| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Harrison Bergeron (1995) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Harrison Bergeron (1995)Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2013 u 18:53 |
|
Harrison Bergeron (1995) ![]() IMDb Režija: Bruce Pittman Scenarij: Arthur Crimm, prema kratkoj priči Kurta Vonneguta Jr. Žanr: Sci-Fi Jezik: Engleski Država: Kanada Trajanje: 99 min Sean Astin ... Harrison Bergeron Miranda de Pencier ... Phillipa Eugene Levy ... President McCloskey Howie Mandel ... Charlie (of 'Chat with Charlie') Andrea Martin ... Diana Moon Glampers Christopher Plummer ... John Klaxon Nigel Bennett ... Dr. Eisenstock Peter Boretski ... Newman David Calderisi ... Commissioner Benson Emmanuelle Chriqui ... Jeannie Hayden Christensen ... Eric Cindy Cook ... Weatherperson Roger Dunn ... George Bergeron Jayne Eastwood ... Ms. Newbound Hal Eisen ... TV Announcer 'Harrison Bergeron' je ekranizacija satirične i distopične, kratke naučno fantastične priče pisca Kurta Vonneguta Jr. prvi put objavljene u oktobru 1961. Radnja filma je smeštena u budućnosti 2081 godine u Americi, gdje elitna grupa kontrolira mase. Zbog izmjena i dopuna amandmana 211, 212, 213 u Ustavu, svaki Amerikanac je potpuno jednak, što znači da nitko nije gluplji, ružniji, slabiji, ili sporiji od bilo koga drugoga. Četrnaestogodišnji Harrison Bergeron, visok, genije, izuzetno zgodan i hrabar čovjek, želi živjeti nesmetano i ne želi poštovati zakone Vlade koja je preuzela odgovornost za stvaranje jednakosti u cijelom američkom društvu i čiji tim agenata osigurava da se zakoni jednakosti primjenjuju. N A G R A D E: 1996: Gemini Awards Bruce Pittman, nominacija za najbolju režiju Christopher Plummer, nominacija za najbolju mušku sporednu ulogu Prevod je uradio dilan_dog TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2020 u 20:16 |
|
Ček pa... Kako ovaj nema nijedan komentar? Kanadsko TV remekdjelo, prema prastaroj distopijskoj kratkoj priči. Nakon što su glavne face holivuda vidjeli i proučili ovsj film u devedesetima, postupili su prema viđenom te je nakon ovoga filma holivud potonuo o prosjek, besmislice, banalnosti i ispraznost. Nije nikad remasteriran pa je i DVD izdanje blagorečeno ispod današnjih standarda... Svejedno. Ne propustite. Trebao je postat školska lektira. A neće jer ubada na prava mjesta. Namjerno ne pišem ništa o radnji, dovoljno je napisano u uvodnom postu, sve drugo bi ukvarilo doživljaj.
Ažurirao JoxerTM - 15.Kolovoz/Aug.2020 u 20:22 |
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Online Points: 51181 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2020 u 22:39 |
|
Eto vidiš, sjajan film. Često ga citiramo. To je Dilan uradio za mene
![]() |
|
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1843 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Svibanj/May.2023 u 20:35 |
|
Podpuno slucajno sam saznao za ovaj film.Hvala puno na prevodu!
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1843 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2024 u 22:32 |
|
Remek delo .
Ocena 10/10
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2024 u 23:37 |
|
Jeste vrhunski film, mada ja sam ga smetnuo sa uma za listu nf filmova pa je Ljubica dodala, mada smo podosta ispustili jer je bilo kratko vreme setiti se svega, a i čitao sam datu priču i dela Kurt Vonnegut-a pre. Puppet je komentarisao da jako voli njegova dela, i ja isto, verovatno i drugi.
|
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2024 u 06:49 |
|
Jeste, odličan film i kultni pisac.,
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2024 u 10:13 |
|
Sad se setih filma 1984 ali iz 1956
https://rs.titlovi.com/prevodi/1984-305542/ u crno -beloj tehnici.
Kasniji film u boji je takodje dobar.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2024 u 10:28 |
|
Bilo je puno adaptacija mislim da je ovo poslednja1984 , sad svi stampaju valjda prava ... Od Vonegata ( tako petnaestak romana) mislim da su ekranizovani , ima dosta kratkih, ( Dereta je imala ta izdanja u skorije vreme) `Klanica 5`, `Dorucak sampiona` ne znam za `Hokus-Pokus` to je bilo najavljeno, `Kolevka za macu` i druge.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2024 u 10:37 |
|
Idem sutra u biblioteku grada Beograda da uzmem njegov prvi objavljen roman Mehanicki pijanino. Filmovana mu je klanica 5 ako znas sta je jos filmovano od Vonegata slobodno napisi. Pozdrav
|
|
![]() |
|
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2026 u 15:10 |
|
potpis na joxerovo. hvala još jednom alexu.
|
|
|
Aaa?
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |