Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dodeljeni Oskari 2023 (13.03.2023.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Dodeljeni Oskari 2023 (13.03.2023.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Dodeljeni Oskari 2023 (13.03.2023.)
    Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2023 u 08:09
Film mi se bas svideo,ali da je za ovoliko Oskara ne znam bas.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2023 u 09:16
Baš tako Kjovo - "Film mi se bas svideo,ali da je za ovoliko Oskara ne znam bas."

Smatram da bi "Oskare", pogotovo onaj za najbolji film, trebalo da dobijaju ipak društveno angažovaniji filmovi...
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2023 u 10:08
Pa šta znam, za najbolji film,  originalni scenario, i za glumicu mi stoji, najneobičniji mi je definitivno ,bar meni. Dobar mi je i The Whale ( pre ostalih sigurno, a opet nije ušao u nominovane) i Tár.

Možda trebaju društveno angažovani, ali ako naleti ovako neki film, ili sličan, što da ne i treba, bar moje misljenje.

Najbolji medjunarodni film  Im Westen nichts Neues (2022) pa dobro,  uvek aktuelna  tema, treća adaptacija, ok, čak i više nego korektni vremenski razmaci ,dobar mi je  Close (2022), kao i Eo (2022) i An Cailín Ciúin (2022) AKA The Quiet Girl. Argentina, 1985 to sam preskočio.

Za ostale, pa dobro za neke se već znalo koju će nagradu dobiti.

ZA najbolji adaptirani scenario, koliko mi se čini, nagradu je dobila  Sara Poli za Women Talking (2022).

U svakom slučaju ima tu finih ostvarenja, neke sam preskočio, neke nisam gledao , baš me interesuju kakvi li su animirani   Guillermo del Toro's Pinocchio (2022) i Marcel the Shell with Shoes On (2021).

Ažurirao AlexDeLarge - 14.Ožujak/Mar.2023 u 16:39
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2023 u 10:33
Uf, hvala Alex... ispravljeno...
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2023 u 11:44
Drago mi je što je Batler izvisio, uštogljenko i picopevac, The Kita nisam gledao, ali Brendon mi je daleko simpatičniji baja od pomenutog nadobudnog Ostina.
Ostale nagrade su diskutabilne, ali kad je ono DelTorovo smeće Šejp Vode dobilo nagradu za najbolji film, šta onda ima da pišem dalje...
Nikad veći smor od ceremonije, jesam hteo da bojkotujem, ali nisam mogao da spavam, pa sam pustio i neku suzu kada sam video Kana, Rakel, Oliviju i Đinu.

Na vrh
IvanBM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IvanBM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2023 u 15:53
Vrlo sam iznenađen pobjedničkim filmovima. Osobno me se ni malo nije dojmio Everything Everywhere All at Once. Sve nagrađene mogu razumijeti, ali da ovakvo smeče od crtića Guillermo del Toro’s Pinocchio bude najbolji animirani to ne mogu...
Na vrh
editor View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj editor Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2023 u 17:37
Istina je da nešto baš i ne pratim dodelu Oskara, ali pobednički niz ne deluje preterano impozantno. Tu i tamo poneki naslov koji valja osvojio zasluženo, ali manje nego prethodnih godina. Suštinski, holivudski konfekcionizam predominantan. Sve u svemu, bez iznenađenja.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2023 u 18:00
Tuga na čega se svela kinematografija poslednjih godina, a još je tužnije u čega se pretvorio ispolitizirani, korektni cirkus zvani Oscar! Najtužnije jeste to što je već mesecima u "kamenu uklesano" kome idu najvažniji Oscari, pa za mene ovakav epilog nije nikakvo iznenađenje. Možda je jedino iznenađenje to što je "ono" postalo najnagrađivaniji film u istoriji, a to je zaista malo puno za podneti bez ozbiljne mučnine!

Jedino što mi ima smisla i realnog pokrića jeste nagrada za glavnu mušku ulogu i tu se mora priznati da je Fraser odradio vrhunski posao, mada se i tu može polemisati o nekakvom vraćanju dugova i namirivanju starih nepravdi načinjenih sjajnom glumcu u mlađim danima. Drugim rečima politiziranje, mada u ovom slučaju smisleno i opravdano.

Sve u svemu ovaj cirkus se lagano izrodio u pandan pesmi Evrovizije, a to je nešto za izbegavanje u širokom luku. Ostaje mi jedino da iskomentarišem vest dan kasnije i na ovakav način izrazim svoj jad zbog aktuelnog trenutka današnje kinematografije, a još više zbog otupelog i ispolitiziranog pera kritike i akadamije čiji autoritet je opasno degradiran.

U tom smislu moje lične Oscare delim 50/50 za Avatar i Maverick! U ovakvoj konkurenciji to su baš filmčine koje makar imaju neku svrhu i smisao, ma koliko oni bili plitki poredeći sa ozbiljnom kinematografijom

P.S. Samo poređenja radi, filmovi koji su snimljeni 1994: Pulp Fiction, Forrest Gump, The Shawshank Redemption, Leon,.... pa sve praćeno sa Natural Born Killers, Speed, Interview With The Vampire, Four Weddings And The Funeral, Legends Of The Fall i još dosta toga kao neki drugi ili treći ešalon, a koji su svi listom remek dela kinematografije za našeg apsolutnog pobednika 2023!
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2023 u 18:47
Bez većih iznenađenja, pobedili su moji favoriti pa mi je zapravo drago. Pričali smo već o tome verovatno Jox i ja, da se ne ponavljam, trend iznenađuje, vraća veru u američki film. U godinama kada se snimaju besmisleni, bučni filmovi, već mnogo puta viđeni, trijumfuje film izrazite svežine, originalnosti, sa sjajnim glumcima, u vrlo dobrim rolama. Pravde ima iznenađujuće mnogo ove godine i u većini drugih kategorija. Kako u pažnji prema onima koji to zaslužuju, kao i zbog ignorisanja onih koji (po meni) nagrade ne zaslužuju. Poput Mizija ni ja nisam mogao da spavam, svakako nisam gledao dodelu doduše, žao mi je zbog toga, no bijem druge bitke, odgledaću je naknadno, ne moram ovih dana uostalom.  

Izrazito sam zadovoljan, ne sećam se kada sam poslednji put na ovaj način doživeo Oskare. Eto, ne valja gubiti nadu ikada. LOL
Na vrh
mile-milic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mile-milic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2023 u 11:44
Originalno postovano od strane IgaBiva IgaBiva piše:

Baš tako Kjovo - "Film mi se bas svideo,ali da je za ovoliko Oskara ne znam bas."

Smatram da bi "Oskare", pogotovo onaj za najbolji film, trebalo da dobijaju ipak društveno angažovaniji filmovi...

Stvarno misliš da pobednički film nije angažovan(dovoljno)?Pokušavam da se setim kada je poslednji put neki društveno odgovorniji  (na više nivoa) ,a američki (isključujem Parazit) film dobio Oskara za najbolji film.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2023 u 13:19
U stisci sam s vremenom pa me nema često, ali evo.

Da će EEAAT brati oscare bilo je jasno svima koji su ga gledali (a koji ne gledaju isključivo drama/war/biography/history) jer film ima apsolutno sve unutra.
Kako mu je i naslov. Od raznovrsnosti žanrova, do socijalne kritike, a i mašte koja ne ostaje samo na priči nego se prelijela i na metode snimanja specijalnih efekata bez bacanja milijuna.
Za razliku od tko se još sjeća Hurt Locker besmislice, ovaj će se dugo pamtiti, sviđao se on nekome ili ne.

Međutim zicer je jedno, underdog drugo, vjerojatnost treće...
Mene je više zanimao nepredvidivi oscar za pjesmu.
Čitali ste, navijao sam za Naatu Naatu.
Zašto? Zato jer ako ste pogledali RRR, onda vam se ni ne treba objašnjavati.

Interesantno, ali ovo je prva godina da sam jako zadovoljan nagradama ne samo oskarovskim nego i sa nekih drugih događaja.
Jedna lasta ne čini proljeće, ali ako će ovo zaobilaženje suicidalno dosadnih filmova i ovjenčavanje onih naslova koji izazivaju gledateljsku strast postati trend, nitko neće biti sretniji od mene.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2023 u 13:55
Originalno postovano od strane mile-milic mile-milic piše:

Originalno postovano od strane IgaBiva IgaBiva piše:

Stvarno misliš da pobednički film nije angažovan(dovoljno)?Pokušavam da se setim kada je poslednji put neki društveno odgovorniji  (na više nivoa) ,a američki (isključujem Parazit) film dobio Oskara za najbolji film.

Možda se nisam baš dobro izrazio. Ovaj film jeste sasvim odgovarajući, mislio sam generalno treba da dobijaju društveno-angažovaniji filmovi, a ne neki drugi što je čest slučaj u istoriji dodele. Što se tiče mog mišljenja o "Everything" sve piše u recenziji. Ipak, dobio je praktično sedam glavnih "Oskara", što je možda i preterano. Nije baš najbolji u svim tim kategorijama... Ali, ako je meni baš loš i skoro ratnohuškački "Hurt Locker" dobio šest, onda OK što ga je prešišao sa sedam...
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2023 u 14:39
Mislim da se razumemo meni se ovaj film mnogo svidja,ali jednostavno mi ne ide uz sav taj Holivudski kic i sve sto ide uz njega. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.