Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Propavshaya Aka Missing (2021)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Propavshaya Aka Missing (2021)

Propavshaya

Propavshaya (2021)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2021

Žanr:

misterij

Trajanje:

27 min

Glavne uloge:

Andrey Dudnikov
  >  Seryozha
Irina Lukovskaya
  >  Eteri
Mariya Kulikova
  >  Katerina Garber
Aleksandr Klyukvin
  >  Viktor Shpilevoy
Georgiy Topolaga
  >  Vsevolod
Vladimir Mishukov
  >  Mikhail Garber
Maksim Stoyanov
  >  Egor Malevich
Liza Yankovskaya
  >  Lena Garber
Polina Aug
  >  Kristina Minina

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Propavshaya Aka Missing (2021)
    Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2024 u 21:39
Zanimljiva je ideja, mada takve postavke su uvek zanimljive ali treba dobro odraditi. Ok je  ta neka estetika, boje, kamera, atmosfera, zvucni efekti, ali to nije dovoljno, a i nije nista novo, Prvo sta je ideja da se deli 110 min u cetiri dela, to je mene licno iritiralo, negde pocinje intenzivno negde sporo i bespotrebno.  Pogubili su se i u zanrovima, glavna radnja mogla je da se sredi lagano,  a ni ona nije zavrsena, otvorili su mnogo stvari, a nisu priveli kraju, kraj takodje otvoren, moze nesto uopsteno da se  zakljuci, nesto nasluti, volim kad je tako ali ovde toga ima previse, jeste ima tu svega u porodici, uzas ( i pritoom ni tu nemamo epilog, sta su autori zamislili mi se ne svidja, treba to ostro) ono sto je specificno  samo su zagrebali. Tako da je meni ovo nesredjeno, nedovrseno i nedoreceno,  i u konacnom nista specijalno.

Ažurirao AlexDeLarge - 03.Veljaca/Feb.2024 u 09:10
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2024 u 20:37

Sta imas da zameris kratkom formatu od 30 minuta. Pa to je savrseno, danas ljudi menaju vremena za duge serije. Meni  je ovde sve savrseno odradjeno...
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2024 u 23:55

Evo  da malo drugima vise kazem o seriji
Odavno nisam gledao bolju mistery seriju. Ubitacna prica, atmosfera, neizvesno i napeto, pri tome je neverovatno sve stalo u 4 epizode od po pola sata. Kraj je veoma efektan i moguce da ce biti mozda i druge sezone. Kvalitetu serije i dozivljaju su doprineli i odlicni prevodi naseg Kerestura. Ocena 10/10
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2024 u 11:23
Nemam nista protiv formata, samo je komotno mogao da bude film, ok fina fina je pesma, ali zasto mora 3 minuta odjave, i da dele, ne vidim razlog, traje 110 min, mozda ce se svima svideti, meni ne, i nemam problem.  Cak sam u vise navrata pisao da volim mini-serije,  pre sam voleo da pratim ali otkazivanje na prvom mestu , na drugom kad rastegnu u vise sezona i kad gubi kvalitet ili ode u nekom drugom smeru, itd. 

Rekoh da mi je ok ideja, estetika, boje, atmosfera, zvucni efekti,

Opis je dovoljan, odmah moze da vidi na pocetku da nesto ne stima, videce se i sta, i rekoh uzas. Jeste treba opominjati na takve stvari. Neke scene su mi i visak, nista ne prikazuju novo samo ponavljaju, ocigledno je prethodno objasnjeno. Medjutim ako otvoris i neke druge teme, voleo bih da vidim malo vise, bar jos koju scenu, sad da ne budu nagovestaji na vise mesta je moglo, ali samo je navedeno kroz dijalog ili monolog, i tu se stalo nije dovrseno,  i da vidim neki epilog, ok slomljeni su, neki nisu,  ali da vidimo do kraja, zanimljivo je i za policajca,i tu ona scena moze da na vise nacina da se protumaci, kao i za decaka, ali i za jednu devojcicu, itd.   nesto i mogu da tumacim, kao i ta neka simbolika, kraj je otvoren.  Volim kad su neke stvari ostavljene da se malo razmisli o njima, ali mislim da ovde ima previse takvih stvari.  

Taj format ima npr i serija Servant (2019) (i jos neke,) nesto me prvu podseti data serija, i ona ima nekih slicnih stvari  kao u datoj seriji, i tu mi se svidja ideja, atmosfera, i ti mistery momenti ali i fantasy, i tu sam prokomentarisao da ima visak stvari, ali da mi se uopsteno svidja. Npr ima neko kome sam preporucio da pogleda, poceo je nije mu se svidela, nekome se svidela, tema, raspolozenje, svasta nesto utice.

Npr kao i u seriji,  A Murder at the End of the World (2023) , rekoh ima finih stvari, i tu ima npr. problema u porodici i oko oca i ... jednostavno mi nije legla realizacija, pisao sta konkretno, drugima jeste i to postujem.

I uopsteno sto moramo da se slazemo, u vecini slucajeva se slazemo, negde ne, sto je i prirodno.  
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2024 u 11:45
 Ok. Ajd Alex preporuci neku seriju kojoj si dao 10 da pogledam.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2024 u 12:53
Ne gledam ja to tako, tipa ne slozim se i odmah daj film, seriju, jesam samo jednom pitao za ove3-4 godine, jednog clana za preporuku za ostavrenja koja su mu se svidela, , eto svidela mi se Servant, rekoh samo malo da su skratili, i bilo bi super. Hocu odmah da odgovorim  evo na prvu  Severance (2022) , takodje za opustanje The Outlaws (2021) to mi je kjovo preporucio, neku timeloop seriju Russian Dool , Day Break (2006) , kinesku Reset  ali pre njih npr. film Ha-roo (2017), ima jedna stara koja je na taj fazon mistery do kraja novija je Prisoner 2009 a na osnovu The Prisoner (1967) ili dakle taj tip volim,  neko ne voli, ima isto jedna mini The Lost Room (2006) , ili mozda ovu novu korejsku  Death's Game (2023) , ko zna ko je sta od starijih gledao, npr krimi ima podosta, dakle eto sta sam se prvo setio ko zna sta i sta bih se u medjuvrevenu setio, znam i podosta koje si gledao i za koje delimo misljenje da su dobre.  
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2024 u 20:35
Prevode za seriju su uradli kerestur ✨ i kumek ✨
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.