Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Iron Claw (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Iron Claw (2023)

The Iron Claw

The Iron Claw (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Željezna Kandža

Godina:

2023

Žanr:

biografski, drama, sportski

Trajanje:

132 min

Režija:

Sean Durkin

Scenarij:

Sean Durkin

Glavne uloge:

Maura Tierney
  >  Doris Von Erich
Jullian Dulce Vida
  >  Sound Man
Chavo Guerrero Jr.
  >  The Sheik
Michael Harney
  >  Bill Mercer
Scott Innes
  >  Ring Announcer
Holt McCallany
  >  Fritz Von Erich
Michael Papajohn
  >  Olympic Coach
Zac Efron
  >  Kevin Von Erich
Valentine Newcomer
  >  Young David
Grady Wilson
  >  Young Kevin
Kevin Anton
  >  Harley Race
Jeremy Allen White
  >  Kerry Von Erich
Garrett Hammond
  >  Sportatorium Referee #1
Cazzey Louis Cereghino
  >  Bruiser Brody
Stanley Simons
  >  Mike Von Erich
Lily James
  >  Pam
Ryan Nemeth
  >  Gino Hernandez
Harris Dickinson
  >  David Von Erich

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Iron Claw (2023)
    Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2024 u 20:18
Prevod je uradio jatra96 ⚡
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2024 u 15:22
Horor film!! Naravno, ne mislim žanrovski, već na finalni utisak koji ova priča inspirisana istinitim događajima i likovima na kraju ostavi na gledaoca (poput mene).
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2024 u 15:28
Video da se sprema žešća tragika, porodična, no nisam izdržao, prekinuo (i ovaj) na pola, stvarno nije moj broj, ni to što je tako nabacano sve, previše likova od kojih zapravo ni jedan ne dolazi do mene, prosto mi nije stalo do njih, pa još sa takvim vodiljama, naivnošću, čitav odnos mi je izveštačen, iako verujem da ima takvih ljudi, porodica, odnosa, tek ne želim da budem deo toga, imam šta da radim i gledam. Approve
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2024 u 15:51
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

nisam izdržao, prekinuo (i ovaj) na pola, stvarno nije moj broj

Ponosan sam na tebe.
Jer drugi fastforwardsju, samo mi krknemo i ajd zbogom.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2024 u 15:54
Ma di je to za ponos LOL sa drugima ionako jedva da ikada imam dodirnih tačaka igde LOL
Mudrije je zapravo gasiti posle 15 min, nego sam ja magarac, volim Film, pa mi je bez veze da odustajem rano, šta sam onda i počeo uopšte da ga gledam. No onda me iritira gubitak vremena, unervozim se, samo muke, šta god odlučio, zlopatim se LOLLOL  Ali sve me to gradi Approve

Znao sam da je ovo (kao) po istinitim likovima, događajima, kako god se uopšte zvalo to što hollywood radi u tom domenu, no ipak kečeri, te trećerazredne lige, braća Bambalići, par okeT glumaca, polugoli se valjaju po ringu u američkim vukoyebinama računah, suviše blesavo da bih šutnuo film u dupe oma. No ne vredi, nEje za mene i to ti je. 
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2024 u 17:27
Pametno Puppet što si batalio ako ne pronalaziš ništa za sebe. Ja kad vidim da nešto ne ide, odmah sečem bez pardona i milosti. Kakav crni fast forward, nema toga ako se film makar malo ne primi od starta.

Ovo suštinski nije loš film, odnosno kao i u slučaju svih priča baziranih na istinitim događajima potrebno je samo sve to kvalitetno i verodostojno predstaviti ljudima. I zaista jeste po pravilm likovima, može se o njima i pročitati na netu koga zanima, samo je na kraju dana bitno koliko se režiser drži faktografije, a koliko je slobodna umetnička interpretacija. O tome neka sude istoričari, mene zanima umetnički filmski dojam.

E sad, ovo jeste ona vrsta priče koja kod mene donosi najviše nervoze, mučnine i besa. Kada se upletu nezdravi porodični odnosi i kada negde neko zbog toga istinski pati. A ima takvih porodica i primera samo tako!! Ovo je jedan takav primer. Znači:

religiozna zatupljenost + užasan manjak obrazovanja i kulture + malo oružja, alkohola i ostalog uobičajenog kolorita + bolesno ambiciozni roditelj/autokrata koji preko dece pokušava da ostvari svoje neispunjene snove = KATASTROFA

Na sve to dodati i taj kvazisport, unapred dogovoren i odglumljen kao u pozorištu, što može malouman da gleda i u tome uživa... Pa Zac Efron koji se napucao najstrašnije, da na sebe ne liči (pohvalno ako je transformacija samo za potrebe uloge).... Gde ćeš više
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2024 u 17:45
Suvda oko nas toga, na svoj pa način, jok američki, preko glave mi je toga, još me dodatno davi patrijarhat, ti tripovi oko "glave" porodice, okreće mi se utroba, što ti kažeš kombinacija mučnine, besa i živaca u aut. Između tih uobrazija i one četvrte generacije feminizma, ovih što se zgražavaju nad gay ljubavima, te onih kojih su umom skroz u nekoj šatro politici levo je-desno je, te nekakvi bogovi...smejurija, o čemu vi ljudi jbt pričate, crtani film sve, ne želim da učestvujem u tome. Nije me tek to odbilo,  koliko odnos braće među sobom, dijalozi, njihove vodilje, misli, baš nisam mogao da budem u tom filmu sa njima, tako na gomili sve mi je prosto bilo predaleko, savršena oluja "pogrešnog" za moj užitak ili nešto blisko tome.   Neka malo odmorim od filmova, otamo, ionako, ne zabavlja me više sva apsurdnost tih priča. Nije to onaj apsurd koji ja živim, prosto LOLLOL

Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2024 u 02:44
Sunce ti poljubim , postojao je jos jedan brat rvac u porodici koji je sebi takodje pucao u glavu. Reziser odlucio da tog brata izostavi iz filma.
Na vrh
Milan31 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Milan31 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2024 u 20:12
Da, najmlađi Chris, ako ne računamo Jacka Jr.a, koji je stradao 1959e sa 6-7 godina. Chris je bio, za razliku od svoje braće, jako nizak (oko 160 cm), asmatičar i jako krhkih kostiju, zbog čega praktično nije ni mogao da se bori u ringu, mada je imao par borbi. Nažalost, taj neuspeh, pritisak oca (Holt nije imao šanse da ga predstavi u pravom svetlu) i smrt braće (naročito Majka) postao je veoma depresivan i 12.09.1991. je izvršio samoubistvo 18 dana pre svog 22og rođendana.
Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2024 u 22:57
Tužna porodična storija
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.