj automatski verovatno neće biti za svačiji užitak, razumljivo bi mi bilo da se može doživeti i kao dosadan kojekome. Međutim, meni je bio zanimljiv, autentični SF, možda ne toliko svež, svakako ne uzbudljiv, koliko, rekoh, drugačiji, navodi na razmišljanje. U emotivnom finalu filma je lepo bilo videti ostarelog Lance Henriksena, dao je poseban šmek čitavoj priči iako ima samo to malo minutaže u poslednjem činu. 

Najkraće, interesantno, solidno, pre svega za okorele ljubitelje žanra, pa i to u zavisnosti od toga kako ko već uopšte doživljava naučnu fantastiku i ono čime se ona zapravo bavi. Ljubitelji onog akcionog, uzbudljivog, bombastičnog pravca bogatog filmskom magijom, ga mogu komotno zaobići.

The Artifice Girl (2022) - IMDb
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2024 u 16:29
Ma čekaj.
Tema, koliko znam, su onlajn predatori posebno efikasni u današnje vrijeme kad roditelji smatraju fejsbuk nečim pozitivnim i nekakav četgpt koji se otme kontroli.
Tu ni ne treba tražiti išta bombastično, samo dobru ili lošu maštu autora o tome što bi bilo kad bi bilo.

Film, već prema takvom opisu, nije za mene.
Susrećem predatore druge vrste, i to ne po tviterima nego uživo. LOL
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2024 u 17:16
Nije to tema, ta ako napišem da je egzistencijalna naučno fantastična drama, zašto bih lagao LOL
To oko predatora je tek kulisa, doduše bilo bi tu dobrih triler rukavaca da je film iole išao na tu stranu, međutim nema ni jednog jedinog slučaja hvatanja predatora od strane A.I. devojčice-mamca. Priča je, kažem, nešto sasvim drugo, o samom buđenju, razvoju i svesti dakle nebiološkog bića, sa pa svojm rukavcima, niđe predatora, hvatanja istih, to je samo pokretač priče, kamuflaža, film se bavi ozbiljnijom temom sudbine veštačke inteligencije, njenih motiva, poriva, želja, možda i emocija. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2024 u 12:36
I ovo ti nije prvi put da ladno veruješ više imdb-u nego meni. Valjda su im sinopsisi poznati po preciznosti, a ja valjda lupetaram. Approve Svaka čast svakome, naravno da svuda, pa i na forumu ima ljudi kojima su filmovi životna pasija pa znaju mahom šta pišu, tako i na imdb-u, ali verovati više zvaničnom sinopsisu, gde se brlja svako malo a i valjda ionako dolazi od strane studija koji bi da proda film, pre negoli Puppetu... je bezvezarija. 

On meni da je to o predatorima. :zvocamlizvocam: Film je sveden, ne želim da i to malo, ili još grđe- baš sve kažem a moram nečime probati da zaintrigiram, da okvirno napišem i ono što film jeste ali da ne bude previše, ko će tek onda da ga gleda. Nisam hteo da ga ograđujem od te pričice o predatorima/mamcu. Ne bi ga ti gledao ionako LOLLOL
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2024 u 14:16
Tako tamo piše.
Međutim, čak i ako jest o buđenju svijesti, neka, hvala, ne bih. Imam oko sebe navodno svjesnih bića pretvorenih u fejsbuk amebe i ne postoje izvan toga.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.