| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Perfect Days (2023) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Perfect Days (2023)Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2023 u 09:35 |
|
Fantastično. Otkrijte radost običnog življenja. Što bi pesnik rekao "ne htijući ništa osim života".
|
|
![]() |
|
peromare
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2005 Lokacija: Macedonia Status: Offline Points: 21 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2024 u 21:19 |
|
Hvala musketaru! Hvala Dartanjan!
|
|
![]() |
|
aleksandar-kojic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 05.Kolovoz/Aug.2012 Lokacija: Gradiška Status: Offline Points: 186 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2024 u 23:40 |
|
Tako jedinstveno, tako sjajno.Jednom rečju: BRILIJANTNO. Film me totalno razbio. A tek MUZIKA! Svaka pesma je tako dobro odabrana i tako se precizno uklapa u scene,kao da opisuje osećanja glavnog glumca. Patti Smith sa svog albuma "Horses","The House of the Rising Sun" i to japanska verzija,a tu su i Lou Reed,Van Morrison i Otis Redding. Ceo film je telesni doživljaj a ne samo mentalni. Sva čula su u igri...I za kraj veličanstvena Nina Simone,kao da je Wenders hteo da ubije gledaoce na kraju! "Oh, freedom is mine! And I know how I feel It's a new dawn It's a new day It's a new life for me And I'm feeling gooooooood..."
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2024 u 00:20 |
|
Slazem se super film, eto da pogledam Tótem i butanski The Monk and the Gun , mada mozda mi se od datih, koji su u nominaciji za ... (finski mi ima jednu manu, nepotrebno ubacuju nesto godinama, oni imaju razlog ali preterase, susedi nemaju, a tek Norvezani i Danci, posebno pisci , ali hajde) , nebitno ali spadaju u neku ruku , ipak najvise dotakao, rekoh ima nekih stvari koje mi se ne svidjaju, ali definitivno, The Promised Land, eto na forumu sve super ostvarenja, i preporuka, osim bezveznih komentara za film od Kore-ede, mada ko je gledao njegove filmove zna sta da ocekuje, hajde mozda je `najneutralniji` Shoplifters. Dobro g. Kojic to dozivljava intenzivnije
![]() , ja opet klasicnu muziku u filmovima. Ažurirao AlexDeLarge - 28.Sijecanj/Jan.2024 u 00:43 |
|
![]() |
|
marcobobby
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 159 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Lipanj/Jun.2024 u 17:42 |
|
Iskrena oda sitnim životnim zadovoljstvima. Koji Yakusho briljantan, jednostavno bio je to ''one man show''.
|
|
![]() |
|
2b0rn0t0b
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 293 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2025 u 09:23 |
|
Sjajan film, briljantan, tako jednostavan a tako dubok i sadržajan. Odavno me je čekao na hardu, a ja sam često gubio vreme sa novim nedovoljno dobrim filmovima. Wenders, ah, znam Wendersa, pa njegov Nebo nad Berlinom mi je verovatno i najdraži film svih vremena. Pogledao sam ga ovih dana, pa onda posle par dana još jednom, i sve što imam da kažem samo su reči hvale i oduševljenja. Film jeste, kako reče Villin, otkrivanje radosti običnog življenja. Ovo je film duboke introspekcije i velike životne radosti. Dajte mu samo malo vremena, mene je uhvatio pod svoje posle 15 minuta. Saglasan sam sa svakom rečju aleksansra-kojića. Još jednom je Wenders uz film doneoo i fenomenalan soundtrack, koji ovde nije puko zvučno ilustrovanje filma, već je svaka pesma čvrsto uzglobljena i nosi značenje i poruku. Od Kuće izlazećeg sunca Animalsa, do novog izlaska sunca i pesme Ninu Simone koji je aleksandar-kojić lepo citirao. Otkriću vam jednu tajnu. Ne plačem često dok gledam filmove. Ako i zaplačem, to bude tek poneka suza. Kraj ovoga filma dočekao sam kao i naš junak - nasmejan i uplakan, uplakan od sreće i ispunjen katarzičnim osećanjem bliskosti i razumevanja sa našim glavnim junakom. Kakav genije, kakav car, kakav učitelj, sensei jednostavnog i srećnog življenja. Uz njega i oboleli od raka zaboravljaju svoju muku i igraju dečije igrice. Kakav sjajan i optimističan kraj filma! i, imajte na umu: sledeći put je sledeći put, sada je sada. ![]() Obavezno, ali obavezno pogledajte film. Čista desetka! 10! .
Ažurirao 2b0rn0t0b - 16.Sijecanj/Jan.2025 u 09:53 |
|
|
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |