Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Reptile (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Reptile (2023)

Reptile

Reptile (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2023

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij

Trajanje:

134 min

Režija:

Grant Singer

Scenarij:

Benicio Del Toro
, Grant Singer
, Benjamin Brewer

Glavne uloge:

Alicia Silverstone
  >  Judy Nichols
Benicio Del Toro
  >  Tom Nichols
Frances Fisher
  >  Camille Grady
Justin Timberlake
  >  Will Grady
Eric Bogosian
  >  Captain Robert Allen
Catherine Dyer
  >  Deena Allen
Domenick Lombardozzi
  >  Wally
Thad Luckinbill
  >  Peter
Amy Parrish
  >  Valerie Mark
Michael Pitt
  >  Eli Phillips
Mike Pniewski
  >  Chief Marty Graeber
Ato Essandoh
  >  Dan Cleary
JC Capone
  >  Paul
James Devoti
  >  Bennett Rossoff
Michael Beasley
  >  Victor
Karl Glusman
  >  Sam Gifford
Sky Ferreira
  >  Renee
Matilda Lutz
  >  Summer Elswick

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
jojo385 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj jojo385 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Reptile (2023)
    Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2023 u 10:45
Dobar, lici na klasican krimi film,Dobro odglumljeno 6.5
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2023 u 09:21
Dobar slow burner sa dobrim kastingom i pričom koja drži pažnju. Thumbs Up
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2023 u 14:50
Već sam ga preskočio, ali ako ti kažeš da nije loš... Ajde da vidim.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2023 u 17:45
Upravo jedan oldschool slowburner za koga sam baš želeo da mi se jako dopadne, posebno zbog cenjenog Del Toroa. Nije loše ispalo, ali mi je završetak malo antiklimaktičan, kao da sam očekivao nešto epohalno dobro i iznenađujuće. Opet, odradio je posao, usput malko podigao rejting ozloglašenom Netflixu
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2023 u 18:41
Ja mislim da su u ovom slucaju filmske produkcije zakazali u razvoju, i da ostalo trpi i da se maksimalno odradilo koliko je dozvoljavalo. Mislim da ce svima biti na prvom mestu sporan kraj, mada i jos neka mesta. Ali ce se pohvaliti npr gluma, atmosfera, muzicka podloga, to gde su hteli da poentiraju mi je dobro osim ... dva zanra se preprlicu.  Gledalo se podosta ovakvih filmova i serija,  dobro treba ukazivati na takve stvari ali utisak mi je da je falilo kreativnosti. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2023 u 19:36
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

oldschool slowburner

Ja sam htio napisati staromodni whodunnit. Wink

Da ne bi bgv-ove preporuke, vrag bi ga gledao.
Ovo je filmčina samo takva.
Pa i neka su određene stvari iskusnom gledatelju očekivane, priča je složena neočekivano dobro. Posebno kraj takav kakav jest, pravi bombon s namjerno nekim neodgovorenim pitanjima.
Lijepo je bilo ponovno vidjeti i batgirl.

Pridružujem se prethodnim preporukama iako znam da puppet neće gledati jer je whodunnit i to još u cozy crime stilu, a on ipak voli više akcije. LOL
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2023 u 19:46
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Ja sam htio napisati staromodni whodunnit. wink

Why not?
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2023 u 20:12
Preduhitrio si me. TongueThumbs Up
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2023 u 23:50
Hoću reći možemo ga i u tu kategoriju svrstati. Skroz odgovara. I ako ćemo iskreno, sve nas je preduhitrio kolega @bgvracar
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Listopad/Oct.2023 u 12:18
Sram da ga bude. Wink
Na vrh
vasobeci View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vasobeci Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2023 u 01:45
najzad solidan triler koji ima početak, sredinu i kraj kakvi trebaju da budu. Benisio mu daje poseban šmek. Malo usporen, ali ne preterano. Baš koliko treba.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2023 u 09:12
Dodao bih još da me je atmosfera samog filma malo podsetila na prvu sezonu seriju "True detective". Ima taj neki vibe, tu vrstu melanholije koja se provlačila kroz pomenuto ostvarenje, tako karakterističnu za američki smalltown.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2023 u 12:35
Bas ce biti zanmljivo videti uskoro cetvrtu sezonu `True detective`.

MOGU DA SU SPOILER-i PA KO NIJE GLEDAO NEK NE CITA,  AKO IOLE NEKO I CITA Smile

Pa da tempo i ta sumorna atmosfera, uz muzicku podlogu, je dobro prenela jedan deo, koji je i lajtmotiv filma, i on mi je dobar, cak i neka simbolika, tj. dve fine, nacin ponasanja i karakter koji je izgradjen lepo i tranzicija iz lov... u ... jeste to je tuzno ovako, opet ovde je oslonac nasao u... hajde da kazem prvi vid nade u ... itd.

Medjutim zasto ubacivati neke stvari, likove, pricu, procedural, neke zapocete i nedovsene stvari, neke bespotrebne, naivne, klise, a mogle su kreativnije bez mnogo filozofije, to mi je najveca zamerka, zasto mora, cak i da ne menjaju mogu ubaciti neki narativni trik,   bar moje misljenje, mozda bi vise vuklo na cistu policijsku dramu, a krimi triler bi bio potisnut, mada u vecini slucajeva stvari budu pogubne, i gubi se u sustini,  ovde se daje drugi vid nade u ... 

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2023 u 16:00
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Dodao bih još da me je atmosfera samog filma malo podsetila na prvu sezonu seriju "True detective".

Ponovno me nagovaraš kao nenamjerno.
Nema toga, imun sam na blefiranja.
Gdje god da vidiš onoga kafić uzdravlje lika, mene ti tu neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeema.

Kad znam. Kad ne znam pa mi ga podvale, usere mi svaki put film.
To što je serija a ne film i to što je unutra trava ne raste gdje on prođe mastwoč mekonahi, zaboravi, jednostavno nema šanse ma da je lijek protiv tumora.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2023 u 17:24

Dodao bih još da me je atmosfera samog filma malo podsetila na prvu sezonu seriju "True detective". Ima taj neki vibe, tu vrstu melanholije koja se provlačila kroz pomenuto ostvarenje, tako karakterističnu za američki smalltown.

Jeste, baš sam razmišljao o toj nekoj povezanosti, mada u tom smislu ipak dajem prednost seriji koja je od početka do kraja, u jednakom obimu, zadržala kvalitet, tempo, neizvesnost... Naravno, mislim na prvu sezonu jer se ovde (po meni) nije ponovila anomalija nedavno spominjanog Equalizera gde svaki nov deo zadržava podjednak kvalitet. Kod True Detective je onaj uobičajen slučaj gde svaki kasniji nastavak ili serijal gubi ponešto poredeći sa "originalom". Treća sezona mi je već zapala u totalan prosek, a šta tek očekivati od predstojećih True Detektivki u eri političke korektnosti - mogu da zamislim. Ali 'ajde, možda se iznenadim.

Back on track, Reptile ima puno elemenata zbog kojih ga valja sa pažnjom ispratiti, iako mi definitivno nije savršen.
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2023 u 21:21
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

Jeste, baš sam razmišljao o toj nekoj povezanosti, mada u tom smislu ipak dajem prednost seriji koja je od početka do kraja, u jednakom obimu, zadržala kvalitet, tempo, neizvesnost... Naravno, mislim na prvu sezonu jer se ovde (po meni) nije ponovila anomalija nedavno spominjanog Equalizera gde svaki nov deo zadržava podjednak kvalitet. Kod True Detective je onaj uobičajen slučaj gde svaki kasniji nastavak ili serijal gubi ponešto poredeći sa "originalom". Treća sezona mi je već zapala u totalan prosek, a šta tek očekivati od predstojećih True Detektivki u eri političke korektnosti - mogu da zamislim. Ali 'ajde, možda se iznenadim.

Back on track, Reptile ima puno elemenata zbog kojih ga valja sa pažnjom ispratiti, iako mi definitivno nije savršen.

Evo, da se jednom ne složim s tobom, apropo "True detective".
Prva sezona je naravno najbolja, ali su meni i druga i treća zadržale kvalitet,
za razliku od velike većine serija, koje kako idu ka kraju, gube na kvalitetu.
Tu se setih jednog obrnutog slučaja.
"Breaking bad" je kako je išao ka kraju, bivao sve bolji i sjajno je završen.

REPTILE počinje kao slowburner, ali kako se primiče kraju, neizvesnost se pojačava, a film vas na kraju udari poput malja. Odličan!
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2023 u 02:29
Zašto onda ima onako jadnu ocenu na sajtu idmb???
Da je tako dobar i da ostavlja utisak imao bi najmanje ocenu 7.8...
Mislim, ic đast maj opinj, men.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2023 u 10:47
Zato jer razlomci i decimalni brojevi ne govore ništa osim koliko je netko platio fejk recenzije koje piše četgpt.
Ovome i ovakvome filmu ne treba plaćena reklama, ne treba mu nikakav hajp niti iskakanje iz paštete ko Barbi ili Openhajmer.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2023 u 17:31
Originalno postovano od strane payutti payutti piše:

Evo, da se jednom ne složim s tobom, apropo "True detective".
Prva sezona je naravno najbolja, ali su meni i druga i treća zadržale kvalitet,
za razliku od velike većine serija, koje kako idu ka kraju, gube na kvalitetu.
Tu se setih jednog obrnutog slučaja.
"Breaking bad" je kako je išao ka kraju, bivao sve bolji i sjajno je završen.

REPTILE počinje kao slowburner, ali kako se primiče kraju, neizvesnost se pojačava, a film vas na kraju udari poput malja. Odličan!

Apsolutno nikakav problem ako se ne složimo jer odrasli smo i tolerantni ljudi, a sve se na kraju svede na ukus i lične afinitete

Mada nije baš ni da se skroz ne slažemo, vezano za True Detective nije da sada kvalitet opada dramatično do stepena negledljivosti. U pitanju su nijanse između prve dve sezone i original prednost odnosi uglavnom zato što je original. Kod treće sezone je to u mom slučaju nešto više palo, nije mi toliko leglo i više sam očekivao, ali opet nije loše.

Što se Breaking Bad tiče, za mene najbolja serija svih vremena, ili recimo jedna od dve najbolje i tu je kvalitet toliko visok i konstantan da je negde u nebesima. Mada može da se kaže da i tako visoko kako vreme odmiče ono i dalje dobija na visini i ubrzanju probijajući zvučni zid. Tako da... nije baš da se ne slažemo

A što se Reptile tiče, kao što rekoh kraj mi je malo ispod očekivanja, pre svega misleći na osećaj koji film gradi i izaziva od samog starta. Malo je kao izduvan balon, ali to pre svega ima veze sa mojim očekivanjima i zamišljanjima kuda bi mogao da se razveže. Generalno veoma dobar film i pravo osveženje na tržištu, pogotovo jer je iz Netflix kuhinje...
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2023 u 19:52
Najbolja serija svih vremena su "Mućke"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.